Hur man blir en vetenskapsman

Sedan vetenskapen har många områden finns det många karriärvägar för spirande forskare, beroende på vad du tycker mest om. Till exempel, om du älskar zoologi, kan du bli en Wildlife-forskare som studerar djurbeteende, medan en kemi whiz kan bestämma sig för att vara en kemist vars forskning kan bota sjukdom. Oavsett om du hoppas att arbeta i ett laboratorium en dag, vill utföra fältforskning, eller planera att undervisa vetenskapen, kan bli en vetenskapsman ge givande, spännande arbetsupplevelser. Du kan ställa in en sökväg för din karriär genom att fokusera på din utbildning och titta på världen som en vetenskapsman.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in grunden
  1. Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 1
1. Ta de nödvändiga förberedande klasserna i gymnasiet. Börjar i gymnasiet, och fortsätter i dina grundårsår på college, bör du ta klasser som lär dig de analytiska och kritiska tänkande färdigheter som du måste vara en vetenskapsman. Detta är ett måste för att få ett ben upp senare i livet.
  • Du måste vara väl specialiserad på matematik. Forskare i fysikvetenskapen använder en hel del matematik, särskilt algebra, kalkyl och analytisk geometri, medan de i biologiska vetenskaper använder matematik mindre ofta. Alla forskare behöver också en arbetskunskap om statistik.
  • Överväga att gå till vetenskapsläger under gymnasiet. Du gör mer intensiva projekt än vad du gör i dina vanliga vetenskapsklasser i skolan.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 2
    2. Börja med grunderna på college. Medan du kommer att specialisera dig i en viss disciplin senare, måste du ta grundläggande kurser i biologi, kemi och fysik till marken i grunderna i varje vetenskap, liksom den vetenskapliga metoden att observera, vilket gör hypoteser och experimenterar. Du kan också välja valfria kurser baserade på områden av intresse eller att upptäcka nya intresseområden som hjälper dig att definiera din specialitet. På ett år eller två kan du begå en mer specifik gren av vetenskapen.
  • Färdigheter på 1 eller 2 främmande språk kan också vara till hjälp. Detta gör att du kan läsa äldre vetenskapliga papper som inte har översatts till engelska. Dessutom kommer att vara flerspråkig att göra det möjligt för dig att samarbeta med andra forskare från hela världen, samt hjälpa dig att bedriva forskningsmöjligheter i andra länder. De mest hjälpsamma språken att lära sig är franska, tyska och ryska.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 3
    3. Förklara en stor i ett fält som intrigerar dig. När du har fått dina fötter våta och du är bekant med anvisningarna kan den här karriären ta dig, förklara en stor i en mer specifik gren av vetenskapen. Planetarisk? Medicinsk? Psykologisk? Genetiker? Jordbruks?
  • Om du vill eller om din högskolans brist på alternativ kräver det, kan du vänta med att förklara något mer specifikt senare (aka Grad School). En allmän major som kemi är också bra.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 4
    4. Få en praktik på college. Det är bäst att börja göra anslutningar och arbeta så snart som möjligt. Kontakta en av dina professorer om en praktik - du kan kanske få ditt namn i samband med ett papper som ditt team publicerar också.
  • Detta kommer att få dig tillämpa laboratorieupplevelse, som kommer att vara till hjälp för att gå till Grad School och leta efter jobb när du har examen. Det visar att du har tagit kollegiet på allvar och har ett grepp om vad som förväntas av dig.
  • Om du vill vara en fältforskare, fortsätt en praktik med en miljöorganisation, till exempel U.S. Fisk och djurlivstjänst.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 5
    5. Stärka dina skrivförmåga. Du måste också skriva såväl som en forskare, både för att få bidrag till din forskning och att publicera dina resultat i vetenskapliga tidskrifter. Klasser på engelska i gymnasiet och tekniskt skrivande på college hjälper dig att polera dina färdigheter.
  • Läs vetenskapliga tidskrifter och fortsätt med fältet. Du kommer att vara i dessa tidskrifter själv, i tid. Titta på sitt arbete för struktur och grunderna i ett bra vetenskapligt papper.
  • Del 2 av 3:
    Få en högre utbildning
    1. Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 6
    1. Gå till Graduate School. Även om vissa kommersiella och industriella positioner är tillgängliga för högskoleexamen med en kandidatexamen, har de flesta forskare minst en mästare och mer sannolikt doktorand. Graduate-programmen är inriktade mer mot originalforskning och utveckling av nya teorier, som arbetar med professor eller andra forskare, och eventuellt med avancerad teknik. De flesta examensprogram tar minst 4 år, och möjligen längre, beroende på forskarnas natur.
    • Vid den här tiden måste du förklara en specialitet - något som mycket smalnar ner i fältet och låter dig ha en koncentration. Detta kommer att göra ditt arbete mer unikt och ditt konkurrensområde mindre.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 7
    2. Landa en forsknings praktik nästan var som helst. I Grad School måste du leta efter en forsknings praktik för ditt specifika intresseområde. Mängden professorer som arbetar med något som talar till dig kommer att bli ganska liten - vilket innebär att du sannolikt måste gå någon annanstans för att hitta den.
  • Dina professorer och din skola i allmänhet kommer att vara mycket användbara verktyg för att hitta vilka praktikplatser som finns och var. Tryck på alla anslutningar du har gjort för att hitta något som passar dig som en handske.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 8
    3. Delta i ett postdoktoralt program. Postdoktorsprogram ger ytterligare utbildning i vilken specialitet du har valt som forskare. Ursprungligen varade 2 år, dessa program brukar vara minst 4 år och möjligen längre, beroende på studieområdet och andra faktorer.
  • Förutom detta kommer du att göra 3 eller så år med postdoktorisk forskning efter detta. Det är vanligt att forskare går igenom 4 års undergrad, cirka 5 års högre utbildning och 3 års forskning, vilket innebär att det blir en solid 12 års utbildning. När du har slutfört din grundutbildning, kommer du sannolikt att ges en stipendium eller lönecheck när du arbetar genom resten av din träning.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 9
    4. Håll din kunskap uppdaterad. Under ditt årtionde och mer av utbildning (och din karriär) är det klokt att hålla sig uppdaterad i ditt fält och relaterade andra genom att delta i konferenser och läsa peer-reviewed tidskrifter. Vetenskapen förändras ständigt - i blink av ögat kan du vara kvar.
  • I mindre fält (och några större) får du känna alla namn i dessa tidskrifter. Att läsa dem kommer att låta dig veta vem du borde begära forskningshjälp eller gynnar när tiden kommer.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 10
    5. Fortsätt undersöka och söka heltidsanställning. Forskare arbetar alltid med något projekt eller idé. Oavsett hur långt den karriärstege du är, är det en given. Men efter din doktorandforskning behöver du sannolikt ett jobb. Här är några av de grundläggande möjligheterna du hittar:
  • En vetenskapslärare. Den här är ganska självförklarande och kräver inte alltid övre utbildning (beroende på vilken nivå du vill undervisa). På vissa områden och fält behöver du också utbildningskrediter.
  • En klinisk forskningsforskare. Många forskare arbetar med ett stort företag eller regeringen. För att börja, skulle du vara en klinisk forskningsförbund. Du skulle arbeta med kliniska prövningar, av säga, framväxande läkemedel. Du skulle samla datum och övervaka procedurer som ser till att allt är upp till protokollet. Då får du utföra analyser på vilket projekt du för närvarande arbetar med, utvecklar produkter (som vacciner), eller ibland även arbetar med patienter, läkare eller tekniker om laboratorieprocedurer.
  • En professor. Många forskare, åtminstone så småningom, har målet att bli professor och få anställning. Det är en välbetalande konsert med arbetssäkerhet och du får påverka många människors liv. Men vet att det kan ta årtionden att komma hit.
  • Del 3 av 3:
    Ha tankegången
    1. Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 11
    1. Var nyfiken. Forskare väljer att bli forskare eftersom de är fundamentalt nyfiken på världen runt dem och hur saker i det fungerar. Denna nyfikenhet leder dem att undersöka hur och varför bakom vad de ser, även om undersökningen tar år att komma till frigöring.
    • I kombination med nyfikenhet är en förmåga att avvisa förutfattade begrepp och vara öppna för nya idéer. Ofta utförs en tidig hypotes inte av bevis för senare observationer och experiment och måste ändras eller kasseras.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 12
    2. Vara tålmodig i att klättra karriärstegen. Som kortfattat diskuteras ovan, tar en vetenskapsman en lång tid. Det finns väldigt få karriärer som tar längre tid än den här. Även när du är klar med din utbildning, måste du fortfarande få forskning under ditt bälte. Om du är en omedelbar tillfredsställelse typ av person, kan det inte vara spelet för dig.
  • Vissa jobb kräver bara en kandidatexamen, medan andra kan kräva en mästare eller till och med doktorsexamen. Om du inte är på ett ställe där du kan spendera ett decennium som gör en lägre inkomst, kan det vara ett lönsamt alternativ.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 13
    3. Vara flitig och uthållighet, eftersom du har landat en hård kong. Det har sagts det "Med tanke på IQ är kvantitativa färdigheter och arbetstider, jobb i vetenskapen den lägsta betalda i USA." Vad det här är att det är på grund av den långa vägen till framgång, för ett tag kommer du inte att leva överdådigt. Saker kommer att vara tuffa ett tag.
  • Du kommer också att träffa deadlines, ofta inte bestämmer dina egna timmar och arbetar när ditt arbete säger att du behöver. Allt detta kombinerat gör det till ett svårt jobb, särskilt att hålla fast vid.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 14
    4. Har behovet av att alltid fortsätta lära. I huvudsak vad varje forskare gör söker kunskap. Oavsett om det läser peer-reviewed tidskrifter, deltar i seminarier, eller arbetar mot att få dig själv publicerad, kommer du alltid att lära dig. Låter detta som en vanlig tisdag? Då är du förmodligen gjord av de rätta sakerna.
  • Bildbeteckningen blir en vetenskapsman Steg 15
    5. Var tålmodig, observant och tänk utanför lådan. Ingen vetenskapsman är gjort på en dag, en vecka, en månad, och ofta även om ett år. I många fall, som kliniska prövningar, till exempel, kommer du inte att få resultat för år. Detta kan vara mycket missnöjd. En bra forskare måste vara tålmodig.
  • Observationsförmåga är också nödvändiga. Under de år som väntar på resultat måste du ständigt leta efter de minsta förändringarna i det du förväntar dig att se. Ditt öga behöver alltid vara fokuserat och klart.
  • Och som för att tänka utanför lådan, tänk tillbaka till Newtons äpple som faller på huvudet eller Archimedes hoppar in i hans badkar och förskjuter vatten. De flesta skulle tänka ingenting om dessa händelser, men dessa män såg något annat, något som ingen annan såg vid den tiden. För att göra framsteg i mänsklig kunskap måste du tänka annorlunda.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    ACP erbjuder tre certifikat till kliniska forskningspersonal: den certifierade kliniska forskningsassistenten, certifierad klinisk forskningskoordinator och huvudforskare. Du tar en tentamen och du är bra att gå.

    Varningar

    På grund av det större antalet doktorander för professor och kommersiella positioner kan potentiella forskare att behöva ta en serie postdoktorska positioner innan de landar en permanent position.
  • Att vara en forskare kräver vanligtvis mycket tålamod. Det finns lika möjligheter att misslyckas som framgång, därmed borde du vara redo att acceptera resultaten som de kommer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande