Hur till freestyle rap

Freestyle-rappning kan vara överväldigande först, men efter dessa enkla steg kommer du att flytta mot mikrofonen på snabb mode.

Steg

Del 1 av 3:
Rimmar dina första rim
  1. Bild med titeln Freestyle Rap Steg 1
1. Lyssna på massor av freestyling.Oskriven freestyle-raps från rakt från kupolen kommer förmodligen att vara något ostruerad och mer opolerad än de spår du har lyssnat på, men de kan också vara mer oförutsägbara och spännande. Freestyle har sin egen känsla och lyssnar på andra rappare Freestyle är ett bra sätt att lära sig tricks av handeln.
  • Kolla in levande strider eller hip-hop freestyle tävlingar om din stad erbjuder dem. Gå och lyssna. Detta kan också vara ett bra sätt att träffa andra aspirerande rim och göra anslutningar.
  • YouTube är en bra resurs för videor av freestyle kampen från alla eraser. Allt från berömda b.Jag.G. Rapping på ett gata hörn vid 17 år till klassiska Eminem strider till smattering av underjordiska rappare fritt styling över ett nytt kanye västra spår är bra forskning.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 2
    2. Börja med ett slag. Få ett slag utan några ord online eller loop den instrumentala av en sång du älskar på YouTube, och låt det spela ett tag. Få en känsla för beat. Om du har en rimsvers redan skriven, börja det, eller försök skriva nya rimar när du lyssnar på takt. Upprepa det om och om tills du har börjat få en känsla för kadensen av sången och hur ditt flöde passar in i det. Oroa dig inte om du förlorar takten först.
  • Börja med downbeat. Den stora majoriteten av RAP-musiken är skriven med en traditionell fyra-fyra-tidssignatur, även känd som vanlig tid. Det innebär att varje åtgärd kommer att ha en stark downbeat i början: en-två-tre-fyra-en-två-tre-fyra. Börja på det slaget.
  • Ofta kommer det att finnas tomt utrymme på spår medan rapparen väntar på att komma in. Om du inte har tillgång till Instrumentals eller YouTube kan du använda de utrymmen som ska träna.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 3
    3. Improvisera. När du har fått en känsla för takt och du har uttömt dina rimar, ta preliminära steg mot en freestyle. Upprepa en linje du redan har skrivit men gör dig själv med ett nytt rim för andra halvan av rimmen.
  • Oroa dig inte om det du säger är inte meningsfullt först. Du försöker få en känsla av känslan av takt och få ditt sinne att skapa rimar på flugan. Ingen lyssnar ändå.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 4
    4. Sluta tänka. Om du tänker för mycket om din nästa rad går du upp och snubblar över linjen du är på. Öva att låta ditt sinne flöda fritt från en tanke till nästa. De bästa freestylersna är avslappnade och bekväma med de slag som de arbetar med. Om det inte verkar komma, försök inte tvinga det. Lyssna på takt och försök skriva några rimmar till det för att komma igång, eller prova ett annat slag.
  • Lås dig i ditt sovrum eller din källare eller ditt garage. Ingen annan behöver höra dina praxis om du inte vill ha dem. Att sätta i timmarna själv kommer att se till att din debut för lyssnare kommer att vara allt mer spektakulära.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 5
    5. Behålla. Även om du gör ett misstag, träna dig själv för att fortsätta. Om du stutter över ett ord eller två, spotta något som, "Stammade jag? Mitt flöde ska vara mjukt som smör." Rap är som komedi: Timing är allting.
  • Erfarna freestylers har ofta back-up linjer, som tjänar som brandsläckare i den röda rutan som är monterad på raps vägg och används endast i nödsituationer. Det här är en linje, eller en fras som du använder när du inte kan tänka på något annat men behöver köpa lite tid att gå tillbaka på en tangent. Ju bättre du får på frittylning desto mindre blir den här frasen. Riktigt bra freestylers kommer att använda en en stavelse fyllnadslinje som "Yo" eller "Faktum". Så småningom kommer din back-up-fyllnadslinje att vara något du kan börja säga utan att inse det.
  • Del 2 av 3:
    Utveckla dina freestyles
    1. Bild med titeln freestyle rap steg 6
    1. Vrid dina startlinjer till stanslinjer. Det bästa sättet att öka hastigheten på ditt flöde och förbättra ditt freestyle-spel är att vända hur du arbetar. Om du har övat genom att börja med en rad du har skrivit och sedan flytta bort från det genom att improvisera, gör dig börja med en ny linje och arbeta mot den linjen du redan har skrivit och du vet är bra.
    • Det är här de rimliga klusterna hjälper dig. Om du har en särskilt bra slaglinje, öva genom rimning så många olika saker som möjligt med det. Att träna runt den linjen kommer att se till att du har massor av olika alternativ nästa gång du förbättrar.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 7
    2. Spela med ord. I början är det mest mening att freestyle runt hårda ändrummer som "Björn" och "stol," Men så småningom kan de börja bli inaktuella och leda dig till Clunky Rhymes.
  • Slant Rhymes delar konsonantljud utan att nödvändigtvis dela vokal ljud direkt. "Vokal" och "skål" Till exempel är sneda rim.
  • Assonans och alliteration är ljudanordningar där vokaler och konsonanter respektive upprepas i en linje. Edgar Allan Poe i hans berömda dikt "Korpen," Används både på en gång: "Silken ledsen osäker på varje lila gardin" upprepas "s" låter och "ur" ljud.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 8
    3. Utveckla similer. Som Cassidys linje om "Goin Platinum som Sisqo Hair" eller raekwons linje "Jag blir djup som en barntätning," En likhet som oväntat och kreativt jämför en sak till en annan sak är en hörnsten av freestyle hip-hop och poesi lika.
  • I en anteckningsbok, brainstorm olika ändringar för similer för att dra ut ur din hatt. Fyll i ett par sidor med "som en _______" och experimentera genom att kombinera dem alla med samma linje: "Mitt flöde är kallt / som en regnstorm" eller "Mitt flöde är kallt / som en spermvval" Lämna mycket olika intryck. Du kan överraska dig själv.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 9
    4. Var dig själv. Om du inte är Rick Ross kommer det att vara svårt att dra av några stora påståenden om ditt globala kokainmuggelse imperium om du är en tonåring från förorterna. Rima om vad du vet och vara ärlig. Det viktigaste (och det andra freestylers kommer att känna igen) är när din skicklighet säkerhetskopieras med perspektiv och ärlighet.
  • Medan det är ett bra sätt att utveckla och lära, anses det vara extremt tabu i freestyle-världen, och kommer att behöva avges så snart du känner dig bekväm.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 10
    5. Freestyle framför några vänner. När du känner dig relativt bekväm, bjuda in några förstående vänner att titta på och kritisera dina färdigheter. Detta hjälper dig att bli van vid friställning framför människor och de kommer att kunna erbjuda förslag och uppmuntran.
  • Inkorporera din publik i det roliga genom att någon väljer ett slag för dig att rap över kommer att få dig redo för möjligheten till tävlingar eller strider om du är intresserad av att ge ett skott. Du kan också få en vän att välja ett ämne, eller ett objekt i rummet, eller ett ord och säg det högt. Börja frittylen om det ämnet, objektet eller ordet. Detta tvingar dig att hålla på tårna eftersom dina vänner är de som leder riktningen som din freestyle går.
  • Om du har vänner som gillar freestyle också, handelsvers. När en av er förlorar flödet väljer den andra det tillbaka. Försök att starta frittylen så snart de slutar och kör med samma ämne eller rimschema. Om du utvecklar en rytm tillsammans kan du ha ett besättning.
  • Del 3 av 3:
    Byggnadsordförråd
    1. Bild med titeln Freestyle Rap Steg 11
    1. Skriva. Ju mer du skriver Raps och Rhymes, desto mer raps och rimmar vet du i slutändan. När du skriver rim, övar upp med flera variationer på samma rimord. Dessa kluster av rhymes kommer att tjäna dig bra när du börjar frigöring, för att du snabbt kan tänka på något om du har använt dessa rimar innan.
    • Prova olika övningar, som att plocka fem ord slumpmässigt och arbeta dem i en rhymingstruktur av några rader.
    • Oroa dig inte om det du skriver är det inte "rap." Håll bara pennan. Att bygga goda vanor av journaling och skriva kommer att hålla ditt sinne disciplinerad mot ord och tänkande när det gäller komposition, något du måste göra mycket snabbt om du vill freestyle.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 12
    2. Läsa. Om du hoppas kunna frigöra, kommer ord att vara ditt medium. Som en målare använder färger och en skulptör använder lera, använder en rappare ord, så du måste samla så stor en hög med välbekanta ord som du eventuellt kan så att du kan dra på dem i dina rimar. Läser en mångsidig mängd böcker, serier, onlineartiklar och tidskrifter är det bästa sättet att göra detta.
  • Läs biografier av rappare. Du kan döda två fåglar med en sten genom att läsa om hip-hop samtidigt som du förbättrar din vocab.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 13
    3. Få en rhyming ordbok. Detta kommer snart att vara din bästa vän i världen. Titta på en rimsordbok mindre som en krycka och mer som kreativ resurs. Det är inte fusk att leta upp rimliga ord medan du är i mitten av att skriva några rimar, eftersom det kan jogga något förlorat du aldrig hade tänkt på tidigare.
  • En bra, billig ordbok och en tesaurus är också stora resurser. Dina Rhymes kommer så småningom att vara mycket mer intressant ju större varsorten av ord blir.
  • Bild med titeln Freestyle Rap Steg 14
    4. Lär dig nya ord aktivt. SAT eller GRE studiehandböcker är bra ordförrådskällor. Slå upp ord i rapsånger Du känner inte igen och studerar definitionerna. Hip-hop är ofta jargong-tung, med regionala ord, platser och fraser, så det hjälper till att se upp saker på nätet. Chief Keefs "Älska sosa" Ger inte mycket mening om du tycker att det handlar om basebollspelaren.
  • Försök att tappa upp notecards med definitionerna av nya ord runt ditt hus. Du kan lära dig ett nytt ord medan du gör frukost eller borstar tänderna om det finns ett notecard tejpat till väggen i köket och badrummet.
  • Tips

    Förtroende är allting. Var dig själv och rap om saker du gillar först.
  • Fortsätt träna varje dag. Ge aldrig upp. Om du fortsätter att träna kommer du att vara en fantastisk rappare •.
  • Börja med att mastera de mindre, enklare rim. Kom ihåg att ha ett bra flöde men medioker rim är bättre än att ha ett hemskt flöde och bra rim! Det betyder att du ska börja rimliga ord som det har allmänna ljud som "Det", "på", "luft", etc.
  • En annan bra tid att träna är när du säger, väntar på tandläkaren, eller går hem från skolan, eller på bussen, och det är ännu bättre om du har en telefon med dig att skriva ner dina raps om du är för generad att dra ut en anteckningsblock offentligt eftersom det bara ser ut som om du textar.
  • Utforska ditt hus och titta på många saker på nya sätt. Dessa kan inspirera dig att skriva texter.
  • Försök att rapa till dina vänner så att du inte blir nervös och glömmer hur man freestyle.
  • Försök att tänka i en bekväm zon som duschen och spela ett slag för att flöda med. Det gör dig lugn och får dig att tänka.
  • Om du inte kan tänka på något börja med något du läser: "WikiHow, Wow, som inte behöver det just nu, jag är skit vid rap, så jag kommer bara ta en chans."
  • Använd inte alltid det vanliga flödet av rhyming. Många rapsångar och freestyle-raps använder inte ord som rymmer exakt, kallade halvrymmar. Ett exempel på en halv rim är "agg" och "bro."
  • Varningar

    Strider är skyldiga att vara roliga och disses är en konvention av genren. Om du är i en kamp, ​​respektera den andra personens utrymme och undvika konfrontationer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande