Hur man blir en hip hop musikproducent

Medan rappare ofta får berömmelse och kredit, är producenterna hjärtat och själen av hip-hop. Producenter gör det instrumentala "takter" att rappare behöver för att bli hört, tillverka krokarna, melodier och rytmer som världen älskar att lyssna på. Det finns många typer av producenter och ett oändligt antal stilar att försöka, men det finns några vanliga steg som alla producentaktier.

Steg

Metod 1 av 3:
Lära sig hantverket
  1. Bildbeteckningen blir en hip hop musikproducent Steg 1
1. Bli kär i hiphop. Vet innan du börjar att musikbranschen är notoriskt svårt att bryta sig in, så du måste sträva efter hip-hop eftersom du älskar det, för att inte göra en snabb buck. Lyssna på så många rappare och producenter som du kan, upptäcka vad som låter dig älska och vilken musikstil du vill göra. Ju mer du vet om hip-hop, desto bättre är du att göra det.
  • Hip-hop är en av de enklaste genren att komma in, tack vare det stora utbudet av gratis musik tillgänglig på mixtape webbplatser som Datpiff, Livemixtapes och Hotnewhiphop.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 2
    2. Lyssna på ett brett utbud av musik. Hip-hop producenter är kända för att dra av olika musikaliska influenser och trender tillsammans för att skapa något nytt, så leta efter bra musik vart du än hittar det. Rza och blev känd grävning genom gamla själalbum, Russell Simmons och Rick Rubin gjorde vågor som tog Rock & Roll i Rap, och Kanye använder en fullständig klassisk orkester bakom många av hans slag. Det finns ingen genre som du inte kan hitta inspiration i som en hip-hop-producent.
  • Lyssna på musik för sin kvalitet, inte på grund av sin genre eller rykte.
  • Håll anteckningar av musik du gillar så att du kan hitta den, och eventuellt använda den, senare.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 3
    3. Lär musikteori och historia. Produktionen är processen att skapa ett instrumental spår, men i fallet med hiphop, brukar du vara "spela" alla instrument. För att få full kontroll över ditt ljud måste du veta hur musik fungerar, inklusive tidsdesigneringar, ackordprogression, musikteori och instrumentation.
  • Lära sig Hur man spelar ett instrument. Eftersom många slag är gjorda med ett tangentbord, försök börja med ett piano.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 4
    4. Köp beat-making utrustning. Hip-Hop har ett lågt barriär till inträde eftersom du kan teoretiskt göra slår med ingenting mer än en rimligt kraftfull dator. Dessa dagar kan extra verktyg anslutas till din dator för att ge dig ännu större kontroll över din musik, och är nästan ovärderliga.
  • Tangentbord: Kanske det näst viktigaste verktyget bredvid en dator, tangentbord gör att du kan skapa egna melodier och fysiskt spela ditt slag, vilket vanligtvis är mycket snabbare än att ange anteckningarna i datorn.
  • Trummaskiner: Otroligt mångsidiga rytminstrument, trummaskiner låter dig tilldela något ljud du vill ha Asmall Pad och spela det ljudet som om det var en trumma. Du kan programmera den med trummor, cymbaler, slagverksinstrument, anteckningar eller till och med slumpmässiga ljud.
  • Mikrofon: Väsentligt Om du vill spela in vokalspår, låter mikrofoner också spela in andra instrument och låter för att integrera i dina slag.
  • MIDI-kontroller: Komplexa men kraftfulla midi-kontroller ger dig möjlighet att justera ton, rytm, slingor, trummor och slår med en knapptryckning. Många avancerade tangentbord och trummaskiner kommer med bifogade MIDI-kontroller.
  • Högtalare: Var noga med att investera i bra högtalare så att du kan höra din musik på högsta möjliga kvalitet, så att du kan vara säker på att dina lyssnare hörs vad du vill att de ska höra.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 5
    5. Välj ljudproduktionsprogram. Känd som en digital ljudarbetsstation (DAW), det finns hundratals alternativ där ute. Även om det finns mycket variation i funktioner, användbarhet och tillförlitlighet, är de flesta ganska lika i utförande. Olika instrumentdelar dras in i en tidslinje där de kan lagras, redigeras och upprepas för att bilda din sång. Välj det program du är mest bekväm med och lär dig allt du kan om det.
  • Några gratis program som börjar träna är Audacity, GarageBand (Mac), Cecilia och Mixx.
  • För mer engagerade beatmakers, kolla in betalda program som proverktyg, logik, mutools, mixcraft eller cubase.
  • Varje programvara har massor av handledning, tips och tricks tillgängliga online, och du borde lära dig så mycket om din DAW som du kan.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 6
    6. Experimentera med ljud och utrustning. Detta är det enda sättet att bli bekant med din utrustning och att lära dig vilken typ av musik du vill göra. Gör så många slag som du kan, även om de bara är 30 sekunder långt och gräva i alla de instrument du har tillgång till.
  • Försök att återskapa några av dina favoritslag. Du kan ladda ner paket som berömda producenter använder online och spelar med dem för att se hur de används.
  • Metod 2 av 3:
    Byggnadslag
    1. Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 7
    1. Designa trumman först. Trummorna är den viktigaste delen av ditt slag och bildar strukturen till hela låten. Speciellt i hip-hop, där sångare behöver en stadig rytm för att rappa över, måste du skapa en solid grund för melodi, sång och orkestrering.
    • Börja med den klassiska trioen av trumslag - Kick trumma, snare och hi-hat. Spela med dessa tre trummor för att producera hoppet, upp-tempo känsla av klassiska rap och hip-hop-låtar. Ex. DJ Premier berömda slag på albumet Steg i arenan.
    • Ladda ner gratis trumpaket online för att hitta unik slagverk och låter inkorporera i dina låtar.
    • Experimentera med andra ljud för slagverk. Producenter som J Dilla (ex. "Vågor") blev känd för att använda röster, sirener, pops och andra ljud i stället för trummor. (Ex. 50 cent s "Värme" använder pistol ljud för slagverk)
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 8
    2. Bygga i en baslinje. Hip-hop har sina rötter i jazz, funk och själ, och precis som genrerna som skapade det, kräver alla hip-hop-spår två grundläggande instrument: trummor och bas. En baslinje ger din sång en grundläggande mall för melodin
  • Bass linjer kan vara en enkel, som nas ` "Minne Lane (Sittin "i parken)," eller komplex, som vanliga "Vara (intro)."
  • Öva att kartlägga baslinjen med din sparktrumma, eftersom de båda avger lågfrekventa anteckningar. Laga dem så att du kan höra båda, som i sångerna ovan.
  • Bildbetaget blir en hip hop musikproducent Steg 9
    3. Lägg till i orkestration och melodininstrument. När du har etablerat "räffla" av sången med bas och trummor, det är dags att göra det verkligen glatt. Det här är där du får utforma känslan av en sång. Om du vill ha en RNB-inspirerad sång, till exempel vill du ha piano, några horn, och kanske några jazzy gitarr (ex. Blues forskare "Ave"). Om du vill ha en episk, filmig sång, kommer du att lägga till strängar, tubas, gongs, etc (ex. Big Boi s "Generell patton").
  • Spela runt med ljud ständigt - det enda sättet att ta reda på vad som är bäst är att prova så många olika orkestrations som möjligt.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 10
    4. Lär dig hur man slingar. Looping är när du tar flera musikstänger och upprepar genom en sång så det låter som om någon spelar den del hela tiden. Det låter dig skapa en konsekvent beat för MC för att rap över och hålla dig från att trivsamt skriva ut samma del om och om igen.
  • De bästa looparna är sömlösa. Det är det är omöjligt att säga att delen var i huvudsak kopiera och klistrade ihop.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 11
    5. Lär dig att prova. Provtagning är när du skarvar lite andra låtar i din sång, med den gamla delen för att skapa något helt nytt. Provtagning är ett av byggnadsblocken av hiphopproducerande, men du borde alltid göra det med försiktighet - provtagning utan tillstånd kan vara olagligt.
  • Använd prov sparsamt, hitta 2-3 anteckningar som du gillar och snedvrider dem, upprepar dem, eller huggar dem upp i något nytt.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 12
    6. Lägg till sången. Oavsett om du gör dem själv eller har någon annan rappat, registrera sången till din sång och tinker med längden, chorusplacering och eventuella intros eller outros du vill ha.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 13
    7. Avsluta låtarna med accenter, slå droppar och överraskning. Använd dina producerande färdigheter för att mäta texterna med takten. Till exempel, på ett ögonblick när texterna refererar till polisen, är det vanligt att sätta ett sirenljud i låten. När du hör särskilt kraftfulla linjer eller rytmer, med tanke på att mutera slaget så att lyssnare kan höra rapparen tydligt, sedan hoppa tillbaka i som en överraskning.
  • Bygg upp beat - starta låten med bara trummor och bas, och lägg till ett instrument varje vers, sedan bryta ner det i Outro (ex. Outkast "Slump")
  • Lägg till subtila accenter - även ljud som är svåra att höra kan ge låtdjupet.
  • Bildtiteln Bli en hip hop musikproducent Steg 14
    8. Förfina dina slag. Läs din programvaruhandbok och lär dig om EQ, effekter och kvantisering, och använd dem vid behov.
  • EQ: Även känd som utjämning är det där du justerar volymen, frekvensen och ljuden av hela låten så att alla delar passar smidigt tillsammans.
  • Effekter: Det finns oändliga effekter, som alla justerar eller ändrar ljudet av ett instrument för att göra det passande stämningen av sången. De kan skapa ekon, byta toner, justera anteckningar och mycket mer. De är aldrig permanenta, så testa dem på varje instrument.
  • Kvantisering: Konsten att ta handgjorda anteckningar eller slår och elektroniskt foder dem upp med beat. Kvantisering är avgörande för att göra en sång ljud ren och professionell, men överdrivning det kan göra en sång verkar robot och intetsägande.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 15
    9. Bryta alla regler. De bästa hip-hop producenterna smidde sin egen väg, lärde sig från mästarna medan de provar det som ingen annan har. Gör en sång utan trummor, prova från en polka melodi eller använd ett liveband för att göra dina spår. Följ dina kreativa instinkter och håll öronen öppna för att stå ut som producent.
  • Metod 3 av 3:
    Bli en professionell producent
    1. Bildtiteln Bli en hip hop musikproducent Steg 16
    1. Dela dina slag med människor. Om du vill bli en professionell måste du börja dela dina låtar med vänner, familj och främlingar. Detta kan vara läskigt, men kom bara ihåg att musik är avsedd att delas och är roligare med andra människor.
    • Börja med nära vänner och familjemedlemmar så du känner dig bekväm med feedback.
    • Låt aldrig någon berätta det "Du kan inte göra musik." Om det här är din dröm, fortsätt att träna och försöka.
    • Sätt din musik online för omedelbar feedback och lyssnare. YouTube, SoundCloud, Reddit, Reverbnation - Möjligheterna att dela din talang är oändliga!
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 17
    2. Främja dig själv. När du har fått andra människor som nickar sina huvuden till din musik, börja främja dig själv. Platser som rokbattor.com, soundclick.com, givemebeats.Net och CDBABY.com är gjord för att främja unga producenter.
  • Bli aktiv på sociala medier för att knacka på den största marknaden du eventuellt kan.
  • Delta i hip-hop-program och nätverk med lokala musiker och producenter.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 18
    3. Samarbeta med andra rappare och producenter. En del av Hip-Hops skönhet är hur samarbetande det är. Producenter och rappers mixa och matcha regelbundet, hitta ny inspiration från andra musiker och hjälpa varandra att få berömd.
  • Fråga rappare du vet om du kan producera en sång för dem.
  • Erbjuder dina slag på nätet, Hip-Hop Forums från Reddit till Datpiff är fulla av rappare som letar efter ett slag för att rappa över.
  • Bildbetaget blir en hip hop musikproducent Steg 19
    4. Producera en mixtape. Mixtapes är gratisalbum som publiceras online som fungerar som återupptagna för hip-hop-community. Även om du inte kan få en rappare att ge dig sång, sätt samman en samling av låtar som människor kan ladda ner och dela.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 20
    5. Fortsätt att göra beats. Kanye West proklamerade att han producerade "Fem slår en dag för tre somrar," Men det är vad det tog för att bryta sig in i branschen.Bara de som tränar varje dag, gör slag för alla som frågar, och ständigt lära sig nya tricks kommer att bli framgångsrika hip-hop-producenter. Även om du bara vill producera för skojs skull hittar du det enda sättet att verkligen bli en hip-hop-producent är att producera en hip-hop.
  • Tips

    Se till att du volymerar varje instrument korrekt. Högre är inte nödvändigtvis bättre.
  • Testa allt. Inget är fel. Om människor gillar det, eller ens om du bara gillar det, är det rätt.
  • Samarbeta med andra producenter för att utveckla nya idéer.
  • Var inte en hater. Som producent kommer nötkött inte att tjäna dig något respekt.
  • Om du gillar gammal skola hip-hop gör din snare några anteckningar lägre eller använder tappningljud som 808 kit.
  • Titta på handledningsvideor på YouTube.
  • Få massor av feedback från barn och tonåringar.
  • Rekommenderad maskinvara: MPC-serien, Korgsyntes, MIDI-tangentbord, teknik Turntables, Professionell produktion Hörlurar och studiomonitorer.
  • Korrekt utjämning av ljud och instrument kommer att göra eller bryta ett OK-spår.
  • Begränsa dig inte: Känn de fyra elementen i hiphop. Breakdancing, Rapping, Graffiti och Turntablism.
  • Studera framgångsrika producenter. Det låter corny, men sitta ner med dina 25 eller 50 instrumentala spår och notera varför de är så tilltalande.
  • Blandning och mastering Ett spår är två separata färdigheter som behöver arbeta tillsammans. Så bli skicklig både för att ge dina spår en professionell glans.
  • Bli inte nedskärmad om din sång inte är upp till dina förväntningar. Det är vanligt för nybörjare, men fortsätt att träna.
  • Varningar

    Förvänta dig inte att leva ut ur det om du inte är villig att arbeta det svåraste du någonsin har jobbat i ditt liv. Det är inte en lätt marknad att komma in om du inte är väldigt bestämd och kommer inte att ge upp lätt. Kom ihåg att du kanske bara gör det --- det är en trångt marknad.
  • Bli inte avskräckt av kritiker.
  • Programvaran för FL-studio är nästan 200 MB, men det är väl värt priset. Ett enastående program, särskilt för kreativa användare. Du kan utveckla dina färdigheter för att göra ett robust verktyg ut ur det
  • Ställ inte en fråga om hur du gör något utan att läsa handboken eller söka på Internet först. Hip hop producenter kommer att vara till stor hjälp om du följer den här regeln.
  • Använd inte missbrukande språk. Det bör undvikas till varje pris.
  • Fortsätt med det. Om du är säker på att det här är en passion du vill utveckla, gör sedan ett sätt att integrera det i ditt liv tills det är moget nog att vara där du vill ha det.
  • Saker du behöver

    • Alla produktionsprogram (FL-studio, anledning, Ableton, Logik, Cubase) eller hårdvara (Midi-tangentbord, Akai MPC, ljudgränssnitt)
    • En manual för ovanstående produkt som du har läst minst två gånger
    • musik. Massor av det. Som du känner av hjärtat.
    • En hip hop produktionskurs: [1]
    • Studio Monitor Högtalare och hörlurar är ett måste. Som de låter dig höra ett ljud eller ett instrument som det faktiskt är. Andra högtalare kan ge dig en förvrängd version.
    • Även om vissa produktionskursutbildning skulle vara bra är det inte nödvändigt. Du kan lära dig en hel del från experiment och gratis videor på internet. Framför allt gör övningen perfekt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande