Hur man kore om en dans

Koreografering En dans är en vacker och kreativ upplevelse. Det finns dock så många beslut att göra, så processen kan vara lite överväldigande om du aldrig har gjort det förut. Oroa dig inte-Vi går igenom den grundläggande processen från början till slut. Du skapar din egen dansrutin på nolltid!

Steg

Del 1 av 3:
musik
  1. Bild med titeln Choreograph En danssteg 1
1. Välj en låt för din rutin som inspirerar dig. Musiken leder de flesta av dina val, så välj en sång först. Du kan välja vilken som helst sång som du vill ha! Gå med din nya favorit sylt, bläddra i musikströmmar för inspiration, eller fråga dina vänner och familj för rekommendationer.
  • Om du har problem med att välja en sång, tänka på vilken typ av dans som du gillar mest. Till exempel, om du älskar uttrycksfulla, moderna rörelser som popping och låsning, skulle en hip-hopsång vara perfekt.
  • Försök att göra en Google-sökning som innehåller några av dina grundläggande preferenser och se vad som kommer upp. Till exempel, sök "Mid-Tempo Beat-Driven R & B-låtar."
  • Bild med titeln Choreograph En danssteg 2
    2. Spela låten upprepade gånger tills du absorberar den helt. Lyssna på det varje chans du får på bussen, hemma, på din dagliga jog, före sängen, etc. När du lyssnar, försök att identifiera de känslor du känner. Jot ner dina tankar och idéer så att du kan referera till dessa tidiga brainstorming sessioner senare.
  • Berättar sången en historia? Om så är fallet, försök att beskriva tomten i dina egna ord.
  • Bild med titeln Choreograph En danssteg 3
    3. Välj en kort del av låten för din rutin. De flesta låtarna är 3 minuter eller längre, vilket är alltför länge för en rutin. Sångar har vanligtvis sektioner som inte fungerar bra för en dansrutin - kanske det finns ett besvärligt temposkift, en repetitiv instrumental sektion eller en rytm förändring du är inte galen om. Eliminera vad du inte gillar förrän du har ungefär 1 ½-2 minuters musik.
  • För att hålla din rutin intressant och hålla publikens uppmärksamhet, gå inte utöver 2 ½ minuter.
  • Del 2 av 3:
    Danssteg
    1. Bild med titeln Choreograph En danssteg 4
    1. Välj en dansstil som matchar musikens vibe. Det finns hundratals stilar att välja mellan! Börja med att överväga tempot och instrument i sången först. Till exempel skulle ballett eller jazz bäst komplettera en långsam, orkestersång. Om din sång är R & B eller Latin, skulle en dansstil som hip-hop, bryta dans eller en eldig flamenco fungera bra.
    • Det är också viktigt att välja en dansstil som passar dina färdigheter. Vad är dina styrkor som dansare? Spela till de styrkorna!
    • Om du känner dig vågad, försök att kombinera flera dansstilar i en stellar rutin.
  • Bild med titeln Choreograph En danssteg 5
    2. Karta ut de grundläggande sektionerna i din sång. Du behöver inte bli super teknisk, bara ta en penna och papper och kartlägga den grundläggande strukturen och flödet av låten. Detta hjälper dig att begränsa dansrörelser för olika delar av sången senare.
  • Till exempel, om intro är långsam och sexig, notera det och jot ner några drag som passar, som en slinky promenad eller dramatisk tur.
  • Ett annat exempel: Om låten flyttas till en punchy chorus, kan du försöka mer dramatiska drag som arabesques eller spins under den delen.
  • Bild med titeln Choreograph En danssteg 6
    3. Bryt sången ner i 8-count-sektioner. Ta ett ark med fodrad papper och en penna och spela sången. Börja räkna efter introduktionen när sången börjar. Varje gång du räknar 8 slår, skriv ner en 8. När du är klar, vet du exakt hur många 8-count-sektioner du behöver för koreograf.
  • Bild med titeln Choreograph En danssteg 7
    4. Välj dansrörelser som passar dina 8-count-sektioner. Lyssna på sången och freestyle lite så att du kan prova olika steg, rörelser och sekvenser. Kom ihåg att du arbetar med 8-count sektioner, så räkna ut högt om du behöver. Experiment med att kombinera rörelser i olika mönster tills rutinen börjar falla på plats.
  • Håll syftet med din dans, sångens atmosfär och din publik i åtanke. Till exempel är dramatiska eller provocerande rörelser bra för ett SOLO-skäl, men om du utför rutinen på din mormors födelsedagsfest är det förmodligen inte ett bra alternativ!
  • Bild med titeln Choreograph En dans Steg 8
    5. Koreograf Smooth övergångar mellan huvudsektionerna. Övergångar länke sektionerna tillsammans sömlöst - de borde aldrig störa stycket. Övergångar är inte stjärnorna i din bit, men de borde aldrig vara tråkiga eller tråkiga! Hitta kreativa sätt att flytta från avsnitt till avsnitt.
  • Till exempel, i din hip-hop-rutin, kan du använda samma kroppsrulle och klappsekvens till övergång mellan varje sektion för ett sammanhängande flöde.
  • Del 3 av 3:
    Finputsning
    1. Bild med titeln Choreograph En danssteg 9
    1. Se till att din rutin har en början, mitt och slut. Ge varje sektion ett förenande tema eller karaktär så att de inte känner sig ojämn eller frånkopplad. Upprepa vissa sektioner, eller variationer av teman, kan hjälpa din rutin att känna sig sammanhängande och ta med allting.
    • Till exempel kan en hip-hop-rutin börja med högkvalitativt steg, övergå smidigt till en breakdansektion och flyter sedan till en dramatisk final av golvarbete.
  • Bild med titeln Choreograph En danssteg 10
    2. Skriv ner rutinen så att du inte glömmer det. Inkludera så många detaljer om stegen som du kan. Använd gärna Shorthand för detta eftersom ingen annan kommer att se detta tidiga utkast. Observera namnen på rörelserna för varje sektion eller till och med scribble little stick figures som visar olika drag. Vad som än är för dig!
  • Om du stannar för att skriva bryter din koncentration, spela in dig själv under dessa sessioner. Sedan granska footage senare och skriv allt ner.
  • Om du planerar att lära rutinen till andra dansare, notera några särskilt knepiga passager som kan ta extra tid att förklara och demonstrera.
  • Bild med titeln Choreograph En danssteg 11
    3. Öva din rutin varje dag tills den är polerad. När koreografi är klar, se till att allt flyter väl genom att träna din rutin så ofta som möjligt. Som du gör det kan vissa drag eller sektioner inte fungera såväl som du är tänkt. Det är normalt! Här är din chans att redigera och perfekta dessa områden. Fortsätt träna tills din rutin är polerad och perfekt.
  • Glöm inte att skriva ner dina ändringar så att du inte glömmer dem.
  • Tips

    Kom ihåg att matcha dansstilen till musiken. Till exempel fungerar en klassisk sång bra för ballett, men en hip-hop-rutin behöver en modern melodi.
  • Använd olika sektioner för att variera publikens erfarenhet. Följ till exempel en snabb sektion med en långsam, eller följ massor av hopp med en jordad sektion.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande