Hur man blir en medicinsk kodare

Medicinska kodare eller medicinska kodningsspecialister går igenom detaljerad information om patientskador, sjukdomar och förfaranden från journaler och dokument som tillhandahålls av läkare och andra vårdgivare. De tilldelar sedan koder för informationen baserat på ett officiellt, universellt använd kodningssystem. Dessa medicinska koder används ofta för att ersätta patentkrav av sjukhus och deras läkare för försäkringsändamål. Att ha åtminstone en associerad examen och en credential i kodning är föredragna kvalifikationer för dennaProfession.

Steg

Metod 1 av 3:
Utbildning för att bli en medicinsk kodare
  1. Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 17
1. Få ett gymnasiet diplom. Graduering från gymnasiet är det enda utbildningsbehovet att bli en medicinsk kodare. Kurser i gymnasiet algebra, biologi, kemi, typing och andra datorkunskaper kan vara till hjälp i din medicinska kodningskarriär. Du bör också ha en bra förståelse för anatomi, fysiologi och medicinska termer.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 7
    2. Överväga att få en högskoleexamen. Även om de inte är nödvändiga, har en associerad eller kandidatexamen att hjälpa din karriär som en medicinsk kodare. En associerad examen tar vanligtvis 2 år att slutföra, och en kandidatexamen tar vanligtvis 4 år att slutföra. En högskoleexamen kommer att ge fler möjligheter till framsteg och tillväxt på fältet.
  • Överväg att få en examen i hälsoinformationsteknik eller vårdadministration.Ett examensprogram kommer att innehålla allmänna utbildningskurser utöver medicinsk kodande specifika kurser
  • Bild med titeln Bli en medicinsk teknik Steg 2
    3. Välj ett medicinsk kodningsprogram. Många gemenskapskollegier erbjuder associerade grader i medicinsk kodning eller medicinsk kodning certifikat. Klasser kan vara personligen, online eller en kombination. Se till att du registrerar dig i en skola som är ackrediterad av antingen American Health Information Management Association (Ahima) eller American Academy of Professional Coders (AAPC).Båda dessa organisationer upprätthåller en lista över ackrediterade program på sina webbplatser.
  • Fråga skolan om deras passränta på medicinska coder certifieringsexaminer och karriärplaceringstjänster som de erbjuder.
  • Om du har planer på att delta i en fyraårig institution senare bör du anmäla dig till ett associerat program istället för ett certifikatprogram. Du bör också klargöra vilka kurser du kommer att kunna överföra till en annan skola.
  • Bild med titeln 563418 16
    4. Var medveten om vinstdrivande högskolor och karriärprogram. För -resultatskollegier erbjuder också medicinsk kodningsträning och tillgodoser ofta de äldre studenternas och studenternas behov som också arbetar heltidsjobb.Dessa skolor är ofta dyrare än lokala gemenskapskollegier.Dessa skolor har också färre studentstödstjänster och karriärplaceringstjänster.Några av dessa skolor presenterar också vilseledande information om deras ackrediteringsstatus
  • Bilden med titeln Bli en medicinsk kodare Steg 7
    5. Gå med i en professionell organisation. Professionella organisationer är ett bra sätt att lära sig om fältet, nätverket med andra medicinska kodare, hitta information om karriärmöjligheter och hålla dig uppdaterad om nya utvecklingar på fältet. Dessa organisationer har också lokala kapitel i hela USA.American Health Information Management Association (Ahima) och American Academy of Professional Coders (AAPC) är de viktigaste professionella organisationerna för medicinska kodare.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta anställning som en medicinsk kodare
    1. Bild med titeln Få ett medicinskt receptionist jobb steg 3
    1. Starta jobbsökningen tidigt.Du borde inte vänta tills du har slutat skolan för att börja leta efter ett jobb.Dra nytta av karriärplaceringstjänster som din skola erbjuder.
    • Praktikplatser är ett annat sätt att få erfarenhet och göra anslutningar.Många praktikplatser är obetalda, så du kanske vill ha intern medan du fortfarande är i skolan.
    • Volontärarbete på en plats som du vill arbeta eller fråga om jobbskugga En erfaren medicinsk kodare kan hjälpa dig att få erfarenhet och nätverk.
    • Uppdatera ditt CV innan du börjar titta och få någon att ge dig feedback.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 2
    2. Överväga alternativa rutter.Om du inte kan hitta ett jobb som en medicinsk kodare kan du alltid leta efter andra alternativ på det medicinska fältet för att få din fot i dörren.Överväg att arbeta i receptionen eller i avdelningen med journalen.Din träning som en medicinsk kodare gör dig en bra kandidat för dessa positioner.Du kan fråga läkarna, sjuksköterskor och andra personer du möter om några öppna medicinska kodningspositioner.
  • Bild med titeln Gör ett forskningspapper Steg 3
    3. Incheckning med din professionella organisation.Ahima och AAPC är stora källor till jobb. AAPC har ett jobbforum och ett program som hjälper nycertifierade kodare att hitta anställning. Du måste vara medlem i AAPC för att få full tillgång till dessa resurser.
  • Ahima erbjuder karriärprep-webinars, en karriärprep-arbetsbok och en lista över öppna positioner.
  • Bild med titeln Gör ett forskningspapper Steg 4
    4. Använd karriärsökmotorer.Medical Coder Jobs finns på allmänna jobbsökningswebbplatser som Monster och CareerBuilder OrHealthCare Specifika webbplatser som hälsokarriärwebben, biohealthmatics och Healthjobs rikstäckande
  • Även om hundratals jobb är upplagda på dessa webbplatser, underskatta inte kraften i nätverket och munnen.Låt folk du vet att du letar efter ett medicinskt kodningsjobb.Dessa stora sökmotorer bör inte vara den enda metoden du använder för att hitta ett jobb.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 15
    5. Förbered dig för intervjun. Du bör förbereda dig för din arbetsintervju genom att undersöka företaget och vara beredd att svara på frågor om din utbildning och erfarenhet.Du bör också visa hur dina färdigheter skulle gynna företaget och varför du vill arbeta där.
  • Du kan bli testad på medicinsk terminologi, elektroniska journaler, fordringsbehandling och kodningsprogram som du är bekant med.
  • Om du inte redan är certifierad, diskutera eventuella planer du måste bli certifierad och dina karriärmål.
  • Ge ett fast handskakning, gör ögonkontakt och klänning professionellt (jag.e. Kläbyxor eller kjol, blazers, kostymer, klänningskjorta eller blus) för din intervju.
  • Bild med titeln 563418 19
    6. Var beredd att ta ett bedömningstest.Vissa potentiella arbetsgivare kan kräva att du tar en kompetensbedömning. Det finns inget standardiserat test som alla företag använder.Färdighetstestet testar din hastighet, noggrannhet, uppmärksamhet på detaljer, och din förmåga att tilldela de korrekta koderna.
  • Du borde fråga hur länge testet tar och om du behöver ta med dina egna kodningsböcker.
  • Metod 3 av 3:
    Bli en certifierad medicinsk kodare
    1. Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 4
    1. Överväg att bli certifierad. Certifiering krävs inte för medicinska kodare.Att ha en certifiering är dock fördelaktig för din karriär.En certifiering kommer att låta din arbetsgivare veta att du har en viss nivå av färdighet och kunskap.
    • Certifierade Medical Codeers har fler möjligheter till karriärutveckling, högre löner och fler anställningsval.Certifierade kodare gör vanligtvis 20% mer än icke-certifierade kodare.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 9
    2. Bestämma vilken tentamen att sitta för. Både AAPC och Ahima erbjuder certifieringar.Beslutar vilken tentamen du tar kommer att hjälpa dig att förbereda sig för tentamen.Båda certifieringarna är nationellt erkända.
  • AAPC erbjuder flera certifieringar, inklusive certifierad professionell kodare (CPC), certifierad poliklinisk kodning (COC), certifierad inpatientkodare (CIC), certifierad riskjusteringskoder (CRC), certifierad professionell kodare (CPC-P) och specialcertifieringar för vissa övningsområden. Du måste ha två års erfarenhet att bli helt certifierad.Om du inte har två års erfarenhet, kommer din certifiering att betraktas som lärlingsstatus.
  • Ahima erbjuder M den certifierade kodningsassistenten (CCA), certifierad kodningsspecialist (CCS) och den certifierade kodningsspecialist-läkare-baserade (CCS-P).De erbjuder inte en lärlingstatuscertifiering som AAPC.Ahima rekommenderar att du har 6 månaders kodningsupplevelse, har slutfört ett Ahima-godkänt program eller avslutat ett annat kodningsprogram innan du sitter för tentamen.
  • Du bör överväga om du vill arbeta i en sjukhusinställning, läkarens kontor eller en specialpraxis för att hjälpa dig att bestämma vilken certifiering som är rätt för dig.
  • Bildbeteckningen blir en medicinsk kodare Steg 3
    3. Förbered dig på tentamen.Delta i ett ackrediterat program och verklig arbetslivserfarenhet som en medicinsk kodare hjälper dig att göra det bra på din tentamen.Ahima och AAPC har studiehandböcker och online examensberedningsresurser.De erbjuder rabatter på examensutbildningsmaterial om du är medlem i organisationen.Båda organisationerna erbjuder också personliga examensprep.
  • Människor som tar prep-kurser är mer benägna att klara provet.
  • Att prata med människor som har passerat provet innan är ett annat sätt att hjälpa dig att förbereda dig för din examen. De kan också ha studiematerial som du kan använda.
  • Du kan behöva gå med i organisationen för att ta provet.
  • Var beredd att betala en tentamen och skicka in dina transkript och återuppta om det behövs.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik advokat Steg 3
    4. Behålla din referensstatus.När du har godkänt din certifieringsexamen måste du delta i fortsatt utbildning för att hålla certifierad. Mängden kontinuerliga utbildningsenheter (CEU) beror på vilken certifiering du har fått. Kontrollera med din ackrediteringsorganisation så du är tydlig om kraven.
  • För Ahima, CCA, CCS och CCS-P, måste du ha 20 ceusduring din tvååriga recertifieringscykel.
  • AAPC kräver 36 CEUS för en certifiering.
  • Du bör utnyttja någon utbildning på arbetsplatsen som erbjuds på din arbetsplats. Dessa räknas ofta mot din CEUS.
  • Andra aktiviteter utanför att få CEUS kan vara skyldiga att behålla din behöriga status också.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Få en kandidatexamen eller högre för att hjälpa till att fördjupa din medicinska kodning. Du kan också kunna få en avancerad behörighet i din specialitet.
  • Yrkes- eller vuxenutbildningsskolor i ditt område kan också erbjuda klasser för att starta en karriär inom medicinsk kodning.
  • Specialområden Du kan få en referens för att inkludera anestesiologi, kardiologi, allmän kirurgi, internmedicin, ortopedi, barnläkare och urologi.
  • Du kan också få en behörighet att vara en certifierad tumörregistrator (CTR) från National Cancer Registrar Association (NCRA).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande