Hur man bestämmer hur mycket du ska väga

I åldern av FAD-dieter och bryta rubriker om att motsäga medicinska studier kan det vara svårt att veta vad "hälsosamt" även betyder längre. Om du är nyfiken på om du bär en lämplig mängd vikt för din storlek, se inte längre än ditt kroppsmassindex eller BMI. Dina BMI-nummer ger dig en ganska bra idé om du är inom ett normalt viktområde för din höjd. Om det visar sig är du lite överviktig, arbeta med din läkare för att utveckla en diet och träningsplan som hjälper dig att kasta några pund.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vad är överviktigt för min höjd?
  1. Bild med titeln Bestäm hur mycket du ska väga steg 1
1. Det bästa sättet att berätta om vikt är lämpligt för din höjd är att kontrollera ditt kroppsmassindex eller BMI. Detta är din vikt i kilo, dividerat med torget i din höjd i meter. Din BMI mäter inte din kroppsfett eller metabolism, så det berättar inte om du är frisk eller inte, men det målar en ganska exakt bild av om du är överviktig eller inte.
  • Detta är bara ett mått på din vikt eftersom det gäller din höjd. Det berättar inte uttryckligen om du är frisk eller inte. En bodybuilder kan ha en extremt hög BMI, medan en underernärd rökare kunde ha en riktigt låg BMI. Det betyder inte att kroppsbyggaren är ohälsosamt och vice versa.
  • 2. Använd en BMI-kalkylator för att ta reda på om du är överviktig eller fetma. Hoppa online och dra upp en BMI-kalkylator från en välrenommerad webbplats. Ställ in kalkylatorn till metriska eller kejserliga mätningar beroende på vilket system du föredrar. Ange din höjd och vikt. Låt sedan kalkylatorn göra jobbet för dig att hitta din BMI.
  • Centrum för sjukdomskontroll och förebyggande har en lättanvänd BMI-kalkylator. Du kan hitta den här: https: // CDC.GOV / Healthyweight / Bedömning / BMI / VOUL_BMI / English_BMI_Calculator / BMI_Calculator.html
  • Om din BMI är 18.5 eller lägre, du anses vara underviktig.
  • När din BMI är 18.5-24.9, du anses vara normal / frisk för din höjd.
  • En BMI av 25-29.9 betyder att du är överviktig (men inte fetma).
  • Om din BMI är över 30, anses du vara fetma. Allt över 40 anses vara morbid fetma.
  • Fråga 2 av 6:
    Lever tunna människor längre?
    1. Bilden med titeln Bestäm hur mycket du ska väga steg 3
    1. Det beror på hur tunt du är, men du är mer benägna att leva länge om du har en vanlig BMI. En studie från New England Journal of Medicine analyserade data från 1.5 miljoner amerikaner. De fann att folket med en vanlig BMI (20-24.9) var mer benägna att leva längre, medan människor med en morbid fetma BMI (40 eller högre) var 2.5 gånger mer benägna att passera för tidigt.
    • Din BMI är inte det enda som bidrar till din livslängd. Om du vill leva ett långt, hälsosamt liv är din kost och livsstil extremt viktiga. Ät mer grönsaker, förbrukar mindre måltider, motion och rök inte om du vill vara frisk!
  • 2. Du kan fortfarande leva ett långt liv om du bär några extra pund. Det fanns några stora rubriker för några år sedan som föreslog att människor som är lite överviktiga kan leva lite längre (ca 6% längre). Detta är känt som "fetma paradox" bland medicinska proffs, och det finns olika teorier om detta. Medan vissa data kan indikera att det inte är en stor sak om du bär lite extra vikt, är du fortfarande bättre att bibehålla en lägre vikt så länge som din BMI är inom normala intervall.
  • En möjlig förklaring till fetma Paradox är att människor med lite extra vikt överlever längre om de går ner i vikt på grund av sjukdom.
  • En annan förklaring är att läkare tenderar att ägna mer uppmärksamhet åt vissa riskfaktorer när deras patienter är lite överviktiga så att de fångar potentiella problem snabbare.
  • Fråga 3 av 6:
    Är det ok att vara lite överviktig?
    1. Bild med titeln Bestäm hur mycket du ska väga steg 5
    1. I allmänhet är det bättre att vara inom ett normalt viktområde. Medan det är förmodligen bra att vara lite överviktig, blir de flesta viktiga när de blir äldre. Det betyder att du är mer benägna att bli överviktig över tiden om du är överviktig. Fetma ökar risken för hjärtsjukdom, diabetes och till och med cancer. Om du är överviktig, arbeta med att äta mindre portioner och träna regelbundet för att komma tillbaka till en hälsosam vikt.
    • Fokusera på att bygga friska vanor för att förbättra över tiden. När din BMI är 18-24.9, du är rätt där du borde vara!
  • 2. Där du bär extra vikt betyder mycket. Det finns en stor skillnad mellan en kroppsbyggare som bär några extra pund på sina biceps och den genomsnittliga personen som bär lite extra vikt på magen. Visceralt fett, som lagras runt din midja och mage, anses mycket mer skadligt än fett du bär någon annanstans på din kropp. En stor mängd magefett ökar din risk för en mängd olika kardiovaskulära sjukdomar och cancer.
  • Tänk på, de negativa effekterna av att transportera extra vikt är reversibel. Om du är överviktig och du kasta några pund, blir du bra.
  • Fråga 4 av 6:
    Hur vet du om det är vattenvikt eller fett?
    1. Bild med titeln Bestäm hur mycket du ska väga steg 7
    1. Det mesta av din vikt är vatten till att börja med! Efter dina ben är vatten den tyngsta saken i din kropp. Om du börjar gå ner i vikt eller du äter ett kaloriunderskott (där du bränner mer kalorier än du konsumerar), kommer det mesta av den vikt du först förlorar att vara vattenvikt. Det finns inget sätt att berätta om det är vattenvikt eller inte utan att förlora vikten.
    • Du behåller vattenvikt lättare när du är överviktig. Den goda nyheten är att denna vikt blir lättare att förlora om du börjar kasta några pund!
  • 2. Att dricka mer vatten kommer faktiskt att hjälpa dig att gå ner i vikt. Ju mer hydratiserade du är desto effektivare kommer din kropp att vara när det gäller brinnande fett. Dessutom kommer dricksvatten att göra dig mindre hungrig, så du kommer att konsumera färre kalorier. Att stanna hydratiserad kommer också att öka din ämnesomsättning, vilket gör det lättare att träna.
  • En studie tyder på att dricka 16.9 vätska ounces (500 ml) vatten 3 gånger om dagen kommer verkligen att hjälpa dig att kasta lite vikt.
  • Fråga 5 av 6:
    Vilket är tyngre muskler eller fett?
    1. Bild med titeln Bestäm hur mycket du ska väga steg 9
    1. Muskeln är mycket tätare än fett. Det betyder att fett kommer att ta upp mer volym än muskel, men 1 pund (0.45 kg) muskel väger lika mycket som 1 pund (0.45 kg) fett. Att säga muskler är "tyngre" är inte nödvändigtvis korrekt.
    • Med andra ord, bild hur mycket utrymme 1 pund (0.45 kg) marshmallows skulle ta upp. Nu, bild 1 pund (0.45 kg) metall. Detta är skillnaden mellan fett och muskel.
  • 2. Du borde fortfarande bygga muskler om du försöker gå ner i vikt. Att lägga till din "muskelvikt" är en bra sak om ditt mål är att passa, även om muskeln är mer tät än fett. Du bygger muskler genom att träna och vara aktiv, vilket innebär att du bränner kalorier. Om du kan bränna mer kalorier än du konsumerar genom att äta hälsosam och träna, kommer du att gå ner i vikt över tiden. Oroa dig inte för att bygga muskler-det här är en bra sak!
  • När du bränner mer kalorier än du tar in är det känt som ett kaloriunderskott. Det bästa sättet att gå ner i vikt är att äta hälsosamt och träna samtidigt som detta underskott upprätthålls. När du är i ett hälsosamt viktområde, äta tillräckligt med kalorier och träna regelbundet för att hålla den vikten.
  • Fråga 6 av 6:
    Är för muskulös ohälsosam?
    1. Bilden med titeln Bestäm hur mycket du ska väga steg 11
    1. Inte riktigt, även om det inte har varit mycket studier om detta ämne. Så länge som din BMI stannar i det normala området, är du förmodligen bra även om du har byggt mycket muskler. Även om du gör ett ton av styrketräning och din BMI går utöver det normala området, kan du fortfarande anses vara hälsosam. Fördelarna med vanlig viktträning bara överväger eventuella potentiella nackdelar.
    • Det är viktigt att notera att du inte ska vara hyperbesatt med att bygga dina muskler. Du bör fokusera på att leva en hälsosam livsstil, inte få stora muskler!
  • 2. Prata med din läkare om du bygger muskler och du är orolig för din vikt. Din BMI ensam är inte tillräckligt för att måla hela bilden, så prata med din primärvårdsläkare om du är orolig för att dina muskler är ohälsosamma. Endast en utbildad medicinsk professionell kan avgöra om du är för muskulös eller inte.
  • Om du tar farliga kosttillskott, svälter dig, eller tar droger för att bygga muskler, lever du inte en hälsosam livsstil. Om du bara pumpas i gymmet några dagar i veckan och du är inte besatt över det, är du förmodligen bra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande