Hur man undviker en strängad hiss

Det finns få situationer värre än att vara fångade i en hiss för att höja pulsen av någon som är rädd för höjder, begränsade utrymmen eller båda. Om du någonsin skulle hitta dig själv, tyvärr mellan golv (eller läser för närvarande detta i en fast hiss), här handlar det bara om allt du borde göra för att säkerställa en snabb flykt. Saken att komma ihåg är det, om du inte befinner dig i en livs- eller dödssituation, är det bästa att ringa till hjälp och vänta på det. Många av dina försök att fly kan faktiskt leda dig till mer fara. För att lära dig att undkomma en strängad hiss så säkert som möjligt, se steg 1 för att komma igång.

Steg

Metod 1 av 2:
Ropa på hjälp
  1. Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 1
1
Hålla sig lugn. Så snart du inser att du är strandsad kan du känna en naturlig uppmaning till panik. Men du måste berätta för dig själv, och att stanna så lugn som möjligt. Om du börjar panik, kommer din kropp att börja känna effekterna, och du gör det bara svårt för dig själv att tänka klart, och därför gör det svårare för dig att hitta ett sätt att fly.
  • Ta ett djupt andetag och slappna av din kropp. Det är svårt för ditt sinne att vara i panik när din kropp är avslappnad.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 1Bullet1
  • Om du inte är ensam i hissen är paniken mer sannolikt att göra folket runt dig panik. Och att ha flera personer som freaking ut i en hiss är inte vägen till säkerhet. Istället gör du bäst för att vara en lugnande närvaro till folket runt dig.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 1Bullet2
  • Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 2
    2. Hitta en ljuskälla om lamporna är ute. Om hissen är mörk kan du skapa lite ljus genom att använda en nyckelkedjelampa eller öppna din mobiltelefon eller PDA. Prova ditt bästa för att inte hålla enheten på så länge att batteriet är tömt. Skapa ljus hjälper dig att se knapparna och få en bättre känsla av din situation. Om du inte läser detta medan du strands i en hiss, kolla sedan din mobiltelefon för att se om den har en speciell "ficklampa" funktion. Om så är fallet kan det vara till nytta - så länge du ser till att det inte dränerar ditt batteri!
  • Det är också viktigt att snabbt få en känsla av hur många som fastnar i hissen med dig.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 2Bullet1
  • Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 3
    3. Tryck på samtalsknappen. Om det är mörkt, använd ljuskällan för att hitta samtalsknappen. Tryck sedan på samtalsknappen för att kontakta en tekniker för att hjälpa dig. Detta kommer att varna underhållspersonal Det finns ett problem med hissen. Detta är det snabbaste och bästa sättet att få hjälp - mycket bättre och säkrare än att försöka ta DIY-tillvägagångssättet.
  • Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 4
    4. Om det inte finns något svar, försök att kräva hjälp. Om det inte finns något svar på att trycka på samtalsknappen, kontrollera din mobiltelefon för mottagning. Om du har någon mottagning, ring ditt lokala nödtjänster nummer e.g., 911 för Förenta staterna, Kanada, etc. 911 kan oofficiellt arbeta i andra länder, men kan inte åberopas där det inte används officiellt. EU har officiellt antagit 112 för nödsituationer, så det är numret att försöka först om du är i Europa.
  • Om det fortfarande finns inget svar, tryck på larmknappen några gånger.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 4Bullet1
  • Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 5
    5. tryck på "dörr öppen" knapp. Ibland kan den här knappen bara få fastnat, och om du trycker på den, kommer det att öppna hissen uppåt. Du kan skratta, men du skulle bli förvånad över hur många personer som kräver hjälp att undkomma en strängad hiss för att hitta att de bara måste trycka på "dörr öppen" knappen igen.
  • Du kan också prova "dörr nära" knappen, som också kan ha blivit fastnat.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 5Bullet1
  • Du kan också försöka trycka på knappen på ett golv nedanför där hissen för närvarande vilar.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 5Bullet2
  • Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 6
    6. Om du inte kan ringa till hjälp, försök att uppmärksamma folket utanför hissen. Om du har provat samtalsknappen eller försökte ringa till hjälp och ha fått inget svar, kan din nästa satsning vara att försöka ropa eller ringa till hjälp. Du kan försöka slå på hissens dörr med skor eller andra föremål och skrika för att varna förbipasserande. Beroende på dörrens ljudsändning kan du tappa fast med en nyckel på dörren göra ett högt ljud i hela hissaxeln. Shouting kan hjälpa till att varna människor som är utanför hissen till din situation, men du borde veta att skrika eller skrika överdrivet kan också få dig att panikera mer, så se till att du försöker hålla dig rimligt lugnt när du ringer till hjälp.
  • Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 7
    7. Vänta ut det. Om du inte är i en extrem livs- eller dödsituation, vänta bara det. I ett bästa scenario kommer folk att märka hissen inte fungerar på några minuter och du kommer inte vara ute på nolltid. Människor använder ofta hissen och människor i byggnaden, särskilt byggpersonal, bör snabbt märka att något är avstängt. Även om att skrika för hjälp kan också hjälpa, om det inte har fått dig någonstans efter ett tag, är det bättre att sluta och vänta än att använda all din energi.
  • Om du har gjort kontakt med nödtjänster, kom ihåg att de kommer att vara på väg så fort som möjligt-infångningssamtal tas på allvar och du kan bli befriad i trettio minuter eller mindre.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 7Bullet1
  • Även om det kan vara svårt att skapa isbrytare eller konversationsstartare när du är instängd i en hiss med en massa främlingar, håll bara konversationen. Har folk pratar om vem de är, vad de gör, var de skulle, hur många barn de har, eller verkligen någonting alls för att hålla konversationen att gå. Tystnad är mycket mer sannolikt att göra människor panik eller att falla i förtvivlan. Gör allt prat, om du måste, se till att hålla sig till de ljuvliga ämnena.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 7Bullet2
  • Om du själv är och väntar kan vara lite svårare, men försök att uppta dig själv. Om du har en tidning eller bok till hands, anser du själv lycklig. Slösa inte din telefonkraft genom att spela med din telefon. Istället, försök att tänka på vanliga saker att lugna dig själv, till exempel att göra en lista över alla saker du gjorde idag, eller försökte komma ihåg allt du hade till middag för den senaste veckan. Håll dig optimistisk genom att tänka på alla de saker du måste se fram emot under de kommande veckorna.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 7Bullet3
  • Dra eller tryck på "sluta" knappen för att säkerställa att hissen inte flyttar medan du försöker krypa ut.Bild med titeln Escape A Stranded Elevator Steg 8Bullet1
  • Metod 2 av 2:
    Fly

    Bara försök att fly om du tydligt kan se att hissen är nära nivå med golvet och inte fastnat i en besvärlig position.

    1. Tvinga hissen bildörrar öppna.Detta borde inte vara svårt, eftersom endast magnetiska interlocks förhindrar att hissbildörrarna öppnas.
  • 2. Se var hissen är placerad.Använd dörrarna på utsidan och se hur långt från dörrarna är från Reach.Om hissen är högst två meter över det aktuella golvet, fortsätt sedan.
  • 3. Dra in det interlock som håller axeldörren stängd och öppna sedan dörren.
  • 4. Steg (eller hoppa) ner på golvet under dig.Håll balansen när du landar.
  • 5. Hjälpa andra passagerare.Personer med funktionshinder kan behöva hjälp att undvika hissen.
  • Tips

    Om du vet att du kommer att vara någonstans där du sannolikt kommer att ta en hiss, glöm inte att ta med din mobiltelefon med dig.
  • Prova ditt bästa inte att panikera eller skrämma någon annan om andra är fångade med dig. Efter att ha försökt få hjälp, sitta ner och slå upp en orelaterad konversation om möjligt för att komma ihåg omständigheterna för tillfället.
  • Du borde alltid ha ett litet mellanmål i fickorna eller väska för att hjälpa till att avvärja hunger i en stram situation, även om du inte kommer att resa med hiss.
  • De flesta hissmekanik är överens om att du inte kan pry öppna dörrarna om du är i linje med ett golv. Det finns en låsmekanism som gör det omöjligt. Och om du inte är anpassad med ett golv får du en mycket svår tid att komma in i korridoren. Det är också omöjligt att komma ut genom escape-luckan från insidan - en hissmekaniker måste komma och öppna den från toppen av hytten. Om du fastnar i en hiss, tryck på samtalsknappen, prata med tekniker och sitta tätt. Gör Small Talk, utnyttja sociala medier för att berätta för människor hur spännande ditt dagliga liv är, eller vad du än gör på jobbet för att klara tiden. Brandkåren och hissmekaniker kommer snart att komma tillbaka på marken.
  • Varningar

    Det är vanligtvis säkrare att förbli i hissen som du riskerar elektrocution och krossas medan du kryper runt en hissaxel. Om du inte är i en kris, stanna.
  • Rök inte eller använd matcher, eftersom du kan ställa in ett extra larm - i det värsta fallet som helt inaktiverar hissen och lämnar dig som strands med längre.
  • Försök inte att undkomma hissen oassistent (om inte om det är uppenbar fara med att stanna i hissen.e., eld eller rök).Ange inte hissen när du lämnar.Hissar har felaktigt felaktigt, vilket resulterar i att de faller nerför axeln eller fångas i hissdörrarna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande