Hur man passar mjuka ballettskor

Oavsett om du är ny på ballett eller en erfaren dansare som letar efter en bättre passande sko, det finns flera åtgärder du kan vidta för att säkerställa en perfekt passform. Mjuka ballettskor är gjorda av antingen duk eller läder, och de har inte de hårda, strukturerade delarna som Pointe Shoes har. Se till att dina mjuka ballettskor passar ordentligt genom att prova dem och titta på hur de överensstämmer med dina fötter. Du väljer också materialet och stilen av sko som passar dig bäst och justera passformen om det behövs.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja mjuka ballettskor som passar ordentligt
  1. Bild med titeln Fit Soft Ballet Shoes Steg 1
1. Besök en dansaffär för hjälp att välja skor. Gå till en dansaffär för att försöka på olika typer av skor (och få hjälp från de professionella som arbetar där, om du behöver det.) Konsultera någon som vet hur ballettskor ska passa, hjälper till att se till att dina skor är bekväma och väl lämpade för dina behov.
  • Du kan också fråga din dansinstruktör. De kan ge dig råd om den bästa typen av sko och passform.

Dricks: Om du aldrig har slitit mjuka ballettskor innan, undvik att beställa dem online. Du kan omordna samma skor när du vet vad din storlek det, men det är bäst att köpa det första paret i person.

  • Bild med titeln Passform Soft Ballet Shoes Steg 2
    2. Försök på ett par ballettskor i din storlek och stå upp i dem. Det bästa sättet att passa mjuka ballettskor är att välja ett par som du gillar i den storlek du tror du behöver och prova på. Stå upp i skorna, helst framför en spegel så att du enkelt kan se dina fötter från sidorna.
  • Ballettskostorlekar varierar beroende på tillverkare, så du kan behöva konsultera tillverkarens storlekskarta för att hitta den bästa ballettskoen för dig.
  • Se till att du lägger på skorna över de tights eller strumpor som du normalt bär för att dansa.
  • Bild med titeln Fit Soft Ballet Shoes Steg 3
    3. Notera hur skorna ser ut och känner på dina fötter. Mjuka ballettskor ska passa dina fötter på ett sätt som känns snyggt men bekvämt, nästan som strumpor. De borde inte vara så lös att de ser baggiga ut, eller så täta att du inte kan stå med fötterna platt på marken. Om det finns överflödigt material runt tån eller hälen, så är skorna för lösa. Om du inte kan räta ut din stora tå medan du står i skorna, är skorna för täta.
  • Gå upp till nästa halvlek om skorna är för täta på dig, eller gå ner till nästa halvlek om de är för lösa.
  • Metod 2 av 3:
    Justera passformen på skor
    1. Bild med titeln Passform Soft Ballet Shoes Steg 4
    1. Justera dragkedjan tills skonen känns bekväm på din fot. Med skon på din fot, lokalisera dragkedjan på insidan av skon nära tån. Ta tag i båda ändarna av dragskan och dra det tills det känns bekvämt på din fot. Binda dragkedjan i en båge eller en dubbelknut när du är nöjd med passformen. Sedan, tuck i bågen eller knut så det är dolt.
    • Upprepa detta för den andra skoen.

    Dricks: Vissa skor har elastik sys i öppningen och inga dragsträngar, så du kanske inte behöver justera en dragsko. En sko med en elastisk sys i öppningen kommer att överensstämma med din fot utan justering.

  • Bild med titeln Fit Soft Ballet Shoes Steg 5
    2. Få skor med elastiska band som redan sys i för en vanlig passform. Du kan köpa mjuka ballettskor som har 1 eller 2 elastiska band som redan sys i skorna. De elastiska remmarna går över toppen av din fot för att hålla skor säkert medan du dansar. Välj ett par med elastiska band som känner sig bekväma när du försöker dem.
  • Om de elastiska remmarna känner sig för täta, eller för lös, kanske du vill välja en annan storlek.
  • Bild med titeln Passform Soft Ballet Shoes Steg 6
    3. Sy i de elastiska banden själv för en anpassad passform. Många ballettdansare sy i sina egna elastiska band för att få en anpassad passform. Välj ett par mjuka ballettskor utan elastiska band och välj sedan elastik som matchar skorna. Placera de elastiska banden så att de korsar över toppen av foten och använd sedan en nål och tråd att syra ändarna av de elastiska banden i insatserna i närheten av klackarna och längs sidorna av fötterna nära tårna.
  • Ballettskor med elastik är inte redan sys i dem kan komma med de elastiska band och instruktioner för hur man bifogar dem, eller du kan behöva köpa elastiken separat.
  • Metod 3 av 3:
    Välja skomaterial och stil
    1. Bild med titeln Passform Soft Ballet Shoes Steg 7
    1. Välj läderskor för mer motstånd eller duk för mer flexibilitet. Läderballettskor är mer strukturerade, så de kan hjälpa dig att bygga styrka i fötterna, anklarna och kalvarna. Läderskor är också mer hållbara och varar längre, men de kan vara dyra. Canvas ballettskor ger mer flexibilitet, är lättare att rengöra, och de är billigare än läderballettskor.

    DricksEftersom läderskor varar längre och ge motstånd och kanfas skor tillåter mer flexibilitet, praktikerar vissa dansare i sina läderskor och spara sina kanfasskor för föreställningar.

  • Bild med titeln Passform Soft Ballet Shoes Steg 8
    2. Välj fulllöst ballettskor för mer motstånd. Full-suled skor har en enda som går hela vägen från hälen till tån. En full-solig sko ger mer struktur, så det rekommenderas ofta för yngre dansare, men vissa vuxna föredrar dem också.
  • Tänk på att det blir svårare att använda ditt fulla rörelseutbud med fulllöst skor, så vissa rörelser kan vara svårare att utföra, som att peka på tårna.
  • Bild med titeln Fit Soft Ballet Shoes Steg 9
    3. Gå med en split-soled ballettsko för ett bredare utbud av rörelse. Split-suled skor har 2 separata sålar på botten av varje sko. En del av sulan är under hälen och den andra delen är under bollen på din fot, som lämnar fotens båge. Vuxna dansare brukar välja split-suled skor.
  • En split-soled ballettsko ger mindre stöd för dina fötter, men det gör det lättare att flytta fötterna på sätt som en full-solig sko kanske inte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande