Hur man bygger en dune buggy

Dune Buggies är taklösa fordon med stora hjul och breda däck för att gå på vägar på sand. Det är ett roligt sätt att kryssa runt, men bygga ditt eget fordon från början är utmanande om du inte har mekanisk erfarenhet. De flesta börjar med en gammal Volkswagen Beetle eller ett byggsats för ett tillförlitligt men relativt billigt sätt att komma in i byggnaden. Du måste ta bort bilen och ersätta de trasiga delarna, men så småningom kan du hamna med en drivbar dynbuggy för att ta ut på den öppna vägen.

Steg

Del 1 av 3:
Välja byggmaterial
  1. Bild med titeln Bygg en dune buggy steg 1
1. Köp en typ 1 Volkswagen Beetle för en färdig dune buggy. Typ 1 är den perfekta storleken och formen för en dune buggy. Om du får en bra bil, är de flesta av de viktiga delarna återanvändbara, så du behöver inte köpa eller montera dem själv. Förutom chassit kan du spara platserna, bromsarna, motorn och andra delar.
  • Dessa bilar blir tuffare att hitta som tiden går vidare. Även om du kan spåra en ned, kanske det inte är i gott skick och kan fortfarande kräva mycket arbete. Senare Beetle-modeller är inte lika lätt att konvertera till en dune buggy..
  • Om du behöver spruce upp en begagnad bil, ersätter varje enskild del fortfarande lättare och billigare än att börja från början. Du kan arbeta en del i taget om du har kunskapen eller ta den till en mekaniker.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 2
    2. Köp ett buggy kit för att minska mängden montering som krävs. Vissa företag säljer pre-made Dune Buggies. Betala för ett chassi, montera sedan glasfiberramen över den för att förbereda din buggy för vägen. Det enda problemet är att du fortfarande behöver ansluta delar som den motor och överföring som du köper separat. Trots det sparar det dig besväret att strippa en gammal bil eller bygga en ny ram.
  • Sök online för Dune Buggy Kits. Det finns några företag som säljer dem. De färdiga Dune Buggies anses vara gata juridiska på de flesta områden, vilket gör dem mycket enklare att transportera.
  • Kit är ganska dyra. Du kommer att sluta betala minst $ 2000 USD-stycke för chassit och kroppsramen. Du måste också överväga kostnaden för frakt och din förmåga att lura buggy ut med den utrustning den behöver springa.
  • Bild med titeln Bygg en dune buggy steg 3
    3. Köp en byggplan om du tänker bygga en buggy från början. Planen är din blueprint som visar dig hur man konstruerar buggy. Men du får fortfarande ägna gott om tid för att skapa chassit, välja och montera de mekaniska delarna, och så vidare. Det är ett alternativ som kan spara pengar och ge dig en känsla av stolthet om du är skicklig att arbeta med bilar.
  • Planer kommer att köra dig om $ 25 om du inte snubblar på gratis. Sök online för dune buggy planer eller ritningar.
  • För att bygga ett anpassat chassi måste du veta hur man svetsa. De flesta byggare använder Mig svetsning med en elektrisk fackla, en avskärmningsgas och en metalltråd som används för att lödda stålrör tillsammans.
  • Kolla även Dune Buggy Community Forums. Få råd från människor som är bekanta med Dune Buggies. De kan peka dig i rätt riktning när du letar efter planer och delar.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 4
    4. Betala för enskilda delar separat för att slutföra din buggy. Oavsett hur du får din ram, kommer du fortfarande att behöva en motor och andra delar. Det enklaste sättet att göra detta är att besöka en webbplats som säljer buggy delar. Många företag som säljer kit säljer också ombyggda Beetle-delar, vilket är mycket svåra att hitta nya. Du måste då räkna ut hur du installerar varje del i din buggy om du inte har en mekaniker gör det.
  • Sök online för delar butiker eller, om du är väldigt praktisk, gå till en skrotgård.
  • Ett annat sätt att få delar är att ta gamla från andra fordon. Fråga andra Dune Buggy-ägare där de får sina delar. Många återställer delar från gamla bilar eller apparater som snöskotrar.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort en Volkswagen Beetle
    1. Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 5
    1
    Hiss Beetle upp på jackstativ placerade bakom hjulen. Parkera skalbaggen på en platt, jämn yta och hitta sedan jackfläckarna bakom varje hjul. Lyft bilen upp med en jack, släpp sedan ut jacken under den för att hålla den upp. Du måste komma under bilen för att lossa ramen. Se till att bilen känns stabil och rör sig inte när du rör den.
    • Crawling under en bil är farlig. Ta gott om tid som inspekterar bilen, se till att jackarna är väl positionerade och stabila.
  • Bild med titeln Bygg en dune buggy steg 6
    2. Lossa batteriet och andra elektriska ledningar för hand. Börja med bilens motorrummet, som ligger i backen på en klassisk bägare. Batteriet är under baksätet och hålls ned med en konsol som du kan vrida moturs med en socketnyckel. Gör samma sak med nötterna på batterikontrollerna för att ta bort de röda och svarta ledningarna som är anslutna till dem. Tryck också på plastkontakterna på eventuella ytterligare ledningar som du kan nå i närheten för att lossa dem..
  • Varje elektrisk komponent måste lossas. Som innehåller bromsbelysningen, oljetrycksbrytaren och motorn. Några av dem är svåra att upptäcka först, men du får en annan chans till dem när du tar bort varje komponent.
  • Du kan klippa ledningarna för att ta bort delarna från bilen, men du måste då byta ut dem om du planerar att använda delarna igen.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 7
    3. Ta bort bultarna som håller kroppspanelerna till chassit. Krypa under bilen med en lådans nyckel i handen. En klassisk skalbagge har cirka 22 bultar med 17 mm (0.67 i) och 13 mm (0.51 i) huvuden runt sina kanter. Vrid dessa moturs med nycklar av samma storlek tills du kan dra av dem.
  • Det finns också bultar på axlarna nära hjulet, så se till att du också får dem om de är där.
  • Ibland saknas bultar i äldre bilar. Om någon tog bort dem utan att ersätta dem, vilket gör ditt jobb lite lättare. Var noga med att få nya bultar om du behöver dem när du börjar sätta Dune Buggy tillbaka tillsammans.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 8
    4. Skruva av bränsletanken och andra bultar under huven. Kontrollera tillbaka inuti bilen för eventuella bultar som håller komponenterna på plats. Det finns vanligtvis 4 av dem runt bränsletanken i framsidan, men du kan hitta andra att ta hand om. Använd din lådans slutnyckel igen för att ta bort dem. Om du kan flytta bränsletanken, är du på rätt spår.
  • Att flytta bränsletanken hjälper dig att få tillgång till några av ledningarna, inklusive rattstången och bromsljus.
  • Bild med titeln Bygg en dune buggy steg 9
    5. Lossa bränsle- och bromsvätskelinjerna med tänger. Den här delen blir lite rörig, så har du några rena förvaringsbehållare tillgängliga. Hitta bränsleledningen först när den körs från bränsletanken till chassit. Använd ett par låsande tänger, dra slangen och fånga dräneringsbroen i en behållare. Då gör det samma sak för bromsvätskekammaren nära motorn och bromsbelysningen.
  • Håll bränsle- och bromsvätskan separat. Om du inte kan återanvända det, ta det upp till en bilverkstad och fråga dem om de kan återvinna det för dig.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 10
    6. Ta bort så många komponenter ut ur bilen som du kan. Nu får du börja den roliga delen av att dra alla tarmar ut ur bilen. Försök att ta bort motorn, bränsletanken och andra delar som sitter inne i stammen och huven. Lyft upp dem långsamt om du missade några ledningar som måste kopplas bort först. Ställ dem alla åt sidan, eftersom de flesta av dem kan återanvändas i din buggy.
  • Lämna ramen på plats för nu. Det är vanligtvis för tungt att flytta genast, även om du kan försöka ta av dörrarna och huvarna genom att skruva av dem med en Phillips-huvudskruvmejsel.
  • Om du planerar att återanvända ledningarna och slangarna fortfarande i bilen, överväga att märka dem så att du vet vilka delar de bifogar.
  • Bild med titeln Bygg en dune buggy steg 11
    7. Lyft upp den övre delen av ramen från chassit. När du har alla de interna utdelarna ut, ta bort alla kvarvarande kroppspaneler. Ramen är som bilens metallskelett som alla delar bifogas, medan chassit är basdelen som vilar över hjulen. Ramverket är för tungt för en enda person att lyfta, så samla 4 av dina starkaste vänner. Har alla lyft upp ramen, och om du har en extra uppsättning händer, få dem att skjuta chassit ut från under det.
  • Försök att ta bort kroppspanelerna med hjälp av en socketnyckel på bultarna som ansluter dem till ramen. Många gånger kan du spara både ramen och chassit för att bilda buggans basstruktur. Om panelerna inte kommer av, lyft rammen av chassit.
  • Om chassit är intakt kan du enkelt installera om motorn och andra komponenter som behövs för att kryssa i din nya buggy.
  • Sälja de stora delarna om du letar efter lite extra utgiftspengar. Annars, återställa skrotet för ett annat projekt.
  • Del 3 av 3:
    Montering av dynvagnen
    1. Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 12
    1. Kontrollera delarna för något tecken på skador. Om du använder en gammal VW arbetar du förmodligen med många rostiga delar. Byt ut någonting i dåligt skick så att du kan njuta av massor av säkra rider senare. Försök att få delar som är lika lika som möjligt för de gamla för att göra byggprocessen enklare. Handla online eller ta de gamla delarna när du handlar på en Auto Parts Store.
    • Vissa delar kan fastna. Blötlägga dem i en penetrerande olja som WD-40 för att lossa dem för borttagning.
    • Bytesdelen behöver inte vara exakt, och du är fri att bli glänsande nya delar eller återupptagna delar från andra fordon. Freestyle anpassning är möjligt om du vet hur man bygger bilar.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 13
    2. Placera motor På baksidan av ramen bakom sätena. VW-skalbaggen 4-cylindrig, luftkyld motor fungerar bra i en dune buggy. Det är relativt lätt, billigt och lätt att underhålla. Säkra det till ramen med en lådansnyckel och några bultar, börja sedan vrida luftslangarna på ventilationsputsna med skiftnyckeln.
  • Luftkylda motorer är mycket lättare att ställa upp än vattenkylda motorer. Du behöver inte oroa dig för kylvätska eller mycket av något annat som komplicerar saker. Motorn håller sig sval genom att ta in luft när du kör.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 14
    3. Installera en ny batteri i bilen. Hitta lite utrymme i batterifästet nära motorn. I allmänhet gör en dune buggy bra med ett 12 eller 24 volt batteri. Använd det gamla batteriet i fordonet för jämförelse om du fortfarande har det. När du har det nya batteriet, täcka det med batterilagret och håll dem ihop med 4 mm (0.16 i) hex bultar och phillips skruvar efter behov.
  • Batteriet driver buggys starter tillsammans med andra elektriska delar. Dune Buggies kräver inte de starkaste batterierna, men om du har ett val, får du ett större batteri för att ditt fordon har tillräckligt med ström.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 15
    4. Installera chock så buggy studsar inte lika mycket på vägen. Ett bra upphängningssystem ger dig den smidiga, avkopplande turen även när du kör över några ojämna kullar. De gamla chockerna är de spolade fjäderliknande bitarna under din buggy. Använd en socketnyckel och penetrerande olja för att ta bort dem. Byt dem med liknande stötdämpare för att hålla din buggy stabil när den rör sig.
  • Ett bra upphängningssystem håller en buggy stabil och av trottoaren. Överväg att använda ett grundläggande system från en VW-skalbagge och sedan ersätta de enskilda komponenterna när de sliter ut.
  • Bild med titeln Bygg en dune buggy steg 16
    5. Byt ut sliten däck med nya. Håll din bil jacked upp och börja ta bort släpmuttrarna med en obligatorisk socketnyckel. Häng på luggmuttrarna om de inte är i dåligt skick. Då får du några VW-skaldäck som ersättningar. Leta efter däck som är lika stora och använder samma antal slangmuttrar som de gamla.
  • Om dina däck är riktigt slitna kan du ta bort hela hjulet och antingen rengöra det eller byt ut det.
  • Bild med titeln Bygg ett dune buggy steg 17
    6. Montera en ny glasfiberkropp för att passa över buggysramen. Det enklaste sättet att göra detta är att köpa en förgjord glasfiberram. Undersidan av kroppen fäster på chassit genom metallbultar. Som låter dig knäppa glasfiberplattorna ihop och sedan lägga till några extra bultar som behövs för att säkra dem.
  • Förgjorda ramar och kit kommer med alla bultar du behöver. Detta är praktiskt eftersom den bultstorlek du behöver använda kan variera beroende på tillverkaren.
  • När du är klar med att installera kroppen kan du ge din buggy en ny färgfärg innan du tar ut det för en enhet.
  • Tips

    Om du inte har en fabrik VW-motor du gillar, kan du ersätta den med något liknande. Motorer från andra bilar, motorcyklar, och till och med fordon som snöblåsare fungerar bra i en buggy.
  • Ta bort din dune buggy ner så mycket som möjligt så det innehåller bara de väsentliga. Detta gör det lättare och mindre rörigt så det nickas med snabbare.
  • Om du behöver hjälp med något av det mekaniska arbetet, ta din dune buggy till en tekniker.
  • Varningar

    Crawling under en instabil bil är farlig, så se till att ditt fordon är säkert på Jacks och Jack står medan du arbetar med det.
  • Äldre skivbromsar kan innehålla asbestdamm, vilket är mycket farligt att andas in. Bära en asbest-säker andningsskyddsmask och hålla andra människor borta från byggområdet.
  • Dune Buggies anses inte gata juridiska i vissa områden, så kolla lokala regler innan du tar en körning.
  • Saker du behöver

    • Domkraft
    • Jack står
    • Box-end-skiftnyckel
    • Hylsnyckel
    • Förvaringsbehållare
    • Nytt batteri
    • Nya däck
    • Förbyggd sanddyner buggy kropp
    • Typ 1 Volkswagen Beetle (tillval)
    • Byggsats (tillval)
    • Byggnadsplaner (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande