Hur man rengör kolvringar

Om din bil kör dåligt och ger av mycket avgas, kan smutsiga kolvringar vara att skylla på. Men hur fixar du det? I de flesta fall kommer en bra städning att fixa problemet uppe. Detta kan vara ett komplicerat jobb, speciellt om du inte har arbetat med bilar mycket tidigare. Lyckligtvis är vi här för att svara på alla dina frågor om processen!

Steg

Fråga 1 av 7:
Vad gör kolvringarna?
  1. Bild med titled Clean Piston Rings Steg 1
1. Kolvringar förhindrar bränsle och avgas från läckage i din motor. I en normal bil har varje kolv 3 ringar inslagna runt kolvhuvudet. Tillsammans håller dessa ringar olja och avgas ut ur din motor under förbränningsprocessen, vilket hjälper bilen att springa smidigt.
  • De 3 kolvringarna är kompressionsringen, torkarringen och oljetringen, i ordning från toppen av kolven till botten. Alla 3 arbetar tillsammans för att hålla din motor ren.
Fråga 2 av 7:
Hur vet jag om kolvringarna är smutsiga?
  1. Bild med titled Clean Piston Rings Steg 2
1. Låg motorstyrka och hög avgaser är de viktigaste tecknen. Över tiden byggs olja och gunk upp runt kolvringarna, vilket betyder att de inte kommer att röra sig och kan frysa upp helt. När detta händer kommer bränsle och avgas läcka in i motorn och motorns prestanda kommer att falla. De viktigaste tecknen på detta är en stor mängd vit eller svart avgas som kommer ut ur bilen och minskad ström när du accelererar.
  • Det finns också andra skäl till hög avgas eller låg effekt. Om du inte är säker på vad orsaken är, ta med din bil till en mekaniker för att diagnostisera problemet.
  • Dessa är också symptomen på dåliga eller brutna kolvringar. I det här fallet måste du ersätta dem helt.
Fråga 3 av 7:
Kan jag städa kolven ringar mig själv?
  1. Bild med titled Clean Piston Rings Steg 3
1. Ja, så länge du har lite erfarenhet av att arbeta med bilar. Även om du använder en enklare metod för att rengöra kolvringarna, är det mycket arbete och eventuella misstag kan skada din motor. Om du inte är van att arbeta runt bilar och motorer, är det bäst att lämna jobbet till en professionell. Annars, om du är praktisk och bekväm att arbeta med bilar, gå till det!
Fråga 4 av 7:
Vad är det bästa sättet att rengöra kolvringar?
  1. Bild med titled Clean Piston Rings Steg 4
1. Ta bort kolvarna och skrapa resten ut för de bästa resultaten. Detta är ett stort jobb, och du måste Ta bort motorn Genom att tömma all olja, koppla bort alla ledningar och rör, orsaka motorn och överföringen, lyft sedan motorn ur huven. Därefter drar du kolvarna ur läget från motorens botten. När kolvarna är ute, ta de 3 ringarna och spraya spåren med delar renare. Skrapa någon gunk eller uppbyggnad ut ur spåren med ett platt verktyg. Spraya också på ringarna själva och torka dem med en trasa. Sedan montera kolvarna och lägg dem tillbaka i bilen.
  • Det finns ett specialiserat kolvrengöringsverktyg som kallas en Groove Cleaner, så det här skulle vara ditt bästa val. Vissa mekaniker använder också en gammal, bruten kolvring för att rengöra spåren, eftersom den redan passar in i slitsen.
  • Mest del renare spray kommer att fungera. Se bara till att du använder en Greaser eller Carbon Cleaner utformad för bilanvändning.
  • Detta är ett komplicerat jobb som kräver en hel del bilfärdighet. Om du inte har jobbat på bilar innan är det bäst att lämna detta till en professionell.
Fråga 5 av 7:
Kan jag rengöra kolvringarna utan att ta bort dem?
  1. Bild med titeln Clean Piston Rings Steg 5
1. Häll injektorrengörare på kolvarna för att lösa upp några avsättningar. Detta är en snabbare metod som inte behöver ta motorn ifrån varandra. Ta bort alla tändstiften runt motorn först. Häll sedan lite injektorrengörare i varje bränsleinjektorspår. Låt kolvarna suga i 8-10 timmar för att lösa upp någon uppbyggnad. Vrid sedan motorn i några sekunder utan att sätta tändstiftet tillbaka för att rensa vätskan. Efter det, sätt tändstiftet tillbaka och starta bilen.
  • Detta rengör inte ringarna helt, men det kan lösa upp några av gunken och göra bilen att springa mjukare.
  • Spola inte någon injektorrengörare eller du kan överflyta motorn. Använd en tratt för att undvika spill.
Fråga 6 av 7:
Kommer att spola min motor rengör kolvringarna?
  1. Bild med titled Clean Piston Rings Steg 6
1. Det kan göra ringarna att flytta bättre, men det kommer inte att rengöra dem. En motorspolning cirkulerar i grunden olja genom motorn för att bli av med gunk och uppbyggnad. Detta kan faktiskt få lite av gunk från kolvringarna för att hålla dem lös och kan förbättra prestanda tillfälligt, men det är inte en långsiktig fix. Det tar inte bort tillräckligt med gunk från runt kolvarna för att verkligen rengöra dem.
  • En motorflush är fortfarande ett bra sätt att rengöra motorn och hålla det bra. Det är bara inte en bra lösning för smutsiga kolvringar.
Fråga 7 av 7:
Kan jag förhindra att mina kolvar blir smutsiga igen?
  1. Bild med titled Clean Piston Rings Steg 7
1. Inte helt, men du kan skära ner på uppbyggnad med gott underhåll. Bilar blir smutsiga - det är bara ett faktum i livet och du kan inte sluta det. Det bästa du kan göra är att sakta processen med några underhållstips. Dessa kommer inte att förhindra uppbyggnad helt, men de kommer att skära ner på det och hålla motorn att springa bra.
  • Använd god kvalitet bensin för att minska mängden uppbyggnad och rester i din motor.
  • Se till att bilens olja alltid är klar för att hålla allt som går smidigt.
  • Ändra ditt olje- och oljefilter på de rekommenderade tiderna för ditt fordon.

Tips

Att ta din bil in för en årlig inspektion kan fånga några problem som smutsiga kolvar innan de blir för allvarliga.

Varningar

Om du har några tvivel om att arbeta på bilen själv, ta det till en professionell. Eventuella misstag kan skada motorn och göra bilen farlig att köra.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande