Hur man kontrollerar en bil innan du kör

Att köra en bil är en av de mest farliga sakerna som människor gör, men du kan förhindra vissa problem om du vet hur man kontrollerar din bil innan du kör. Visuella inspektioner kan förhindra en olycka som orsakas av ett blåst däck och många andra potentiella faror.

Steg

Metod 1 av 2:
Korta resor
1. Kontrollera under bilen för uppenbara läckor. Körning med läckande vätska kan orsaka fel på styrning, bromsar eller radiator.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör Steg 2
    2. Kontrollera däcken för korrekt inflation och eventuella skador eller tecken på överdrivet slitage. I ett värst fall kan ett blåst däck orsaka att du kraschar.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör Steg 3
    3. Be någon att stå bakom din bil för att kontrollera lamporna. Slå på bilen och aktivera riktningssignalerna och använd sedan bromsarna och sätt bilen omvänd så att personen kan se om lamporna fungerar korrekt.
  • Be personen att stå framför fordonet och sätt sedan på strålkastarna och aktivera riktningssignalerna.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör steg 4
    4. Kontrollera baksätet eller säten för att se till att ingen gömmer sig där. Carjackers gömmer ibland i baksätet, så överraska föraren när bilen är igång.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör Steg 5
    5. Kontrollera dina fönster för att se till att du har bra synlighet. Kontrollera speglar för att vara säker på att de är anpassade ordentligt, vilket ger dig en riktig bild av vägen.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör Steg 6
    6. Vet hur mätarna på din instrumentbräda ska se ut när allt fungerar ordentligt. Kontrollera mätarna varje gång du börjar din bil. Kontrollera motorns temperaturmätare efter att motorn har haft tid att värma.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör Steg 7
    7. Kontrollera ventilerna, värmesystemet och luftkonditioneringen för att vara säker på att de är i fungerande ordning så att du kan defogera eller avfrostera fönstren när det behövs.
  • Metod 2 av 2:
    Långa resor
    1. Bild med titeln Kolla bil innan du kör Steg 8
    1. Kontrollera vätskor i bilen periodiskt. Kontrollera oljet varje vecka. Kontrollera broms- och servostyrningsvätskorna och motorns kylvätska överföringsvätskor varje månad eller före en lång resa för att vara säker på att de är fulla. Kontrollera vätskor när motorn är kall. Fyll torkvätskan om det behövs.
    • Läs bruksanvisningen för anvisningar om hur man kontrollerar vätskorna. Motorvätskenivåer - inklusive olja, bromsvätska och servostyrningsvätskor-är lätta att kontrollera via dipstickor som finns under huven. Motorkylmedel är synlig i en plastbehållare förutom radiatorn på nyare fordon.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör Steg 9
    2. Har batteriet testat före en resa. Även om du kan ta det batteri som testats av en mekaniker kan du kontrollera efter uppenbara tecken på korrosion på terminalerna eller för tecken på sprickor eller läckor. Har batteriet fixat eller byt ut omedelbart om du hittar något fel.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör steg 10
    3. Aktivera vindrutetorkarna och sprutan för att vara säker på att de fungerar.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör Steg 11
    4. Kontrollera ditt luftfilter före en lång resa, eftersom det kan påverka bränsleeffektiviteten och motorns prestanda.
  • Bild med titeln Kolla bil innan du kör steg 12
    5. Se till att reservdäcket är uppblåst och användbart och jacket är närvarande. Det är en bra idé att kontrollera dem regelbundet även om du inte går på en lång resa.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Servicestationer Kontrollera bilar för förare som tar långa vägresor. En bensinstation eller mekaniker bör också kontrollera styrningen, suspensionen och drivlinjen.

    Varningar

    Ha en mekaniker kontrollera din bil direkt om du luktar ovanliga lukt eller om din bil använder mer vätskor än vanligt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande