Hur man passar en kopplingsplatta: allt hemmekanik behöver veta

Kopplingsplattan är den mekaniska enheten som låter dig byta växlar i en manuell växellåda, och över tiden kan den bära ner. Om du märker att din bil kämpar för att byta växlar, vibrerar ditt fordon, eller det ändrar inte växlarna alls när du skiftar, det kan vara dags att byta ut din kopplingsplatta. Om du är en erfaren mekaniker kan du kanske hantera jobbet själv, men du kanske vill ta ditt fordon till en bilverkstad för att se till att det är gjort rätt. För att hjälpa dig, har vi sett svarat på några vanliga frågor om vad som krävs för att passa en ny kopplingsplatta på plats.

Steg

Fråga 1 av 10:
Är det svårt att ersätta en koppling?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta steg 1
1. En erfaren hemmekaniker kan hantera uppgiften med rätt verktyg. Om du inte har någon erfarenhet som arbetar med bilar, spara jobbet för en licensierad mekaniker som kan se till att den är klar och säkert. Du måste kunna höja fordonet och veta hur man släpper en överföring. Du behöver också specialverktyg som en momentnyckel och en svänghjulsskärm.
  • Tänk på om jobbet inte är gjort rätt, du kan allvarligt skada din överföring. Om du är i tvivel, ha ett licensierat mekaniskt hantera det.
Fråga 2 av 10:
Hur väljer du en ersättningskopplingsplatta?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta Steg 2
1. Välj ett kopplingssats så att du har matchande delar. Kopplingsplattor kan tillverkas av organiska, keramiska och metalliska material. Organiska material Växla dina kugghjul Mjukare men slitna ner snabbare än metallmaterial och keramiska kopplingsplattor är en jämn blandning av båda. Välj ett material som passar dina behov och gå med ett fullständigt kopplingssats som också innehåller en tryckplatta som matchar din koppling så allting leder konsekvent.
  • Du kan också anpassa dina tryckplattor, men det är viktigt att de är utformade för att passa över din kopplingsplatta.
  • För ett enklare alternativ, välj en kopplingsplatta som är densamma som den du ersätter.
Fråga 3 av 10:
Hur öppnar du kopplingsplattan?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta Steg 3
1. Lyft fordonet, ta bort drivaxeln och stödja överföringen. Använd en golvuttag för att lyfta ditt fordon och sedan Placera Jack står under axlarna för att hålla fordonet säkert uppåt. Töm överföringsoljan och koppla bort drivaxeln. Ta bort de elektriska anslutningarna och bultarna som håller överföringen och använd sedan en överföringsuttag för att flytta den ur vägen för att komma åt kopplingsplattan.
  • Det är oerhört viktigt att du stöder det upphöjda fordonet med rätt jackstativ så det faller inte av.
Fråga 4 av 10:
Hur tar du bort den gamla kopplingsplattan?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta steg 4
1. Ta bort tryckplattan och dra av den gamla kopplingsplattan. När du har överföringen ut ur vägen ser du tryckplattan. Använd en skiftnyckel eller borr för att ta bort bultarna som håller tryckplattan på plats och ta bort den. Skjut sedan kopplingsplattan av den pilotbärande axeln.
Fråga 5 av 10:
Hur ansluter du en kopplingsplatta till pilotaxeln?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta steg 5
1. Använd ett Guide-verktyg för att passa kopplingsplattan på pilotlageraxeln. Ett kopplingsguideverktyg, även känt som ett kopplingsjusteringsverktyg, är ett cylindriskt format metallverktyg med slitsar som passar in i mitten av din koppling och en ring på 1 ände. Sätt i styrverktyget i mitten av din koppling, tryck sedan på verktygets tunnare ände i din drivaxel så långt det kommer att gå.
  • Justeringsverktyget är utformat för att hålla din koppling på det perfekta avståndet från överföringen.
  • Du kan hitta anpassningsverktyg på din lokala bilförsörjningsbutik.
Fråga 6 av 10:
Vilket sätt går en kopplingsplatta in?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta steg 6
1. Placera alltid den plana sidan av kopplingsplattan mot motorn. Ta en titt på din kopplingsplatta. Du kommer att se fjädrar som sticker ut mer på 1 sida och lämnar den andra sidan mer eller mindre platt. Den platta sidorna mot överföringen i klockhuset.
Fråga 7 av 10:
Kan du ersätta bara kopplingsplattan?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta Steg 7
1. Byt ut trycklager, tryckplatta och slavcylinder. Ditt trycklager hjälper din koppling att spinna fritt när du byter växlar och tar mycket missbruk över tiden. Din tryckplatta måste också ta itu med mycket spänning och kan börja böja eller spricka. Slavcylindern hjälper din kopplingsplatta att flytta när du trycker på kopplingspedalen och kan så småningom läcka eller gripa. Eftersom du redan kommer åt de inre komponenterna när du ändrar din kopplingsplatta är det en bra tid att också ersätta dessa delar.
  • Dessutom kommer många kopplingssatser med matchande kopplingsplattor och tryckplattor. Byt ut båda samtidigt så de är perfekt.
Fråga 8 av 10:
Hur ansluter du tryckplattan till kopplingsplattan?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta steg 8
1. Montera tryckplattan och vridbultarna i ett korsmönster. Täck kopplingen med tryckplattan och sätt in hållarskruvarna i var och en av slitsarna för hand. Kontrollera din bruksanvisning för att hitta vridmomentet för ditt specifika fordonets tryckplatta och justera vridmomentnyckeln för att matcha. Vridmoment 1 bult, vrid sedan bulten direkt över den. Fortsätt torquing i ett kors-kors eller stjärnformat mönster tills alla bultar är åtdragna.
  • Till exempel, om din bruksanvisning säger att din tryckplatta måste torkas ner till 24 fot pund (3.32 kilo-meter), ställ sedan in vridmomentnyckeln för att matcha den.
  • Du kan hitta vridmomentnycklar på hårdvaruaffärer och automatiska tillförselbutiker.
Fråga 9 av 10:
Hur bryter du i en ny koppling?
  1. Bild med titeln Passa en kopplingsplatta Steg 9
1. Kör i minst 500 miles (800 km) för att ordentligt bryta i din koppling. Att bryta sig i en ny koppling liknar att bryta sig i en ny motor - du kör runt och ge den tid. Tillbringa de första 500 miles (800 km) eller så körning normalt. Rev inte upp motorn eller stressa din koppling för mycket genom att köra riktigt snabbt eller nedväxlande aggressivt. När kopplingen är trasig i kan du börja trycka på ditt fordon lite hårdare på vägen.
Fråga 10 av 10:
Hur mycket kostar en kopplingsinstallation?
  1. Bild med titeln passar en kopplingsplatta steg 10
1. Den genomsnittliga kostnaden är mellan $ 1200 till $ 1 400 USD. De faktiska delarna du behöver vanligtvis kostar mellan $ 700- $ 750 USD. Kostnaden för arbetskraften går i allmänhet från ca $ 500 till $ 650 beroende på hur länge jobbet tar. Fördelen med att ha din koppling professionellt installerad är att du kan vila lätt att veta att det var gjort rätt.

Tips

Köp ett kopplingssats som levereras med en kopplingsplatta, tryckplatta och bultar så alla dina delar matchar.

Varningar

Installera en koppling felaktigt kan leda till allvarliga överföringsskada. Om du är osäker, låt en licensierad mekaniker hantera jobbet.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande