Hur man blir en mekanisk ingenjör

Mekaniska ingenjörernas färdigheter är i efterfrågan på olika områden och industrier, inklusive medicin, konstruktion, flygteknik, akustik och transport. Om en enhet kräver rörelse, tillverkning, design, testning eller förpackning, kommer en mekanisk ingenjör sannolikt att vara inblandad. Att få färdigheter, grader och licensiering som krävs för att bli en mekanisk ingenjör tar mycket tid och ansträngning, men det kan vara ett mycket givande fält, både personligen och ekonomiskt.

Steg

Del 1 av 5:
Börjar på din väg i gymnasiet
  1. Bildtiteln blir en mekanisk ingenjör Steg 1
1. Studie matematik, Vetenskap och datavetenskap i gymnasiet. Studera pre-calculus och, om möjligt, kalkyl vid a gymnasium nivå, och var noga med att ta kemi och fysikklasser.
  • Fysik och kalkyl kombinera för att bilda ryggraden av ingenjörskurser, så att förstå dem är nyckeln till att få en examen.
  • Maskinteknik kräver alltmer en stark kunskap om datorprogrammering, så börja lära mig det tidigt.
  • Bildtiteln blir en mekanisk ingenjör Steg 2
    2. Delta i matte tävlingar och vetenskapsmässor. När som helst din skola erbjuder en tävling eller showcase som kräver att du löser problem eller bygger något, registrera dig för det. Gripa varje chans du kan för att utöva din kreativitet och utveckla dina problemlösningsförmåga. Maskinteknik handlar om att göra saker och komma med lösningar.
  • Prova Tekniska tävlingar, om de är aktiva i ditt område.
  • Se om det finns ingenjörer sommarläger i ditt område.
  • Bildtiteln blir en mekanisk ingenjör Steg 3
    3. Ta utkastsklasser i gymnasiet, om det är tillgängligt. Många gymnasier erbjuder utarbetande och designklasser. Om din, se om du kan ta sådana kurser på ett lokalt community college istället för att vänta tills du är på din högskola för mekanik. Om det är möjligt, ta minst en CAD (datorstödd utarbetande) klass.
  • Att arbeta med datorer är nu viktigt inom alla områden av maskinteknik, och CAD kan vara användbart på många områden i fältet.
  • Del 2 av 5:
    Att vårda ditt intresse för maskinteknik
    1. Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 4
    1. Utveckla hobbies relaterat till maskinteknik. Dessa kan innefatta astronomi, raket, geologi, auto mekanik, cykelreparation, svetsning, eller till och med robotik. Någon form av tinkering är bra praxis.
    • Massor av dagens mekaniska ingenjörer började genom att tinka med Lego Bricks som barn och höll på att lägga till nya kreativa och problemlösande hobbyer.
  • Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 5
    2. Få erfarenhet av hand och makt verktyg. Hammare och skruvmejslar är ett bra ställe att börja, men det finns många fler typer än det. Om du har möjlighet att ta ett trä, metall eller plastisk butiksklass, gör det. Auto Shop är också ett bra val.
  • Glöm inte att lära dig om olika typer av mätinstrument, för.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 6
    3. Ta gamla maskiner från varandra för att lära sig hur de fungerar. Fråga vänner och familj för att ge dig apparater och andra maskiner som har brutit, eller samla dem billigt från garageförsäljning eller till och med grannarnas premiärer. Öppna sedan dem och se vad som gör dem. Om du kan lägga tillbaka något så att det fungerar, bra!Om inte, ta reda på vad som är inne och se vad du kan lära av det innan du slänger ut det.
  • Om du fortfarande inte är säker på hur något fungerar efter att ha tagit det, kolla upp det och ta reda på det.
  • Använd verktyg på lämpligt sätt, koppla ur saker innan du öppnar dem, och röra inte runt i tv-apparater och CRT-skärmar. (Kondensatorerna inuti kan hålla en farlig laddning lång efter att de är urkopplade.)
  • Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 7
    4. Arbeta på elektroniska enheter och utforska elektronikområdet. Även om elektronik är närmare förknippade med elteknik, behöver mekaniska ingenjörer åtminstone kunna kommunicera med elektriska ingenjörer. Fler och fler system är elektromekaniska, så det är bra att veta lite av båda.
  • Vissa mekaniska ingenjörer är specialiserade på elteknik och blir elektromekaniska ingenjörer.
  • Prova saker som skinka radio drift och dator reparation. Bygga stereohögtalare eller lära sig Motståndskoder på skoj.
  • Bilden med titeln Bli en mekanisk ingenjör Steg 8
    5. Lösa problem genom att uppfinna eller återuppfinna saker. Din uppfinning behöver inte vara nästa glödlampa eller till och med en ny idé. Det kan vara något så enkelt som en böjd trådhängare att lossa något som alltid pinnar. Det kan till och med vara en ny process eller ett effektivare sätt att Organisera ditt skrivbord eller Kommer om dina dagliga uppgifter.
  • Skapa uppfinningens utmaningar för dig själv. Se till exempel hur långt du kan göra ett mousetrap- eller gravitation-drivna fordon.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 9
    6. Bygga möbler och maskiner med instruktioner eller på egen hand. Montera boxade möbler eller börja från början.Göra en potatisstartare. Skapa din egen lavalampa eller trebuchet.
  • Även roliga eller dumma projekt hjälper dig att bli van vid att tänka på hur det fungerar, och hur de är byggda.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 10
    7. Ta ett intresse för tillverkningen. Tänk på, och sedan ta reda på hur de saker du köper och använder är producerade. Var kommer pappersklipp från?Vad sägs om datorchips eller gelébönor?En del av en mekanisk ingenjörs jobb är att designa saker så att de kan vara effektivt, billigt tillverkat.
  • Gå på fabriksresor i ditt område, och ställ frågor under och efter turerna.
  • Du kan även överväga att få ett sommarjobb på en fabrik.
  • Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 11
    8. Utveckla din kreativa sida tillsammans med din analytiska sida.Även om mycket av maskinteknik involverar att vara systematisk och analytisk, handlar det också om kreativ problemlösning.Prova teckning, skrivning, jonglering eller gör magi, spelar musik och utforska nya idéer och platser.
  • Att vårda din kreativitet kommer inte bara göra dig till en bättre ingenjör. Du kommer också att vara en mer rundad person i allmänhet.
  • Del 3 av 5:
    Uppfyller kraven på högskoleexamen
    1. Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 12
    1. Titta på högskolor som erbjuder ackrediterade kandidatexamen i maskinteknik. När du börjar utvärdera skolor som erbjuder maskinteknik, fokusera på dem med rätt ackreditering baserat på deras plats. Till exempel program i U.S. bör ackrediteras av American Bureau för teknik och teknik (Abet).
    • I många U.S. Stater, du kommer inte att kunna bli en licensierad mekanisk ingenjör utan en AET-ackrediterad kandidatexamen (eller högre) examen i maskinteknik.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 13
    2. Välj antingen ett mer teori-baserat eller mer praktiskt program. Vissa mekaniska tekniska program prioriterar större analytisk och teoretisk kunskap, som kan förbereda dig för ett brett utbud av karriärer inom fältet. Andra program fokuserar mer på erfarenhets- och praktiska möjligheter, vilket kan hjälpa dig att bättre förbereda sig för ett visst område av maskinteknik.
  • Om du redan vet det specifika området för maskinteknik som du vill arbeta i-flygteknik, kan en mer riktade och praktiska lärandeupplevelse passa dig bättre.
  • Inget examensprogram är dock rent teoretiskt eller experientiellt, men. Ställ frågor om programinnehåll med dina kontakter på varje college du överväger.
  • Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 14
    3. Ta din kärnkurs mycket allvarligt. Det finns ingen väg om det: Math, Science och Engineering Coursework Du måste slutföra för att tjäna denna examen är mycket utmanande. Du måste hålla dig dedikerad och fokuserad. Med det sagt, byggnadsanslutningar med dina professorer och medstudenter kan hjälpa oerhört, så isolera inte bara dig själv i din studie.
  • Ge inte upp! Vid någon tidpunkt kan du misslyckas med en klass och ifrågasätta ditt beslut. Påminna dig själv att alla goda saker tar tid och ansträngning.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 15
    4. Utveckla fasta skriv- och kommunikationsförmåga. Att ta klasser i kommunikation och skrivning kan verka som en distraktion från ditt huvudfokus, men de bygger värdefulla färdigheter för detta fält.Dokumentation och tekniska skrivkunskaper är ett måste i de flesta mekaniska tekniska jobb.
  • Också att kunna kommunicera effektivt med icke-specialister är en viktig aspekt av maskinteknik.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 16
    5. Gör praktik för att få erfarenhet och bygga ditt nätverk. Även högskolor som inte är inriktade på praktisk utbildning kommer att erbjuda eller stödja möjligheter till praktik i samband med maskinteknik. Behandla dessa möjligheter som ett viktigt komplement till din kurs.
  • Du kommer inte bara att få erfarenhet på jobbet, du får också möjlighet att göra anslutningar med arbetsgivare och andra i fältet. Att bygga ditt professionella nätverk medan du fortfarande är i skolan hjälper dig när det är dags att leta efter ett jobb.
  • Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 17
    6. Graduate med din kandidatexamen i maskinteknik. Du kan typiskt slutföra denna examen om 4 år, men det är inte ovanligt att det tar upp till 5 år för många studenter. När du har din examen är du redo att börja den professionella licensprocessen och leta efter jobb.
  • Vissa skolor erbjuder också 5-6 års dubbla program som gör att du kan tjäna både en kandidatexamen och magisterexamen i maskinteknik. Det finns en anständig chans att du måste tjäna en magisterexamen vid någon tidpunkt för att främja din karriär, så tänk på om det är värt att arbeta mot nu eller senare.
  • Del 4 av 5:
    Hitta arbete och bli licensierad
    1. Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 18
    1. Passera grunden för teknik (FE) tentamen efter examen. I U.S., Du är berättigad att ta den här inledande licensprov så snart du tjänar din examen. Versionen av Fe skräddarsydd för maskinteknik är en 6-timmars datorbaserad tentamen med 110 frågor. Du kan hitta information om testtider och kostnader, testprocedurer och prep material på https: // ncees.Org / Engineering / Fe /.
    • Detta är ditt första steg mot full licensur som en mekanisk ingenjör.
    • Test- och licensbehovet kommer att vara olika i andra länder.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 19
    2. Luta på ditt professionella nätverk när du söker ditt första jobb. Även om det mekaniska tekniska fältet växer, kommer ditt drömjobb förmodligen inte att falla i ditt knä strax efter examen. Det kommer också förmodligen inte att göra för att bara söka igenom allmänna och fältspecifika arbetsplatser. I stället trycker du på i nätverket av vänner, kollegor, mentorer, praktikkoordinatorer, och så vidare att du vårdar på college.
  • Medan du söker ett heltidsjobb, ta på deltidsarbete eller ytterligare praktik eller till och med frivilliga möjligheter som kommer din väg. Detta visar att du är energisk och ivriga att bidra.
  • Co-op-program eller praktikplatser kan ge utmärkt upplevelse medan du söker ditt första heltidsjobb. Du.S. Federal Government erbjuder Co-op-program tillsammans med Junior Engineer Hiring-program. Kontrollera webbplatsen för Personal Management (OPM) webbplats för mer information.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 20
    3. Skräddarsy din återuppta och Personligt brev När du ansöker om jobb. Håll ditt CV uppdaterat med nya färdigheter och arbetserfarenheter och revidera det för att passa varje jobb som du ansöker om. På samma sätt bör ditt brevbrev vara individuellt utformat för varje applikation. Du vill att båda dokument ska visa varför du är en bra passform för det specifika jobbet.
  • I stället för att lista allt du någonsin har gjort, behåll ditt CV fokuserat på erfarenheter som är relevanta för fältet och jobbet till hands. Men kortfattat omnämnande av färdigheter och utomstående intressen som betonar dina positiva drag (ledarskap, lagbyggnad, uthållighet, etc.) kan också hjälpa till.
  • Ditt brevbrev måste omedelbart förklara varför du är den perfekta kandidaten för jobbet och stöder då detta påstående med bevis.
  • Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 21
    4. Ess din intervju genom att sätta dina "mjuka färdigheter" på displayen. Medan ditt CV och täckbrev kommer att ge dina kärnkvalifikationer för jobbet, använd intervjun för att visa upp dina önskvärda personlighetsdrag. Ingenjörer måste vara bra kommunikatörer, lagspelare, positivt tänkande och bra att hantera tryck, bland annat egenskaper. Förbered dig noggrant för varje intervju för att se till att du betonar sådana egenskaper.
  • Gör mock intervjuer med rådgivare, mentorer eller kollegor i fältet. Vänja sig på att svara på vanliga frågor kortfattat ändå helt.
  • Undersök företaget grundligt före intervjun.
  • Öva talar och presenterar dig själv på ett självsäkert sätt.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 22
    5. Få 4 års relevant arbetslivserfarenhet. Förutom att passera Fe-examen måste du ha den här arbetsperioden för att ta den andra licensprovet. Jobb relaterade till maskinteknik kommer givetvis att räkna, och vissa praktikplatser, stipendier eller forskningsprogram kan också räkna med det 4-åriga kravet.
  • I U.S., De specifika kraven varierar beroende på staten. Det 4-åriga kravet finns i många U.S. Stater, dock.
  • Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 23
    6. Passera professionell ingenjör (PE) examen för att få licensierad. I U.S., PE-tentamen skräddarsydd för maskinteknik är en 8-timmars, 80-fråga, pappersbaserat test som ges två gånger per år. Registreringsinformation och testkostnader varierar av dig.S. stat, men du kan hitta allmän information om testet och förberedas för det på https: // ncees.Org / Engineering / PE / Mekanisk /.
  • Kombinerat med din passande Fe-poäng och dina 4 års erfarenhet, kommer du att ge dig professionell licens i din.S. stat. Du har också rätt att kalla dig själv en professionell ingenjör.
  • Tekniska licenser överförs vanligtvis från tillstånd till tillstånd i U.S., utan att behöva ta ytterligare tentor.
  • Del 5 av 5:
    Förbättra din karriär
    1. Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 24
    1. Gå med i professionella organisationer för att bygga ditt nätverk. Kommer till konferenser, delta i möten, och i allmänhet att göra förbindelser med andra mekaniska ingenjörer kan vara till stor nytta för din karriär. Att bygga ditt professionella nätverk kan öppna nya jobbmöjligheter inom ditt nuvarande område i fältet, eller ge en väg att flytta till nya områden av maskinteknik.
    • I U.S., Till exempel kan du gå med i det amerikanska samhället av mekaniska ingenjörer (ASME).
  • Bildtiteln blir ett mekaniskt ingenjörssteg 25
    2. Komplett fortbildning (CE) kurs för att behålla din licens. I de flesta U.S. Stater, du måste förnya din PE-licens årligen. Som en del av denna förnyelse måste du ofta dokumentera en minsta mängd CE-kurs. CE-krediter visar att du håller uppdaterad med nya utvecklingar på fältet.
  • CE kan tjäna genom personliga seminarier, online tutorials, och många andra former. Kontrollera med licensbyrån i din stat eller din professionella organisation för detaljer.
  • Bildbetatled blir ett mekaniskt ingenjörssteg 26
    3. Arbeta mot doktorsexamen om det passar dina karriärmål. En doktorsexamen krävs inte för de flesta jobb inom det maskintekniska fältet. Om du vill bli en universitetsledamot, flyttar du till en ledningsposition, eller förskott i forsknings- och utvecklingsarbete, kan du behöva tjäna doktorsexamen.
  • I vissa fall kan det vara vettigt att arbeta rakt igenom från en kandidatexamen, till en mästare, till doktorsexamen. Eller kan det vara mer förnuftigt att avancera i fältet i flera år innan de börjar arbeta mot doktorsexamen.
  • Som tidigare, leta efter ackrediterade program som passar dina professionella mål.
  • Prov CV

    Provmekanisk ingenjörs CV

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Fokusera på att uppnå de högsta betygen i vetenskap, matematik och tekniska kurser i gymnasiet. Om möjligt, få en tidig start på Calculus och Physics Coursework.
  • Få praktisk erfarenhet om möjligt.Mekaniska tekniska grader är notoriskt teoretiska, vilket kräver att lära och förstå djupa koncept och ekvationer - studera dem och tillämpa dem varje tillfälle du får i den verkliga världen. Betydelsen av att få praktisk erfarenhet inom något område som du kanske är intresserad av kan inte överdrivas.
  • Varningar

    Medan någon kan tinker och uppfinna, arbeta som en mekanisk ingenjör, och särskilt kalla sig en "professionell ingenjör" eller vissa andra titlar kräver en licens.
  • Att bli för engagerad i studien av maskinteknik kan påverka dina kommunikationsförmåga negativt, särskilt med icke-ingenjörer. Var försiktig med att balansera din tid i skolan med sociala aktiviteter - de färdigheter som lärt sig i den miljön kan vara mer fördelaktigt för en ingenjörskarriär än en bra testkvalitet.
  • Att komma igenom en 4-årig ingenjörsexamen kommer inte att vara en promenad i parken. Du kommer sannolikt att bearbetas till din brytpunkt i många klasser. Att få bra professorer är nyckeln till att vistas sane och att kunna förstå materialet utan att bryta dig själv - leta upp professor recensioner innan de anmäler sig till sina klasser!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande