Hur man blir en bilingenjör

Engineering är studien av struktur och design. Bilingenjörer tillämpar den studien för att utveckla och tillverkar bilar, lastbilar och lastbilar. Fältet innehåller separata specialiteter, som alla kräver egen specialiserad utbildning och karriärväg. Långt från att vara ett annat steg på banan med att bygga eller reparera bilar, kan bilteknik vara ett lukrativt karriärval som kräver avancerad utbildning och utbildning.

Steg

Del 1 av 4:
Börjar
  1. Bildtiteln Bli en bilingenjör Steg 1
1. Lär dig om karriärvägen. Innan du börjar vägen till att bli en bilingenjör, spendera lite tid att bekanta dig med den obligatoriska karriärvägen. Att vara en bilingenjör är ett svårt jobb, men det kan uppfylla och tenderar att betala ganska högt.
  • Automotive Engineering är en gren av teknik som fokuserar på bilar. Som bilingenjör arbetar du med att designa, bygga och testa en mängd olika funktioner som är inblandade i en bil. Det kan vara spännande arbete eftersom du alltid tänker på innovativa sätt att göra bilarna mer effektivt.
  • Tillväxtvis ökar efterfrågan på bilingenjörer med cirka 7% varje år. Om du har solid träning och erfarenhet, borde du kunna landa ett stabilt jobb. Den genomsnittliga startlönen är ungefär mellan $ 50.000 och $ 60.000 per år och stiger när du får erfarenhet. Efter 5 till 9 års erfarenhet gör bilingenjörer mellan $ 54 000 och $ 76.000 per år.
  • Om du är intresserad av bilar och mönster, och har en kreativ sida och ett intresse för de tekniska aspekterna av bilar, kan det här vara en bra karriärväg för dig.
  • Bildtiteln Bli en bilingenjör Steg 2
    2. Få erfarenhet av gymnasiet. Du kan börja din väg mot att bli en bilingenjör i gymnasiet. Att studera hårt, ta rätt kurser och söka erfarenhet kan alla hjälpa till med dina karriärmål nerför linjen.
  • Matematikkurser är viktiga om du vill vara en bilingenjör. Försök att bygga en stark grund i algebra, geometri, trigonometri och pre-calculus. När det gäller vetenskap, fokus på kemi och fysik. Välj AP-kurser när det är möjligt.
  • Du behöver också effektiva kommunikationsförmåga. Försök att göra det bra i språkkonst och engelska klasser. Medan du inte nödvändigtvis behöver lagra på massor av engelska och konstval, ta det nödvändiga kursarbetet på allvar kan hjälpa.
  • Om du kan ta en kurs på en lokal högskola ditt junior eller seniorår, ta tillfället i akt. Att ha någon högskolepoäng innan du börjar din grundutbildning kommer att se bra ut på en högskolans applikation.
  • Försök att leta efter relevant erfarenhet i gymnasiet också. Arbeta över somrarna med lokal mekanik så att du kan lära dig grunderna i bilstruktur och reparation. Leta efter tekniska praktikanter som är inriktade på gymnasieelever. Bli involverad i extracurricular aktiviteter som är relevanta för vetenskap, matte, teknik och mekanik.
  • Bildtiteln Bli en bilingenjör Steg 3
    3. Går bra på standardiserade test. Din handling och SAT-poäng är materia när det gäller att komma in i en bra skola. Arbeta med att poängera högt totalt, men särskilt i områden som är relaterade till matematik och vetenskap.
  • Köp en SAT / ACT Prep Book och spendera några timmar varje natt som studerar det som leder fram till tentamen. Ta många övningstest och granska testformatet så att du går inbered.
  • Överväg att fråga dina föräldrar om att anmäla dig i en prep-kurs. Lokala högskolor kan erbjuda prep-kurser. Du kan också ta standardiserade testprep kurser online via program som Kaplan.
  • Bildtiteln Bli en bilingenjör Steg 4
    4. Arbeta på en solid högskolans applikation. När du närmar dig seniorår måste du börja tänka på din högskolans applikation. Arbeta hårt på din ansökan för att öka sannolikheten för att komma in i en bra skola.
  • Om du behöver bokstäver eller rekommendation, få dem från lärare som lärde dig i relevanta områden. Medan du kanske har slagit den med din bandinstruktör, är det förmodligen en bättre idé att fråga din fysiklärare för ett brev av REC om du ansöker om ett ingenjörsprogram.
  • Tillbringa tid på ansökningsuppsatsen. Skriv ett par utkast och ha en förälder, vän eller lärare titta på den och ge dig feedback.
  • Se till att du inkluderar alla dina extracurriculars. Även till synes orelaterad erfarenhet ser bra ut på ett college-återupptagning, eftersom det speglar hårt arbete, engagemang och ett intresse i ditt samhälle.
  • Del 2 av 4:
    Bli utbildad
    1. Bildtiteln Bli en bilingenjör Steg 5
    1. Välj en relativ grundutbildning. När du börjar din utbildning måste du välja en relevant grundutbildning. Det finns många olika studier som kan förbereda dig för en karriär inom bilteknik.
    • Du bör bara välja högskolor eller universitet som erkänns av ackrediteringsstyrelsen för teknik och teknik. Du kan hitta en lista över ackrediterade program genom att surfa på ABET-webbplatsen och klicka på fliken "Hitta ett ABET-ackrediterat program."
    • Rykte om dina grundkollegiet är, så leta efter skolor som är mycket rankade i ingenjörsfältet.
    • Du kan välja från en mängd olika majors om du vill vara en bilingenjör. Din major borde vara ett av följande, även om det inte är en dålig idé att överväga dubbel huvudämne eller ta på några minderåriga: bildynamik, bilelektronik, motordelar, dieselmotorsteori, alternativa energikällor, bränslecellsystem och drivkraftsdynamik.
    • Din grundutbildning tar vanligtvis fyra år att slutföra. Du brukar spendera ditt seniorår som arbetar ett designprojekt. Detta är mer eller mindre din ledande avhandling. Du kommer att arbeta ensam eller med andra studenter som utformar en bildel eller funktion. Arbeta hårt på ditt seniorprojekt eftersom det kan användas för att hjälpa dig att ansöka om forskarskola eller att hitta jobb.
  • Bildbeteckningen blir en bilingenjör Steg 6
    2. Sök ut praktisk erfarenhet på college. Arbetsgivare anställer ingenjörer med en mängd erfarenheter. För att göra dig omsättbar efter college, var alltid på utkik efter erfarenhet. Intern över somrarna med bilteknikföretag. Ta på jobb där du jobbar med bilar. Bli involverad i klubbar, broderskap och andra extracurriculars relaterade till vetenskap, teknik, fysik och matte.
  • Bild med titeln 1387483 Part2Step3
    3. Håll dina betyg upp. I många karriärvägar är din övergripande GPA det sista arbetsgivarna bryr sig om när man söker efter prospektiva jobbkandidater. Men i teknikfältet är höga betygsmäklare. En solid GPA kan hjälpa dig att hitta ett jobb. Studera hårt och försök att upprätthålla en GPA av 3.2 eller högre. Form Studiegrupper med vänner, delta i alla granskningssessioner En professor utför, få en god natts sömn före tentor, och granska material omedelbart efter klassen.
  • Bildbeteckningen blir en bilingenjör Steg 7
    4. Tänk på en examen. Du kan vara en bilingenjör med en kandidatexamen ensam. Men du kan se mer anställbar om du förföljer din mästare. Efter att ha fått din grundutbildning, överväga om ett magisterprogram är rätt för dig.
  • Om du vill ha specialiserad bilteknik kunskap kan en magisterexamen hjälpa till. Om du kände dig särskilt intresserad av en gren av studie som en undergrad, överväga att fortsätta det fältet ytterligare genom att gå till din mästare.
  • Vanligtvis kommer du att ta en mängd olika kurser och sedan slutföra ett slutprojekt. Ett magisterprogram kan vara ett bra ställe att göra förbindelser i den professionella världen. Det kan också öka din sannolikhet för anställning och kan säkra dig ett högre betalande jobb. Tekniska företag letar ofta efter anställda med specialkunskaper i dynamik, kontroll, material och andra studier.
  • Del 3 av 4:
    Slutföra utbildning
    1. Bild med titeln Bli en bilingenjör Steg 8
    1. Lär dig dina statens krav. Varje stat är annorlunda när det gäller att bli en certifierad bilingenjör. Spendera tid med tanke på var du vill arbeta och titta på den statens krav när det gäller licensiering och certifiering.
  • Bildtiteln Bli en bilingenjör Steg 9
    2. Arbeta under överinseende av en licensierad professionell ingenjör. I de flesta stater måste du arbeta under överinseende av en licenser professionell ingenjör i ett antal år innan du kan ange ett ingenjörsutbildningsprogram och ta den professionella ingenjörsexamen. När du når ditt sista år av college eller examenskola, leta efter lärlingsmöjligheter. Prata med professorer, kollegor och anslutningar från tidigare jobb och praktik. Antalet år du spenderar på att arbeta under tillsyn varierar beroende på stat och din utbildningsnivå.
  • Bild med titeln Bli en bilingenjör Steg 10
    3. Fyll i ett ingenjörs-i-träningsprogram. Ett ingenjörs-i-träningsprogram är ett eller två årsprogram där du arbetar med de färdigheter som krävs för att bli en professionell, licensierad ingenjör. Hitta ett bra träningsprogram, en som passar dina behov och karriärmål.
  • Utbildningsprogram varierar beroende på specialisering, så leta efter ett program som tillgodoses dina professionella mål. Programlängderna varierar från en till två år.
  • Applikationsprocessen varierar efter program. Du kan ta ett ingenjör-i-träningsprogram online. Fördelen med detta är att sådana program är billigare och kortare och du kommer att kunna arbeta medan du avslutar träningen. Men de flesta arbetsgivare värderar mycket praktisk erfarenhet för jobbet. Det kan vara bättre att hitta ett program du kan delta i person.
  • Bild med titeln Bli en bilingenjör Steg 11
    4. Passera professionell ingenjörsexamen. Professionella ingenjörsexamen testar din förmåga att utföra kompetent i ett specifikt ingenjörsfält. När du har passerat Professional Engineers Exam, kommer du att vara en certifierad bilingenjör.
  • Spendera några månader som studerar innan du tar provet. Du kan ta övning tentor och prep kurser online. Du bör också nätverk med personer i ditt träningsprogram. Arbeta tillsammans för att studera och förbereda sig i grupper.
  • Du registrerar dig för att ta provet online. De flesta stater har testcentra, men du kan behöva resa några om det inte finns ett centrum nära dig.
  • PE-tentamen är lång. Det varar 8 timmar och delas upp i en morgon och eftermiddagsession. Beroende på din specialisering kommer provet antingen att vara elektronisk eller med penna och papper. Du måste ta med en form av ID till testcentret och kan inte ta med personliga elektroniska enheter, som mobiltelefoner, in i testcentret.
  • När du får poängen beror på testcentret såväl som typen av examen.
  • Bild med titeln Bli en bilingenjör Steg 12
    5. Förstå protokollet om du inte passerar provet. Om du inte passerar provet först kan du återta det. Det kan finnas en avgift för att återta provet, beroende på din specialisering och testplats.
  • Del 4 av 4:
    Bryta in i fältet
    1. Bild med titeln Bli en bilingenjör Steg 13
    1. Använd ditt designprojekt för att marknadsföra dig själv. Projektet du skapade på college eller forskarskolan kan vara ett kraftfullt marknadsföringsverktyg. Skicka in projektet till tävlingar. Skicka protokoll till ingenjörsföretag. Skapa en personlig webbplats och inkludera ett avsnitt som beskriver ditt projekt. Om du skapade något innovativt med marknadsvärde kan det hjälpa dig att landa ett jobb.
  • Bildbeteckningen blir en bilingenjör Steg 14
    2. Skriv ett fast CV. När du börjar söka efter tekniska jobb, spendera du tid att arbeta med ditt CV. Ett bra CV är ett viktigt verktyg för alla fält.
  • Anställda i teknik Värde din utbildning och arbetslivserfarenhet. Inkludera all relevant erfarenhet, utbildning och kurs samt några certifieringar du äger. Nämna din GPA, från både dina undergrad och masterprogram, liksom alla hedersföreningar du var en del av.
  • Kreativitet och innovation är båda viktiga inom bilindustrin. Därför var inte rädd för att bli kreativ med ditt CV. Välj en unik design. Om du letar efter inspiration, gör du en Google-sökning efter "Creative Resume Designs" och bläddra i några webbplatser för idéer.
  • Se till att frasen är din erfarenhet i så imponerande villkor som möjligt. Till exempel, när man talar om en college praktik säge inte "Hjälpte andra praktikanter föreslå designidéer för en bils värmesystem." Istället säga, "Bidrog till utvecklingen av ett innovativt, effektivt värmesystem av brainstorming mönster med ett team av andra ingenjörer."
  • Bild med titeln Bli en bilingenjör Steg 15
    3. Öva bra intervjuförmåga. Om du blir kallad en intervju, se till att du vet bra intervjuförmåga. Tillbringa lite tid att granska hur man essar en arbetsintervju när du börjar leta efter positioner.
  • Klä alltid upp för en arbetsintervju. För män, en kostym och slips eller en fin knapp ner skjorta med klänningbyxor är alltid ett bra samtal. För kvinnor, en trevlig klänning, byxdräkt eller professionell blus tillsammans med arbetsbyxor kan hjälpa. Bär arbete lämpliga skor, smink och andra tillbehör.
  • Använd positivt kroppsspråk. Sitta upp rakt, le och nicka för att visa den intervjuare du lyssnar och ger ett fast handskakning.
  • Forsa alltid företaget natten före en intervju. Att veta lite om ett företags etik och filosofi kan få dig att se intresserad och informerad.
  • I slutet av intervjun, ställ frågor. Se till att de är öppna och visar att du har ett intresse i jobbet. Något liknande, "Vad tycker du om att arbeta här?" och "Vad är det övergripande företagets filosofi?" är bra frågor att imponera på en intervjuare.
  • Bildtiteln Bli en bilingenjör Steg 16
    4. Stanna optimistisk. Det kan vara svårt att bryta ut i någon karriär, men tekniska karriärvägar är särskilt konkurrenskraftiga. Du kanske måste skicka ut hundratals återupptagningar innan du hör tillbaka. Håll dig optimistisk och fortsätt. Så småningom kommer något att dyka upp.
  • Tips

    Bilindustrin förändras alltid och anpassar sig till ny teknik. Överväga att gå med - eller åtminstone prenumerera på nyhetsbrevet för - Automotive-ingenjörernas och det amerikanska samhället av maskintekniker. Om du håller reda på vad som händer i din bransch, kommer du att ha mer sammanhang för informationen i dina klasser och kommer att bättre kunna svara på intervjufrågor.
  • Några av de bättre programmen för bilteknikens karriär är på Ferris State University, Arizona State University, Clemson Icar och University of Michigan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande