Hur man blir en systemingenjör

Att vara en systemingenjör är utmanande, spännande och kräver en grund i olika ingenjörsfält. Liksom ledaren för en orkester, hanterar en systemingenjör design, produktion och implementering av programvara eller teknik. Systemingenjörer arbetar i fält från flygplan till kommunikation, så du måste välja ett fokus. Med rätt kombination av utbildning och erfarenhet kan du övervaka utvecklingen av program och produkter som gagnar miljontals människor.

Steg

Del 1 av 4:
Få en utbildning i teknik
  1. Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 1
1. Anmäl dig i ett grundläggande teknikprogram. Ansök på ett högskola eller universitet med ett starkt ingenjörsprogram. Kontrollera program "fakultetslistor och leta efter professorer som har år av yrkeserfarenhet. Professorer med år av praktisk erfarenhet och starka nätverk kan hjälpa dig att landa ett jobb efter att du har examen.
  • Det finns dussintals tekniska fält, och möjliga Majors inkluderar ingenjörsledning, informationsteknik, maskinteknik och flyg-och rymdteknik.
  • När du träffas med avdelningshuvuden och besöka campus, fråga frågor som "Hur interagerar dina specifika tekniska program? Är de mer specialiserade och smutsiga, eller har skolan ett mer tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för teknik?"
  • Systemingenjörer behöver veta om en rad specifika tekniska fält, så gå till en skola som uppmuntrar dig att interagera med professorer från flera tekniska avdelningar.
  • Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 2
    2. Bestäm vilken typ av system du vill hantera. En systemingenjör behöver ha bred teknisk kunskap, men du måste välja ett fokusområde. Möjliga industrier inkluderar kommunikationssystem, byggnadsingenjör, Biomedicinsk forskning, och flygteknik.
  • Ett system är en bred definition. Det kan innehålla en stads infrastruktur eller en guidad missils programvara och hårdvara. Den kunskap och erfarenhet du behöver beror på vilken typ av system du är intresserad av att hantera.
  • Tänk på dina intressen. Om du är i kodning, algoritmer, och mjukvaruutveckling, kan ett jobb i kommunikationssystemhantering vara den bästa vägen. Du skulle vilja ha en solid grund i informationsteknik och mjukvaruutveckling. Å andra sidan, om du vill utveckla försvarssystem eller raketer, skulle du vilja fokusera på aerospace, elektrisk, eller maskinteknik.
  • Bildtiteln Bli en systemingenjör Steg 3
    3. Bekanta dig med många tekniska fält. Även om en viss specialisering är viktig, behöver en systemingenjör förstå alla aspekter av ett projekt. Till exempel, om du utvecklar en missil, måste du förstå allt från de algoritmer som styr sitt vägledningssystem till mekanikerna i framdrivningssystemet.
  • Medan du kan majorera i ett visst tekniskt område, ta klasser på andra områden för att bredda din kunskap. På fritiden läser du om andra fält, tinker med elektronik, träning av datorprogram och försök att lära dig så mycket du kan om teknik relaterade till ditt intresseområde.
  • Särskilda tekniska fält talar olika språk. En systemingenjör är en ledare som måste ha den tekniska kunskapen som krävs för att tala allas språk.
  • Bildbetatled blir ett systemingenjör Steg 4
    4. Lär dig datorprogram och språk. Ta programmering, datavetenskap och informationsteknik kurser. Du måste veta allmänna programmeringsspråk, som C ++ och Analytical and Modeling Software, som Matlab, Simulink eller CAD. En systemingenjör använder dessa verktyg för att designa en ingenjörslösning, till exempel ett företags säkerhetsprogramvara och att modellera och bedöma dess prestanda.
  • De specifika programmen du behöver veta beror på din bransch, men du bör utveckla förmågan att snabbt lära sig och anpassa sig till nya program.
  • Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 5
    5. Ta affärs- och projektledning valfria. Förutom de tekniska aspekterna av ett ingenjörsprojekt, såsom design och mekanik, måste en systemingenjör tänka på kostnadseffektivitet, kundrelationer och slutanvändaren. Om du utvecklar programvara för ditt företag eller en klient, måste det vara användarvänligt, installerat eller implementerat effektivt och enkelt och prisvärt att behålla.
  • Kurser i affärsanalys och projektledning kan ge dig en grund i de praktiska aspekterna av systemteknik. Om du bedriver forskarutbildning i systemteknik, kommer din läroplan att innehålla erforderliga kurser om dessa ämnen.
  • Bildtiteln blir en systemingenjör Steg 6
    6. Få ett examensbevis. Om du har tjänat en kandidatexamen i teknik eller har jämförbar yrkeserfarenhet, kan du anmäla dig till ett examensbevissprogram. En grundutbildning ger dig en teknisk grund, men ett certifikat eller examensprogram skulle hjälpa dig att utveckla de praktiska färdigheter och tankstil som krävs för att hantera ett system.
  • Många program erbjuder online kurser, så du kan få ett certifikat utan att behöva flytta.
  • Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 7
    7. Tjäna en avancerad examen. Om du vill avancera i ditt fält och bli en senior systemingenjör eller chefsforskare, bör du fortsätta en avancerad examen i systemteknik. Forskning och ansöka om skolor med starka mästare eller doktorandprogram relaterade till din bransch.
  • Fråga programkoordinatorer och avdelningschefen om skolan har ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för teknik. Fråga om du kan ta kurser och bedriva forskning med professorer från en rad specifika fält.
  • Om du har tjänat en avancerad examen i systemteknik, får du en bättre chans att bli en systemingenjör strax efter att du har examen. Medan du kan gå direkt till ett examensprogram efter att ha fått din grundutbildning, är det klokt att ta minst ett år för att få praktisk erfarenhet genom att arbeta eller bosätta sig i ditt fält.
  • Del 2 av 4:
    Få erfarenhet av tekniska fält
    1. Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 8
    1. Leta efter grundutbildningskuggningsmöjligheter. Under dina första år som grundutbildning, skugga med företag i din bransch under pauser från skolan. Du får en introduktion till de praktiska och professionella aspekterna av din bransch. Mindre företag tillåter ofta grundutbildning att skugga en tekniker, ingenjör eller annan professionell i en vecka.
    • Fråga dina professorer, akademiska rådgivare och skolans karriärjänster och praktikbyråer för hjälp att hitta skuggningsmöjligheter. Leta efter relevanta företag i ditt område, spåra namn och kontaktinformation för en systemingenjör (eller annan relevant position) och fråga om de är öppna för skuggning.
  • Bildbetatled blir ett systemingenjör Steg 9
    2. Intern med mer än ett företag. Du behöver massor av praktisk erfarenhet för att lyckas som en systemingenjör. Försök att landa minst 2 till 3 praktikplatser (eller mer om möjligt) under och omedelbart efter dina grundutbildning.
  • Intern med flera företag i din bransch så att du kan lära dig olika metoder för utformning och tillverkning av liknande produkter eller programvara.
  • Du bör också försöka arbeta med företag utanför ditt intresseområde. Om du till exempel vill fokusera på flygteknik, kommer interning med ett mjukvaruföretag att ge dig en bättre förståelse för de algoritmer som driver den teknik du så småningom vill utveckla.
  • Bild med titeln Bli ett systemingenjör Steg 10
    3. Leta efter ingångsnivå ingenjör och tekniker positioner. Efter att ha tjänat en grundutbildning behöver du förmodligen mer erfarenhet innan du kan hantera ett projekt på egen hand. Leta efter inmatningsnivåpositioner, som Associate och Junior Engineeröppningar.
  • Typiskt behöver tekniker i industrier relaterade till rymd- eller maskinteknik en associerad examen. När du har slutfört hälften av dina grundläggande krav kan du försöka få ett jobb som tekniker och slutföra resten av din examensprogram deltid.
  • Del 3 av 4:
    Blir anställd som en systemingenjör
    1. Bildtiteln Bli en systemingenjör Steg 11
    1. Sök efter associerade systemingenjöröppningar. Associate Systems Engineer kommer förmodligen att vara din första jobbtitel. Sök online för öppningar och kolla företagens webbplatser i din bransch. Bli medlem av Internationella rådet om systemteknik (incose) för att få tillgång till arbetstillfällen och nätverks- och yrkesutvecklingsmöjligheter: http: // incose.Org / Om / Medlemskap.
    • Leta efter öppna positioner där du har internerat. Dina förbindelser hos dessa företag kan ge dig en bättre chans att landa ett jobb.
  • Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 12
    2. Skräddarsy din återuppta till varje jobbansökan. Ditt CV behöver visa hur du har utvecklat de färdigheter som anges i en viss öppning av arbetsbeskrivning. En sektion som listar dina färdigheter och programkvällen är till hjälp. Men du vill inkludera korta exempel i ditt CV-sektion som förklarar hur du har utvecklat och tillämpat dessa färdigheter.
  • Inkludera åtgärdsord i dina beskrivningar. Skriv till exempel som en mjukvaruingenjör du "designad, implementerad och övervakad bokning och bokföringsprogram" eller "förbättrad bearbetningsprestanda genom att optimera databasprogram."
  • Om du är i skolan, få hjälp med att skapa ditt CV från din avdelning och Karriärstjänster. Oavsett om du fortfarande är i skolan, har någon med teknisk erfarenhet av att läsa ditt CV, som en tidigare professor eller handledare.
  • Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 13
    3. Forskning ett företag grundligt före en intervju. När du får ett samtal för en intervju, börja undersöka omedelbart. Lär dig om dess historia och värderingar, hur de passar in i branschen i stort, och hur de tillverkar en produkt eller utvecklar programvara.
  • Leta efter specifika saker som du kan förbättra eller bidra till att du kan göra. Tänk på hur du kan effektivisera en tillverkningsprocess eller effektivt leda ett lag.
  • Bildbetaget blir ett systemingenjör Steg 14
    4. Betona dina önskvärda personliga egenskaper under en intervju. Uppmärksamhet på detaljer, ledarskap, förtroende och förmåga att se den stora bilden är viktiga drag i en bra systemingenjör. Ett CV ensam kommer inte att översätta dessa egenskaper. Under din intervju måste du förmedla att du kan identifiera ett problem, leda en grupp olika människor för att designa en lösning, förutse de bästa sätten att implementera lösningen och korrigera eventuella problem som uppstår.
  • När du övar för din intervju, förbereda svar på potentiella frågor som beskriver hur du har hanterat hinder, hanterat ett lag och engagerade en rad tekniska fält.
  • Del 4 av 4:
    Förbättra din karriär i systemteknik
    1. Bildtiteln blir ett systemingenjör Steg 15
    1. Ansök om en incose certifiering. Att vara incose certifierad ökar dina arbetsutsikter och utvecklingsmöjligheter. För att bli certifierad måste du skicka en tentamen och uppfylla minsta utbildning och erfarenhetskrav. Det finns 3 nivåer av professionell certifiering:
    • En Associate Systems Engineer Professional (ASEP) behöver helt enkelt klara en tentamen.
    • En certifierad systemingenjör Professionell (CSEP) behöver 5 års erfarenhet, en examen och 3 professionella referenser. De måste också klara en tentamen.
    • En expert Systems Engineer Professional (ESEP) behöver 25 års erfarenhet, en examen, referenser och måste vara i ledande ställning. I stället för en tentamen måste de passera en panelgranskning.
  • Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 16
    2. Leta efter Senior Systems Engineer och Chief Scientist Positions. En Senior Systems Engineer är nästa steg efter inträdesnivå associerade och junior positioner. Utöver det övervakar en chefforskare eller chefsvetenskaplig officer alla aspekter av en organisations forskning eller tekniska verksamhet.
  • För att maximera din inkomst och erfarenhet, alltid vara på utkik efter nya möjligheter.
  • Bild med titeln Bli en systemingenjör Steg 17
    3. Få en säkerhetsprövning. Medan det finns fler systemingenjörer som arbetar inom den privata sektorn än tidigare, driver regeringarna och militärerna efterfrågan på systemingenjörer. Om du vill fokusera på försvars- och flygteknik, arbete för regeringen, eller arbetar för en regeringskontraktare, behöver du sannolikt ett säkerhetsavstånd. Du behöver ett villkorligt jobb som kräver godkännande för att ansöka med din nations statliga avdelning eller annan lämplig byrå.
  • Det tar lite tid att landa ett jobb med en arbetsgivare som är villig att sponsra din ansökan. Om du är ute efter ett jobb mot någon som redan har godkännande, är chansen att vara med att arbetsgivaren kommer att gå med din konkurrent.
  • Bildtiteln Bli en systemingenjör Steg 18
    4. Stanna nuvarande med framsteg i din bransch. Oavsett din bransch, kommer vetenskapliga och tekniska framsteg att förändra det över tiden. Håll dig uppdaterad om framsteg i din bransch genom att gå till konferenser, seminarier och andra professionella utvecklingsmöjligheter. Ta kurser på nya datorprogram, tillverkningsprocesser och andra framväxande ämnen som påverkar ditt fält.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande