Hur man blir en kirurg

Många drömmer om att spara eller förbättra liv som en kirurg. För att uppnå denna dröm måste du gå i skolan för ett antal år som utvecklas genom din första utbildning och mer specialiserad utbildning. Du bör också söka mentorer på andra kirurger och dina professorer. Välj en kirurgisk specialitet och publicera i det området om du väljer. Se också till att uppfylla alla licensieringskrav för ditt område innan du övar och hålla ditt arbete pappersarbete uppdaterat.

Steg

Del 1 av 3:
Börjar din utbildning
  1. Bilden med titeln Bli en kirurg steg 1
1. Bestäm om du har rätt attribut. När du går in i gymnasiet, börja om du har rätt att komma in i ett medicinskt yrke eller inte. Du måste trivas under tryck och njuta av att hantera kriser. Du behöver möjlighet att koncentrera sig under långa perioder och att behärska stora mängder information.
  • Om du är nyfiken på att bli en kirurg, kan du också titta på olika texter som diskuterar en kirurgs personlighet och profil. Till exempel säljer American College of Surgeons en mängd olika vägledningar på nätet.
  • Bildtiteln blir ett kirurgsteg 2
    2. Prata med erfarna kirurger. Även på gymnasiet, försök att se om din skola erbjuder ett mentorprogram som kan para dig med en kirurg för en dag eller längre. Skuggning av en kirurg i sin arbetsmiljö kan hjälpa dig att förstå fördelarna och negativen i deras unika position. Vissa gymnasier erbjuder också sommarläger skräddarsydda för specifika professionella mål.
  • Bilden med titeln Bli en kirurg steg 3
    3. Gå ut gymnasiet. Var noga med att registrera dig för klasser som visar ditt intresse för matematik och vetenskap, som biologi, kemi och kalkyl. Du kanske också vill ta kommunikationskurser så att du kommer att kunna kommunicera tydligt med dina patienter, kamrater och överordnade.
  • Att ta extra klasser på AP eller avancerad nivå är alltid en bra idé, eftersom det kommer att lämna dig med mer flexibilitet på college.
  • Försök att göra ditt bästa i alla dina klasser, eftersom dina slutresultat hjälper till att bestämma vilket högskoleprogram du kan anmäla dig till. Det kan också påverka graden av ekonomiskt stöd som du får.
  • Om du inte kan slutföra gymnasiet på det traditionella schemat kan du istället ta examen (allmän utbildning).
  • Bildtiteln blir ett kirurgsteg 4
    4. Få en kandidatexamen. Medicinsk skolor kräver i allmänhet inte en viss högskoleverksamhet för att ansöka. Men du vill täcka de grundläggande förutsättningarna under college. Till minimum behöver du ett år med biologi, fysik, engelska och två års kemi. Detta gäller för de flesta internationella program också.
  • Försök att rymma dina svåra matematiska och vetenskapliga kurser under en period av fyra år för att undvika att bli utbränd tidigt på. Men du kommer att vilja ha dina stora krav som är färdiga med ditt seniorår, för att fullt ut förbereda dig för det medicinska college-antagningstestet (MCAT) eller annat inträdesprov.
  • Var medveten om att förväntningarna mot grundutbildningstudenter kan variera beroende på plats. I Förenade kungariket får en student en medicinsk examen när den slutfördes utbildningen.
  • Bildtiteln blir ett kirurgsteg 5
    5. Ta MCAT (Medical College Admission Test). Under ditt seniorår av college i U.S., Du måste ta och göra bra på MCAT. Dina testresultat kommer då att skickas ut till dina olika applikationsskolor och detta, i kombination med din övergripande akademiska profil, kommer att avgöra om du är tillåten eller inte.
  • Var medveten om att du också kan behöva ge referensbrev från dina högskoleprofessorer som en del av ditt läkarskolans applikationspaket.
  • Gå till American Medical Colleges (AAMC) webbplats för att ta reda på dig.S. Krav på medicinsk skola. Om du ansöker utanför U.S., Du kommer att vilja kontakta skolan och be om deras krav.
  • Många platser har motsvarande testning till MCAT. Till exempel, i Storbritannien förväntas studenterna ta det brittiska kliniska lämplighetstestet (UKCAT).
  • Del 2 av 3:
    Få yrkeserfarenhet
    1. Bildtiteln blir ett kirurgsteg 6
    1. Hitta en mentor. Från gymnasiet fortsätter du ett öga för individer som kan ge dig lite vägledning och råd från en professionell synvinkel. Försök att hålla kontakten med de kirurger som du träffar och håller dem uppdaterade om vad som händer med dig. Dessa mentorer kan ge unik inblick i skolprocessen och vad ditt liv kommer att vara efteråt.
    • Det är en bra idé att identifiera en eller flera av dina professorer som potentiella mentorer. Ditt förhållande till dem kan fortsätta efter att du har slutfört skolan. Och de kan ge dig mycket nödvändiga referensbrev och anslutningar.
  • Bildtiteln blir ett kirurgsteg 7
    2. Komplett läkarskola. Medicinsk skola tar vanligtvis minst fyra år att slutföra. Du kommer att spendera de första åren främst i klassrummet och laboratoriet, inlärningsförfaranden och kirurgiska metoder. Då kommer du att övergå till att arbeta med dina färdigheter under överinseende av en erfaren kirurg. Du kommer att rotera från specialitet till specialitet för att avslöja dig till ett komplett utbud av alternativ.
  • Obstetrik, barnläkare och kardiologi är bara några av de specialiteter som du kan stöta på på din rotation.
  • När du har examen kommer du att delas ut med en examen. I U.S., Du kommer att få antingen en läkare i medicin (m.D.) eller läkare av osteopatisk medicin (d.O.).
  • Bild med titeln Bli ett kirurg steg 8
    3. Fyll i ett bostadsprogram. Medan du är i läkarskolan börjar du att utvärdera vissa bostadsprogram som har betoning på ditt önskade område av specialitet. Du kommer då att ansöka om det här programmet och spendera någonstans mellan tre och sju år som slutför det. Du kommer i huvudsak att fungera som en kirurg under tillsyn.
  • Bostadsprogram brukar fokusera på ett visst område av medicin, såsom urologi eller kritisk vård. Det här är den tid då du verkligen kommer att fina dina färdigheter på ett mer specifikt sätt.
  • Som ett annat exempel, i Förenade kungariket, flyttar du till en fas som heter "Foundation Training" efter att ha fått din första medicinska examen. Under denna tvåårsperiod arbetar du med patienter och börjar utforska ett specialområde.
  • Bild med titeln Bli ett kirurg steg 9
    4. Lägg till ett samhälle. När du har avslutat ditt hemvist får du möjlighet att fortsätta träna i upp till tre år som en del av ett gemenskap. Detta stipendium ger dig tid att fokusera ännu närmare på en kirurgisk subspecialty, som kardiotekniska åtgärder. Många stipendier kommer också att ge ekonomiskt och akademiskt stöd för publicering.
  • Det är alltid en bra idé att prata med ett stipendieprogram om var deras kandidater fungerar nu. Detta ger dig en bättre uppfattning om dina karriärmöjligheter efter stipendium.
  • Bild med titeln Bli ett kirurg steg 10
    5. Bli licensierad. Licensiering varierar mycket beroende på din speciella plats. Du kommer att vilja följa vägledningen av ditt uppehållstillstånd eller gemenskapsprogram om de licenser som du måste ansöka om. I de flesta scenarier måste du skicka vissa tentor framför en medicinsk styrelse. Till exempel, i U.S. Stater är det nödvändigt att ta en tentamen, till exempel den amerikanska medicinska licensundersökningen (USMLE).
  • Bild med titeln Bli ett kirurg steg 11
    6. Försök att publicera. När du flyttar genom utbildningsprocessen, försök hitta sätt att publicera dina unika insikter i handelstidskrifter eller sjukhuspublikationer. Varje bit som du publicerar ger en annan värdefull linje på ditt CV och det speglar också din övergång från student till kirurg.
  • Del 3 av 3:
    Välja ett fält och specialitet
    1. Bild med titeln Bli en kirurg steg 12
    1. Få erfarenhet av en allmän praxis. Innan du bestämmer dig för att flytta in i en specialitet, eller till och med sträva efter ett gemenskap, skulle vissa människor rekommendera att ta några år ut för att fungera som en allmänläkare. Detta gör att du kan stärka dina praktiska färdigheter. Det kommer också att ge dig mer tid att bestämma en exakt specialitet, om du är osäker.
    • När du har byggt upp en övning kan du ofta ta ledighet för att driva ytterligare stipendier eller att utveckla dina färdigheter efter behov.
    • På vissa platser är exponering för allmän praxis inte frivillig, så är fallet i Förenade kungariket. I Storbritannien är varje läkare skyldig att spendera minst tre år i allmänhet, som kulminerar med en specialcertifikatundersökning (SCE).
  • Bild med titeln Bli ett kirurg steg 13
    2. Bestäm ditt specialfält. Det finns ett brett utbud av fält som du kan välja mellan ett kirurgiskt område. Om du är en hjärtkirurg, arbetar du med hjärtat och det kardiovaskulära systemet. Om du är en ortopedisk kirurg, arbetar du med muskuloskeletala problem. När du flyttar genom ditt hemvist, försök att utforska så många alternativ innan du begränsar ett fokusfält.
  • Denna process äger också rum i Förenade kungariket och kallas Core Medical Training eller Akut Care Common Stem och varar i ungefär två år. Under den här tiden måste du också klara medlemskapet i Royal College of Physicians (MRCP). Du flyttar sedan in i fyra till sex års ytterligare specialutbildning.
  • Bildtiteln blir ett kirurgsteg 14
    3. Besluta att fokusera på en typ av operation. Inom ditt kirurgiska fält vill du bli skicklig i en viss typ av operation. Detta kan vara öppen operation, där du gör ett snitt och arbetar genom den öppningen. Eller du kan bli skicklig i att använda en ultraljuds skalpell eller elektrokirurgi. Många av dessa färdigheter kräver ytterligare träning på speciella maskiner.
  • Bild med titeln Bli en kirurg steg 15
    4. Var medveten om nya utvecklingar. När du har slutfört din utbildning och bosatte sig i arbetslivet, se till att hålla dig uppdaterad om eventuella framsteg i ditt kirurgiska fält och typ. Läs de medicinska tidskrifterna i ditt område. Delta i konferenser så ofta du kan. Prata med andra kirurger om vad som intresserar dem.
  • Vissa områden reglerar denna process närmare än andra. I Storbritannien krävs en läkare till ett visst antal fortsatta utvecklingstimmar per år för att kunna vara licensierad.
  • Bildtiteln blir ett kirurgsteg 16
    5. Driva ytterligare framstegsmöjligheter. Om du har bestämt dig för att flytta bort från en solokirurgisk praxis, var medveten om att det finns andra jobbmöjligheter tillgängliga för dig. Till exempel kan du ta ställning på ett universitet som professor. Du kan bli en heltidsforskare. Du kan leda till politik som lobbyist eller policymaker.
  • Tips

    Förutom deras omfattande kunskap, expertis och utbildning i medicin, bör kirurger också ha starka kommunikationsförmåga, vara detaljorienterad, har stark manuell fingerfärdighet och empatisk.
  • Bli inte en kirurg bara för lön eller ära. Det tar en uppringning och passion för att göra det i detta intensiva fält, men om du verkligen är passionerad om att spara liv kommer du att bli väl belönad.
  • Om du är intresserad av kirurgisk medicin men inte vill bli en kirurg, kan du bli en kirurgisk tekniker eller kirurgisk sjuksköterska istället.
  • Varningar

    Medicinsk skola kan vara mycket dyr. Undervisningen varierar mellan institutioner, och många studenter tar ut lån för att betala för skolans kostnader.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande