Hur man blir en f1-mekaniker: utbildning, kvalifikationer, & lön

Att arbeta som en F1-mekaniker är drömjobb för alla som är passionerade om motorsport och högpresterande bilar. Tja, kanske är föraren är drömmen, men det är inte varför du är här, är det? Vi har sammanställt svaren på dig till några av de vanligaste frågorna du kan ha om att bli en F1-mekaniker.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vilken typ av formell utbildning behöver F1-mekanik?
  1. Bildbetatled blir ett F1-mekaniskt steg 1
1. Åtminstone ett gymnasiet diplom eller motsvarande. De flesta motorsportmekanik går in i fältet med åtminstone denna formell utbildning. Om du för närvarande är i din gymnasieskola, håll huvudet ner och försök att få bra betyg för att ställa dig upp för att försöka komma in i en F1-karriär. En universitetsgrad krävs inte typiskt för att bli en F1-mekaniker.
  • I slutändan är erfarenheten vad F1-arbetsgivare letar efter mest, men det kan vara svårt att börja få jobbupplevelse utan föregående utbildning.
  • 2. Klasser i matematik, datorer, bilreparation och elektronik kan hjälpa till. Välj valfria klasser i dessa ämnen om de erbjuds på din skola. Allt tekniskt kan hjälpa dig för en karriär som motorsportmekaniker som arbetar med högpresterande bilar, som har många elektriska komponenter och högteknologiska mekaniska delar.
  • Du kan också gå med i relevanta extracurricular klubbar, till exempel en datavetenskapsklubb eller en matematikklubb.
  • Förutom tekniska klasser, lärande ett annat språk som italienska eller tyska kunde inte skada. F1 är en mycket internationell sport, så dessa färdigheter kan se bra ut på ditt CV.
  • 3. Maskinteknik och motorfordonskurser är ett plus. Dessa kurser ger en blandning av hands-on och klassrumsutbildning och erfarenhet. Du lär dig mer tekniska färdigheter som du kan använda i ett framtida jobb som en F1-mekaniker. Den extra utbildningen ser också bra ut på ett CV och kan hjälpa dig att landa ditt första jobb i auto mekanik för att börja få erfarenhet.
  • Om du bor i Storbritannien, ta 1-3 A-nivå kurser i dessa ämnen.
  • Om du bor i USA eller Kanada kan du ta en certifieringskurs efter gymnasiet i en teknisk institution.
  • I USA måste mekanik övergå en EPA-examen i slutet av sina kurser. De kan också välja att bli certifierad av National Institute of Automotive Service Excellence, som kan se bra ut på ett CV.
  • Fråga 2 av 6:
    Vilka andra färdigheter och attribut ska jag ha?
    1. Bildtiteln blir ett F1-mekaniskt steg 4
    1. Du borde vara passionerad om motorsport. Om du gör dig till toppen och bli en F1-mekaniker, kommer sporten att bli en stor del av ditt liv. Se till att du verkligen älskar racing och att det här är verkligen vad du vill ägna en stor del av din tid och liv till. På det sättet är du mindre benägna att brinna ut när det står inför jobbet på jobbet.
    • Tänk på att vara en F1-mekaniker betyder inte bara att du får titta på alla tävlingar. Du kommer att arbeta både på och av spåret, och när du är på tävlingarna är du inte bara där för att titta, så passion om alla aspekter av sporten är verkligen viktigt.
  • 2. Se till att du kan arbeta snabbt och under tryck. Du måste kunna byta delar och lösa problem på några minuter för att få din förare och deras bil tillbaka på banan så fort som möjligt under en tävling. Att vara en F1-mekaniker är mycket mer höghastighets och högt tryck än att arbeta på någons bil på ett stadsdelaffär!
  • Det är inte bara viktigt för att vinna raser, men det är också en fråga om säkerhet. Om du spricker under trycket att arbeta mycket snabbt kan du göra misstag som kan sätta en förare i fara.
  • 3. Du behöver bra lagarbete och en Team Player Mindset. Föraren kan få det mesta av uppmärksamheten när ditt lag vinner en tävling, men de kunde inte vinna raser utan ett team av dedikerad mekanik! Se till att du kan kommunicera effektivt och arbeta bra tillsammans med andra som en del av ett lag som arbetar mot ett gemensamt mål.
  • Förutom att arbeta med föraren och andra mekanik får du också instruktioner från en F1-ingenjör om den bil du jobbar med.
  • Fråga 3 av 6:
    Hur kan jag få relevant arbetslivserfarenhet?
    1. Bildbetatled blir ett F1-mekaniskt steg 7
    1. Erbjuder dina tjänster gratis till relevanta platser av intresse. Skriv till motorsport företag, auto mekaniska butiker, och någon annan typ av företag där du kan lägga dina mekaniska färdigheter till god användning. Förklara för dem att du försöker få erfarenhet och skulle gärna arbeta utan att betala under en tidsperiod.
    • [Om du tar efter sekundära kurser i något som motorfordonsteknik eller auto mekanik, kan din utbildningsinstitut kunna placera dig i en praktik eller lärling av något slag.
  • 2. Ansök om betalda jobb med icke-F1-tävlingsgrupper. Sök online för jobb med racerlag i andra ligor som Formel 3, Formel 2, Formel Junior och de olika Formel-ligorna för specifik biltillverkare. Fyll i och skicka in program för så många roller som möjligt för att försöka landa ditt första motorsportjobb.
  • Om du bor nära ett lokalt loppspår, kan du även försöka hitta ett jobb med ett riktigt litet lokalt team att börja.
  • 3. Försök få en F1-lärling. Besök webbplatser för olika F1 Racing-team och biltillverkare och kontrollera om de har lärlingsprogram. Titta på applikationskraven och processen och följ de steg som ska tillämpas. Om du inte hittar en lärling direkt, fortsätt kontrollera och försöka.
  • Allmänna krav för lärlingsplatser passerar betyg i din gymnasium eller motsvarande utbildning, samt matematik, engelska och vetenskapsklasser.
  • Om du har turen att landa en lärling för ett F1-team, kanske du kan arbeta dig uppför stegen och stanna på med laget efter att programmet slutar.
  • Fråga 4 av 6:
    Hur ansöker jag om ett F1-jobb?
    1. Bildbetatled blir ett F1-mekaniskt steg 10
    1. Ansök online för Open F1 jobb med racingteam och auto tillverkare. Gå till webbplatser för så många lag och tillverkare som du kan hitta och besöka karriärsidan på varje sida. Läs jobböppningarna och skicka in en ansökan om du är till och med lite kvalificerad för.
    • Det finns också arbetsplatser som är specifika för karriär i motorsport som listar en mängd jobb med olika F1-lag.
  • 2. Skriv till många olika F1-lag och fråga om du kan arbeta för dem. Även om du inte kan hitta jobböppningar eller dina applikationer bli avvisade, kan du fortfarande prova lyckan. Hitta e-postadresserna eller de fysiska adresserna för så många olika tävlingsgrupper som du kan och skicka dem bokstäver som förklarar varför du vill arbeta för dem och vad din erfarenhet är. Fråga dem om det finns någon position alls att de kunde anställa dig för.
  • Även om du blir avvisad, kan vissa lag vara trevliga nog att skriva tillbaka och berätta vilken erfarenhet du saknar att de letar efter. Då kan du försöka få den erfarenheten genom ett annat jobb eller en kurs.
  • 3. Vara ihållande och tillämpar ständigt. Ge inte upp om du fortsätter att ta emot avstötningsbrev eller hör inte tillbaka om applikationer du har lämnat in. Sök efter jobböppningar med lag och auto tillverkare varje dag och fortsätt att skicka in dessa online-applikationer. Fortsätt skriva till lag och fråga om du kan arbeta för dem, speciellt om du har fått mer erfarenhet sedan den sista gången du nådde ut.
  • Kom ihåg att även om du inte får ditt dröm F1-mekaniker, finns det massor av andra motorsportliga ligor som du kan ha lika mycket kul att arbeta i några år tills du är mer än kvalificerad att arbeta i F1!
  • Fråga 5 av 6:
    Vad fungerar som en F1-mekaniker som?
    1. Bildtiteln blir ett F1-mekaniskt steg 13
    1. Du spenderar mycket tid på att resa och hemifrån. F1 lag spenderar upp till 250 dagar om året reser. Det betyder att du kommer att vara borta från familj, vänner och kära och spendera många timmar i flygplan och annan transport.
    • Före-säsongstest börjar i februari för F1 och sista tävlingen är i slutet av november.
    • Det är här passionerat om sporten verkligen kommer till hands. Även om jobbet kräver mycket tid, kommer du att göra något du älskar.
  • 2. Du kan arbeta långa timmar och inte få mycket sömn. Mekanik lämnar vanligtvis sitt hotell tidigt, runt 6:30 eller 7:30, för att komma till banan. Ibland kan du arbeta förrän så sent som 11 pm, gör det hela igen nästa dag. Med andra ord är det inte ditt typiska 8-timmarsjobb!
  • Det goda är att du vet schemat för hela året, så du kan planera resor hem och ledig tid. Du får också långa pauser två gånger om året, i december och augusti.
  • 3. Det är högt! Du spenderar mycket tid i butiker och nära racerbanor med det ständiga ljudet av elverktyg och snabba bilar. Bära lämpligt öronskydd när du är på jobbet för att undvika hörselproblem senare i livet.
  • Fråga 6 av 6:
    Hur mycket pengar gör F1 mekanik?
    1. Bildbetatled blir ett F1-mekaniskt steg 16
    1. Den genomsnittliga lönen varierar baserat på position och erfarenhet. Men du kan förvänta dig en start årslön på någonstans runt $ 30.000 USD. Pit Crew Chiefs, å andra sidan, kan göra upp till en hel del 1 miljon dollar per år!
    • I allmänhet gör mekanik en median årslön på cirka $ 40.000 USD. Om du någonsin blir avskedad av ditt jobb som en F1-mekaniker är det trevligt att veta att du enkelt skulle kunna hitta ett anständigt betalande mekaniker på någon annanstans.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande