Hur dumpster dyk

Som det säger säger en mans skräp en annan mans skatt. Även om det kan slå några människor som en udda praxis, dumpster dykning, eller avskilja för användbara föremål i avfallsbehållare, är ett bra sätt att se till att helt bra föremål inte kommer att slösa bort. Dumpster Dykning kräver ingen speciell skicklighet eller utrustning, men det kommer att gynna dig att vara medveten om några av riskerna och lära dig det bästa sättet att gå om det för att undvika sjukdom eller juridiska problem. Oavsett om du vill förse ditt hem, lagra ditt kylskåp eller vända skräp till kontanter, lära sig ins och outs av dumpster dykning kan göra dina sökningar mer fruktbara.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för att gå dumpsterdykning
  1. Bild med titeln dumpster dyk steg 1
1. Bekanta dig med dina lokala lagar. Innan du hoppar i huvudsidan kommer det att vara värt att veta de juridiska risker du står inför för att återkräva avfallsprodukter från offentliga behållare. På de flesta ställen anses papperskorgen inte privat egendom, så det är osannolikt att du blir belastad med stöld. Det är dock möjligt för dumpster dykare att riktas mot andra brott, såsom invasion av integritet, intrång eller vagrans.
  • Dumpsterdykning är vanligtvis frowned på det artiga samhället, även på platser där det är tekniskt lagligt.
  • Om det finns staket, låser eller "nej intrång" tecken på lokalerna, anser dig själv varnas. Det kan vara klokt att hålla sig borta från platser under stram granskning.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 2
    2. Omfattning ut dumpsters i ditt område. Som de flesta redan vet kan du vanligtvis hitta skräpbehållare utanför stora företag, men du kan också utöka din jaktradie för att inkludera stadsdelar, skolor, kyrkor och offentliga platser som parker och stränder. För att undvika detektering, leta efter dumpsters som inte är i vanlig syn.
  • Titta upp papperskorgen i din stad så att du kan få en chans att gå igenom en lovande behållare innan den tömdes.
  • Planera dina körningar för tidiga morgon eller kvällstimmar när de flesta människor är upptagna.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 3
    3. Vet vilka sorters föremål att leta efter. Offentliga skräpavfall innehåller ofta en mängd skatter som bara väntar på att hävdas. Sparsam dykare har varit kända för att avslöja designerkläder, värdefulla skrotmaterial och till och med dyrt föråldrad elektronik i avfallet av avancerade anläggningar. Att ha en grundläggande idé om vad som är där ute och där du kommer att hitta det hjälper dig att fokusera din sökning.
  • Om du letar efter en viss typ av Sök, är den smartaste platsen att leta på källan. Till exempel har du en mycket bättre chans att snubbla på oanvända skönhetsprodukter bakom en kosmetikbutik, eller upparbetas av liten elektronik på en kontorsförsörjning.
  • Håll ett öga ut för gamla, oönskade möbler och apparater nära dumpsters i bostadsområden.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 4
    4. Förbered dig mentalt. Villig att klättra in i en het, illaluktande dumpster är inte alltid lätt eftersom de flesta har en aversion till föremål som sopor som de finner äckligt. Det kan hjälpa till att ta några ögonblick att samla in dig innan du ställer in. Kom ihåg varför du gör vad du gör, och kom ihåg att du spelar en roll för att eliminera onödigt avfall.
  • Dumpsterdykning kan vara rörigt arbete. Det kan inte vara den bästa tidsfördriven för det svaga i hjärtat eller de med svaga magar.
  • Del 2 av 4:
    Göra ett framgångsrikt poäng
    1. Bild med titeln dumpster dyk steg 5
    1. Klä på lämpligt sätt. Det finns en bra chans att vad du än har, kommer att bli smutsig eller sönder, så bära äldre kläder som du inte har något emot att förstöra. Bekväma kläder tillåter dig att flytta fritt, vilket kan vara till hjälp om du måste göra någon klättring eller annan manövrering. Det är också en bra idé att dra på ett par tjockt isolerade, stängda skor eller stövlar för att skydda dina fötter från skarpa exponerade kanter.
    • Bära byxor och toppar med långa ärmar för att minimera din exponering för ohälsosamma messor.
    • Om du faktiskt kommer att komma in i dumpster, bära robusta tyger som denim, nylon eller läder och hålla så mycket av din kropp som är täckt som möjligt.
    • Ta bort alla tillbehör som du inte vill förlora innan du kommer in.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 6
    2. Utrusta andra användbara redskap. Känn dig fri att ta med allt annat som du tror kan komma till nytta, som ett par tjocka handskar eller en liten pale eller mjölkkista för att hjälpa dig att komma upp i dumparen. Nattdyk bör åtföljas av en ficklampa eller strålkastare för att göra det lättare att se. Glöm inte att också ta med någon form av rymlig behållare att stash dina upptäckter i.
  • En hållbar kanfas tvättväska kan göra ett bra sätt att transportera dina fynd hemma.
  • Använd en lång pol för att peka runt i papperskorgen tills något fångar din uppmärksamhet. Om du är försiktig nog, kan det inte vara nödvändigt att komma in i behållaren alls.
  • Ficklampor kan också vara nödvändiga under dagtid om dumparen är särskilt djupt eller belägen i skuggan.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 7
    3. Ta bara vad du kan realistiskt använda. Medan du kan bli frestad att ta tillbaka någonting och allt av potentiellt värde från ditt dyk, är det bäst att begränsa dina drag till de saker du har ett specifikt behov av. Annars kommer värdelösa föremål bara att ackumuleras och så småningom hittar sig in i papperskorgen igen.
  • Organisera dina fynd i några separata högar: saker du kan använda, saker som andra människor kanske kan använda och saker du kan sälja.
  • Om du inte hittar något värt att hålla, skära dina förluster och gå vidare till nästa plats.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 8
    4. Hålla sig vaken. Som nämnts betraktas dumpsterdykning med berömd. Om du inte uppmärksammar, kan du bli överraskad av slumpmässiga åskådare, företagare eller till och med polisen. Håll ett vakande öga över din omgivning hela tiden, eller ha en vän eller andra dumpsterdykare på vänteläge för att signalera dig om någon närmar sig.
  • Spendera så lite tid i området som möjligt. Komma in, få varorna och gå ut.
  • Var redo att överge din jakt på ett ögonblick.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 9
    5. Lämna inte bakom en röra. Om du har tagit bort något från dumparen under din sökning, var noga med att returnera det innan du går på väg. Medan du är på det, titta runt för andra sopor i närheten som du kan kasta bort. Försök att lämna området som ren eller till och med renare än du hittade det.
  • Att ge bort din närvaro gör dig mer sannolikt att fångas rödhänt på framtida besök.
  • Målet är att ekonomisera, inte att vandalisera. Ge inte dumpster dykning ett dåligt namn.
  • Del 3 av 4:
    Dumpster dykning för mat
    1. Bild med titeln dumpster dyk steg 10
    1. Gå där maten är. Om du sätter upp med målet att fylla på ditt skafferi, kommer det att vara till hjälp att veta vart man ska gå för rädda matvaror som inte är en uppenbar hälsorisk. Du kan nästan alltid hitta något av användning bakom restauranger och stormarknader. Kaféer och bagerier är en annan pålitlig källa, eftersom de är skyldiga att kassera nyberedda matvaror i slutet av dagen. För det mesta har dessa saker inte lämnats tillräckligt länge för att ha gått dåligt.
    • En bra allmän regel är att starta din sökning på en plats som säljer den typ av mat du letar efter.
    • Dumpster dykning på populära butiker och restauranger är bäst kvar för natttiden när du är mindre benägna att bli märkt.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 11
    2. Salvage bevarade matvaror först. Saker förpackade i lådor, burkar och wrappers tenderar att vara längre än färska livsmedel eftersom de får mindre exponering för bakterierna i luften. Dessa sorters varor ska alltid vara ditt första val när du är på jakt efter en måltid. Leta efter saker som fortfarande finns i deras lufttäta förpackningar, som konserverad tonfisk eller individuellt inslagna granola barer.
  • Undvik allt som inte är förseglat eller har tidigare öppnats.
  • Konserverade och torkade varor (till exempel okokt ris, havre och pasta) är vanligtvis bra i flera månader efter det att det är listade utgångsdatum.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 12
    3. Använd omedelbart livsmedel. En väska med mjuka avokado eller ett fall av majonnäs kan fortfarande vara säkra att äta, men du bör försöka hitta något att göra med dem direkt. Det bästa sättet att göra olika ätbara upptäckter sträcker sig om de närmar sig (eller bara förbi) är deras främsta att införliva dem i andra livsmedel. Till exempel är en massa bruna bananer inte särskilt aptitretande på egen hand, men det kommer att gå perfekt i en brödbröd eller en frukt smoothie.
  • Laga så mycket av vad du tar tillbaka som du kan. Detta kommer att döda de skadliga bakterierna som börjar reproducera när maten förstör och kan också nivellera inaktuella och obehagliga smaker.
  • De flesta typer av produkter kan burkas, syltas eller förvandlas till sylt eller gelé, vilket effektivt förlänger sin livslängd.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 13
    4. Håll dig borta från tvivelaktiga föremål. Det borde gå utan att säga, men använd din sunt förnuft - om du stöter på mat som märkbart ruttna eller har en otäck lukt, ät inte den. Majoriteten av kött, mejeriprodukter, frukter och grönsaker som hittar sig in i sopor passar in i denna kategori. Även om de lockar, är fördärvor alltid de första som går illa. Du är bättre att ställa in dina synpunkter på livsmedel som går bra i ett brett utbud av lagringsförhållanden och använder din bästa dom.
  • Om du bestämmer dig för att ta det med dig, dubbelkontrollera det för tecken på mögel eller manipulera först och vara medveten om risken du tar till din hälsa.
  • Konsumera aldrig frysta eller kylda föremål efter att de har tinas till rumstemperatur. Detta kan göra dig väldigt sjuk.
  • Del 4 av 4:
    Hålla sig trygg och hygienisk
    1. Bild med titeln dumpster dyk steg 14
    1. Rummage genom papperskorgen försiktigt. Du vet aldrig vad som kan vara lurar längst ner på en dumpster eller återvinningsfack. Brutet glas, ruttna mat, farligt material och andra typer av avfall utgör alla ett potentiellt hot mot din hälsa. Fortsätt långsamt och försiktigt medan siktning genom oidentifierad skräp, speciellt om det är svårt att se vad som är runt dig.
    • Prop öppna locket på dumpster eller ha en vän hålla den för dig så att du kan arbeta unimpedited.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 15
    2. Se upp för skadedjur. Skräpbehållare är ibland hemma för råttor, opossums, tvättbjörnar och andra scavengers. När det är skrynkligt eller provocerat kan dessa djur vara motiverade att attackera. Ge insidan av dumpster en snabb en gång innan du klättrar in för att undvika en överraskning möte med ett potentiellt farligt skadedjur. Banging utsidan av dumpster kan också hjälpa till att skrämma bort något oönskat företag.
  • Om dumparen du försöker söka är bebodd av critters, är det säkraste alternativet att bara gå vidare till nästa plats.
  • Scavenger gnagare är kända för att transportera sjukdomar som kan bevisa dödlig för människor om de är kontrakt. Håll avståndet till varje pris.
  • Bild med titeln dumpster dyk steg 16
    3. Bada dig omedelbart. Så snart du kommer hem, hoppa i duschen för att städa bort smuts och bakterier som du kanske har stött på under ditt dyk. Tvätta med varmt vatten och en antibakteriell tvål, och glöm inte att shampoo. Var särskilt uppmärksam på områden som tenderar att bli missade, som inuti dina öron och under dina naglar.
  • Långvarig eller osäker exponering för sopor kan leda till en mängd hälsofrågor.
  • I motsats till populär tro är en solid personlig hygienregimer mycket viktig för dumpster dykare - förmodligen ännu viktigare än för normala människor.
  • Bild med titeln dumpster dyk Steg 17
    4. Rengör hämtade objekt noggrant. Soak icke-elektroniska fynd med varmt vatten och ett starkt desinfektionsmedel för att döda bakterier och avlägsna mögel och andra rester. Skölj salvageable livsmedel som producera och förpackade mellanmål med rent vatten, lagra dem ordentligt eller laga och använda dem omedelbart. Efter en bra städning kommer de flesta upptäckter att återställas till toppform.
  • Spot Clean Electronics med en tvättduk och gnidning av alkohol eller mildt flytande tvättmedel.
  • Matvaror bör få särskild uppmärksamhet, eftersom det kan vara extremt osäkert att äta något som är bortskämt eller förorenat.
  • Tips

    Nätverk med andra dumpster dykare för att ta reda på var de bästa fläckarna är, koordinatera laget kör och håller klocka i skift.
  • Värderbara saker som smycken och apparater som fortfarande är i gott skick kan städas upp och säljas till bondeaffärer.
  • Ha en trovärdig förklaring klar om du fångas, som om du av misstag tappade din mobiltelefon eller du letade efter lådor för att hjälpa dig att flytta.
  • Se till att skräpbehållare är klara av scavengerdjur som möjligheter, råttor eller tvättbjörnar innan de klättrar inuti. En snabb knock på sidan kan hjälpa till att skrämma dem.
  • Bära en andningsmask eller näsduk över ditt ansikte för att filtrera bort fula lukt.
  • Vara kvar. Du kan behöva besöka flera olika platser innan du gör en värdefull upptäckt.
  • Kolla din person innan du går hem - vissa skadedjur som kackerlackor sitter på dig tills de hittar ett nytt hem.
  • Känna lokala butikstider, trafikmönster, skräpdagar och polispatruller - olika områden kan vara busier än andra även klockan 2.
  • Varningar

    Trash kastas bort av en anledning. När som helst du kommer i kontakt med skräp, ställer du dig själv med risk för sjukdom, skada eller sjukdom.
  • Om du konfronteras av polisen, försök inte springa. Mer än troligt kommer du att fångas, och även om du lyckas komma undan, kommer det bara att göra saker svårare för dig nästa gång du går dykning. Alltid vara artig, sanningsenlig och kooperativ när man hanterar brottsbekämpning.
  • Om du får några nedskärningar eller skrapar medan du gräver genom en papperskorgen, behandla dem med en antiseptisk omedelbart för att förhindra att de blir smittade.
  • Inger aldrig matvaror som luktar dåliga eller visar tecken på mögel eller förfall.
  • Saker du behöver

    • Bekväma kläder som låter dig flytta fritt
    • Skyddande skor
    • Tjocka handskar
    • Långhanterad probing-enhet
    • Ficklampa eller strålkastare
    • Separat behållare för att utföra dina fynd
    • Tvål, desinfektionsmedel och saniterare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande