Hur de laddas som inredningsarkitekt

Inredningsavgifter kan vara komplicerade att räkna ut och kommunicera med kunder. Det finns dock 3 enkla stora prissättningsmodeller samtida inredningsdesigners använder för att ladda klienter: före timmen, med kvadratmeter eller med en enda fast avgift. Vissa designers kombinerar också två eller flera av dessa modeller. Oavsett vilken modell du väljer, se till att kommunicera det tydligt för dina kunder och skriva ut det i ett detaljerat kontrakt.

Steg

Metod 1 av 2:
Beslut om en betalningsstruktur
  1. Bild med titeln laddning som en inredningsdesigner Steg 1
1. Ladda $ 50-300 en timme om du vet hur länge ett projekt kommer att ta. Till exempel, om du vet att en kunds projekt tar dig cirka 4 timmars arbete på $ 200 / timme kan du skicka en uppskattning på $ 800. Om du bara är igång, är $ 75-125 / timme ett bra ställe att börja, med $ 50 / timme som anses det lägsta priset ska en nybörjare debitera. Ju mer erfarenhet du har, desto mer kan du ladda.
  • Som en erfaren designer kan du ladda upp till $ 450 / timme, särskilt i en dyr stad som New York eller San Francisco.
  • Detta inkluderar inte kostnaden för material, varor eller tjänster, som kunden betalar för.
  • Bild med titeln laddning som en inredningsdesigner Steg 2
    2. Be om $ 5-17 per kvadratmeter om du arbetar i ett stort utrymme. Använd denna struktur för sovrummen, stora kök, öppna vardagsrum och flera rumsprojekt. Till exempel, om du arbetar med ett 200 kvadratmeter rum och din kurs är $ 15 per kvadratmeter, skulle din basavgift vara $ 3000. Du kan lägga till en procentandel för inredning, hantering av entreprenörer eller arbeta med specialeverantörer till den här basen.
  • Detta är modellen som vanligtvis används för kommersiella och gästfrihetsområden.
  • Det är inte heller ovanligt att använda denna modell för stora bostadsutrymmen.
  • Bild med titeln laddning som en inredningsdesigner Steg 3
    3. Uppskatta den totala kostnaden för projektet och markera det med 30-45% om du vet hela kostnaden. Detta är en populär modell eftersom den kan anpassas till många olika typer av projekt. Det innehåller också alla kostnader som är inblandade i ett projekt, som inredning, finish, entreprenörer och allt annat som kan komma upp.
  • Klienter uppskattar ofta att se ett nummer fram i stället för separata avgifter i hela projektet.
  • För att detta ska fungera bäst måste kunderna vara villiga att arbeta med dig för att fatta beslut så fort som möjligt. Att utarbeta ett projekt i onödan på en fast skattesats kan få dig att förlora pengar.
  • Bild med titeln laddning som en inredningsdesigner Steg 4
    4. Överväg att erbjuda konsultationer endast för en lägre avgift. Vissa kunder vill bara ha en inre designer att titta på sitt utrymme och göra förslag om vad du ska köpa. Överväg att erbjuda något som ett 2 timmars konsultation för $ 300 för denna typ av klient.
  • Ju mer detaljer du erbjuder i dessa sessioner, desto mer kan du ladda. Till exempel, om klienten bara vill se några alternativ för möbler, kan du debitera $ 150. Om klienten vill ha alternativ för belysning, golv, kakel och skåp, kan du debitera $ 400.
  • Metod 2 av 2:
    Ställa in betalningsplaner
    1. Bild med titeln laddning som inredningsdesigner Steg 5
    1. Överväga att ladda en avgift för ett första samråd. De flesta inredningsdesigners erbjuder en första konversation där de arbetar med kunden för att plotta projektets omfattning, några inledande idéer och vilka förväntningar som designern och kunden har. Vissa designers erbjuder den här inledande sessionen gratis att ta in mer potentiella kunder med en riskfri session. Det är dock inte ovanligt att debitera för ett samråd. På så sätt vet du att eventuella kunder är villiga att betala för kvalitetstjänster.
    • Överallt från $ 100-1000 är ett rimligt pris för ett första samråd. Gör ett val baserat på hur mycket erfarenhet du har och vilken typ av kund du vill locka till.
    • Ladda mindre om du är mindre erfaren, eller för ett kortare samråd. Till exempel, om du bara har börjat ladda $ 100-200 för ett 1 timmars samråd.
    • Mycket erfarna, avancerade interiördesigners kan debitera $ 300-400 för ett 1 timmars samråd eller dubbel det för ett 2 timmars samråd.
  • Bild med titeln laddning som en inredningsdesigner Steg 6
    2. Skriv upp ett detaljerat kontrakt som beskriver ditt arbetsområde. Vad kommer att ingå i avgiften du laddar? Vad kommer inte att inkluderas? Se till att allt är tydligt skisserat i detalj i ditt kontrakt. Inkludera även betalningsplanen i kontraktet. Ange i kontraktet som du kommer att sluta arbeta om du inte betalas i tid.
  • Vissa saker som vanligtvis inte ingår är elektriska, ventilation och VVS-arbetet.
  • Saker som ingår ibland inkluderar dekoration, anställda entreprenörer och köpmöbler.
  • Bild med titeln laddning som ett inredningsdesigner Steg 7
    3. Be om en 25-50% deposition fram. Att fråga om en insättning på framsidan gör att du kan göra inköp till kunden så snart de blir tillgängliga. Det täcker också kostnaden för arbetskraft för att utarbeta ett kontrakt och det arbete du lägger fram för det första samrådet.
  • En betydande insättning sätter förväntan för betalning från kunder.
  • Bild med titeln laddning som inredningsdesigner Steg 8
    4. Ladda klienter varje vecka eller månad för de återstående betalningarna. Det är upp till dig att bestämma hur ofta att debitera kunder för återstående betalning. För långsiktiga projekt som varar i flera månader kan du ladda månatligt. Om du förutser ett projekt kommer att ta en månad eller två, kan ett veckovis betalningsschema vara mer meningsfullt. För kortsiktiga projekt kan du bara ladda dina kunder 1-2 gånger.
  • Alternativt kan du schemalägga betalningar så att de stämmer överens med stora milstolpar i projektet.
  • Tips

    Ju mer otroliga och transparenta du kan handla om din prissättningsmodell, desto mer kommer dina kunder att lita på dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande