Hur man beräknar industriell fläktkraft

Att kunna korrekt beräkna fläktkraft är viktigt för många olika applikationer, oavsett om du beräknar kraften hos en industriell fläkt eller en hushållsfans. När du beräknar det kommer du att kunna bestämma den makt som en fläkt kräver teoretiskt, men du måste vara medveten om att den faktiska makten som fläkten kräver (kallad broms hästkrafter) alltid kommer att vara större än vad du beräknat helt enkelt för att ingen fläkt kan uppnå perfekt effektivitet. För att exakt bestämma bromshästkraften måste du testa fläkten.

Steg

  1. Bild med titeln Beräkna industriell fläktkraft steg 1
1. Förstå vad fläktkraften involverar. Fläktens kraftåtgärder exakt hur mycket energi en fläkt måste få för att kunna producera en viss mängd luftflöde. Fläktkraft är en funktion av både lufttryck och luftflöde och enheter av hästkrafter är vanligtvis den åtgärd som används.
  • Bild med titeln Beräkna industriell fläktkraft Steg 2
    2. Mäta lufttrycket. Det allra första du behöver göra är att mäta fläktens totala lufttryck. Detta mäts i tum av vattenmätare (IWG). Detta är den måttenhet som används för olika fläktberäkningar.
  • För att beräkna det måste du placera en av ändarna av en manometer där fläktinloppet är. Den andra änden av manometern måste placeras i slutet av fläktutloppet. Nu mäter du helt enkelt skillnaden mellan vätskehöjden på båda sidor av manometern för att mäta det totala trycket.
  • Bild med titeln Beräkna industriell fläktkraft Steg 3
    3. Mäta lufthastigheten. Nu när du har det totala trycket måste du mäta lufthastigheten i fötterna per sekund. För detta behöver du en vingeanemometer.
  • Placera vingeanemometern vid olika punkter i fläktytan, för att ta mer än en hastighetsmätning. Efter att du har gjort det, genomsnittliga alla dessa avläsningar för att noggrant mäta luftfart. Den rekommenderade mängden olika hastighetsmätningar är nio, enligt University of Connecticut.
  • Bild med titeln Beräkna industriell fläktkraft Steg 4
    4. Mäta diametern. Vid denna tidpunkt måste du noggrant mäta fläktdiametern i fötterna. När du har diametern, dela den med 2 och kvadrat resultatet. Efter det, multiplicera den med 3.14 (eller PI) för att få fläktområdet.
  • Bild med titeln Beräkna industriell fläktkraft Steg 5
    5. Bestäm luftflödet. Nu när du känner till fläktområdet är det dags att multiplicera det med fläktens lufthastighet. Detta ger dig luftflödet i CFM (eller kubikfot per minut).
  • Bild med titeln Beräkna industriell fläktkraft Steg 6
    6. Bestäm hästkraften. För att hitta hästkraften, multiplicera luftflödet med det totala trycket och dela resultatet med 6356.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande