Hur man skapar ett framgångsrikt projekt (för skolan)

Skolprojekt kan komma i olika former, och den exakta processen du behöver för att skapa en framgångsrik kommer att variera från projekt till projekt, med förbehåll för ämnet och klass till klass. Några allmänna steg och bästa praxis kan dock hjälpa dig att ta itu med något projekt på din tallrik. Du måste välja ett ämne och planera ditt projekt. Därefter måste du göra lite forskning. Slutligen måste du lägga allt ihop i ditt slutliga projekt.

Steg

Del 1 av 4:
Beslut om ett projekt
  1. Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 1
1. Börja tidigt. Det är alltid bäst att börja ett uppdrag så snart du får det. Din lärare har gett dig lång tid att göra det av skäl - det kommer att ta så mycket tid att göra det. Börja med att göra en plan tidigt, så du har tid att slutföra allt du behöver göra. På det sättet kommer du inte att arbeta natten innan för att avsluta projektet
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 2
    2. Läs uppdraget. Uppdraget kommer att ge dig detaljerade instruktioner om vad du behöver göra. Blockera distraktioner och verkligen läsa vad du måste göra. Om läraren inte redan har gjort det, bryta projektet ner i komponenter så att du förstår exakt vad du lär dig att fråga dig att göra.
  • Till exempel, kanske är ditt uppdrag "Skapa en visuell representation av inbördeskriget. Du kan välja en kamp, ​​en idé, ett tal, ett definierande ögonblick eller fokusera på kriget som helhet. Var noga med att inkludera relevanta datum och personer i din representation."
  • Du kan bryta ner detta i delar: 1) göra något visuellt om inbördeskriget. 2) Välj ett fokus. 3) Inkludera relevanta datum. 4) Inkludera relevanta personer.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 3
    3. Brainstorma idéer. Brainstorming är ett sätt att få dina idéer på papper. I grund och botten spenderar du tid att skriva ut vad du vill göra och koppla idéer för att få dina kreativa juice att flyta. Det kan hjälpa dig att fokusera på vad du vill göra, liksom att komma med saker du inte hade tänkt på. Du kan använda en av flera tekniker till brainstorm.
  • Prova freewriting. Ta ut ett pappersark. På toppen skriv ner något som "Inbundna krigsprojekt." Börja skriva om projektet. Stoppa inte dig själv eller censurera idéer. Låt dem bara komma som de vill. Till exempel kanske du kan börja med att skriva "För mig var en av de inbördeskrigs definierande punkterna Gettysburg-adressen. Det gjorde verkligen klart att kampen var om mänsklig jämlikhet. Men nu måste jag göra det visuellt. Fyra-poäng och sju år sedan... Jag kunde ta enskilda linjer, kanske? Anslut idéer för att definiera delar av kriget..."
  • Prova en karta. Börja med en cirkel i mitten av papperet med "Inbundna krigsprojekt" skrivet mitt i det. Rita en linje från mittcirkeln till en annan cirkel och lägg till ett faktum eller en idé. Bara hålla associera idéer tillsammans, inte riktigt tänka för djupt om det. När du går, grupp som idéer nära varandra. När du är klar, kolla på var de största grupperna är och låt den styra ditt fokus.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 4
    4. Hämta ett fokus. Medan det kan vara frestande att välja ett brett ämne, som hela inbördeskriget, blir det faktiskt lättare om du smalar det. På det sättet kommer du inte att bli bogged i så många detaljer.
  • Det bästa sättet att välja ett ämne är att välja vad du fokuserade på i din brainstorming. Till exempel kanske du tror att Gettysburg-adressen är en bra kontaktpunkt.
  • Men om ditt ämne fortfarande är för bred, till exempel "strider i inbördeskriget," Försök att välja en aspekt inom det ämnet. Du kan välja en kamp som du tycker är att definiera, eller en viss aspekt av striderna, som slagsmattning i soldater.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 5
    5. Bestäm hur du vill representera ditt projekt. Om det är ett visuellt projekt, eftersom exemplet har varit i hela den här artikeln, tänk på det bästa sättet att representera dina idéer. Om du gör flera viktiga händelser, kanske en visuell tidslinje fungerar bäst. Om du arbetar med något som är geografiskt baserat, som strider, kanske en karta med extra detaljer skulle vara bättre. Spela till vad ditt projekt behöver.
  • Du kan även tänka på att göra något 3-dimensionellt istället för 2-dimensionell. Kanske kan du göra en 3-D-karta över striderna, som visar truppernas rörelse.
  • Alternativt kan du försöka skulptera ut ur papier-mâché. Kanske kan du skulptera Abraham Lincoln och använd skript som kommer från sin kropp för att berätta för din berättelse.
  • Del 2 av 4:
    Planerar ut ditt projekt
    1. Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 6
    1. Skissa det. När du har bestämt dig för hur du vill göra ditt projekt, gör en skiss av ditt projekt. Bestäm vad som ska gå var, och hur du representerar varje del. Bestäm också vilken information du behöver för att slutföra ditt projekt, som det hjälper dig med din forskning. Gör en översikt över den information du behöver hitta.
    • För att göra en skiss, börja med huvudämnet du täcker. Kanske gör du Gettysburg-adressen. Skriv det på toppen.
    • Nästa, bryta ner ditt projekt i underrubriker. Kanske kan dina underrubriker vara "Talbakgrund," "Placering av tal," och "Inverkan av tal."
    • Under dina underrubriker, med de grundläggande idéerna om vad du behöver. Till exempel under "Talbakgrund," Du kan behöva datumet, vilken kamp föregick talet, och anledningen till att Lincoln gav talet.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 7
    2. Gör en lista med material du behöver. Innan du börjar, lista ner alla material du behöver, från forskningsmaterial till konsttillbehör. Gruppera dem genom var du kan hitta dem, till exempel hem, biblioteket och affären.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 8
    3. Allot din tid. Göra subgoaler inom ditt projekt. Det är, dela ditt projekt i hanterbara bitar, som "få material tillsammans," "Undersöker talet," "Skriva ut texten för projektet," "målar delarna," och "sätta projektet tillsammans."
  • Tilldela tid för varje bit, inklusive deadlines. Arbeta från den sista tidsfristen bakåt. Till exempel, om du har 4 veckor för att slutföra ditt projekt, säg att du spenderar den förra veckans målning och sätter projektet tillsammans. Veckan innan den skriver ut texten för ditt projekt. Veckan före det, undersök ditt projekt. Under den första veckan, gör din plan och få dina material tillsammans.
  • Vid behov, dela ditt projekt vidare. Till exempel, "Undersöker talet" kan behöva delas in i flera dagar av arbetet.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 9
    4. Samla lämpliga material. Tillbringa lite tid att samla vad du behöver från olika ställen. Be dina föräldrar att ta dig var du behöver gå om du inte kan köra dig själv. Lägg allt där du ska arbeta på ditt projekt.
  • Del 3 av 4:
    Undersöker dina projekt
    1. Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 10
    1. Bestäm vilken typ av forskningsmaterial du behöver. Bestäm vilken typ av resurser som är mest lämpliga för ditt projekt. För ett historiskt projekt till exempel är böcker och vetenskapliga artiklar mest lämpliga. Du kan också titta på tidningsartiklar, vilket ger dig en känsla av vad som händer vid den tiden, liksom personlig korrespondens från kända personer.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 11
    2. Bestäm hur många källor du behöver. Om du gör ett djupt högskoleprojekt behöver du fler källor än om du gör ett grundläggande junior högt projekt. För ett högskoleprojekt kan du behöva åtta till tio källor eller mer, medan för ett junior högt projekt, kan du bara behöva en eller två böcker.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 12
    3. Använd ditt bibliotek för att hitta dem. Din bibliotekarie kan styra dig till de bästa databaserna för dina material. Till exempel kan du använda huvudbokkatalogen för att hitta böcker. Du kan dock behöva använda artikeldatabaser för att hitta vetenskapliga artiklar, vilket är en annan skärm helt och hållet.
  • När du använder en artikeldatabas, begränsa sökmotorn till endast relevanta databaser. Till exempel har plattformar som EbsCoHost ett brett utbud av mindre databaser, och du kan begränsa din sökning till ett relevant för ditt ämne, till exempel en databas som är inriktad på historia.
  • Du kan också undersöka arkiven för vissa tidningar. Medan vissa tidningar erbjuder gratis tillgång till sina arkiv, kan andra kräva att du betalar.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 13
    4. Begränsa dina material. När du har samlat en massa material tillsammans måste du sortera igenom dem för att bestämma vad som är faktiskt relevant. Ibland kan en artikel eller bok som låter relevant vara så hjälpsam som du trodde.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 14
    5. Ta anteckningar och citera källor. Gör anteckningar relaterade till ditt ämne. Var så detaljerad som du kan, men försök att lägga det i dina egna ord när du skriver ner det. När du gör anteckningar, se till att du inkluderar den biografiska informationen om boken.
  • Du behöver författarens fullständiga namn, bokens titel, utgivaren, upplagan, det datum det publicerades, den stad det publicerades i, titeln och författaren till enskilda artiklar i boken om den har dem, och Sidnummeret där du hittade informationen.
  • För artiklar behöver du författarens fullständiga namn, titeln på artikeln och tidningen, volymen och problemet (om den har dem), sidnummer på artikeln, sidnumret du hittade det och den digitala online Identifiernummer (DOI), som vanligtvis är på beskrivningssidan i katalogen.
  • Del 4 av 4:
    Skapa ditt projekt
    1. Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 15
    1. Skriv ut din text. Ditt projekt kommer att ha lite text på den för att representera dina idéer. På din skiss, identifiera var texten kommer att gå. Använd din forskning för att skriva din text, men lägg den i dina egna ord. Dessutom, se till att du citerar dina källor, vilket innebär att du säger var du har informationen.
    • Din lärare ska berätta för dig hur du ska citera dina källor eller vilka riktlinjer du ska använda.
    • Om du inte vet hur du skriver enligt dessa riktlinjer, prova en online-resurs som Purdue`s Online Writing Lab. Det täcker grunderna i de stora citationstilarna.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 16
    2. Måla eller rita ditt projekt. Om du gör ett konstnärligt projekt, börja måla eller dra bitarna. Om du använder något som Papier-Mâché, börja bygga din skulptur. Om du utformar den på datorn, börja med att skapa din konst eller samla bilder som ska användas.
  • Bild med titeln Skapa ett framgångsrikt projekt (för skolan) Steg 17
    3. Dra ditt projekt tillsammans. Skriv eller skriv ut din text. Sätt ytbehandlingarna på de visuella delarna. Lim eller tappa projektet tillsammans, så det gör en sammanhängande helhet. Använd vad du skissade tidigare för att dra ditt projekt tillsammans i ditt slutliga utkast.
  • Innan du sätter in den, se till att du täckte allt som din lärare bad dig.
  • Om du hoppade över något, se om du kan lägga till det, även om det är sista minuten.
  • Tips

    Se till att du bygger på extra tid för varje steg. Du kan springa i problem eller delar kan ta längre tid än du tror.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande