Hur man skapar en c ++ - klass

C ++ är en massa små tillägg till C, med några stora tillägg. Faktiskt kallades C ++ först som "C med klasser". Ett stort tillägg är det objektorienterade tillvägagångssättet (det andra tillägget är stöd för generisk programmering). Som det namnobjektorienterade programmeringen föreslår, behandlar detta tillvägagångssätt med objekt. Naturligtvis är det inte själva verkliga föremål. Istället är dessa föremål de väsentliga definitionerna av verkliga världsobjekt.En av dess största egenskaper är där dess föregångare inte har det "Klass". Klasser är samlingar av data relaterade till en enda objekttyp. Klasser inkluderar inte bara information om det verkliga världsobjektet, men fungerar också för att komma åt data, och klasserna har förmågan att ärva från andra klasser. (Arv är täckt av en senare lektion.) En klass är mycket som C: s struktur, och används för inkapsling av data, men med C ++ kan du göra dina data (t.ex. funktioner, variabler, strukturer, etc.) privat, vilket innebär att endast data medlemmar i den klassen kan komma åt dem.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ett C ++ - klasssteg 1
1. Öppna din IDE och gör ett nytt projekt.
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ - klass Steg 2
    2. Efter att ha gått igenom allt för att konfigurera projektet, se till att din huvudsakliga CPP-fil ser ut så här.
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ - klasssteg 3
    3. Skapa. När du gör en klass finns det två sätt att göra det - genom att deklarera det i huvud CPP-filen eller göra det i en separat rubrik och definiera alla funktioner i en separat CPP-fil (vilket är det bättre sättet att göra det ).
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ - klass Steg 4
    4. Skriv in sökordet "klass", följt av identifieraren, eller namnet på din klass, då en öppen stag (som är denna {karaktär), en stängningsstång och en semikolon i slutet. Välj ett namn för din klass.
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ - klasssteg 5
    5. Förstå de tre huvudsakliga sökorden inuti den del som kallas kroppen. Det finns tre fler sökord som identifierar vad som har tillgång till data i kroppen. De kallas "offentlig", "skyddad", och "privat". Dessa kallas åtkomstmodifierare. För att uttrycka det helt enkelt kan de offentliga medlemmarna nås av någon, och privata medlemmar kan bara nås av medlemmarna i själva klassen.
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ - klass Steg 6
    6. Definiera vad funktionen "PrintStuff ()" gör och vad "stufftoprint" är. För att göra detta, använd SCOPE-upplösningsoperatören. Du först gör klassnamnet, myclass, de två kolonerna, och sedan data för att komma åt, myclass :: PrintStuff () och definiera det som om du normalt definierar en funktion.
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ - klasssteg 7
    7. Inne i den här funktionen är du full tillgång till char-arrayen "StuffToprint [5]", så du bör definiera det med en för loop, och skriv sedan ut varje tecken tillsammans med det. Glöm inte att returnera ett värde i slutet av det (om du inte gjorde det ogiltigt).
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ -klass Steg 8
    8. Gå över till huvudfunktionen och ring funktionen. Du måste skapa ett objekt. Ett objekt är det som låter dig få tillgång till och ringa variabler och funktioner i din klass, men det kan bara få tillgång till publicera funktioner och variabler. För att göra ett objekt skriver du namnet på din klass, MyClass och det namn du vill att ditt objekt är, är det nästan som att definiera din egen datatyp, förutom att du inte behöver ställa in det lika.
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ -klass Steg 9
    9. Ring funktionen PrintStuff (). För att göra det, skriv namnet på ditt objekt, en period (.), och namnet på den funktion eller variabel du vill komma åt. Detta skulle se ut som myobjekt.PrintStuff () -, som kommer att ringa funktionen, skriva ut 5 på varandra följande qs när vi kör programmet. (Glöm inte att lägga till en paus! Använd funktionen _getch () i CONIO.h, för om du inte visste redan, är system () kommandon onda)
  • Bild med titeln Skapa ett C ++ - klasssteg 10
    10. Kör det, vänta på att det ska kompilera... och 5 qs dök upp på skärmen (precis som du definierade funktionen PrintStuff () som finns i klassens myclass, åtkomst till det med objektet MyObject).
  • 11. Ett annat provprogram:
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    I stora projekt, sprida allt, snarare än att ha en klass som innehåller mycket data. I stället har många klasser, var och en orienterade att göra specifika saker (till exempel utskrift, kontrollerande, I / O, evenemangshantering) med egna funktioner och variabler. Det är en av de viktigaste idéerna bakom objektorienterad programmering.
  • Experimentera lite med klasser, de är ett stort koncept i C ++, kolla upp tutorials, lära sig resten om dem.
  • Det är lämpligt att göra den andra metoden för att göra klasser (skapa klassen i en separat rubrik och definiera medlemmarna i en CPP-fil, som innehåller rubriken som klassen skapades i).
  • Förvara så många saker som möjligt. Om det inte är en funktion som utanför källor behöver tillgång till, behåll den privat.
  • Varningar

    Använd inte systemkommandon. De är en dålig vana och går väldigt långsamt. Tänk bara på dem som om du öppnar din ytterdörr med en bulldozer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande