Så här skapar du en c ++ -funktion

I datorprogrammering är funktioner en uppsättning koder. Många funktioner är fördefinierade i C ++, som, CLRSCR () - och Perror, men användare kan också definiera sina egna funktioner. När samma uppsättning uppgifter ska användas på olika ställen, istället för att skriva kodningen om och om igen, kan du enkelt använda funktioner för att förbättra läsbarheten och minska kodlängden.

Steg

  1. Bild med titeln 5987501 1
1. Förstå funktionssyntaxen. Innan du ringer en funktion, förklara det först med tomhet. Efter att ha förklarat en funktion stjärnfunktion, definiera argument på det med fungerkropp. När du definierar en funktion är klar. Ring det var som helst med namnet och en semikolon. tycka om: Starfunktion ()-.
  • Bild med titeln 5987501 2
    2. Börja med ett program utan en användardefinierad funktion. Skriv dessa koderlinjer i din C++ ID. Det är inte helt nödvändigt, men för att hjälpa dig att lära dig, börja med ett program utan en användardefinierad funktion och köra den.
    #include #includeusing namespace std-int main () {std :: cout<<"Datatypsintervall"<
  • Bild med titeln 5987501 3
    3. Kör utmatningen. Det kommer att ge dig olika datatyper. Nu kan du lägga till en användardefinierad funktion stjärnfunktion i det.
  • Bild med titeln 5987501 4
    4. Skriv CPP-program med en funktion. Skriv dessa koderlinjer i dig C ++ IDE, kompilera koden och kör den.
    #include #includeusing namespace std-void starfunction () - // funktionsdeklaration intryckt () {Starfunction () - // Funktion CAPTSTD :: Cout<<"Datatypsintervall"<
  • Längst ner i koden, i stjärnfunktion Vi definierar en för slinga och skriva ut 27 (*) stjärnor.
  • När vi ringer stjärnfunktion Funktion någon annanstans, utan att skriva för slinga Det skriver ut 27 (*) stjärnor.
  • Bild med titeln 5987501 5
    5. Kör utmatningen med funktionen. Det kommer att ge ett nytt utseende på ditt program.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande