Hur man är en professionell innehållsförfattare

Professionella innehållsförfattare skapar skriftligt innehåll för att leva. En professionell författare bör vara kompetent och skicklig, och de bör vara engagerade som deras huvudsakliga betalda yrke. Som en innehållsförfattare kan du skriva innehåll på olika ämnen för en mängd olika organisationer, från populära webbplatser till vetenskapliga och tekniska utskriftsdokument eller manualer. Fördelarna med att vara en professionell innehållsförfattare inkluderar att betalas för en aktivitet du tycker om (skriver), och som du blir mer etablerad, förmågan att arbeta på distans eller från ett hemkontor.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla dina skrivkunskaper
  1. Bild med titeln vara en professionell innehållsförfattare Steg 1
1. Förstå realiteterna av innehållsskrivning. Innan du dyker upp i en innehållsskrivande karriär är det viktigt att vara medveten om fakta. De flesta författare examen med en examen eller certifikat i innehållsskrivning och är snabba att lära sig industrins realiteter, inklusive:
  • Låg lön. De flesta innehållsskrivande positioner betalar inte bra, särskilt skrivande positioner. Små tidningar eller publikationer är ofta bra ställen att börja när det gäller att få erfarenhet och kontakter. Men ofta kommer ersättningen att vara $ 10- $ 12 per timme. Den genomsnittliga lönen för innehållsförfattare i Förenta staterna är $ 40.000 per år. Högre betalande positioner i fältet Innehållsskrivande inkluderar projektledare, onlineforskare och förslagskribenter. Men du behöver högre erfarenhetsnivå för att kvalificera sig för dessa positioner.
  • Brist på kreativ licens. Även om du kanske tror att innehållsskrivning ger dig en chans att visa upp din kreativitet och rousing förmåga med ord, i själva verket, ses mest innehållsskrivning som ett sätt att sälja en produkt eller helt enkelt informera en läsare av fakta. I en innehållsförfattarroll kommer du sannolikt att skrivas om torra eller tråkiga ämnen, men du får chansen att även skriva kopia för mer engagerande projekt ibland. Din arbetsgivare kommer att diktera de ämnen du skriver om, och du måste lära dig att vara flexibel och engagerad på även de mest obskyra eller tråkiga ämnena, oavsett din personliga preferens.
  • Snabba vändningar. När du skriver för en arbetsgivare, på sin tidslinje, måste du kunna skriva snabbt och skriva bra. Detta är särskilt sant för författare som bara bryter in i innehållsskrivning. Ofta kommer ditt projekt med ett förväntat ord per timme eller artikel per timme, liksom strikta tidsfrister. Du har inte tid att arbeta över varje ord eller fraser. I stället måste du producera innehåll snabbt och med en konstant takt.
  • Bild med titeln vara en professionell innehållsskrivare Steg 2
    2. Tänk på ett tekniskt skrivintyg. Tekniskt skrivande är en typ av innehållsskrivning som fokuserar på att kommunicera tekniskt material genom handböcker, rapporter och online-dokument. Detta kan vara en hur man guide, en säkerhetshandbok för en arbetsplats eller ett dokument på en process eller ett förfarande. Det finns en växande efterfrågan på tekniska författare som kan förklara komplexa förfaranden till den genomsnittliga läsaren.
  • De flesta tekniska skrivprogrammen accelereras och tar en till två år för att slutföra. Dessa program kommer att fokusera på att förbättra dina organisatoriska färdigheter, dina projektledningskunskaper, din förmåga att skapa användarhandböcker och dokument, och din förmåga att skriva innehåll för onlineformat.
  • Kontrollera ditt lokala högskola eller universitet för ett tekniskt skrivande certifikatprogram. Titta på programmets fakultet för att bekräfta att du lärs av proffs i fältet eller arbetsförfattare som är bekanta med skrivindustrins krav. Certifikatprogram kan vara fördelaktiga för författare som är nya på innehållsskrivning eller teknisk skrivning.
  • Bild med titeln vara en professionell innehållsförfattare Steg 3
    3. Ta en innehållsskrivningsklass online. Vissa professionella innehållsförfattare hävdar att akademiska program kan vara för grundläggande eller allmänna för personer som redan har lite skrivupplevelse eller en befintlig engelsk grad. Om du känner att du redan är en skicklig författare, kommer du sannolikt att behöva tekniska skriftliga färdigheter som du kan få genom en innehållsskrivningsklass online.
  • För att få tekniska skrivverktyg, få en prenumeration på en webbplats som Lynda.com för $ 25 och gå igenom kurser på illustratör, fängsla, photoshop och andra Adobe-produkter.
  • För att få kunskap om Tech-Comm-baserade program som Flare, RoboHelp eller FrameMaker, kan du behöva titta på andra institutioner online för klasser på dessa program.
  • Bild med titeln vara en professionell innehållsförfattare Steg 4
    4. Använd en befintlig grad för att komma in i innehållsskrivning. En engelsk grad, eller annan skrivning och läsfokuserad grad, kan användas för att komma in i innehållsskrivning, speciellt om du känner att du har starka skrivförmåga. Tänk på hur bra du gjorde i dina engelska klasser, skriva uppsatser, bokrapporter och andra uppdrag. Skulle du vara villig att spendera timmar om dagen skriva på en rad olika ämnen för en arbetsgivare? Kan dina befintliga skrivförmåga översättas till mer professionellt skrivande för en arbetsgivare?
  • Du kanske vill komplettera din befintliga examen med en innehållsskrivning eller en teknisk skrivhandledning online.
  • Del 2 av 3:
    Nätverk och byggnadserfarenhet
    1. Bild med titeln vara en professionell innehållsskrivare Steg 5
    1. Titta på praktikplatser. Medan du gör din examen, börja leta efter praktikmöjligheter på lokala publikationer i ditt område. Vissa publikationer kan erbjuda sommarpositioner för att få erfarenhet inom fältet och en smak av den professionella skrivvärlden.
    • Du kanske också vill överväga att göra en praktik vid en publikation som du hoppas kunna arbeta för heltid i framtiden för att göra anslutningar med redaktörer och andra författare vid publikationen. Många av dessa praktikplatser kommer sannolikt inte att betalas, åtminstone inte först. Var beredd att få ersättning i form av anslutningar och kontakter. Men var försiktig med att bli utnyttjad som fri arbetskraft. Om du känner dig obekväma, försök att hitta praktik som betalar.
    • En databas med att skriva praktikplatser finns här: http: // Writersweekly.com / marknads_and_jobs.php.
  • Bild med titeln vara en professionell innehållsskrivare Steg 6
    2. Gå med i Professional Writers Alliance. PWA är en medlemsbaserad organisation som fungerar som en "virtuell inlärningssal" för professionella författare. De erbjuder skriv- och karriärresurser, verktyg, handledning och anslutningar till andra professionella författare.
  • Det finns en avgift att ansluta sig till PWA, men det är betydligt lägre än andra skrivföreningar och många framgångsrika copywriters och innehållsförfattare är medlemmar i PWA.
  • Bild med titeln vara en professionell innehållsskrivare Steg 7
    3. Hitta en mentor. Prata med professorerna i ditt program, redaktörerna vid publikationer du binder på eller försöker skriva för eller andra författare i en innehållsskrivande organisation eller allians. En mentor är någon som har stor erfarenhet av innehållsindustrin och kan ge värdefull professionell kunskap och karriärrådgivning.
  • Det finns också professionella innehållsförfattare som erbjuder mentorskap, mot en avgift. Ofta är de bästa mentorerna som du kan få veta personligen och arbeta med nära en på en grund. Innan du registrerar dig för ett mentorskap online, leta efter eventuella mentorer på din arbetsplats eller ditt akademiska program.
  • Bild med titeln vara en professionell innehållsskrivare Steg 8
    4. Praxis artikelskrivning. Lära sig Hur man skriver en tidningsartikel och Hur man skriver en WIKIHOW-artikel. Som professionell innehållsförfattare kan du hitta en position som fokuserar på journalistisk artikelstilskrivning eller mer pedagogisk hur man skriver. Studera formulär, struktur, röst och ton i varje typ av artikel så att du är bekant med båda typerna.
  • Välj en befintlig WikiHow-artikel som verkar välskriven och välskött. Skapa din egen version av artikeln, till exempel, Hur man skriver ett manus, och jämför sedan din version till den befintliga, professionella versionen online. Notera organisationen av artikeln, tonen och rösten i artikeln och de exempel som används i artikeln.
  • Använd en tidningsartikel från en lokal publikation eller en online-publikation och bryter ner den baserat på uppåtriktad triangelstruktur av en typisk tidningsartikel. Överensstämmer med den traditionella strukturen eller använder den en annan struktur eller form? Verkar författaren trovärdig och trovärdig? Använder artikeln välbevisbara källor och citat för att stödja några argument i artikeln?
  • Del 3 av 3:
    Hitta en skrivposition
    1. Bild med titeln vara en professionell innehållsskrivare Steg 9
    1. Bli bekant med innehållsförfattarens löneskala. Många innehållsförfattare som börjar i sin karriär är inte säkra på hur mycket de ska betalas per ord. De flesta publikationer betalar med ord, eller i timmen, med ett visst antal räkneförväntningar. I genomsnitt bör innehållsförfattare betalas inte mindre än $ 0.02 per ett ord, men får inte nå mer än $ 1 ett ord. Tjänstemän är olika, eftersom du kommer att betala en årlig kurs för en viss mängd arbete. Det kan vara svårt att få en löneposition fräsch ut ur examen eller när du bara har börjat. De flesta innehållsförfattare kommer att börja arbeta per ord, eller per timme.
    • Du kan börja i en position som betalar $ 17- $ 20 per timme, och om du skriver snabbt kan det här översättas till $ 0.03 per ett ord. Det här är bra som en startlön, och ofta den förväntade kursen i innehållsindustrin.
    • När du får mer erfarenhet och blir en snabbare författare, kan dina skrivmöjligheter vara genomsnittliga $ 0.03 - $ 0.10 per ett ord. Detta kan översätta till en hälsosam timpris. Men du kommer att tjäna mer pengar genom att sticka till kunder direkt, snarare än att förlita sig på jobbbrädor eller databaser för kunder.
  • Bild med titeln vara en professionell innehållsskrivare Steg 10
    2. Anpassa ditt CV och brevbrev. Om du bestämmer dig för att gå en mer traditionell rutt och ansöka om en permanent innehållsskrivande position på en skrivbaserad byrå eller organisation, måste du anpassa ditt CV och brev för att passa positionen. Detta kommer att visa din arbetsgivare som du har de färdigheter som beskrivs i jobbet och att du kan uppfylla förväntningarna på positionen.
  • Läs artiklar om Hur man skapar ett CV och Hur man skapar ett brevbrev. Fokusera på att inkludera kraven i positionen i ditt brev och hur du kan uppfylla dessa krav.
  • Bild med titeln Var en professionell innehållsskrivare Steg 11
    3. Var inte rädd för att ta plats för entrénivå. När du börjar, kan du behöva ta på låga betalande skrivpositioner för att få erfarenhet och bygga din portfölj. Dessa kan vara små frilansande gigs, med låg hastighet för en viss mängd ord, eller det kan vara en permanent innehållsskrivande position hos ett företag för låg lön.
  • När du fyller i varje innehållsskrivning, eller som du får mer erfarenhet i en permanent position, lägg till varje artikel eller skriva till en onlineportfölj. Detta kommer då att hjälpa dig nätverket för andra skrivprojekt och positioner i framtiden. Med tillräckligt med klipp och kontakter kan du då kunna frilans och arbeta för dig själv som en innehållsförfattare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande