Hur man blir en professionell dykare

Att bli en professionell dykare kan leda dig till en rad intressanta karriärmöjligheter. Du kan bli en kommersiell dykare, som involverar undervattensbyggnad, svetsning och skeppsunderhåll. Du kan också vara en offentlig säkerhetsdykare och arbeta med räddningsbyråer och brottsbekämpning för att rädda människor i havet, eller du kan vara en forskningsdykare att bidra till oceanisk och marinbiologi forskning eller miljöskydd och bevarande. Vilken roll du väljer att ta, behöver du kommersiell dykning och certifiering för att kunna dyka säkert.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att bli certifieradStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Bli en professionell dykare Steg 1
1. Uppfylla minsta hälso- och utbildningsbehov. Du måste vara minst 18 år, ha ett gymnasiet eller GED, ha goda badkunskaper och vara i god fysisk hälsa. Få en fysisk undersökning från din läkare innan du börjar dyka för att du är tillräckligt passar för jobbet.
  • Bild med titeln Bli en professionell dykare Steg 2
    2. Få din Scuba-certifiering. Att vara bekväm i undervattensmiljön och med den fysiska känslan av dykning är nödvändig om du vill bli en professionell dykare. Utbildning för dykning är uppdelad i tre steg: klassrumstid, begränsade vattendyk i simbassänger och öppna vattendyk.
  • Några bra scuba-program inkluderar PADI (Professional Association of Diving Instructors), Naui (National Association of Underwater Instructors) och SSI (Scuba Schools International).
  • Prissättningen kan variera för var och en av de tre stadierna av certifiering, men den totala kostnaden för Scuba-certifiering är cirka $ 300-500.
  • Se till att ditt Scuba-program är ADCI-certifierad (Association of Diving Contractors International) om du planerar att gå i svetsning och konstruktion.
  • Bild med titeln Bli en professionell dykare Steg 3
    3. Gå till kommersiell dykskola för "Inträdesnivå Tender / Diver" -certifiering. Ett bra alternativ är CDA Technical Institute i Jacksonville, Florida. De är samarbetade med ADCI (Association of Diving Contractors International), som erkänner dig som en certifierad dykare i USA. Det kommer att täcka all nödvändig träning du behöver ansöka om ett jobb som en kommersiell dykare. Dykskola kan vara $ 20.000-30.000 för undervisning, inklusive utrustning och avgifter.
  • Du måste få ett dyk fysiskt på ADCI innan du börjar programmet, vilket kan kosta $ 400 ensam.
  • Del 2 av 3:
    Slutföra din träningStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bilden med titeln Bli en professionell dykare Steg 4
    1. Få din ovanstående svetscertifiering. Du kan få det på en teknisk skola, som det amerikanska svetsföreningen. Även om det inte är nödvändigt för det jobb du följer efter kommersiell dykskola, kommer fler färdigheter alltid att hjälpa, speciellt om du planerar att bli certifierad i undervattensvetsning.
  • Bild med titeln Bli en professionell dykare Steg 5
    2. Driva specialiserade certifieringar på CDA Technical Institute om du vill ha ett visst jobb. Alternativen inkluderar: Offshore Survival, Nondestructive Testing och Grundläggande riggning. Titta på arbetsbeskrivningen för den position du vill se vilka certifieringar som krävs innan du får dem. Om du är kvalificerad för en position utan ytterligare avancerade certifieringar kan du välja om dem eller inte för att driva dem.
  • Den obegränsade ytmatad dykcertifiering som erbjuds på CDA Technical Institute är erkänt över hela världen av IMCA (International Marine Contractors Association), och kommer att vara nödvändiga om du planerar att arbeta offshore i andra länder.
  • Bilden med titeln Bli en professionell dykare Steg 6
    3. Gå med i American Academy of Underwater Sciences om du vill bli en forskningsdykare. Forskningsdykare samlar vetenskapliga data för marint liv och geologiforskning, så du behöver en vetenskapsbaserad examen, såsom biologi, innan du kan anställas på ett forskningsinstitut. Du kommer att lära dig att dyka i specialiserade miljöer som Polar, Night och Aquarium Dykning, och hur man korrekt samlar in data från levande och icke-levande ämnen.
  • Bilden med titeln Bli en professionell dykare Steg 7
    4. Fortsätta din PADI Rescue Diver Certification om du vill bli en räddning dykare. Du kommer att arbeta med polisen och militären på sök-och räddningsuppdrag, kontrollerad rivning och mer. Du måste få din PADI Advanced Open Water Certification, Offentlig säkerhet Dykarcertifiering, och Rescue Diver Certification. Du behöver också första hjälpen / HLR-certifiering innan du kan ansöka om jobb som en allmän säkerhetsdykare.
  • Del 3 av 3:
    Ansökan om jobbStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bilden med titeln Bli en professionell dykare Steg 8
    1. Leta efter jobb på vanliga arbetsplatser. Du kan faktiskt använda Monster eller någon annan stor arbetsplats för att hitta kommersiella dykjobb. De är i hög efterfrågan, så du borde inte ha problem med att hitta positioner hos privata företag att ansöka om! Privata byggföretag fokuserar ofta på en viss typ av kommersiell dykning, såsom blandad luftdykning i djup på upp till 300 meter saltvatten, men allt detta bör täckas om du får din utbildning på CDA Technical Institute.
  • Bild med titeln Bli en professionell dykare Steg 9
    2. Använd de resurser som din dykskola tillhandahåller. Dykskolor kan hjälpa dig med potentiella arbetsgivare på grund av sina förbindelser till branschen. Nätverk med alumni på din dykskola för att lära sig om nya möjligheter.
  • Bildbeteckningen blir en professionell dykare Steg 10
    3. Titta på "karriär" sidan av ett företag du vill arbeta för. Ansök om jobb ofta och arbeta så många certifieringar som möjligt för att öka din lönepotential och få värdefulla färdigheter som hjälper dig att hålla dig säker till sjöss. Stora företag, som Exxonmobil eller Shell, använder ofta entreprenörer som är inloggade på ett privat dykföretag för sina undervattensprojekt.
  • Varningar

    Även om fritidsdykning kan vara mycket roligt och ett fantastiskt sätt att koppla av, kan kommersiell dykning vara ett mycket farligt jobb. Tusentals dykare dör varje år på grund av en rad olika problem. Det är viktigt att komma ihåg säkerheten först.
  • Många professionella dykare måste spendera mycket tid bort från sin familj. Du kan vara offshore i veckor eller månader i taget.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande