Hur man samlar en domstol beställd dom

Om du får en dom av en domstol som beställer någon att betala pengar, kommer domstolen inte att samla domen för dig. Du måste samla in det själv. En dom är inte collectible förrän tiden har löpt ut för gäldenären att överklaga domslutet. Detta är typiskt 30 dagar men kan variera beroende på jurisdiktion. Efter utgången kan du dock flytta för att samla in i domen. Om gäldenären inte betalar hela beloppet omedelbart (eller godkänner en betalningsplan), kan du flytta för att gripa tillgångar, eller till och med upphäva gäldenärens körkort för att tillgodose domen. Om skulden inte samlas in inom 10 års dom, upphör att gälla och du kommer inte att kunna samla skulden om du inte lämnar för att förnya domen.

Steg

Metod 1 av 4:
Kontakta gäldenären själv
  1. Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 1
1. Skriv till gäldenären. I ditt brev uppmuntrar gäldenären att betala sin skuld. Ge dem en adress för att skicka betalning, liksom din kontaktuppgifter om de måste kontakta dig.
  • Inkludera vilka former av betalning du kommer att acceptera. Om du accepterar kreditkort, berätta för dem. Ju fler betalningsalternativ du erbjuder, desto mer sannolikt är gäldenären att kunna betala.
  • Begär att all kommunikation hanteras skriftligen. Detta kommer att ge dig en rekord av allt som händer om du behöver det på vägen.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 2
    2. Be om dina pengar på en gång. Om du begär alla dina pengar upp som en klumpsumma betalning, överväga att ge gäldenären en rabatt, vilket kan innehålla ett intresseavsikt. Att göra detta kommer att stimulera gäldenären att betala allt på en gång och det gör det möjligt för dig att gå vidare och inte behöva oroa dig för att samla in pengar i framtiden.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 3
    3. Överväga att utarbeta en betalningsplan. Om gäldenären inte kan tillgodose skulden på en gång, sammanställa en behaglig betalningsplan. Försök att godkänna en plan som är genomförbar för gäldenären. Om gäldenären har råd med betalningarna kommer de att vara mer benägna att göra dem.
  • Om du och gäldenären godkänner en betalningsplan, fyll i en bestämmelse för tidsbetalningar och lämna den med domstolen när du och gäldenären har undertecknat det. Denna blankett gör domstolen medveten om betalningsplanen, vilket kommer att vara till hjälp om gäldenären inte gör sina betalningar.
  • Om du och gäldenären inte kan komma överens om en betalningsplan, kommer många stater att tillåta dig och gäldenären att lämna in ansökningar om att göra betalningar, som är dokument som ber en domare att införliva en viss betalningsplan. Varje part kommer att få lämna in sin egen förfrågan, och domaren kommer att besluta om en acceptabel betalningsplan efter att ha analyserat båda förfrågningarna.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 4
    4. File ett erkännande av bedömning av dom. När du har betalats i sin helhet måste du få och fylla i ett erkännande av tillfredsställelse av domen. Denna blankett kan nås online på din lokala domstols hemsida, eller genom att gå till din lokala tingshus och prata med clerk av domstolar.
  • Maila en kopia till gäldenären, fil en kopia med domstolen och håll en kopia för dig själv.
  • Om du misslyckas med att definiera en bekräftelse av bedömning av dom, eller misslyckas med att meddela gäldenären genom att skicka dem en kopia, kan du vara ansvarig för eventuella skador som gäldenären lidit.
  • Metod 2 av 4:
    Gripa tillgångar med hjälp av en körning av verkställighet
    1. Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 5
    1. Vet när du kan starta gripningsprocessen. När domen är upptagen mot gäldenären kommer gäldenären att ha en 30-dagarsperiod där de kan överklaga domen eller be domstolen att lämna domen. Efter denna 30-dagarsperiod har gått, och om du inte har betalats i sin helhet, kan du flytta för att gripa gäldenärens tillgångar för att tillfredsställa din dom.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 6
    2. Ta reda på gäldenärens plats. Innan du kan gripa en gäldenärs tillgångar måste du kunna berätta sheriffen (som ansvarar för den faktiska gripande processen) där tillgångarna är belägna. Att hitta en gäldenärs tillgångar, (i.e., Bankkonton, löner och annan personlig egendom) kan du ta någon av följande åtgärder:
  • Titta på informationen i redovisningen av tillgångar, vilket är en form som gäldenären kan ha fyllt i efter domen. Denna blankett kräver att gäldenären avslöjar platsen och identifieringen av alla sina tillgångar.
  • Om gäldenären misslyckades med att fylla i och returnera ett kontoutdrag, kan du få domstolen att beställa gäldenären att återvända till domstol för att avslöja platsen och identifieringen av sina tillgångar. Om gäldenären visar upp till domstol, kommer domaren att fråga dem om tillgångarna. Om gäldenären inte dyker upp kan en garanti utfärdas för sin arrestering.
  • Om allt annat misslyckas kan du försöka hitta gäldenärens tillgångar på egen hand. Du kan försöka kontakta gäldenären och deras familj och vänner, eller du kan försöka hitta dem genom att anställa en utredare.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 7
    3. Slutföra en skrivelse av utförande. När du väl vet platsen för gäldenärens tillgångar, kommer du att fylla i och lämna in en exekveringsskrivning, som utfärdas av clerk av domstolar som beskriver detaljerna i en dom och bemyndigar en sheriff för att gripa tillgångar.
  • En körskrivning kan hittas online på din lokala domstols hemsida, eller du kan gå till domstolen personligen för att få en.
  • Det finns vanligtvis en avgift som är förknippad med att ha en skriftlig utfärdande utfärdad. Kontrollera med din lokala domstol för att se vad avgiften är och om den kan avstå.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 8
    4. Garnera gäldenärens löner eller gripa sin personliga egendom. De två vanligaste tillgångarna som beslagtagits är löner och bankkonton.
  • Om du garnerar en gäldenärs lön måste du fylla i en ansökan om en vinstbeställning, som uppmanar domstolen att utfärda ordern som berättar att gäldenärens arbetsgivare ska ge den sheriff en del av vad de tjänar till domen betalas. Denna blankett kan vanligtvis hittas online eller genom att gå till din lokala tingshus i person.
  • Om du griper gäldenärens personliga egendom (E.g., bankkonton och fordon), det finns vanligtvis inget ytterligare pappersarbete som behövs förutom utförandet.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 9
    5. Ge den nödvändiga informationen till sheriffen, tillsammans med deras avgift. Förutom att ge sheriffen en kopia av körningens skrift och alla andra dokument har du fyllt i (i.e., Ansökan om en vinstbeställning), måste du ge sheriffen detaljerade instruktioner. Dessa instruktioner berättar sheriffen vad du vill att de ska göra och var de kan hitta fastigheten.
  • Sheriffen kommer också att begära en avgift för sina tjänster. Sheriffens avgift varierar beroende på vad du ber dem att göra. I Kalifornien, till exempel, kan sheriffens avgift sträcka sig från $ 35.00 för att gripa ett bankkonto till $ 1 800.00 för att gripa och sälja ett fordon.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom steg 10
    6. File ett erkännande av bedömning av dom. När du har betalats i sin helhet måste du få och fylla i ett erkännande av tillfredsställelse av domen. Denna blankett kan nås online på din lokala domstols hemsida, eller genom att gå till din lokala tingshus och prata med clerk av domstolar.
  • Maila en kopia till gäldenären, fil en kopia med domstolen och håll en kopia för dig själv.
  • Om du misslyckas med att definiera en bekräftelse av bedömning av dom, eller misslyckas med att meddela gäldenären genom att skicka dem en kopia, kan du vara ansvarig för eventuella skador som gäldenären lidit.
  • Metod 3 av 4:
    Inspelning av en lien
    1. Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 11
    1. Vet när du kan starta inspelningsprocessen. Innan du kan spela in en lien, som ger dig ett intresse för egendom som ägs av gäldenären, måste du vänta på en viss period efter att du fått en dom mot gäldenären (vanligtvis 30 dagar).
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 12
    2. Slutföra en abstrakt dom. Efter väntetiden är du, måste du få, fylla i och lämna en abstrakt av dom. Denna blankett lägger en lien på något land eller byggnad som ägs av gäldenären.
  • För att hitta det här formuläret, gå till din lokala domstols hemsida eller besöka din lokala tingshus i person.
  • Det finns vanligtvis en avgift som är förknippad med att arkivera en abstrakt av dom. Kontrollera din jurisdiktionsavgiftsschema för att få en uppfattning om vad avgiften kan vara.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 13
    3. Registrera den ursprungliga utfärdade abstrakt av dom.När domstolen har utfärdats av domstolen har du lämnat den med, måste du ta abstrakt av dom till inspelarens kontor för att få det inspelat. Som en tumregel, registrera abstrakt av domen med länsinspelarens kontor i länet där gäldenären bor eller har sin verksamhet. Du kan spela in abstrakt av dom i så många län som du vill.
  • Varje gång du spelar in den abstrakt måste du betala en avgift. Kontakta länets inspelarens kontor Du kommer att spela in och fråga om de avgifter de tar ut.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 14
    4. File ett erkännande av bedömning av dom. När din skuld har blivit nöjd måste du få och fylla i ett erkännande av tillfredsställelse av domen. Denna blankett kan nås online på din lokala domstols hemsida, eller genom att gå till din lokala tingshus och prata med clerk av domstolar.
  • Dessutom måste du namnge varje län du registrerade en abstrakt av dom i och måste ha den informationen notarized. Du måste då ta det här bekräftelsen och få den inspelad i alla dessa län (det kommer att bli en avgift för att spela in varje bekräftelse).
  • Maila en kopia av dessa formulär till gäldenären, fil en kopia med domstolen och håll en kopia för dig själv.
  • Om du misslyckas med att definiera en bekräftelse av bedömning av dom, eller misslyckas med att meddela gäldenären genom att skicka dem en kopia, kan du vara ansvarig för eventuella skador som gäldenären lidit.
  • Metod 4 av 4:
    Suspenderar gäldenärens körkort
    1. Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 15
    1. Vet när du kan avbryta en gäldenärs körkort. Om din dom kommer från en bilolycka där gäldenären var fel, kan du be om att gäldenärens körkort upphävs.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 16
    2. Vänta 30 eller 90 dagar från domens datum. Beroende på det belopp som gäldenären är skyldig måste du vänta en viss period innan du lämnar in den önskade formen.
  • I Kalifornien, om domen är över $ 750.00, du måste vänta i 30 dagar efter domen är inmatad.
  • I Kalifornien, om domen är under $ 750.00, du måste vänta på 90 dagar efter domen är inmatad.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 17
    3. Fyll i den önskade formuläret. När du har väntat på den önskade perioden bör du få och fylla i den nödvändiga formen med domstolen som lämnade domen. Dessa former kan vanligtvis hittas online på din lokala domstols hemsida, eller personligen genom att gå till din lokala tingshus.
  • I Kalifornien, om domen är över $ 750.00, du måste fylla i ett certifikat om faktum som är otillfredsställd dom. Denna blankett kommer att be dig kortfattat förklara din situation och ange att du är berättigad att begära denna tjänst.
  • I Kalifornien, om domen är under $ 750.00, du måste fylla i ett meddelande om otillfredsställd dom. Denna blankett kommer att be dig kortfattat förklara din situation och ange att du är berättigad att begära denna tjänst.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 18
    4. Fyll i formuläret med clerk av domstolar. När du har fyllt i den nödvändiga formuläret, fil den med clerk av domstolar där rättegången hölls som fann gäldenären med ansvar för bilolyckan.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 19
    5. Betala den nödvändiga avgiften. När du lägger in formuläret med clerk av domstolar måste du betala någon form av arkiveringsavgift. Kontrollera med din lokala domstol för att få information om avgiften och om det finns ett potentiell avgift.
  • Bild med titeln Samla en domstol beställd dom Steg 20
    6. File ett erkännande av bedömning av dom. När din skuld har blivit nöjd måste du få och fylla i ett erkännande av tillfredsställelse av domen. Denna blankett kan nås online på din lokala domstols hemsida, eller genom att gå till din lokala tingshus och prata med clerk av domstolar.
  • Dessutom måste du skriva en form som kommer att skickas till dig av Institutionen för motorfordon (DMV) och du måste skicka denna blankett till gäldenären, så att de kan få sin körkort återställt.
  • Maila en kopia av dessa formulär till gäldenären, fil en kopia med domstolen och håll en kopia för dig själv.
  • Om du misslyckas med att definiera en bekräftelse av bedömning av dom, eller misslyckas med att meddela gäldenären genom att skicka dem en kopia, kan du vara ansvarig för eventuella skador som gäldenären lidit.
  • Varningar

    Domen Debitor kan stoppa dina samlingsinsatser genom att lämna in konkurs. Om du anmälts som kreditgivare måste du stoppa alla garneringar, avgifter och andra samlingsinsatser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande