Hur man beter sig i en biograf

Går på bio för första gången? Är du osäker på vad det blir som eller hur du ska bete sig? Att få ut det mesta av din filmgående upplevelse är lika enkel som artig, efter teaterreglerna och omfamnar en generös ande mot din familj och vänner.

Steg

Metod 1 av 2:
Vara förberedd
  1. Bildbeteckningen uppför sig i en biograf Steg 1
1. Anlända tidigt för att undvika att komma in i teatern efter att filmen har börjat. Var noga med att komma till biografen med tillräckligt med tid att parkera din bil, köp mellanmål, använda badrummet, hitta din skärm, välj platser och bli avgjort. Justera din ankomsttid om du ser en nyligen släppt film eller om du deltar på topptimmar. Det betyder längre linjer och en trångt teater.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 2
    2. Använd badrummet innan du går in i teatern. Komma upp för att använda badrummet mitt i filmen är störande. Var noga med att hitta badrummet närmast din biograf innan du går in. Även om du använder badrummet i förväg, kan du behöva gå igen under filmen. Att veta den snabbaste vägen kommer att få dig in, ut, och tillbaka i sitt säte snabbt.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 3
    3. Låt vänner och familj veta var du är. Meddela dina vänner och familj att din telefon kommer att stängas av för de närmaste timmarna visar respekt och mognad. Det bidrar också till att undvika störningar under filmen.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 4
    4. Ringa samtal och sluttextmeddelande samtal innan du går in i biografen. Placera eventuella sista minuten samtal och avsluta oavslutade textmeddelande konversationer utanför biografen. Att prata eller texta på din mobiltelefon under filmen är irriterande och oförskämd. Detta är särskilt sant i 3D-filmer som kräver användning av speciella glasögon som reagerar på vissa ljusa ljus.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 5
    5. Erbjuda att stå i linje för snacks och drycker. Om du ser en film med en grupp vänner eller familjemedlemmar, erbjuda att stå i koncessionslinjen. Detta visar din generositet och hjälper till att hålla gruppen organiserad. Medan du står i rad, kan dina följeslagare använda badrummet, spara platser i teatern och bli avgjort. Det gör också deras erfarenhet roligare och de kommer att bli mer benägna att bjuda in dig för en annan film.
  • Var noga med att ta gruppen ordning och be om pengar innan du kommer i linje. Att försöka organisera medan i koncessionslinjen kommer att sakta ner andra filmgivare som redan vet vad de vill ha.
  • Metod 2 av 2:
    Följande filmteater etikett
    1. Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 6
    1. Behandla filmteaterpersonal med respekt. Detta gäller alla interaktioner, inklusive inköpsbiljetter, köper snacks och drycker på koncessionsstället, och erkänner städpersonal när du lämnar teatern i slutet av filmen. Hur du behandlar personalen är en återspegling av din egen mognad.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 7
    2. Ange biografen tyst och välj ett säte snabbt. Du kommer att gå in i teatern längst ner eller mycket toppen av sittgrupp. Hitta din säte med respekt utan att trycka, springa, hoppa eller prata högt. Om du sitter bredvid en annan beskyddare, fråga alltid om det öppna sätet är faktiskt tillgängligt. De kan spara det för någon.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 8
    3. Stäng av alla elektroniska enheter. Detta är ett av de största beteendet faux pas du kan göra under en film. Se till att din mobiltelefon är helt avstängd. Ljuset från din skärm kan vara otroligt irriterande för de andra filmgästerna.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en biograf Steg 9
    4. Släppa sparade säten när lamporna dyker. Om du sparar en plats för en vän eller familjemedlem, släpp sätet som lamporna dim och innan släpvagnarna börjar. Säten är i allmänhet tillgängliga på en första kommande, första serveringsbasis. Det är oförskämt att hålla en plats för någon som är sen över filmgivare som har kommit i tid.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 10
    5. Tala inte under filmen. Ljudet av din röst kan störa andra beskyddare som försöker lyssna på filmen. Om du absolut måste göra en kommentar, se till att tala i en lugn viskning.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en biograf Steg 11
    6. Avsluta biografen tyst och respektfullt under filmen. Om du måste lämna teatern medan filmen fortfarande visar, försök ditt bästa att crouch för att undvika att blockera andras syn. Var så snabb som möjligt, samtidigt som du håller säkerheten i åtanke. Tala inte när du lämnar teatern och försöker ditt bästa till att din avgång med en lämplig del av filmen.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 12
    7. Dela ditt utrymme med respekt med främlingar. Var medveten om delade armstöd och låt inte dina personliga saker avvika i ett annat säte. Var försiktig så att du inte sparka stolen framför dig. Om du upplever störningar, till exempel en filmgivare som sparkar baksidan av din plats, ta upp situationen lugnt och artigt.
  • Du kan också hitta ett annat säte. Tänk på, alla har rätt att sitta där de vill, så försök att göra det bästa av situationen utan att störa filmen.
  • Bildbeteckningen beter sig i en biograf Steg 13
    8. Plocka upp några papperskorgen. Lämnar tomma godislådor, oljiga popcornsäckar och tömda läskbehållare är respektlöst och omogna. Genom att städa upp din sittgrupp, behandlar du filmteaterpersonalen med respekt. Kom ihåg att de måste städa upp teatern efter varje film för hela sin skift.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en biograf Steg 14
    9. Vänta på att lamporna ska vända tillbaka innan du lämnar biografen. Om det inte är en nödsituation, vänta tills lamporna har slås på innan du står upp. Detta visar respekt för andra filmgivare som fortfarande tittar på skärmen. Det är också säkrare eftersom du enkelt kan se var du går.
  • Tips

    Vänta tills du lämnar teatern för att kommentera filmen som vissa människor bara anländer för att se samma film.
  • Sitt inte i premiumsätena, såvida inte din biljett säger så, du kan få din biljett kontrollerad och sedan ombedd att lämna.
  • Om du måste vara på din telefon under filmen, gå utanför biografen och kolla din telefon.
  • Försök alltid att använda badrummet före och efter filmen är över.
  • Om någon i filmerna stör dig, tyst säga till dem, "Ursäkta, (Sir / Ma`am), jag försöker titta på filmen. Snälla sluta."Om de inte slutar, gå ut till lobbyn och fråga en anställd för hjälp.
  • Varningar

    Om du lider av rörelsesjuka, undvik IMAX och 3D-filmutställningar.
  • Starta inte några argument eller problem med kunderna och eller personalen, det här kommer bara att få dig i trubbel och du kan bli ombedd att lämna.
  • Om du får veta att lämna teatern för att orsaka störningar, gör det med respekt och utan att argumentera.
  • Filma inte filmen. Det är olagligt och du kan få dig en dyr fin eller till och med fängelse.
  • Om du redan har sett en film, undvik att förstöra den. Även om du inte tänker, försök att inte förstöra saker. Detta gäller speciellt för viktiga uppföljare och blockbusters.
  • Smaka inte några utanför snacks eller till och med dina egna tilltugg i biografen. Du kommer sannolikt att bli ombedd att bli av med dem, eller du kan bli eskorterad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande