Hur man klarar när din favorit tv-show slutar

Post-serie depression kan vara en farlig sak. När din favorit show har slutat kan det känna att inget annat kommer att göra tricket. Återhämta sig efter att du har spenderat så många timmar som är förlovade med en show som slutade är inte alltid en lätt process. Den tomma känslan sjunker med tiden, och det är lyckligtvis massor av andra bra shower att dyka in när du är klar med en av dem.

Steg

Del 1 av 3:
Lätta förlusten
  1. Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 1
1. Ta en paus från TV. När din favorit show slutar, kommer inget annat du tittar på att känna att det fyller tomrummet. Med tanke på den typ av tidsinvestering som vanligtvis uppkommer med att titta på en show, kan det vara dags att ta en paus från TV. Gör andra saker - läs böcker, spela videospel, se vänner, fokusera på hobbyer.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 2
    2. Ventilera online om det. Om du just har avslutat en show på sin första lopp, kommer det att finnas många andra människor i exakt samma position som du. En bra show slutar känns inte bra, men den tomma känslan kan lindras genom att dela dina tankar med andra. Gör ett inlägg som beskriver dina åsikter på showens wrap-up. Online inlägg kan sparka ett engagerande konversation om vad du bara såg. Att dela förlusten med andra människor kommer att få det att må bättre.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 3
    3. Göra vänner med andra fans av showen. Om dina befintliga vänner inte är enorma in i showen du är intresserad av, ta till internet och befevänder fans av showen. Om bara så du har människor att geik ut över dina favoritdelar, är medfans ett bra sätt att intensifiera din uppskattning för delar av en show. En showens förstlöpning kommer med den sociala aspekten att kunna diskutera det på morgonen efter en episodluft. Detsamma borde vara sant när showen slutar.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 4
    4. Skriv fanfiction baserat på showen. Fanfiction refererar till en genre av fiktion (prosa, lek eller poesi) skrivna av fans om deras favorit fiktiva tecken. Om du inte kan bära tanken på din favorit show slutar, varför inte fortsätta skriva showen själv? Plocka upp där tecknen var i den sista episoden och börja sin historia på nytt därifrån. Om du är väldigt passionerad och kunnig om showen, borde du ha åtminstone en uppfattning om var karaktärerna skulle gå nästa.
  • Om en shows fandom är tillräckligt stor är det ganska troligt att andra författare har skrivit sina egna fanfictions om showen redan. Gå till webbplatser som fanfiction och läs lite arbete om dina favoritkaraktärer.
  • Kom ihåg att ge kredit till skaparen av en tv-show eller författaren till en bok.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 5
    5. Värd en avskedsfest för showen. Om du känner till människor som också sorgar förlusten av showen, ska du få dem tillsammans för middag och drycker. Sitta och diskutera dina favoritdelar av showen. Om bilder är tillgänglig, se några av dina favoritklipp. Få i vänliga debatter över aspekter av serien finalen. En bit av vänligt argument är ett bra sätt att tänka på förlusten.
  • Om du vill få teatral med ditt farväl, kan du hålla en mock begravning för showen och dess karaktärer. Du kan gå runt i en cirkel och reflektera över dina favoritkaraktärer och scener.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 6
    6. Skicka klagomål till nätverket. Inte alla visar är förlorade för alltid. Om ett nätverk avbröt en show och inser att det är viktigt att följa de har alienerat, kan de vara övertygade om att få showen tillbaka på luften. Ta reda på den som avbröts eller slutade showen och skicka ett brev som uttrycker din kärlek till showen. Om det avbröts, var noga med att betona att du skulle vilja se showen återvände till tv. Om ett nätverk får tillräckligt med feedback för en show, har det nästan säkert en effekt på om de bestämmer sig för att ta tillbaka det eller inte.
  • Få inte dina förhoppningar om en väckelse. Visar som Eldfluga fick en ivrig backlash när de avbröts, men fick aldrig TV-väckelsesfläktarna letade efter.
  • Del 2 av 3:
    Revisitera din favorit show
    1. Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 7
    1
    Titta på serien igen på DVD. Efter en tid kommer alla årstider av din favoritutställning att vara tillgängliga för hemköp. Det mest konventionella sättet att detta är att köpa DVD-boxens uppsättningar. Att ha en konkret kopia av din favoritutställning hemma är stor om du tittar på showen mycket och vill inte lita på en kanal för den. Streaming Services som Netflix visar också hela showen. Detta gör streamingtjänster perfekt lämpade för "titta i sträck" som vanligtvis kommer med att titta på en bra show.
    • Kontrollera online för att se om din show är tillgänglig som en gratis nedladdning. Några av kanalens webbplatser kommer att innehålla gamla episoder så att människor kan komma ikapp på egen tid.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 8
    2. Titta på showen igen från början till slut. Om du tittade på en show när den luftade första gången, skulle det ge dig möjlighet att uppleva det utan den årslånga väntan mellan årstiderna. Du kan titta på några avsnitt per natt, eller maraton hela säsonger på en dag om du vill. Som alltid är det roligaste sättet att göra det här att göra det i par eller som en grupp. Att titta på en hel show tillsammans kräver lite gemensam schemaläggning, men det kommer att känna sig mycket mindre ensam.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 9
    3. Smälta DVD-specialfunktionerna. Om du gick vidare och köpte showboxen på DVD, har du sannolikt speciella egenskaper att dyka in i. Särskilda funktioner visar bakom kulisserna i en tv-show. Saker som intervjuer, på-set dokumentärer och marknadsföringspunkter hjälper alla till att berika din kunskap och uppskattning av showen. Om du tittar på allt som gick in i en viss scen, kommer du nästan säkert att ha en större uppskattning för det nästa gång du lägger på det.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 10
    4. Titta på sidan TV-topes för din show. TV-troppar är en underbar webbplats för katalogisering av topor i TV och media. Om du tittar upp din favoritutställning på den kan du leta efter alla de listade plotenheterna som visas, och se hur det binder in med resten av popkulturen. Allt det kan verka överväldigande först till en nykomling, men föreningarna mellan din show och resten av popkulturen kan vara ett mycket roligt att undersöka.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 11
    5. Övertyga nya vänner att titta på det med dig. Det finns få saker som tillfredsställande som att få en bra vän till en show du är verkligen passionerad om. På så sätt kan du leva vicariously genom någons fräscha spänning över en show du har vuxit bekant med.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 12
    6. Tänk på hur dina åsikter på showen har utvecklats. När du har tittat på en show för andra gången bör du tänka på hur din åsikt har förändrats mot det. Titta på en show en andra gång betyder att du vet vad som händer i slutet även på de första episoderna. Detta kommer att rama karaktärbågar och dialog i ett nytt nytt ljus, nu när du vet vad författarna ledde upp till.
  • Del 3 av 3:
    Hitta nya shower att titta på
    1. Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 13
    1. Jaga på webben för rekommendationer. Webbplatser som IMDB är perfekt lämpade för att jaga TV-rekommendationer. Det finns listor över "bästa någonsin" TV-program Du kan använda som referens för att hitta nya program när du känner att du är redo att gå vidare. Rekommendationer är lätta att hitta online. Det borde inte ta lång tid att hitta några potentiella utsikter som kan vara värda att titta på för din nästa show.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar steg 14
    2. Kontrollera visar med vanliga besättning och gjutna medlemmar. Var och en av de personer som arbetade på dina favoritprogram har karriärer som fortsatte att gå en gång som showen slutade. Det är troligt att var och en av dessa människor (från gjutet eller besättningen) har arbetat med andra shower. Om du hade en favoritskådespelare, kolla för att se vad hans eller hennes andra krediter är. Älskade de vittiga skripten i en show? Kolla för att se vad screenwriter eller show löpare har varit upp till sedan din favorit show slutade.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 15
    3. Prata med vänner om vad de tittar på. Vänner är en perfekt källa till rekommendationer. Om du inte är säker på vad du vill titta, är det en bra idé att prata med dem. Se vad de har varit i senast. Fråga om det finns en show de tror att du kan vara i. Vänner är en bra källa till ögon och öron när det gäller nya medier. Det finns alltför många show för att titta på dig själv, så att få andra att göra benet för dig kommer att spara dig massor av tid.
  • Det är självklart att det är att föredra att fråga vänner som har kulturella smaker du håller med eller respekt.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 16
    4. Få en automatisk rekommendation. Det finns webbplatser online som erbjuder rekommendationer baserade på algoritmer. Dessa kan vara till stor hjälp, eftersom de kommer att ge dig rekommendationer som dina vänner kanske inte har hört talas om tidigare. Webbplatser som TasteKid, IMDB eller Caussyourmusic kommer att erbjuda dig sina bästa gissningar när du kan vara i, baserat på de betyg och intressen du matar in i sitt system.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 17
    5. Ge några visar en testkörning. När du börjar en show, det är inget som tvingar dig att hålla koll på det. Titta på pilotpisoden av några shows. Ge dem var och en en rättvis chans, och fortsätt om du inte tycker att den griper dig. Du kan behöva gå igenom några visar innan du hittar en som verkar som om det verkligen kommer att vara värt din tid.
  • Håll tidsinvesteringen av en ny show i åtanke. Visar ta dussintals timmar ur ditt liv. Det är värdefull tid som endast bör investeras om showen är något som verkligen inspirerar dig.
  • Bild med titeln Kope när din favorit TV-show slutar Steg 18
    6. Gå med i en ny fandom. När allt är sagt kan det så småningom komma tid att hoppa och gå med i en ny fandom med en show som fortfarande händer. Gå online och göra inlägg om den här nya showen. Titta på fanfiction. Lur på fanforum och läs upp på fan teorier för den här nya showen. Ju mer du fördjupar dig i en ny show, desto mindre saknar du den gamla.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Stora nya shower kommer alltid ut, och du kan aldrig avvisa möjligheten till din favorithow som kommer tillbaka till livet i framtiden.

    Varningar

    TV-missbruk är verkligt, och det kan ha en allvarligt negativ effekt på någons liv om det lämnas okontrollerat. Om du känner dig tvungen att spendera timmar om dagen och titta på TV, är det en bra idé att ta lite tid bort från det helt. Skär ner på din TV-användning och fokusera på andra aspekter av ditt liv tills tvången sjunker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande