Hur man blir barnläkare

Om du har tänkt på att gå in i en medicinsk karriär och också älska att arbeta med barn, kan du få ett jobb som barnläkare vara en givande upplevelse. Du får chansen att se barn och familjer varje dag och ge dem den bästa medicinska råd och vård. Även om det tar lite tid och hårt arbete att träna, finns det många saker du kan göra för att hjälpa dig att lyckas. Du undrar förmodligen hur du kommer igång och om rollen är rätt för dig, så fortsätt läsa för att hitta svaren på dina vanligaste frågor!

Steg

Fråga 1 av 8:
Hur många år tar det för att bli barnläkare?
  1. Bild med titeln Bli ett barnläkare steg 1
1. Det tar ungefär 11 år efter gymnasiet. När du har avslutat gymnasiet måste du tjäna din kandidatexamen från 4-årigt universitet så att du kan ansöka om läkarskolan. Tillbringa de närmaste 4 åren i med skolan så att du kan lära dig mer om allmän medicin. Därefter måste du slutföra en bostad som är minst 3 år lång för att få erfarenhet, tjäna din licens och få styrelsecertifiering.
Fråga 2 av 8:
Vilka är de viktigaste karaktärsdragen för en barnläkare?
  1. Bilden med titeln Bli ett barnläkare Steg 2
1. Du måste gilla att arbeta med barn och familjer. Eftersom du ska arbeta med spädbarn hela vägen upp till äldre tonåringar, tänker verkligen på om du vill vara runt barn hela dagen. Reflektera över hur du har interagerat med barn i det förflutna och försök att komma ihåg om du kände dig tillfredsställd eller blev frustrerad lätt. Om du verkligen gillar att prata med barn och spendera tid med dem, är barnläkare det perfekta valet för dina karriärer.
  • Om du kämpar för att arbeta med barn, överväga ett annat medicinskt yrke istället.
  • 2. Borsta upp på dina lyssnande och kommunikationsförmåga. Dina yngsta patienter som barnläkare kommer inte att kunna uttrycka hur de känner sig väldigt bra, så det är viktigt att noga lyssna till vad de berättar för dig. Barnen och familjerna förstår inte komplicerad medicinsk terminologi, så arbeta med tydliga förklaringar om frågor och vägledning. Försök att se saker ur sitt perspektiv så att du kan bestämma den bästa behandlingen och förklara det noggrant.
  • Du kan arbeta med att aktivt lyssna genom att göra ögonkontakt, nickar längs medan människor pratar och upprepar saker tillbaka till dem.
  • 3. Tålamod och en känsla av humor hjälper dig att hantera svåra patienter. Barn har inte en stor uppmärksamhet, så de kan börja squirm eller fråga många frågor under undersökningar. Det tar mycket mental energi för att få barn tillbaka på rätt spår, men att hålla sig lugn och hålla konversationsljuset kan hjälpa dem att fokusera och känna att de kan lita på dig.
  • Fråga 3 av 8:
    Hur kan jag förbereda mig för att vara barnläkare i gymnasiet?
    1. Bild med titeln Bli ett barnläkare steg 5
    1. Fokusera på dina matematiska och vetenskapliga kurser. Försök att lägga till några kurser som biologi, kemi, fysik, kalkyl och statistik i ditt klassschema eftersom de blir mest hjälpsamma på med skolan. Du kan också inkludera några beteendevetenskapsklasser, som psykologi eller sociologi, för ännu mer erfarenhet. Se till att du fokuserar i dina klasser och tar bra anteckningar så du gör det bra på tentor och tjäna de bästa betyg som möjligt.
    • Kontrollera om det finns AP-klasser tillgängliga på din skola så att du kan tjäna högskolepoäng. Men många medicinska skolor kräver fortfarande att du tar några college-level-kurser.
  • 2. Leta efter frivilliga möjligheter som innebär att interagera med barn. Försök att nå ut till en daghem eller ett afterschool-program för att se om de har några positioner som du kan fylla. Du kan även försöka kontakta en lokal pediatrisk klinik för att se om de har tillgång till högskolans volontärer. Arbeta hårt under dessa möjligheter så att du kan utveckla ledarskapsförmåga och få erfarenhet av barn.
  • Medan du inte nödvändigtvis behöver frivilligt arbete, gör det dig mer önskvärt för potentiella med skolor.
  • Prata med en vägledare på din skola för att se om de känner till några frivilliga möjligheter du kan engagera dig i.
  • Fråga 4 av 8:
    Vad ska jag göra om jag vill vara barnläkare?
    1. Bildtiteln blir ett barnläkare Steg 7
    1. Välj barnpsykologi eller biologi för en kandidatexamen. När du går till ett universitet, se vilka majors de har som är relaterade till barnomsorg eller biovetenskap. Välj ett fält som du är intresserad av att lära dig och kontrollera de obligatoriska kurser. Med skolor har också förutsättningar, som engelska och vetenskapsklasser, så se till att inkludera dem i din kurs medan du tjänar din examen.
    • Om du redan har på college och har valt din major behöver du inte byta. Många med skolor accepterar fortfarande studenter med andra majors.
    Fråga 5 av 8:
    Hur går jag in i läkarskolan?
    1. Bildbeteckningen blir ett barnläkare steg 8
    1. Ta MCAT-tentamen under din undergrad. Det medicinska högskolans inträdesprov, eller MCAT, är det standardiserade multipelvalet du måste ta före läkarskolan. Registrera dig och ta provet under ditt juniorår, eller ca 18 månader innan du vill delta med med skolan. Leta efter studie guider online eller på bokhandlar och arbeta genom dem så att du kan förbereda och göra ditt bästa.
    • MCAT täcker 4 ämnen: biologiska och biokemiska stiftelser - kemiska och fysiska stiftelser - psykologiska, sociala och biologiska fundament- och kritisk analys och resonemang.
    • De flesta medicinska skolor accepterar inte MCAT-poäng om de är äldre än 3 år.
  • 2. Skicka in en ansökan och dina examensresultat till potentiella med skolor. Starta din ansökan under vårt juniorårs vår för att du kan delta i med skolan efter att du har examen. De flesta med skolor använder en universell applikation som du kan fylla i online. Slutför programmet med all information, transkript, MCAT-poäng och eventuella ytterligare material som de begär, till exempel rekommendationsbrev eller uppsatser.
  • Inlämningsfristerna varierar mellan skolor, så se till att du kontrollerar i förväg så att du inte saknar dem.
  • Du måste vanligtvis betala en engångsansökningsavgift för varje skola du ansöker om.
  • Fråga 6 av 8:
    Hur får jag en pediatrisk bostad?
    1. Bildbeteckningen blir ett barnläkare steg 10
    1. Be om rekommendationsbrev från fakultetsmedlemmar. Några månader innan du ansöker om bostad, välj några fakultetsmedlemmar som är bekanta med ditt arbetsetik och kliniskt arbete. Fråga dem om de kan skriva ett starkt brev för dig att hjälpa till att övertyga bostadsregissörer att du är en bra passform. Chatta med fakultetsmedlemmarna om dina mål som barnläkare så att de kan lära känna dig bättre och skriva det bästa brevet för dig.
    • Antalet rekommendationsbrev beror på bostadsprogrammet, men du behöver vanligtvis minst 3.
  • 2. Ansök på alla bostadsprogram du är intresserad av. Under ditt tredje år på Med School, börja titta på potentiella kliniker och sjukhus där du kan slutföra ditt barns hemvist. Eftersom det finns många bostadsprogram, kontrollera sina webbplatser för sin plats, de typer av patienter de arbetar med, och vad som förväntas från dig. Spara alla de bostäder som låter som en bra match och fyll i applikationerna för var och en, inklusive dina rekommendationsbrev.
  • Eftersom bostäder kan vara ganska konkurrenskraftiga, gäller alltid för flera. På det sättet, om du inte får den du satt på, har du fortfarande en back-up.
  • 3. Intervju med potentiella matchningar för att se om du är en bra passform. Efter att ha granskat din ansökan kommer programdirektörer att nå ut till dig för att planera en intervju. De kommer att fråga varför du vill komma in i pediatrik och vad du tar med till sitt program. Svara så fullständigt och ärligt som möjligt för att ställa upp dig för framgång. Se till att du planerar några frågor, till exempel vad som är unikt om sitt program eller hur de utvärderar dig och ger feedback.
  • Du kan träffas med flera fakultetsmedlemmar under intervjuprocessen.
  • Öva att göra mock intervjuer med mentorer eller rådgivare på din medskola så du vet vad du kan förvänta dig.
  • Fråga 7 av 8:
    Hur får jag licensierad att vara barnläkare?
    1. Bildbetatet blir ett barnläkare steg 13
    1. Tjäna din allmänna licens genom att ta USMLE-tentamen. Förenta staternas medicinska licensprov (USMLE) är standard för alla medicinska studenter för en allmän medicinsk licens. Testet är multipelval och brutit i 3 steg som du tar medan du är i läkarskolan och gör ditt hemvist. Medan du är inskriven i läkarskolan tar du de första 2 etapperna och du kommer att avsluta det sista steget medan du är bosatt.
    • Du kan återta umle upp till 6 gånger.
    • Lägg åt sidan mycket tid att studera för USMLE så att du kan göra ditt bästa.
    • Den första etappen av tentamen tester begrepp med medicin och sjukdom, andra steget testar klinisk kunskap, och det sista steget kontrollerar din tillämpning av medicinsk kunskap.
  • 2. Passera ABP-examen för valfri styrelsecertifiering. Du behöver inte tjäna en styrelsecertifiering, men det öppnar dörren för fler jobb och hjälper dig att fortsätta lära dig. American Board of Pediatrics (ABP) administrerar en multipelval certifieringsexamen en gång om året och täcker en mängd olika medicinska ämnen. Leta efter studiehandledningar och träna test på nätet så att du kan förbereda dig före tiden. Anmäl dig till provet på ABP-webbplatsen och ta provet på din närmaste testplats. När du har passerat kan du få din certifiering!
  • Du måste förnya din styrelsecertifiering var 10: e år.
  • Du kan hitta en uppdelning av vad som ingår i provet här: https: // abp.org / webbplatser / abp / filer / gp_contentoutline_2017.pdf.
  • Fråga 8 av 8:
    Hur mycket pengar gör en barnläkare?
    1. Bildbetatled blir ett barnläkare steg 15
    1. Du kan tjäna var som helst mellan $ 125,000-270,000 USD. Det belopp du tjänar allt beror på var du övar och hur pediatriska positioner på begäran är i området. När du börjar, kan du tjäna den nedre delen av lönområdet, men du kan börja tjäna mer när du får mer erfarenhet på fältet.

    Tips

    Att komma in i skolan kan vara mycket konkurrenskraftig. Om du inte får accepterad av en skola, bli inte avskräckt. Fortsätt uthärda och applicera så att du kan uppnå dina drömmar.
  • Om du känner dig stressad när du är på läkarskolan, prata med en fakultetsmedlem eller rådgivare för hjälp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande