Hur man flirtar när du har social ångest

Flirta är inte lätt för de flesta, men om du har social ångest kan det känna sig ännu mer besvärligt eller stressigt. Lyckligtvis är flirta en färdighet som kan läras och honas som något annat. Allt det kräver är bra konversation och positivt kroppsspråk. Om du håller på det kan du finna att flirta blir enklare och lättare över tiden. Naturligtvis bör du fortfarande se en psykisk hälso-professionell för att se till att du har din sociala ångest under kontroll.

Steg

Metod 1 av 3:
Prata med folk
  1. Bild med titeln Flirt När du har social ångest Steg 1
1. Hype själv upp i förväg med positivt tal. Innan du närmar dig någon eller delta i en social funktion, ge dig själv några positiva självtalande. Berätta för dig själv att du har många underbara egenskaper och att någon där ute kommer att ha tur att ha dig.
  • Till exempel kan du säga, "du är en bra person! Det finns någon där ute för dig."
  • Undvik självskyddande samtal, som "Ingen kommer någonsin att vara intresserad av mig" eller "Jag ska se ut som en dåre."Reframe dina tankar att vara neutrala eller positiva, till exempel" Jag kommer aldrig veta om jag inte försöker "eller" Det finns någon där ute för mig. Jag måste bara hitta dem."
  • Påminn dig om att bli avvisad är inte världens ände. När du befinner dig, tänker "Vad händer om jag blir avvisad?"Tvinga dig själv att säga eller tänka" så vad?"
  • Bild med titeln Flirt När du har social ångest Steg 2
    2. Förbered en fråga eller öppning innan du närmar dig personen. Tänk på en avslappnad fråga eller linje för att öppna konversationen. Istället för hämtningslinjer, tänk dock på en kommentar om något som går på dig. Tala till exempel om vädret, musik eller drycker.
  • Till exempel, om du är i en bar och det finns en TV-spelare, kontakta vad som är på tv. Du kanske säger, "Jag kan inte tro att domaren gjorde det samtalet" eller "Har du sett den här filmen? Det är en av mina favoriter."
  • Ibland bär människor kläder som visar sina intressen. Till exempel kan de ha en band-t-shirt eller har anime-stiften på sina väskor. Det här är en bra öppning för konversation. Du kanske säger, "Jag såg bara din tröja, och jag måste säga, jag är också ett fan av det där laget."
  • Bild med titeln Flirt När du har social ångest Steg 3
    3. Vänta på deras svar. Om den andra personen är intresserad av att prata, fortsätter de konversationen med dig. De kan ställa en fråga eller dela en historia. Detta är ett tecken på att du kan fortsätta konversationen.
  • Om de svarar med ett 1-ords svar som "cool" eller "ja", kanske de kanske inte är intresserade av att prata. Det är okej. Gå tillbaka och försök igen med någon annan.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest steg 4
    4. Fokusera på den andra personen, inte själv. Försök att inte obsessera över vad du säger eller gör. Istället, ägna din fulla uppmärksamhet åt den andra personen. Detta kommer att bidra till att du oroar dig för hur du presenterar dig själv.
  • När du pratar med den andra personen, visa dem att du svarar genom att nicka huvudet, vilket ger muntlig feedback som "mm-hm" eller "intressant" och frågar dem frågor.
  • Mindfulness tekniker kan hjälpa till med detta. Försök att märka små saker om den andra personen, som färgen på ögonen, deras leende eller deras handbehåll.
  • Bild med titeln flirta när du har social ångest steg 5
    5. Håll dig lugn under lulls i konversationen. Alla konversationer har pauser och lulls. Det betyder inte att du gör något fel eller att den andra personen är uttråkad. Låt ett ögonblick eller 2 passera i tystnad. Om du vill, ta upp ett nytt ämne eller fråga den andra personen en fråga.
  • Ta ett djupt andetag. Slipa dig själv genom att fokusera på miljön runt dig. Försök att inte anta vad den andra personen tänker.
  • Denna lull kan vara en bra tid att erbjuda dem en drink, gör ett skämt, eller fråga dem om deras jobb eller intressen.
  • Om konversationen verkligen verkar ha fizzled, tack den andra personen och berätta för dem att det var bra chattar. Om du vill, fråga dem om deras nummer eller se om de vill träffas igen.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest steg 6
    6. Komplimanger den andra personen om du är intresserad av dem. Om konversationen fortsätter naturligt och du gillar den andra personen, kan du försöka ge dem en äkta komplimang. Undvik att göra råa eller crass kommentarer. Istället ge uppriktiga kommentarer om deras karaktär, intressen eller berättelser.
  • Skräddarsy dina komplimanger till vilken typ av konversation du har. Till exempel, om de bara delade en historia om fallskärmshoppning, kanske du säger, "Wow, det är så coolt. Du är väldigt modig att göra det."
  • Om du delar intressen med den andra personen kan du låta dem veta att du gillar det om dem. Du kan säga, "Du är så cool. Jag har aldrig träffat någon som också är intresserad av Electro Swing."
  • Det är okej att komplimentera någons utseende, så länge som kommentaren är smakfull. Du kan komplimangera håret eller kläderna, eller du kan säga något enkelt som, "Jag hoppas att det inte är för starkt, men jag tror att du är väldigt söt."
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest Steg 7
    7. Undvik negativa eller kritiska uttalanden. Medan en liten bit av självförstörande humor kan vara charmig, undvika att kritisera dig själv eller den andra personen medan du chattar. Ta den här tiden för att uttrycka dina positiva egenskaper.
  • Till exempel, säg inte något, "Jag vet att du förmodligen inte är intresserad av mig, men kan jag få ditt nummer?"Detta kan ställa in fel ton för konversationen. Om du vill ha deras nummer, säg helt enkelt, "Det var bra att prata med dig. Skulle du tänka om jag bad om ditt nummer?"
  • Undvik att klaga för mycket som du pratar. Till exempel, om någon frågar dig om ditt jobb, säg inte, "jag hatar det där så mycket. Min chef är en sådan jerk."Försök att vara mer neutral. Till exempel kan du säga, "jobbar jag i affären. Det betalar räkningarna."
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest steg 8
    8. Klipp av konversationen efter ca 10-15 minuter. I de flesta fall är det den perfekta längden för att lära känna någon utan att monopolisera sin tid. När konversationen börjar fizzle, tack den andra personen för sin tid. Om de verkar intresserade av dig, be om deras antal eller kontaktuppgifter.
  • Till exempel kan du säga, "det var så bra att prata med dig ikväll. Jag skulle gärna fortsätta denna konversation över kaffe lite tid."Om den andra personen håller med, be om deras nummer.
  • Denna övning fungerar särskilt bra om du flirtar med en främling eller någon du just träffat. Om du har känt personen ett tag kan du fortsätta konversationen längre.
  • Om du och den andra personen verkligen gör en anslutning, behöver du inte sluta konversationen. I själva verket, i vissa fall, om du kan hålla upp konversationen med entusiasm, kan det vara ett tecken på att du är en bra match.
  • Metod 2 av 3:
    Använder kroppsspråk
    1. Bild med titeln Flirt När du har social ångest Steg 9
    1. Håll axlarna tillbaka för en öppen kroppsställning. Så nervös som du kanske känner, försök att inte visa det. Korsa inte dina armar, titta på marken, eller knyta dina händer. Istället, tvinga dig att hålla axlarna tillbaka och dina armar gratis. Detta kommer att få dig att se och känna dig mer självsäker.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest steg 10
    2. Styr din andning om du börjar känna dig orolig. Om ditt hjärta eller andning börjar påskynda, ta ett djupt andetag och försök sakta ner andningen. Inhale djupt i botten av magen. Om du behöver, ursäkta dig till badrummet eller ute i en minut att lugna sig.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest Steg 11
    3. Le och skratta. Det bästa sättet att visa att du är intresserad av någon är att visa hur lycklig eller upphetsad de gör dig. Ett enkelt, äkta leende kan gå långt i att fånga någons öga. Om de gör ett skämt, skratta.
  • Var inte rädd för att visa din entusiasm om ett ämne eller konversation. Människor njuter i allmänhet när andra är glada medan de flirta.
  • Skratt är ett bra sätt att släppa spänningen. Det kan hjälpa dig att koppla av om du börjar känna dig överväldigad.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest steg 12
    4. Mäta deras intresse genom att titta på deras kroppsspråk. Om den andra personen är intresserad av dig, kan de luta sig in i konversationen, leka med håret eller röra din arm. De kommer att möta dig med en öppen kroppshållning. De kan spegla din hållning också. Det här är alla tecken på att de njuter av konversationen!
  • Om någon visar dessa tecken kan du försöka komplimangera dem eller så småningom fråga om deras nummer.
  • Alternativt, om de vänder sig bort från dig, sluta göra kontakt eller korsa sina armar, kanske de kanske inte är intresserade av att chatta. Tack bara för deras tid och fortsätt. Klappa dig på baksidan för att försöka!
  • Kroppsspråk är inte ett helt pålitligt sätt att döma attraktion. Den andra personen kan ha en bra tid utan att vara intresserad av dig romantiskt. Det är okej! Påminna dig själv att de fortfarande befann dig vara intressant och spännande.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest steg 13
    5. Göra ögonkontakt med personen. Ögonkontakt är ett kraftfullt verktyg. Håll kontakten i 1-3 sekunder innan du blinkar bort. Om den andra personen gör liknande ögonkontakt, kan det vara ett gott tecken.
  • Att göra ögonkontakt med någon över rummet är ett subtilt sätt att visa att du är intresserad. Om du tycker att de tittar tillbaka kan det innebära att du kan närma dig dem.
  • Ögonkontakt ensam betyder inte att den andra personen är intresserad av dig. Om du hittar någon som gör ögonkontakt med dig, leta efter andra kroppsspråkskyltar innan du gör ett drag.
  • Metod 3 av 3:
    Få förtroende
    1. Bild med titeln flirta när du har social ångest steg 14
    1. Öva flirta med människor varje dag. Flirta är en färdighet, och som alla färdigheter, kräver det praktiken. Prova lite mild flirta varje dag med någon ny. Prata med kassan i mataffären, gör ett skämt till någon på bussen, eller gå ut till en bar efter jobbet.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest steg 15
    2. Träffa människor genom online dating. Om du inte är riktigt redo att flörta med människor i det verkliga livet, kan online-dating hjälpa dig att träna dina drag. Flört med människor Genom chattfunktionen genom att diskutera dina intressen, komplimangerar dem eller använder roliga emojis.
  • Om online dating fungerar, kan du träffa personen i det verkliga livet. Det kan vara lättare att flörta med dem personligen eftersom du redan har talat ett tag.
  • Online dating kan också hjälpa dig att lära dig hur man hanterar avslag. Du kanske tycker att inte alla kommer att svara, och det är okej.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest Steg 16
    3. Fira när du flirta med någon. Även om du inte lyckades med att få sitt nummer eller datum, beröm dig själv för att försöka. Påminn dig om att du tog ett stort steg och uppmuntrar dig själv att fortsätta.
  • Om du fortfarande känner dig nervös eller ängslig efter händelsen, försök att träna eller ta en promenad. Detta kan hjälpa dig att bearbeta händelserna och träna dina nerver.
  • Första gången du flirt med någon, ge dig en belöning, som efterrätt eller ett nytt videospel.
  • Bild med titeln Flirt när du har social ångest Steg 17
    4
    Undvik att bo på avslag. Avslag händer till alla, och det betyder inte att det är något fel med dig. Det finns många anledningar till varför någon kanske inte vill flörta tillbaka. I stället för att tänka på avslaget, fokusera på hur modig och säker på att du var när du flirtade med dem.
  • Berätta själv, "Jag kan alltid försöka igen med någon annan."
  • Så hårt som det kan tyckas, analysera inte vad som hände under mötet. Om du befinner dig om att spela upp det i ditt huvud, gå något som håller dig upptagen, som att träna eller prata med en vän.
  • Om du verkligen gillar någon som inte var intresserad av dig, försök att Uppmuntra dig själv att gå vidare. Påminn dig om att det finns gott om andra underbara människor i världen.
  • Bild med titeln Flirt När du har social ångest Steg 18
    5
    Behandla din sociala ångest Med hjälp av en mentalvårdspersonal. Medan du kan datera och flörta med social ångest, kommer många av de underliggande orsakerna inte att gå bort om du inte är i behandling. Om du inte redan ser en psykolog eller terapeut, försök hitta 1.
  • De kan behandla din sociala ångest med kognitiv beteendeterapi, medicinering eller en kombination av båda.
  • Prata med din terapeut om dina bekymmer med flirta och dating. De kan kunna coacha dig genom dessa interaktioner. När du är redo kan de till och med föreslå en gruppinställning för din terapi för att hjälpa dig att bli mer bekväm med dessa interaktioner.
  • Hjälpa till att minska ångest under flörta

    Omdirigera ängsliga eller defeatistiska tankar vid flirta

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Flirta på ett positivt och säkert sätt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Söker hjälp för social ångest

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Ibland kan du få en vän som en vingeman hjälpa dig att flörta med någon.
  • Om din sociala ångest är svår, gå långsamt. Börja med att prata och träffa nya människor. Arbeta dig upp till flirta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande