Hur man känner sig lycklig

I en populär och inflytelserik studie som förändrade hur många människor tänker på tur, gav Richard Wiseman flera ämnen en tidning och berättade för dem att räkna alla bilderna. De människor som ansåg sig otur i pre-studie intervjuer i genomsnitt flera minuter att kamma genom papperet, räkna varje bild. De människor som ansåg sig ha tur bara tog sekunder. Hur? På den andra sidan av papperet hade Wiseman skrivit, i teckensnitt två inches långa, "Sluta räkna. Det finns 43 bilder." Att känna sig lycklig innebär att du är öppen för att hitta möjligheter till lycka.

Steg

Metod 1 av 3:
Lycka till
  1. Bild med titeln Känn Lucky Step 1
1. Definiera tur för dig själv. Vad är lycka till för dig? Dina drömmar och önskningar är konceptets rötter "tur". En person kan känna sig lycklig att agera en tentamen, en annan person i att få sin cancer i eftergift, medan en annan person som gör sitt första hål i en. Känsla lycklig är att identifiera dina djupa önskningar, vilket skiljer sig från person till person.Identifiera och förstärka dina önskningar kommer att ge dig en bättre chans att uppnå dina mål och få det du vill ha. Lycka återspeglar tro på att få dessa mål.
  • Om du känner dig otur, kan det vara för att du inte har identifierat vad det är du vill göra, vad du vill ha ur livet, och vad du kan göra för att uppnå det. Det första steget i att komma någonstans är att bestämma vart du vill gå.
  • För vissa människor kan det vara smartare att börja med en femårig plan, medan andra kanske behöver börja mindre. Vad vill du ha idag? Vad vill du komma ur onsdagen? Gör detta till en daglig övning.
  • Fokusera på saker som kommer att förbättra ditt parti i livet på en djup känslomässig nivå, inte bara en ytlig. Men du kommer att maximera din tur om du arbetar med inte bara en-i-en-miljon chans, utan också dra nytta av de små möjligheterna att uppfylla dina önskningar.Till exempel, om du vill vara ekonomiskt säker, kan du lita på din lycka till att det händer. Att vinna lotteriet är allt bra och bra - någon måste vinna trots allt! Men investerar inte tungt i lotteri biljetter - hitta möjligheter att spara pengar och investera också!
  • Känner sig otur kan hända på grund av ett bakslag eller fördröjning eller till och med misslyckande i dina mål. Du blir avslappnad, till exempel. Eller komma in i en bilolycka. Din jordgubbsbruk misslyckas. Känna igen att livet inte är en konstant sträng av framgångar. Men med fokus på positiva steg (men Tiny) kommer att se till att du kommer att se dina möjligheter och saker att vara tacksamma om snarare än att bo på saker som händer som fungerar mot oss.
  • Bild med titeln Känn lycklig steg 2
    2. Vara djärv. Människor som känner sig lyckliga sätter sig i situationer som står inför möjligheten att misslyckas. Det tar mod och en positiv attityd som accepterar misslyckande som en kortvarig återgång. I stället för att slösa tid på att komma med skäl för att undvika tuffa situationer eller utmanande scenarier, kommer människor som känner sig lycka till med att agera, konfrontera och lyckas.
  • Att vara djärv betyder inte hänsynslös. Sätt din tro på tur, men det finns en anledning till säkerhetsbälten i fordon.
  • Ett gammalt ordspråk går, "Att gå in i en situation som förväntar sig att misslyckas är det bästa sättet att säkerställa misslyckande."
  • De "olycklig" är ofta experter för att göra sig bekväma och säkra, men uppnå lite. Sätt dig där ute och ge dig chansen att lyckas. Men det kräver att du bevarar chansen att misslyckas. Att ta bort eventuell chans att misslyckas tar bort möjligheten att lyckas också. Säg ja istället för nej.
  • Bild med titeln Känn lycklig steg 3
    3. Se utmaningar som möjligheter att lyckas. Du har just erbjudits ett spännande men skrämmande nytt ansvar på jobbet? Ta det med entusiasm. Du har blivit ombedd att prata framför en folkmassa? Skriv ett bra tal. Du har fått till uppgift att plocka upp en berömd konstnär från flygplatsen? Chat `Em Up. Behandla skrämmande stunder som chanser att göra din egen tur, inte som hopplösa hinder.
  • Det kan tyckas corny, men försök att prata dig själv. Gör en psyk-up-spellista för att spela innan du dyker upp för arbete varje dag, eller måste göra något som skrämmer dig. "Upp över mitt huvud" av syster Rosetta gjorde aldrig någon känner sig otur.
  • Bild med titeln Känn Lucky Steg 4
    4. Dra nytta av lycka. Olyckliga människor krita upp lycka till olycka, med lycka till som en chans att självprövas, eller att göra ursäkter. Lyckliga människor tar gott lyckligt och gör det till mer lycka. I tidningsexperimentet genomförde Wiseman, den enda skillnaden mellan den lyckliga och otur, att de lyckliga folket höll ett öga för fördel, förmögenhet och lycka, och den otur-givna exakt samma fördel som missade den.
  • Bild med titeln Känn Lucky Step 5
    5. Ta kontroll över situationer. Francis Ford Coppola, prisbelönt filmare av Apocalypse nu och Gudfadern är känd för hans ovanliga sätt att göra filmer, vilket inte är väldigt konstigt alls. När han vill göra en film börjar han bara göra en film. Inget skript, skådespelare eller studiostöd? Spelar ingen roll. Han har en idé och låt inte någon komma i sin väg. Respektera dig tillräckligt för att ge dina önskemål och dina önskemål före andra bekymmer.
  • Säg inte "Jag undrar om jag får göra det här," men säg "Vem ska stoppa mig?" Att ge dig ansvaret för att lyckas ger dig möjlighet att lyckas. Ge dig själv ståndpunkten, inte andra som förmodligen håller dig från att få det du vill ha.
  • Vänta inte om tillstånd att göra saker. Ta vad du vill ha. På jobbet, skriv inte upp ett projektförslag för godkännande, gör bara ditt projekt och visa upp resultaten. Vänta inte med att få en översikt över din bok så att du kan få ett förskott från en utgivare och skriv det, börja bara skriva den.
  • Bild med titeln Känn Lucky Step 6
    6. Sluta tänka och börja känna. Lyckliga människor har lärt sig att respektera sina intuitioner, hunches och gut instinkter. Om du har en tendens att överanalysera situationer och hitta skäl att känna sig litet, förolämpade eller otur, lära dig att lyssna på din tarm istället.
  • Prova detta experiment: Nästa gång du måste göra ett viktigt beslut, låt dig göra det omedelbart. Gå med din snabbaste gutreaktion och ge dig inte chansen att ompröva den. Det inträffade bara för dig att du inte är kär i din partner? Bryta upp. Nu. Du har precis fått uppmaningen att sluta jobba och volontär på en ekologisk druvvingård i ett par månader? Sätt i dina papper. Få det att hända.
  • Bild med titeln Känn Lucky Step 7
    7. Jobba hårt. Coppola var fortfarande tvungen att göra de filmer han blundrade in i. Det innebar hundratals timmar av tråkig slog genom djungeln i Vietnam, och tidiga morgnar som hanterade Marlon Brandos konstighet, och hundratals rullar av film att redigera. Men han kastade sig in i den. Sår frö av lycka till med arbete. Jobba hårt.
  • Hårda arbetare öppnar möjligheter och fördelar eftersom deras resultat är så mycket bättre än alla andra. Om du arbetar två gånger så hårt på jobbet, blir ditt arbete dubbelt så bra, och du kommer att känna dig dubbelt så lycklig för att ha gjort det.
  • Försök att fokusera på att göra en sak i taget och göra det väldigt bra. På måndag, oroa dig inte för allt du måste göra för resten av veckan. Försök att inte ens tänka på vad du måste göra på eftermiddagen. Tänk bara på det här ögonblicket, just nu och avsluta vad du har börjat.
  • Metod 2 av 3:
    Stanna positivt
    1. Bild med titeln Känn Lucky Step 8
    1. Förvänta dig. Anledningen till att lycka händer med lyckan är att lyckliga människor går in i en situation som förväntar sig framgång och förväntar sig ett lyckligt resultat. Det är precis som mormor som alltid brukade säga: Om du tror att det kommer att bli tråkigt, kommer det att bli. Om du går in i jobbet som förväntar en hård dag, är chansen att det kommer att bli en hård dag. Om du går in i en upplevelse som förväntar sig att du kommer att få möjlighet till framgång, kommer du att få det att hända.
    • Förväntande ett lyckligt resultat kommer att göra dig mer medveten om fördelar och möjligheter. Liksom de lyckliga människor som tittar genom papperet blir du mer medveten och på utkik efter den lilla saken som kommer att få dig framför spelet, snarare än att ge upp för tidigt, för att du känner dig otur.
  • Bild med titeln Känn lycklig steg 9
    2. Ange dina prestationer, dagligen. I slutet av varje dag, reflektera tillbaka på vad du har åstadkommit. Varje sak kryssade av din att göra-lista, var varje mål färdig för dagen firas med en mental anteckning och en belöning. Tänk inte på saker du önskar att du skulle ha gjort, eller de saker du vill ha gjort tid för. Tänk på vad du egentligen gjorde. Fokusera hårt på dina prestationer och fira dem.
  • Lista stora prestationer och små. Rengöring av köket utan väsen? Det är en prestation. Kommer ut ur sängen och rida bussen till jobbet? Enorma. Känna sig lycklig om det.
  • Bild med titeln Känn lycklig steg 10
    3. Fira små vinner och stora vinner lika. Ta lite tid ut ur varje dag för att fira de saker du har åstadkommit. Det behöver inte vara en blowoutfest med champagne och tårta, men en lugn reflektion över nya prestationer och gamla framgångar är mycket viktigt för att hjälpa dig att känna dig lycklig.
  • Att lära sig att se tillbaka över varje dag för att undersöka dina prestationer kommer också att hjälpa dig att gå vidare och sätta upp dig för fler prestationer. Bli beroende av den glada känslan av att ha gjort något produktivt idag.
  • Se till att dina firandet inte är kontraproduktiva. Firar en hård dag på kontoret med en lång natt i baren kommer inte att göra imorgon mycket lätt på dig.
  • Bild med titeln Känn Lucky Steg 11
    4. Sluta jämföra dig med andra. Vi brukar jämföra oss med människor i våra sociala kretsar: syskon, Facebook-vänner eller gymnasier. Alltför ofta kan vi inte känna oss "mäta upp". Men den enda personen du måste behaga med din prestation är dig själv. Känner att du inte jämför med andra får dig att känna att du på något sätt är olycklig, också.
  • Sociala nätverk kan vara en riktig downer. Folk tenderar att skicka de goda sakerna, och inte nämna det vanliga eller det dåliga som mycket. Som ett resultat kan du se din ex-rummates fantastiska bilder av sin resa till Puerto Rico, och känna sig avundsjuk. Men du kanske inte hör om hur han kämpade med sin fru hela resan!
  • Kom ihåg dina egenskaper om du jämför dig med andra. Kanske du avundar din väns konstverk. Men du är den person hon kommer till när hon behöver sin dator fast - en praktisk färdighet som hon saknar. Det är varje bit som beundransvärt som konstnärlig förmåga!
  • Bild med titeln Känn lycklig steg 12
    5. Försök att vara mer utåtriktad. Att lära sig att sätta dig där ute kan hjälpa dig att göra förbindelser och känna sig lyckliga och lyckliga. Förvänta dig att varje interaktion du har med en främling, även fem minuter på tunnelbanan, kan vara livsförändrande och kritisk. Kanske den uttråkade killen chattar med dig på postkontoret kan vara en likasinnad musiker som du kunde starta ett band med. Kanske är den söta barista "den rätta." Låt inte möjligheterna passera dig.
  • Bild med titeln Känn Lucky Steg 13
    6. Var mer flexibel. Att ha planer är ett bra sätt att känna sig otur och besviken. Ingen kommer att känna sig lycklig hela tiden, eller uppleva lycka varje dag, men lär dig att rulla med stansarna och vara minst lite flexibla hjälper dig att få ut det mesta av de situationer som inte går som du vill ha.
  • Försök att hålla fokus på den större bilden. Om din fridfulla söndag hemma, en dag du ville ägna sig åt att rengöra, eller spendera med din partner, har avbrutits av din vän behövde en tur till flygplatsen, inte överreagera. Fira chansen att du får hänga med din vän före en resa. Gå in med positiv energi.
  • Metod 3 av 3:
    Använda lycka charms
    1. Bild med titeln Känn lycklig steg 14
    1. Komplettera ditt hårda arbete med lyckliga charms. Medan det kan tyckas vidskeplig för vissa, är det sant att du själv med lyckliga totems eller hålla ett öga ut för turskyltar kan hjälpa många människor att känna sig mer lyckliga. Du bör inte spela alla dina goda känslor på godtyckliga symboler och skyltar, men det är helt friskt att känna sig lycklig på vilken dag du landade på en nyckelpiga, eller någon dag som börjar med en positiv omen.
  • Bild med titeln Känn lycklig steg 15
    2. Leta efter lyckliga insekter och djur. Över kulturer, insekter och andra djur trods ofta som antingen otur, eller lyckliga, beroende på situationen. Om du är ute bland djurlivet, håll ett öga ut för följande lyckliga insekter eller djur:
  • Kricketar. Crickets är dock att få lycka till från Europa till Asien, liksom de indianska stammarna som trodde på crickets som förmögenhet. I vissa kulturer, imiterar ljudet av en cricket som otur.
  • Nyckelpigor. Vissa tror att en nyckelpiga som landar på en nyligen ondskad kvinna kommer att avslöja antalet barn hon kommer att ha i sina fläckar, eller antalet dollar snart att hitta. Även nyckelpigor är tänkt att ta hänsyn till det bra väder. Döda aldrig en nyckelpiga om den landar på dig.
  • Dragonflies, scarabs, kaniner, örnar, sköldpaddor, delfiner, grodor, fladdermöss och många andra djur är också vanligt att vara lyckliga. Om du har ett favoritdjur, bära en bild eller en totem av det djuret med dig för lycka.
  • Bild med titeln Känn Lucky Steg 16
    3. Håll turplantor. Aromatisk och härlig, hålla växter i ditt hus kan vara ett underbart sätt att leva upp ditt utrymme, liksom en symbol för rikedom och välstånd i många kulturer. Olika växter anses ha en mängd olika lyckliga egenskaper. Vissa vanliga lyckliga husanläggningar inkluderar:
  • Honeysuckle, lavendel och jasmin är några av de mest aromatiska växterna du kan växa, omedelbart föra lugnande dofter i ditt utrymme. Vissa människor tror att närvaron av dessa växter kan hjälpa till att påverka dina drömmar, lättar dig för att sova och hjälpa till att lätta dig i en ny tur och förmögenhet.
  • Bambu är en av de lyckligaste växterna, trodde att föra rikedom, kreativitet och hälsa till planteringarna. Bambuskogar anses vara mystiska och heliga platser i många kulturer.
  • Basilika, rosmarin och salvia är alla trodde att vara skyddande örter att växa i ditt hem, eller runt ditt hem. Tenacious växter i många klimat är dessa aromatiska örter användbara i matlagning och användes även vanligt i exorcisms.
  • Bild med titeln Känn lycklig steg 17
    4. Bära lyckliga charmar. Du behöver inte gå och leta efter lyckliga charms-ta med dig! Att ha ett lyckligt halsband, kanins fot charm, en speciell sten eller annan liten prydnad i fickan, ge dig känslor av förmögenhet som kommer att hjälpa till att översätta till positiva handlingar och lyckliga beteenden.
  • Alternativt finner vissa människor faktiskt bra energi i "olycklig" Objekt och saker. Till exempel, svarta katter eller nummer 13. Om du hittar din svarta katt Keychain ger dig lugn, vem bryr sig om den populära åsikten säger.
  • Vidskepsliga övertygelser kan inte passa dina personliga känslor. Men det kan vara till hjälp att ha ett lugnande föremål för att påminna dig om en person, plats, tro eller ögonblick som centrerar dig och påminner dig hur lyckligt du verkligen är. Detta kommer också att få dig att känna dig lycklig utan vidskepelse.
  • Bild med titeln Känn Lucky Step 18
    5. Gör ditt utrymme lyckligt med feng shui. Medan det kan låta dumt, organisera ditt hus enligt principerna för design, bidra till att kanalisera din positiva och lyckliga energi till bra beteenden. Om du mår bra genom att skapa ett lyckligt och hälsosamt utrymme för dig själv, kommer du att beter sig på sätt som passar dina bästa intressen. Det blir åtminstone ett snyggt hus att göra det lättare att göra dina planer att komma till frigöring.
  • De-clutter-entréen till ditt hus. Enligt Feng Shui betonar ingången till ditt hus flytande positiv energi. Så städa upp runt ytterdörren. Kanske det kommer att öka din lycka, men det kommer åtminstone att göra det mer troligt att du kommer att få lycka till att hitta dina nycklar.
  • Vissa människor tycker att färgen på dina dörrar kan hjälpa till att göra ditt hem lyckligt. Enligt principerna för Feng Shui bör söderläge dörrar vara röda eller orange, medan de nordvändiga dörrarna ska vara blåa eller svarta.
  • Ordna möbler för att skapa cirkulära utrymmen. Boxy Organization kan avbryta positiv energi och tur i ditt hem. I stället, se till att skapa böjda arrangemang för dina möbler, för att skapa ett mer flytande bostadsutrymme.
  • Tips

    Att vara lycklig handlar om att ha en gnista, en speciell zing. Det betyder inte att du måste vara cool eller individuell eller riktigt bra på någonting. Alla har en speciell present eller talang eller kvalitet. Du måste bara titta på att hitta dem.
  • En lycklig charm är mer speciell än en miljard av dem. Se till att det betyder något för dig-kanske är det din favoritfärg, eller din mormor gav det till dig, eller om du hade det länge. Det behöver också sentimentalt värde. Pengar betyder inte någonting när det gäller lyckliga charmar.
  • Varningar

    Inte allt kommer att gå dig, du måste bara acceptera det. Klagar inte på människor om något är dåligt eftersom det inte hjälper.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande