Hur man exfolierar din hud med olivolja och socker

För mycket olivolja och socker kan vara dåligt för din mage, men tillsammans är de underbara för huden! Socker hjälper till att exfoliera din hud, Medan olivolja hjälper till att fuktas. Oljan kommer också att hjälpa till att smörja huden och skydda den mot sockers hårda korn. Inte varje sockerskrubb kommer att vara lämpliga för ditt ansikte eller kropp, men du måste göra justeringar beroende på vad du ska använda den för.

Steg

Del 1 av 4:
Gör en grundläggande skrubb
  1. Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 1
1. Häll ½ kopp (120 milliliter) extra jungfruolja i en liten glasburk. Krukan behöver ha en bred mun för enkel åtkomst, och vara tillräckligt stor för att hålla cirka 1½ koppar (350 milliliter).Extra jungfruolja är full av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det är bra för torr, oljig och åldrande hud. Det kan hjälpa till att behandla akne, eksem och psoriasis. Det kan ge huden en hälsosam glöd, och få det att bli mer slät och ungdomligt.
  • Om detta är för ditt ansikte, överväga att byta ut 1 till 2 matskedar (15 till 30 ml) av olivoljan med rosa höftolja. Den har vitamin C och anti-aging egenskaper, vilket gör den idealisk för torr, åldrande hud.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 2
    2. Rör om 15 till 20 droppar eterisk olja, om så önskas. Du kan bara använda en typ av olja, eller du kan använda en kombination av flera olika typer. Den eteriska oljan kommer att göra din skrubba lukt trevligare. Vissa typer av essentiell olja har också ytterligare fördel för huden.
  • Om detta är för ditt ansikte, minska beloppet till 10 till 15 droppar för att undvika eventuella irritationer.
  • För akne, prova Tea Tree, Bergamot eller Geranium Oil.
  • För anti-aging, prova granatäpple, grapefrukt eller lavendel.
  • För en ljusare eller glödande hud, använd Moringa olja eller pepparmintolja.
  • Torr hud kommer att dra nytta av rosolja, kamomill eller solrosolja.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 3
    3. Lägg till lite citrusjuice eller kryddor, om så önskas. Lägga till 2 till 3 matskedar (30 till 45 ml) av nypressad citron eller limejuice hjälper till att lysa upp din hud och ge skrubben en uppfriskande doft. Ett annat alternativ skulle vara att använda 2 till 3 matskedar (30 till 45 gram) kryddor, såsom kanel, äppelstycke, pumpa paj eller vanilj.
  • Om det här är för ditt ansikte, lämna juice / kryddor ut.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 4
    4. Lägg till 1 kopp (225 gram) vitt, granulerat socker till Gör en kroppscrub. Vitt, granulärt socker kommer att fungera för de flesta, och är lämplig för torr hud. Om du har känslig hud, försök dock något med mindre korn, såsom hjulsocker eller brunt socker. För att göra en extra exfoliating scrub, tillsätt ¼ kopp (55 gram) socker.
  • Medan detta recept är för socker och olja, kan du också använda salt. Fint havssalt ger en stor, friktionsfri skrubba. Byt bara sockret med samma mängd salt.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 5
    5. Lägg till 1 kopp (200 gram) brunt socker istället för att göra ansiktsskrubba. Vitt socker är mycket för hårt för den känsliga, känsliga huden på ditt ansikte. Om du planerar att göra ett ansiktsskrubb, bör du använda brunt socker istället. Det blir mycket mildare på ditt ansikte tack vare sina mindre granuler. Det är också en naturlig fuktighet, så det hjälper till att rita fukt i huden.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 6
    6. Rör allt ihop med en sked. Känna skrubben mellan fingrarna. Om skrubben är för grov och kornig för dig, rör om någon mer olivolja. Om det är för likvidärt, lägg till i mer socker. Börja med 1 matsked olja eller socker, lägg sedan till mer, om det behövs.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 7
    7. Förvara skrubben på en sval, torr plats. Sockerskrubbar är självbevarande, så de behöver inte kylas. Det är bäst om du använder dem inom 1 år, men.
  • Om du lade till citrusjuice i din skrubb, kommer den bara att vara 1 vecka ur kylskåpet och 2 till 3 veckor i kylskåpet. Detta beror på att citrusjuice är förgänglig.
  • Del 2 av 4:
    Använda skrubben på ditt ansikte
    1. Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 8
    1. Börja med ett rent, fuktigt ansikte. Tvätta ditt ansikte först, med din vanliga ansiktsrengöring. Skölj rengöringen av med varmt vatten. Detta kommer att ta bort smink och smuts och hjälpa till att öppna dina porer.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 9
    2. Skopa upp en liten mängd skrubba. Du behöver mindre än en myntstorlek på de flesta. Se till att du bara använder scrubs gjorda av bruna sockervita sockerskrubbar kommer att vara för hårda på ditt ansikte.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 10
    3. Massera skrubben på ditt ansikte. Använd en mild touch och uppåt, cirkulära rörelser. Fokusera på de torra, grova delarna av ditt ansikte och ta hand om att undvika den känsliga huden runt dina ögon. Det skulle vara en mycket bra idé att gnugga den på nacken också!
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 11
    4. Skölj skrubben med varmt vatten. Om ditt ansikte känns oljigt efteråt kan du tvätta det igen med varmt vatten och ansiktsrengöringsmedel.Följ det genom att stänka ditt ansikte med kallt vatten.
  • 5. Applicera toner i ditt ansikte för att stänga dina porer. Häll lite toner på en bomullsplatta. Torka det försiktigt över hela ditt ansikte. Detta kommer att hjälpa till att täta och dra åt dina porer.
  • Om du vill hålla fast vid naturliga ingredienser, försök använda lite rosenvatten som toner.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 12
    6. Applicera lite fuktkräm i din hud medan det fortfarande är fuktigt. Även om du använde mildt, brunt socker i skrubben, kan det fortfarande torka ut din hud. Applicera lite fuktkräm kommer att hjälpa till att hålla din hud slät och mjuk.
  • Det är mycket bättre att applicera fuktkräm till fuktig hud i stället för att torka, det hjälper till att täta fukten i.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 13
    7. Använd skrubben en gång till två gånger i veckan. Den bästa tiden att applicera skrubben är på natten. Detta ger din hudtid att fylla på och reparera sig själv. Om du har mycket känslig hud kanske du vill begränsa dig till en gång i veckan, eller ännu mer sällan. Om du använder skrubben för ofta kan du sluta irritera huden på ditt ansikte.
  • Del 3 av 4:
    Använda skrubben på din kropp
    1. Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 14
    1. Gå in i badkaret eller duschen. Scrubs fungerar bäst på fuktig hud, så njut av det varma vattnet i 5 till 10 minuter. Detta hjälper till att mildra huden upp i förberedelse för skrubben. Ha burk av scrub redo att använda.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 15
    2. Skopa ut en liten mängd skrubba. Hur mycket du skövar beror på vilket område av din kropp du kommer att skrubba. Du behöver mer skrubba för dina ben (dvs: palm full) än för dina fötter (dvs: myntstorlek).
  • Täck burken med locket omedelbart efter, speciellt om du tar en dusch, så att inget vatten kommer inuti.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 16
    3. Massera skrubben på din hud. Använd en mild, cirkulär rörelse medan du gör det. Håll kroppsdelen ut ur vattnet medan du gör det så att skrubben inte tvättas av. Du kan massera skrubben i upp till 1 eller 2 minuter.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 17
    4. Skölj skrubben av. Om din hud känner sig oljig efteråt, kan du tvätta den med tvål och mer vatten. Att lämna en tunn film av olja på din hud skulle inte vara en dålig idé, men, särskilt om du har torr hud. Oljan kommer att absorberas i din hud och hjälpa till att fukta den.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 18
    5. Följ upp med lite fuktkräm. Kroppsolja skulle vara ännu bättre Eftersom det absorberar i din hud lättare. Lätt klappa din hud torr, så att den fortfarande är fuktig, men inte droppande våt-applicera då din önskade fuktgivande lotion o kroppsolja.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 19
    6. Använd skrubben upp till en eller två gånger i veckan. Undvik att använda skrubben för ofta, eller du kan sluta irritera din hud. Du kan också använda skrubben mindre, om du föredrar. Skrubben är självbevarande, så det borde vara upp till 1 år - om det börjar se eller lukta dåligt före då, men kasta det ut.
  • Om du lade till citrusjuice till din skrubb, använd den inom 1 vecka. Du kan förlänga sin hållbarhet till 2 eller 3 veckor genom att hålla den i kylskåpet, dock.
  • Del 4 av 4:
    Med skrubben under rakning
    1. Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 20
    1. Blöt dina ben i varmt vatten i 5 minuter. Detta kommer att hjälpa till att öppna dina porer och mjuka håren i förberedelse för rakning. Du kan göra det i badkaret eller duschen.
    • Det finns blandade åsikter om huruvida du borde använda en skrubba innan du rakar. Vissa människor rekommenderade medan andra råder emot det. Om du har känslig hud kanske du vill undvika detta.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 21
    2. Massera skrubben på benen. Skopa upp en palmful av skrubben, applicera sedan den på benen med en mild, cirkulär rörelse. Det kan vara en bra idé att arbeta ett ben i taget så att du inte av misstag tvättar skrubben.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 22
    3. Raka dina ben. Du kan skölja skrubben först och applicera en rakkräm, eller du kan använda skrubben i stället för rakkräm. Var noga med att använda en skarp, ren rakhyvel för närmaste rakning, och skölj rakhyveln omedelbart efter.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 23
    4. Skölj dina ben och använd sedan skrubben igen. Skölj scrub / rakkräm av dina ben först. Använd sedan skrubben med samma metod som tidigare.
  • Bild med titeln Exfoliera din hud med olivolja och sockersteg 24
    5. Tvätta benen med tvål och varmt vatten för att bli av med någon kvarvarande olja. Alternativt kan du hoppa över tvålen och lämna en tunn film av olja på din hud. Din hud kommer att absorbera denna olja och bli mjukare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Överväg att hoppa över tvålen efter sköljning av skrubben. Den oljiga återstoden kommer att absorberas i din hud och hjälpa till att mjuka upp det.
  • Om du kommer att hålla den här skrubben i duschen, blir en högkvalitativ plastburk bättre. Undvik billig plast, speciellt om du har lagt till eterisk olja, eftersom det kommer att försämras över tiden.
  • Skrubben ska vara upp till 1 år. Om det börjar lukta eller se dåligt innan du, kassera det.
  • Du kan använda dessa scrubs en gång i veckan.
  • Applicera lite toner och fuktkräm i ditt ansikte efter användning av ansiktsskrubben.
  • Ju mer socker du använder, den grova skrubben kommer att vara.
  • Använd inte vita sockerskrubbar på ditt ansikte. Det är för hårt.
  • Varningar

    Var försiktig med skrubben, speciellt om du har känslig hud.
  • Citrusjuice / olja gör din hudkänslig för solljus. Det är bäst att använda denna skrubba på natten. Om du använder den på morgonen, bära långa byxor / ärmar efteråt.
  • Applicera inte scrubs till irriterad eller solbränd hud. Använd inte dem när du har ett utslag antingen.
  • Saker du behöver

    • 1 kopp (225 gram) socker
    • ½ kopp (120 milliliter) olivolja
    • 2 till 3 matskedar (30 till 45 milliliter) citrusjuice (tillval)
    • 15 till 20 droppar eterisk olja (tillval)
    • Sked
    • Liten, glasburk
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande