Hur man hittar billiga sätt att komma hem för semestern

Högsäsongen är en spännande tid på året men det kan också vara mycket dyrt. Du kanske vill spara lite pengar genom att hitta ett billigare sätt att komma hem för semestern. Typiskt utjämnar flygbolagen sina priser under semestern på grund av ökningen av efterfrågan. Om du vill undvika höga flygbiljetter bör du överväga att planera lite flexibilitet i din resväg, och boka ditt flyg tidigt och använda lämpliga sökverktyg. Om biljetten ser orimliga eller du inte vill flyga, kan du också överväga att planera en vägresa med en vän och tar tåget eller hoppar på en buss.

Steg

Metod 1 av 3:
Planerar din resväg
  1. Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 1
1. Gå tidigt och kom tillbaka sent. Eftersom flygbiljetter blir dyra under semestern, kan du försöka planera din resväg så att du lämnar innan semestern rush och återvänder efter det. Om du är egenföretagare kan det vara ett bra alternativ. Om du har mycket flexibilitet på din arbetsplats kan det också vara ett alternativ.
  • Undvik att flyga på en söndag.
  • Se om du kan arbeta på distans. Du kan överväga att fråga din chef om det är möjligt att arbeta på distans i några dagar. Om du får godkännande kan du stanna några extra dagar och dra nytta av billigare flygdagar.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 2
    2. Titta på att flyga med ett anslutningsstopp. Genom att boka ett anslutande flyg kan du kanske spara lite pengar. Men du borde väga kostnadsbesparingarna mot den högre risken att bli försenad eller fast vid anslutningsflygplatsen. Tänk på hur mycket besparingar som är värda den extra risken att bli försenad och eventuellt sakna ditt flyg på grund av ett problem på anslutningsflygplatsen.
  • Innan du letar efter ditt flyg, skriv ner ett dollarbelopp som representerar de kostnadsbesparingar som skulle vara värda det för dig att köpa en anslutning i motsats till ett direktflyg. Använd denna dollarbelopp för att informera ditt beslutsfattande.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 3
    3. Överväga att flyga ut ur en annan stad. Du kan ibland hitta billigare flygningar som lämnar från flygplatser i en annan stad. Om du hittar en billigare flygning som lämnar från en alternativ stad, bör du också lägga till kostnaden för marktransporter till den andra flygplatsen. Om kostnaden för marktransport plus kostnaden för billigare flyg är dyrare än ett flyg från din lokala flygplats, kanske du bara ska flyga ut ur din lokala flygplats. Om det är billigare och du har tid, kan det vara ett bra sätt att spara pengar.
  • Om du bor i Toronto, kan du till exempel hitta en billigare flyg till ett amerikanskt resmål genom att söka efter flyg som lämnar från Buffalo.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 4
    4. Flyga in i en annan stad. Tänk på om din resväg skulle låta dig flyga in i en annan stad och om det här alternativet skulle vara billigare. Du kan ibland hitta billigare flyg till alternativa städer som fortfarande är nära till din slutdestination. Se om besparingarna är tillräckligt stora för att motivera ytterligare marktransporter till din slutdestination.
  • Om du har en vän i en stad som är billigare att flyga till och nära till din slutdestination, kan du flyga dit först och sedan ta dig till din slutdestination.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 5
    5. Flyga på den faktiska semestern. Om din semesterresa tillåter det, kan du flyga på den faktiska semestern. Vanligtvis undviker folk att flyga på tacksägelse eller juldag. Som ett resultat tenderar flygningar på dessa dagar att vara billigare. Om dina familjeplaner tillåter det, kan du också flyga på semestern själv och spara lite pengar.
  • Metod 2 av 3:
    Söka efter billiga semesterflygningar
    1. Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 6
    1. Boka ditt flyg tidigt. Det enklaste sättet att spara pengar är att boka ditt flyg tidigt. Du bör försöka boka ditt flyg två eller tre månader före tid. Det här är när de billigaste biljetterna är tillgängliga, och priserna stiger vanligtvis ungefär trettio dagar före ditt flyg. Om du väntar på grund av de höga priserna kan du helt enkelt lägga till pengar till din biljett för varje dag av procrastination.
    • Om du bokar för hösten eller vinter semester säsonger, kan du lägga $ 5 per dag för varje dag du väntar.
    • Undvik sista minuten bokning. Om du bokar en dag eller till och med en vecka i förväg, betalar du betydligt mer än om du hade bokat minst en månad i förväg.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 7
    2. Använd en mängd olika sökverktyg. Även om många webbplatser kommer att hävda att det är det ultimata navet för flygsökningar, finns det ingen magisk webbplats som sparar pengar. Det är snarare bäst att handla runt med några av de stora sökmotorns webbplatser och sedan jämföra resultat. Vissa webbplatser, som Farecompare, låter dig söka över några webbplatser samtidigt och jämföra resultat i olika webbläsare.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 8
    3. Sök med en inkognito-webbläsare. Eftersom flygbolagen kan använda cookies för att undersöka de flygningar du letar efter och kan justera priserna i enlighet med detta kanske du vill söka i inkognito-läge. Om du inte vill använda Incognito-läge kan du också rensa dina cookies innan du gör ett köp som ska bli av med din sökhistorik.
  • Om du använder Chrome Webbläsaren väljer du "Nytt inkognito-fönster" under Arkiv-menyn.
  • Om du använder Firefox-webbläsaren väljer du "Nytt privat fönster" under Arkiv-menyn.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 9
    4. Köp din biljett på tisdag eller onsdag. Budgetbiljetter går till försäljning i början av veckan och priskriget börjar vanligtvis på tisdag, så det här är dags att boka ditt flyg. En strateger rekommenderar att du bokar ditt flyg på telefonen mellan midnatt på tisdag och onsdag klockan 1. Tydligen var de budgetflyg som inte såldes in i flygbolagssystemen vid denna tidpunkt, vilket gör det till en lämplig tid att köpa. Du måste följa tidszonen för det specifika flygbolaget och ring dem direkt.
  • Försök att ringa Delta Air Lines, JetBlue Airways eller Spirit Airlines onsdag på 1:00 Eastern Standard Time.
  • Försök att ringa AirTran, American Airlines, American Eagle Airlines, Southwest Airlines och United Airlines onsdag på 1 am Central Time Zone.
  • Ring Alaska Airlines, Allegiant Air och Virgin America på onsdag klockan 1:00 Pacific Time Zone.
  • Ring Hawaiian Airlines på onsdag på 1 AM Hawaii-Aluetian Time Zone.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 10
    5. Sök med flexibla resedagar. När du söker på online för billiga flyg, klicka på alternativet "Flexibla dagar". Om det inte finns något alternativ på söksidan använder du, försök att mata in olika dagar i söksystemet. Vanligtvis kommer de flesta att resa under vissa dagar under semesterperioden. För att spara pengar kan du resa på billigare dagar när färre människor reser.
  • Försök till exempel flyga tillbaka från Thanksgiving på måndagen istället för söndagen.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 11
    6. Resa på opopulära tider på dagen. Du kan spara pengar genom att välja tidigt på morgonen eller sena kvällen, eftersom den högsta efterfrågan är vanligtvis för flygningar under normala pendlingstimmar. Om du reser tidigt eller sent, bör du också överväga om du kommer att sluta spendera mer pengar på marktransporter.
  • Kontrollera om de offentliga bussarna körs när du behöver dem för en tidig morgon eller sen kväll. Om de inte är, överväga hur mycket du kan sluta spendera på en taxi eller andra medel för marktransport.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 12
    7. Få flygvarningar. Registrera dig för att ta emot flygvarningar för billiga flyg till din destination. Du kan anmäla dig till flygvarningar från ditt lokala flygbolag, ett resebyrå eller bokningswebbplats. Dessa flygvarningar skickas vanligtvis via e-post eller textmeddelande. Du måste anmäla dig till en av webbplatserna och sedan ställa in dina önskemål. Du kommer att få varningar när priserna släpps för dina favoritflygor.
  • Farecompare, AirfareWatchDog och YAPA-webbplatser erbjuder alla gratis flygvaror.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 13
    8. Prata med en representant om att använda dina poäng. Om du har en körsträcka biljett som du vill använda för din semesterbiljett, kanske du vill prata med en mänsklig representant på ditt lokala flygbolag. De kan kanske kolla dina alternativ snabbare än om du skulle göra det själv online.
  • Om du är en del av flygpunkter eller frekventa Flier Miles-system, kanske du vill titta på att använda dina miles för semesterperioden. Du bör dock notera att du kanske måste använda dubbel eller trippel den vanliga mängden poäng som behövs för att komma till din destination. Ändå, om du är villig att dela med milen eller poängen, kan detta tillvägagångssätt spara pengar.
  • Metod 3 av 3:
    Går hem med markresor
    1. Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 14
    1. Komma på tåget. Tåget kan vara ett avkopplande sätt att resa och kan spara pengar om priserna är lägre än för flygningar i din region. Att ta tåget kan vara ett bra sätt att ge dig en tid ensam innan semestersäsongens festligheter. Du bör boka dina semestertåg biljetter tidigt för att undvika semesterhösten. Även om tågresor är långsammare än att flyga, kan det vara avkopplande, bekvämt och prisvärt.
    • Boka dina tågbiljetter minst två veckor i förväg.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 15
    2. Ta bussen. Du kan spara betydande mängder pengar genom att ta bussen hem för semestern, eftersom busspriser är vanligtvis billigare än flygpriserna. Det finns många rabattbusstjänster som går mellan olika städer, så du bör titta på konkurrenterna i din region.
  • Om du tar bussen, kom ihåg att ta med en kudde och lite underhållning för resan som en roman eller lite bärbar musik.
  • Bild med titeln Hitta billiga sätt att komma hem för semestern Steg 16
    3. Kör. Du kan spara pengar genom att köra hem för semestern. Du bör beräkna kostnaden för bränsle för din resa hem samt vägresor som äter ute, kaffe och grop stannar. Om dina förväntade bränsle- och turkostnader ser lägre än flygpriserna och du har tid att köra, kan det här vara ett roligt sätt att spara pengar under semesterperioden.
  • Om du har en vän eller en syskon som också går hem för säsongen, kan du fråga om de vill köra tillsammans. Detta kommer att skära din vägresa kostar i hälften.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande