Hur man gör semester shopping på en budget

Semesterna utgör årets största presentköpssäsong, och så kul som semesterhopping kan det bli stressigt när du är på en budget. Presentpriserna kan vara höga, men du kan fortfarande hitta bra presenter utan att bryta banken denna semestersäsong genom att skapa en budget och bota dina shoppingbehållare i butiken.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa din budget
  1. Bild med titeln Gör semester shopping på en budget Steg 1
1. Ange en utgiftsgräns för att börja konfigurera din shopping budget. Ta en titt på ditt bankkonto och bestämma hur mycket du kommer att kunna avsätta för semesterhopping i år. Skriv ner några externa utgifter, beräkna hur mycket inkomst du gör under den tiden, och se hur mycket du har lämnat för att spendera på gåvor.
  • Utanför kostnader kan innehålla hyror, matvaror och resor och pendlar.
  • Om du planerar framåt kan du börja sätta pengar åt sidan för semester shopping bra innan semesterperioden kommer att gå. Syfte att börja spara på sommaren för att ha gott om shoppingfonder i november och december.
  • Bild med titeln Gör semester shopping på en budget Steg 2
    2. Faktor i andra semesterkostnader för att få en fullständig bild av dina utgifter. Kommer din semestersäsong att innehålla extra kostnader, andra än gåvor? Tänk på om du behöver spendera pengar på att skicka semesterkort, köpa förpackningspapper, dekorera ditt hus eller resa till semestern.
  • Detta ger dig en mer realistisk känsla av hur mycket pengar du kommer att spendera under semesterperioden, bortom de normala, vardagliga utgifter du har.
  • Bild med titeln gör semester shopping på en budget Steg 3
    3. Gör en lista över alla du behöver köpa en present till. Tänk på alla familjemedlemmar och vänner du behöver köpa gåvor för, lista sedan 1-2 presentidéer för varje person. Att ha en inköpslista kommer att hålla dig organiserad och på spår när du går ut för att börja köpa.
  • Du kanske också vill inkludera personer som får semestertips, som din barnvakt, postbärare eller dörrvakt.
  • Skriv din lista ner på papper eller på din telefon. Att ha det praktiskt när du är ute och handlar hjälper dig att undvika att bli distraherad av andra gåvor, som kan ta dig över din budget.
  • Bild med titeln gör semester shopping på en budget Steg 4
    4. Gör lite forskning och bestämma om ett belopp för varje gåva. Titta på online-återförsäljare, i butiker, och på butikswebbplatser för att se hur mycket du behöver spendera för varje gåva du vill köpa. Det är viktigt att göra denna forskning innan du börjar köpa. Du ställer i huvudsak en utgiftsgräns för varje gåva och person, som kommer att hålla dig inom din budget.
  • Faktor i försäljningsskatt också. Titta upp procentsatsen i ditt tillstånd och beräkna det för varje gåva för att få den mest exakta projektionen.
  • Känn inte dåligt om du spenderar mer pengar på vissa människor än andra. Det är normalt att ge dyrare gåvor till människor du är närmare än bekanta.
  • Bild med titeln Gör semester shopping på en budget Steg 5
    5. Faktor i frakt om du köper online. Om du planerar att köpa gåvor online behöver du vanligtvis betala extra kostnader för frakt och hantering, vilket kan variera beroende på webbplatsen och där produkten är frakt från. För att se hur mycket dina fraktkostnader kommer att vara, lägg till objekten i din kundvagn och gå till kassan, men slutför inte köpet. Notera nedgångskostnaderna och lägga till dem i din utgiftsprojektion för den gåva eller personen.
  • Vissa webbplatser ger dig fri frakt om du går över ett visst dollarbelopp. Om du hamnar under det magiska numret, bestäm om det är mer meningsfullt att lägga till några få objekt i din kundvagn, eller om du sparar mer pengar genom att helt enkelt betala fraktkostnaderna.
  • Vissa butiker har också gratis fraktkampanjer runt semestern, inklusive gratis fraktdagar. Håll ett öga för dessa kampanjer-återförsäljaren kan meddela dem några dagar på förhand eller på dagen för.
  • Bild med titeln gör semester shopping på en budget Steg 6
    6. Ändra din presentlista efter behov. När du har skapat en allmän budget för varje persons gåvor, lägg till de utgifterna för att få dina totala semesterkostnader. Jämför sedan dessa kostnader till utgiftsgränsen du bestämde dig tidigare. Om dina kostnader är högre än din gräns måste du hitta platser att skära.

    Om du behöver sänka kostnaderna ..

    Ge en liknande gåva som är billigare. I stället för att köpa en apparat för någon som älskar att laga mat, kan du ge dem en kokbok för en billigare men fortfarande personlig gåva.

    Justera din budgetering på andra områden. Till exempel kan du spara pengar på mat genom att laga egna måltider istället för att gå ut för att äta och spara pengar på gas genom att ta kollektivtrafik.

  • Metod 2 av 3:
    Begränsande utgifter medan du handlar
    1. Bild med titeln gör semester shopping på ett budget Steg 7
    1. Håll dig till din inköpslista och bli inte frestad av andra saker. När du väl kommit i affären är det lätt att bli distraherad av de stora displayerna, försäljningen och produkterna som anges för semestern. Stanna som fokuserad som möjligt genom att bara gå till gångar och delar av affären där dina inköpslista är föremål. Försök att inte vandra runt, och om du befinner dig att få sidospår eller frestad av en produkt som inte finns på din lista.

    Dricks: Om du befinner dig att få sidospår eller frestad av en produkt som inte finns på din lista, lämna butiken i några minuter. Att komma bort från kaoset i butiken, även i några minuter kan hjälpa dig att återfokusera.

  • Bild med titeln Gör semester shopping på en budget Steg 8
    2. Betala med kontanter så mycket du kan i butiker. Det är lätt att överskrida när du använder kredit- och betalkort - ibland känns det knappt som att du spenderar pengar! För att undvika detta problem, köp så många gåvor med pengar som möjligt. Du har en mer exakt känsla av hur mycket du betalar, och kan stoppa dig själv när du närmar dig din utgiftsgräns.
  • Om överspänning är ett stort problem, försök att gå till ATM precis innan du går in i en butik. Dra tillbaka tillräckligt med pengar för att köpa den gåva (er) du ska åka dit för, och det är det.
  • Bild med titeln Gör semester shopping på en budget Steg 9
    3. Kontrollera och jämför online-återförsäljare för bra erbjudanden. Många online-säljare, som Amazon och Ebay, erbjuder ett stort antal produkter för lägre priser än du kan hitta dem i butiken. Om du handlar på nätet, se till att du kontrollerar flera återförsäljare för att du ska få bästa möjliga pris.
  • Du kanske också vill jämföra online-säljare mot tegel och mortelbutiker. Ibland kommer butikerna att sälja objekten till ett billigare pris.
  • Köp bara från legitima återförsäljare och butiker som du är bekant med. Scammers finns i överflöd under semestern, så nu är det inte dags att prova en ny webbplats, även om priserna är lägre.
  • Bild med titeln gör semester shopping på en budget Steg 10
    4. Överväg att göra egna gåvor när du kan. Att skapa och ge handgjorda gåvor kan lägga till en personlig touch och sparar också pengar också. Om du är ute av pengar, kolla upp några enkla DIY semestergåva tutorials online och välja några som dina nära och kära kommer att uppskatta.
  • Prova gör smycken, badbomber, ornament, eller stearinljus.
  • Bild med titeln gör semester shopping på ett budget Steg 11
    5. Butik ensam så andra människor kan inte trycka dig att spendera. Att shoppa med vänner och familj kan vara kul, men du kan också hitta dig själv att köpa onödiga saker när de uppmuntrar det.Du kan ta hela tiden (och raster) som du behöver och det blir lättare att hålla fast vid din lista, bara går in i butikerna och gångarna som du behöver.
  • Bild med titeln Gör semester shopping på en budget Steg 12
    6. Handla tidigt för att begränsa din stress. Starta din semester shopping i november eller till och med oktober hjälper dig att skära ner på kostnader och stress när december kommer runt. Du behöver inte spendera extra pengar på rush frakt eller tvingas leta efter alternativ om dina gåvor går slut i lager. Du kan också fånga bra erbjudanden genom att titta före semesterperioden.
  • Du kan även handla för gåvor året runt. När semesterperioden börjar, kanske du inte ens behöver shoppa!
  • Bild med titeln Gör semester shopping på en budget Steg 13
    7. Gå och shoppa för gåvor när du känner dig lugn för att undvika känslomässiga utgifter. Om du handlar när du känner dig stressad, utmattad, eller upprörd, kommer du sannolikt att spendera mer pengar på gåvor som inte finns på din lista och på saker du inte behöver. Försök att hämta på de emotionella triggers som skickar dig att nå för ditt kreditkort och hitta andra sätt att bota dem, som att prata med en vän eller träna. Gå till affären när du känner dig lugn och i kontroll.
  • Du kan också prova 24-timmarsregeln. Om du hittar något som skulle vara en perfekt present, men det är inte på din lista, vänta 24 timmar innan du köper den. Väntar på att extra tid kan hjälpa dig att inse att gåvan inte är nödvändig eller värt den extra kostnaden.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta erbjudanden och skärningskostnader
    1. Bild med titeln gör semester shopping på ett budget steg 14
    1. Dra nytta av Black Friday och Cyber ​​Monday Sales. Helgen efter Thanksgiving, från svart fredag ​​genom cyber måndag, är känd för att ha bra erbjudanden. Vissa försäljningar kommer att finnas tillgänglig online, medan andra bara är för inköp i butik, och många av dem är inte tillkännagivna till dagen för. Titta upp de återförsäljare som du vill köpa från och se vilken typ av erbjudanden de erbjuder.
    • Om erbjudandenen är bra, är det en bra chans att du sparar pengar och avslutar din semester shopping tidigt.
    • Oroa dig inte om du saknar det här presentköpsfönstret. Vissa återförsäljare erbjuder semesterförsäljning genom december också.
  • Bild med titeln gör semester shopping på ett budget Steg 15
    2. Leta efter rabattkoder för affärer och online-återförsäljare. Spara upp några kuponger du får i posten eller från butiker och kataloger. Innan du handlar, kamma genom din stash och se om det finns rabatter du kan använda. Om du handlar på nätet kan du göra samma sak genom att snabbt googling kupongkoder för de butiker du tittar på.
  • Bild med titeln göra semester shopping på ett budget steg 16
    3. Använd Cashback Credit Cards eller Points to Shop. Du kan använda kreditkortsbelöningar och pekar på att köpa presentkort eller varor från vissa återförsäljare. Logga in på ditt kreditkorts hemsida för att se om du kan spendera dina poäng på gåvor.
  • Du kan också använda kort som ger dig pengar tillbaka på dina inköp.
  • Bild med titeln gör semester shopping på en budget Steg 17
    4. Kontrollera efter gamla presentkort du kan använda för att köpa gåvor. Gå igenom din plånbok och alla andra kortstashes för att se om du har några presentkort du kan använda. Dra ut dem och använd dem för att spara pengar medan du köper gåvor för vänner och familj, eller kontanter dem på en webbplats som höjning, vilket låter dig sälja onödiga presentkort.

    Dricks: Om du har ett presentkort som du vet kommer du inte att använda i framtiden, överväga att ge det som en gåva till någon annan. Se till att det är på en vanlig dollarbelopp, som $ 15 eller $ 20, så mottagaren vet inte att du regifterar det.

  • Bild med titeln gör semester shopping på en budget Steg 18
    5. Handla i sparsamhetsbutiker för mer överkomliga priser. Räkna inte ut sparsamhetsaffärer och dollar butiker när du går semester shopping. Du kan köpa intressanta, unika kläder och tillbehör på en sparsam butik och handla för små, billiga strumpor på dollar eller rabattbutiker. Duck inuti för att se vad de har på lager, skriv ner några presentmöjligheter, och se om du kan ersätta dem för dyrare gåvor på din lista.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande