Hur man bokar en flygbiljettbiljett

Bokning av ett flygbiljett kan verka komplicerat när det finns så många webbplatser, flygbolag och resebyråer att välja mellan. Flygpriserna fluktuerar också hela tiden, vilket gör bokningsprocessen ännu mer komplicerad. Men med lite forskning och flexibilitet kan du boka din nästa flygbiljett sömlöst.

Steg

Metod 1 av 3:
Bokning av ett flygbiljett online
  1. Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 5
1. Leta efter flyg i förväg. Den bästa tiden att boka ett inrikesflyg är mellan 112 och 21 dagar innan du avgår för att säkra den lägsta biljetten. 54 dagar tidigare anses den perfekta tiden. Men även bokning 54 dagar innan din resa är inte garanterad att få dig den lägsta biljetten.
  • Om du bokar en internationell flygbiljett, bör du boka så långt i förväg som möjligt, speciellt om din destination är mindre eller bara har en närliggande flygplats.
  • Om du flyger till ett populärt resmål under en populär tid, som Florida under Spring Break, bör du boka så långt i förväg som möjligt. Eftersom det här flyget är populärt är det osannolikt att biljettpriset sänks.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 6
    2. Kontrollera AirFare Deal webbplatser. Innan du bokar, skanna en webbplats för flygbiljett, som Airfare Watch Dog, för försäljning. Detta är särskilt användbart om din destination eller resedatum är flexibla så att du kan dra nytta av alla erbjudanden.
  • Flygbolag delar ibland försäljning med sina kunder via sina webbplatser eller nyhetsbrev. Du kan prenumerera på nyhetsbrevet i dina bästa flygbolag eller besöka deras webbplatser för att söka efter erbjudanden.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 7
    3. Ange dina reseuppgifter på en aggregator webbplats. Besök en aggregatorwebbplats som söker flera flygbolag, som Skyscanner, Momondo eller Googleflights, och ange din reseinformation. Webbplatsen kommer att kunna visa dig massor av flygalternativ för din begärda destination och datum som du kan sortera efter pris, flygbolag eller längd.
  • Många aggregatwebbplatser kan du ange flera destinationer och sökflyg på flera datum. Detta hjälper dig att hitta den bästa affären om din resa är flexibel.
  • Om du har tid, kolla några aggregatwebbplatser. Vissa webbplatser kan annonsera olika priser så det är bra att kolla och se till att du får den bästa affären.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 8
    4. Välj hur många stopp du vill göra. Många flygningar, särskilt till långt borta platser, kommer att kräva att du gör stopovers på flygplatser längs vägen. Ibland kommer dessa att innebära att man byter plan och går igenom säkerheten igen. När du tittar på flyg, kom ihåg att komma ihåg hur många stopp du är bekväm att göra. Kontrollera också hur länge och vilken tid på dagen stannarna är.
  • Du kanske kan hitta en billigare flyg om du är bekväm att lägga till en extra mellanlandning. Det är dock viktigt att ta hänsyn till om längden och tiden för mellanlandet är värt pengarna du kommer att spara.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 9
    5. Klicka igenom till flygbolagets hemsida. När du har hittat den bästa resan väljer du den på aggregatorns webbplats och flyttar till flygbolagets direkta webbplats för att boka dina biljetter. Vissa aggregat gör att du kan boka biljetten via deras hemsida, men det kan finnas en extra serviceavgift.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 10
    6. Välj din plats. Många flygbolag gör det möjligt för dig att välja ditt säte vid din bokningstid. Se till att du väljer platser för alla passagerare som du bokar flygbiljetter till. Du kan välja att sitta ihop, om det finns utrymme för din fest, och om du vill ha en gånggång, fönster eller mittsäte. Du kan också kunna välja sitsuppgraderingar, som extra benrum, mot en extra kostnad.
  • Om ditt flygbolag inte tillåter dig att välja sitt säte vid bokningstillfället, kanske du kan göra det när du checkar in. Om du har en specifik sitsepreens eller behöver sitta med dina resekamrater, till exempel om du reser med ett barn, ring ditt flygbolag för att se hur du kan göra arrangemang i förväg.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 11
    7. Välj att göra det till ett paket eller inte. Mot slutet av bokningsprocessen kan ditt flygbolag föreslå tillägg som du kan boka, till exempel hotell eller biluthyrning. Du kan lägga till dessa vid bokningstillfället eller boka dem separat från din flygbiljett.
  • Innan du väljer en tillägg som en hotellvistelse eller biluthyrning, bör du göra lite forskning online och se till att ditt flygbolag erbjuder dig en hel del.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 12
    8. Begär speciella boende. Om du behöver några speciella boende för ditt flyg, till exempel en rullstol, begära dessa vid bokningstillfället. Om du inte uppmanas att ange den här informationen under din online-bokning, ring ditt flygbolag direkt.
  • Andra speciella boenden kan innehålla resor med service djur, medicinska problem och kostbegränsningar.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 13
    9. Välj att lägga till försäkring eller inte. Under bokningsprocessen kan du också bli uppmanad att lägga till försäkring. Läs det fina utskriften och bestäm om ditt flyg och resa kräver försäkring eller inte.
  • Du kan vara täckt av försäkring genom ditt arbete, hälso- och sjukvård eller kreditkort. Det är en bra idé att titta på dessa alternativ och jämföra kostnader om du vill lägga till försäkringsskydd för din resa.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 14
    10. Boka din biljett! På flygbolagets hemsida, bekräfta att all din reseinformation är korrekt. Följ sedan anvisningarna för att ange din personliga och betalningsinformation för att slutföra dina biljetter. Du kan också behöva den personliga informationen hos någon annan som flyger med dig.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 15
    11. Få din bekräftelse och kvitto. Efter bokningen ska din kvitto och biljettbekräftelse mailas till dig. Om du inte får det inom några timmar efter bokning, kontakta ditt flygbolag.
  • Spara e-postkopian av kvittot i en säker mapp. Det skulle vara en bra idé att skriva ut en kopia också.
  • Metod 2 av 3:
    Undersöker din resa
    1. Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 1
    1. Bestämma vart du ska. Beroende på din resa kan du ha lite flexibilitet när det gäller din exakta plats. Gör lite forskning för att hitta det perfekta resmålet för dig.
    • Till exempel, om du vill besöka Karibien, finns det över 28 ö nationer och 7000 enskilda öar att välja mellan.
    • Om din destination är fast, kan du fortfarande kunna undersöka sekundära flygplatser. Till exempel, om du besöker dina släktingar i San Francisco, kan du också titta på att flyga till den närliggande Oaklands flygplats.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 2
    2. Bestämma när du går. Med dina medresenärer, bestäm när du åker på din resa och hur länge. Ju mer flexibla du är med dina datum, desto lättare är det att hitta en affär.
  • Om dina datum inte är flexibla eller om din resa kommer upp väldigt snart, är det bäst att boka så snart som möjligt. Detta är särskilt viktigt om du flyger under en populär period, som Thanksgiving.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 3
    3. Kontrollera om du behöver viseringar eller vaccinationer. Vissa internationella destinationer kommer att kräva att besökare har speciella visum för att komma till sitt land eller få vaccinationer i förväg. Inkludera detta i din forskning så att du har tid att göra arrangemang, ansöka om viseringar och schema resevaccinationsföretag.
  • För den senaste informationen, besök ditt lands resorrådgivning som resa.gc.ca för kanadensare eller resa.stat.gov för amerikaner.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 4
    4. Tänk på vem och vad du reser med. Till exempel, om du reser med ett spädbarn, beroende på flygbäraren, kanske du inte behöver köpa ett separat säte för barnet. Att resa med en bebis kan dock också innebära att du måste packa extra saker som en blöja väska, lekplats eller barnvagn.
  • Metod 3 av 3:
    Bokning av ett flygbiljett med resebyrå
    1. Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 16
    1. Samla all din reseinformation. Från din forskning, upprätta din resmål och datum, även om det är flexibla. Se också till att du har din betalningsinformation och den personliga informationen för dig själv och dina medresenärer till hands.
    • Till exempel kan du behöva veta alla resenärers födelsedatum och passnummer.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 17
    2. Hitta ett välrenommerat resebyrå. Fråga dina vänner och familj för rekommendationer om du inte har arbetat med ett resebyrå innan. Om du inte kan få en personlig rekommendation, sök online för en resebyrå med bra recensioner.
  • Ta dåliga recensioner med ett saltkorn. Vissa människor kommer att posta dåliga recensioner helt enkelt för att de inte fick sin väg med något som gick mot företagets politik.
  • Var uppmärksam på hur många bra och dåliga recensioner en agent fick. Om de hade många dåliga recensioner nyligen skulle det vara bäst att undvika dem.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 18
    3. Möt med ditt resebyrå personligen eller via telefon. Beroende på resebyrån kan du kanske gå personligen eller du kan arbeta med någon via telefon. Se till att ditt resebyrå är kunnig, vänlig och serviceorienterad. De borde kunna svara på alla dina frågor och ha erfarenhet av att boka liknande resor till den du vill fortsätta.
  • Har alla dina frågor redo före tid, helst på ett tryckt pappersark. Detta kommer att se till att du inte glömmer att fråga något.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 19
    4. Ge din resebyrå din resa information. Ange ditt resebyrå med destinationen och datumen för din resa. Om du är flexibel med närliggande destinationer, flera stopovers eller liknande datum, se till att du ska berätta för ditt resebyrå som information. Låt också ditt resebyrå veta om dina önskemål och eventuella boende.Till exempel:
  • Berätta för dem din sittgrupp, som gånggång eller fönster.
  • Låt dem veta om du behöver speciella boende, som en rullstol.
  • Nämna om du är intresserad av att köpa tillägg, som hotellvistelser och biluthyrning.
  • Om du behöver köpa försäkringar, var noga med att berätta det här.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 20
    5. Boka din biljett! Efter att ha fått din information, kommer ditt resebyrå att presentera dig med några flygalternativ för din resa. Välj det bästa alternativet för dig och fortsätt att prata med ditt resebyrå för att avsluta boka dina flygbiljetter. Agenten behöver din personliga och betalningsinformation.
  • Har all din information till hands och redo innan du bokar din biljett. Detta kommer att göra bokningsprocessen mer effektiv.
  • Bild med titeln Boka ett flygbiljett Steg 21
    6. Ta emot ditt kvitto och bekräftelse. Ditt resebyrå kommer sannolikt att välja att maila ditt kvitto och bekräftelse på ditt biljettköp. Om du inte får ett mail kort efter bokningen, ring ditt resebyrå. Du kan också kunna begära ditt kvitto och bekräftelse i hård kopia om du inte har tillgång till e-post.
  • Spara din e-postbekräftelse i en säker mapp så att du inte tar bort det av misstag. Skriv ut e-postmeddelandet, om du stöter på tekniska svårigheter närmare din resa.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan också klara middagspreferenser vid bokningstillfället om ditt flygbolag ger mat på ditt flyg. Om du har dietbegränsningar, till exempel allergier, se till att du inkluderar det i din måltidsförfrågan.
  • Om du behöver hjälp när du flyger, till exempel en rullstol, var noga med att begära detta vid bokningstillfället. Om du glömmer att begära det när du bokar din biljett, ring ditt resebyrå eller flygbolag så snart som möjligt.
  • Om du är en del av ett frekvent flygbladsprogram, kolla ditt program för flyger eller andra sätt att boka billigare flygbiljetter.
  • Varningar

    Läs över ditt flygbolags policy för att avbryta, överföra eller ändra en flygbiljett innan du bokar. Om du behöver skjuta upp eller avbryta din resa av någon anledning, borde du veta hur det kommer att påverka din flygbiljett. Du kanske också vill titta på att få reseförsäkring.
  • Se till att överväga layover gånger när du väljer ditt flyg. Ibland involverar billigare flygningar långa layovers på flygplatser som kan vara svåra om du reser med ett barn eller äldre person.
  • Om du föredrar att arbeta med ett resebyrå, försök att göra lite forskning online i förväg. Det är bäst att få en uppfattning om hur mycket flyg till din destination kostar för att se till att ditt resebyrå får dig den bästa affären.
  • Ingen kan 100% förutsäga när ett flyg kommer att gå till försäljning. Medan det kan vara frestande att vänta på en flygning, bör du boka så tidigt som möjligt om din destination och datum är fasta. Väntar tills sista minuten kostar dig mer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande