Hur man undviker flygförseningar

Sannolikheten för att ditt flyg tar bort i tid beror på flera faktorer som är utanför din kontroll. Flygförseningar beror ofta på väder eller mekaniska problem som du inte kan undvika. Det finns dock steg som du kan vidta för att minska chanserna att du kommer att fastna i en flygplats som väntar på ditt flyg att gå ombord och ta av. Undvik flygförseningar genom att boka dina flygbiljetter strategiskt och flyga på vissa dagar och vid specifika tider. Du kan också minska oddsen för en fördröjning genom att ge dig gott tid på flygplatsen.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja ett flyg
  1. Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 1
1. Boka det tidigaste flyget när det är möjligt. Under en natt har flygbolagen ofta lite tid att komma ikapp på försenade flyg från föregående dag. Det innebär att eventuella förseningar från den föregående dagens resa tenderar att lösa sig tidigt på morgonen. Som ett resultat har morgonflyg till den högsta sannolikheten för att flyga ut i tid.
  • Undvik den sista flygningen ut till alla kostnader. Flygförseningar har en krusningseffekt. Det innebär att om du flyger på sista flygningen ut ur en flygplats har du den högsta sannolikheten för att stöta på en försening. Om den sista flygningen är försenad, riskerar du att du måste stanna över natten på flygplatsen.
  • Om du tenderar att sova i mycket, kanske du vill försöka hitta ett flyg på sen eftermiddag. Du vill inte sakna ditt flyg helt!
  • Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 2
    2. Schema flyg för mitten av veckan för att undvika trafik. Flygplatser tenderar att ha lägre trafik på tisdagar och onsdagar än de gör under början eller slutet av en vecka. Det lägre antalet flygningar innebär att ditt plan har en bättre chans att inte fastna i trafiken på landningsbanan.
  • Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 3
    3. Flyga non-stop-rutter för att undvika layoverförseningar. Du är mer benägna att stöta på förseningar om du behöver stanna vid en extra flygplats mellan din utgångspunkt och slutdestination. Att undvika anslutningsflyg är ett enkelt sätt att minska sannolikheten för en försening. Välj ett punkt-till-punkt-flyg för att minska sannolikheten för en fördröjning ytterligare.
  • Point-to-point-flyg hänför sig till flyg som flyger direkt mellan destinationen och utgångspunkten. De är mindre benägna att stöta på en försening eftersom det finns färre mildrande faktorer som är involverade för flygbolaget.
  • Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 4
    4. Flyga inte under notoriskt upptagna reseperioder. Thanksgiving Week, Spring Break, och veckan mellan jul och nyårsdag är busier än vanligt. Risken för en försening ökar alltid under dessa semestersäsonger. Om du måste, försök att flyga ut antingen i förväg om en semester, eller på dagen för semestern själv.
  • Om du måste flyga under en semestersäsong, överväga att flyga ut på semesterns dag. De flesta flygresenärer kommer att vara med familj på tacksägelse eller juldag, så du får färre passagerare att oroa sig för.
  • Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 5
    5. Försök att boka ditt flyg när vädret är rättvist. Medan förutsägandet av vädret är ofta en svår och opålitlig uppgift, kan du alltid försöka boka ditt flyg under en bra säsong för resor. Generellt sett är förseningar mer sannolikt under vintermånaderna. Tänk på hur vädret sannolikt kommer att vara under årets tid som du vill planera ditt flyg.
  • Om du är i ett område som ofta har tung dimma på morgonen, boka ditt flyg för senare på eftermiddagen. Tung dimma är en vanlig orsak till flygförseningar.
  • Åskväder är mer benägna att inträffa på eftermiddagen, så försök att flyga tidigt under regniga årstider.
  • Metod 2 av 3:
    Plocka en flygplats
    1. Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 6
    1. Flyga ut ur mindre flygplatser för att undvika trafikrelaterade förseningar. Flyga in och ut ur stora flygplatser, som Chicagos O`Hare International Airport och Londons Heathrow Airport, ökar chansen för förseningar. Om det finns en mindre flygplats i närheten, överväga att flyga där istället. Du är mindre benägna att springa i förseningar på en mindre flygplats.
    • Det finns flera oberoende webbplatser som kan hjälpa när det gäller att undersöka en flygplats. Federal Aviation Administration`s Command Center och FlightStats håller register över förseningar och säkerhetsproblem för de flesta större flygplatser.
  • Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 7
    2. Undersöka reglerna och kraven på din flygplats så du är beredd. Nästan alla flygplatser publicerar sina procedurer online. Leta upp incheckningsprocedurerna för en viss flygplats i förväg för att minska möjligheten att du kommer att sakna ditt flyg. Att veta huruvida du behöver överföra terminaler eller kontrollera din väska före tiden hjälper dig att komma till porten i tid.
  • Titta på recensioner online. Människor som ofta flyger ut ur en viss flygplats kan kunna ge dig några tips om en specifik flygplatsens procedurer eller förseningar.
  • Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 8
    3. Välj en flygplats som är närmare din destination om du har alternativ. Det finns mindre möjligheter till en fördröjning om du förkortar avståndet mellan din avgång och slutdestination. Överväg att välja den kortaste möjliga rutten om du har flera likvärdiga flygplatser i närheten.
  • Metod 3 av 3:
    Flytta effektivt på flygplatsen
    1. Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 9
    1. Anländer 2-3 timmar före din planerade flygning. Flygplatser kan vara kaotiska när de är upptagna. Du vill se till att du inte saknar ditt flyg genom att visa upp till flygplatsen i god tid före ditt flyg.
    • En bra tumregel är att ge dig själv 2 timmar för inrikesflyg och 3 timmar för internationella flygningar.
    • Du kan se till att du inte saknar ditt flyg under upptagna reseperioder genom att ge dig extra tid för att komma till flygplatsen och komma igenom säkerhet.
  • Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 10
    2. Lyda allt bagage och bärrestriktioner för att undvika att missa ditt flyg. Undvik att hålla upp ditt eget flyg genom att se till att du inte kommer att bli stoppad vid säkerhet. Se till att din handel och personliga föremål är tillåtna av ditt flygbolag och inte överförda.
  • Packar på bagage löst så att det kan skannas och söka enkelt.
  • Ta av dina skor, kappa och metalltillbehör medan du väntar i linje vid säkerhet. Håll din identifiering och boarding passera.
  • Bild med titeln Undvik flygförseningar Steg 11
    3. Kontrollera inte en väska om du är orolig för förseningar. Spåra ner en förlorad väska är komplicerad av ett försenat flyg. Ditt bagage kan sluta förloras eller strandsatta någonstans när du behöver det mest. Om du vill se till att du alltid har tillgång till dina tillhörigheter, försök att undvika att kontrollera en väska.
  • Tips

    Var beredd på förseningar, även om du har gjort allt du kan för att undvika dem. Bär din mobiltelefon, läsmaterial och eventuella recept på planet med dig, om du fastnar på banan under en längre tid.
  • Kom ihåg att kontrollera statusen för ditt flyg regelbundet. Se till att det är i tid genom att ringa flygbolaget eller kontrollera online innan du lämnar till flygplatsen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande