Hur man väljer billiga tågresor

Att välja billig tågresa är enkelt om du vet hur.Innan du köper biljetter borde du veta var du vill gå.Leta efter rutter som tar längre, mer fritt rutt till din destination - de är ofta billigare än de direkta tågen.Boka så långt i förväg som möjligt - om du inte vill försöka snatch en super-billig biljett i sista minuten.Dra nytta av eventuella rabatter för veteraner, barn och studenter som järnvägslinjerna erbjuder.Shoppa och titta på flera olika järnvägsföretag och rutter innan du bestämmer vilka biljetter du vill köpa.

Steg

Metod 1 av 3:
Kartlägga din resa
  1. Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 1
1. Köp de enskilda benen på din biljett separat.När folk beställer tågbiljetter, tenderar de att köpa en biljett på ett rakt skott till vart de än går.Men konstigt, köpa biljetter för varje steg längs resan kunde spara pengar.Leta efter möjligheter att engagera sig i så kallad "biljettuppdelning" där det är möjligt.
  • Antag att du tar ett tåg från Washington, D.C. till New York City.Tåget kommer också att passera genom Baltimore och Philadelphia.Om du köper tre biljetter - en från d.C. Till Baltimore, en annan från Baltimore till Philadelphia, och en tredjedel från Philly till New York - kan du spara pengar när du jämför kostnaden för att köpa en enda biljett för en resa från D.C. till New York.
  • Kolla priserna på splitbiljetterna för att se till att de totalt mindre än vad du skulle betala för den enda biljetten.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 2
    2. Ta den natursköna vägen.Populära rutter är direkta och reser snabbt till deras destination.Men de är också de dyraste biljetterna.Leta efter mindre populära rutter som är mindre direkta.Det kan ta dig längre att komma fram till din destination, men du kan spara på biljettpris.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 3
    3. Anmäl dig till varningar.Vissa järnvägsbiljettförsäljare erbjuder kunderna möjlighet att få varningar som skickas till sin telefon eller e-post.Tåglinje, till exempel, kommer att pinga din e-post när biljetter släpps till en plats du har bekräftat ett intresse för.Andra tågbiljettförsäljare erbjuder liknande alarmsystem.Kontakta järnvägslinjen efter eget val för att ta reda på hur du kan bli varnad när biljetter till destinationer du är intresserad av är på rabatt.
  • Metod 2 av 3:
    Spara pengar
    1. Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 4
    1. Fråga om rabatter.Vissa järnvägsföretag erbjuder resebesked för vissa passagerare.Barn under åldern av sju eller åtta, till exempel, rider ofta gratis.Studenter, militärpersonal och seniorer kan kvalificera sig för rabatter i varierande procentandelar.Fråga det järnvägsföretag du bokar med om sådana rabatter finns och påstår rabatter som gäller för dig.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 5
    2. Kolla efter billiga förstklassiga biljetter.Otroligt är förstklassiga biljetter ofta billigare än ekonomi eller standard biljettpriser.Detta tenderar att vara fallet på tåg där alla standardklasspriser har sålts.Och om du får en förstklassig biljett på den billiga, du är i dubbel lycka - du har sparat pengar och du får alla bekvämligheter i första klassens biljettpris.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 6
    3. Shoppa runt.Det finns många rutter med mer än ett järnvägsföretag som verkar på dem.Titta på alla företag som är verksamma i ditt område och väljer den som bäst matchar din budget och schema.
  • Använd en metasearchmotor som tåglinje, Traingenius eller Trainbuster för att hitta alla möjliga rutter och linjer på din destination.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 7
    4. Jämför priser på enstaka biljetter mot priset på en rundresa.Om du reser till en destination och tillbaka igen, och om du vet exakt när du vill återvända, kan du bli frestad att boka en rundresa.Men retur biljetter kan vara dyrare än två envägs biljetter som köpts vid olika tider.
  • Väntar på att köpa din returresa tickad är en gamble.Du kan sluta betala mer för den andra biljetten än för den första.Du kanske inte heller kan få en returavgift om du väntar för länge för att få det.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 8
    5. Leta efter låga bokningsavgifter.När du bokar online eller via telefon måste du betala en extra avgift - bokningsavgiften - för att reservera din biljett.Dessa avgifter sträcker sig från blygsamma till orimliga, beroende på vilket järnvägsföretag du arbetar med.Om du inte ser bokningsavgifterna automatiskt representerade när du ska kolla, kontakta järnvägslinjen direkt för att ta reda på vad den fulla kostnaden för de biljetter du vill ha kommer att vara.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 9
    6. Få ett frekvent passagerarkort.Om du reser ofta med järnväg, kan du kvalificera dig för tåget motsvarande "frekventa flyer" -kortet.Många järnvägsföretag erbjuder diskonterad biljettpris för upprepade kunder som har ett frekvent passagerarkort.Kontakta ditt järnvägsföretag för att se om något sådant erbjudande är tillgängligt.
  • Metod 3 av 3:
    Välja när man ska resa
    1. Bild med titeln Välj billig tågresa steg 10
    1. Undvik högsta resetider.Biljetter är ofta prissatta enligt tiden på dagen när tåget går.De flesta vill resa med tåg mellan 4:00 och 7:00 på kvällen, eller när som helst på morgonen före 10:00.Därför prissätts biljetter för resor som fungerar under dessa tider ofta mer expensivt än off-peak-tider.Om du inte är speciell rush att komma fram till din destination, leta efter biljetter på olika tider på dagen för att hitta off-peak-biljetter som kan spara pengar.
    • Söndagar och fredagar är också högsta resetider, eftersom järnvägslinjerna tenderar att locka folk som reser någonstans eller andra för helgen på fredag, då återvänder söndagen från var de än gick.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 11
    2. Köp dina biljetter tidigt.Järnvägsföretag tenderar att sticka sina priser upp som avgångsdatumet drar närmare.För att undvika att bli gouged, boka dina biljetter så snart du vet när du vill lämna och vart du vill gå.
  • Köpa tidigt är särskilt viktigt när du handlar för erbjudanden runt semestern.När många människor reser, stiger biljettpriserna dramatiskt.
  • Bild med titeln Välj billig tågresa steg 12
    3. Köp dina biljetter i sista minuten.Medan det är bra att köpa dina biljetter tidigt, kan du, paradoxalt, kunna få dina biljetter billiga om du köper dem senast möjliga ögonblick.Detta beror på att när tåget avgår stationen med tomma platser, har järnvägsföretaget inget sätt att återhämta kostnaderna för de osålda biljetterna.Därför lockar de sena kunder genom brant diskontering av osålda biljetter.
  • Men om du väljer att köpa dina biljetter i sista minuten är det en bra chans att biljetterna alla kommer att säljas ut.Därför är det bäst att planera och köpa dina tågbiljetter i god tid före ditt planerade avgångsdatum.
  • Bild med titeln Välj Billiga tågresor Steg 13
    4. Var flexibel i dina researrangemang.Järnvägsföretag priser ofta sina biljetter på till synes oförklarliga sätt.Till exempel kan biljetter till Detroit kosta $ 50 för en onsdagstur, men $ 30 för en torsdag resa.Om du inte behöver komma till Detroit på onsdag, kolla efter biljetter på intilliggande dagar.Om du har lycka till att hitta billigare biljetter på en annan dag, tänk på att du trycker på ditt schema för att dra nytta av de lägre priserna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande