Hur man hittar din väg

Livet är en resa, och vägen är inte alltid klar. Varje ögonblick blommar med undra och möjlighet - men du måste veta var du ska titta. Det första att komma ihåg är att du inte kommer att hitta din väg genom att skanna framtidens avlägsna horisont. Du måste börja gå. Ställ ut längs din väg, steg för steg och håll ögonen avskalade för de möjligheter som visas. Försök att identifiera dina lustar och försök att spendera mer av din tid på saker som känner sig meningsfulla.

Steg

Del 1 av 3:
Komma igång
  1. Bild med titeln Hitta din väg steg 1
1. Känna sig själv. Innan du kan hitta din väg måste du förstå var du står. Bli medveten om dina omständigheter, även om du fortfarande inte vet hur du ändrar dem. Försök att räkna ut exakt varför du känner dig förlorad eller adrift. Utveckla den tydligaste möjliga bilden av ditt liv som det är.
  • Tänk på hur du spenderar din tid och energi. Titta på vad du gör varje dag och försök att analysera de saker som uppfyller dig från de saker som känner sig meningslösa. Tänk på hur du kan skära de meningslösa aktiviteterna ur ditt liv.
  • Försök att ställa in dessa tankar ner på papper. Skriv om ditt liv, eller gör en lista - Rita ett diagram eller en karta som beskriver hur alla dina lustar och åtaganden är anslutna. Du kan upptäcka att en visuell representation hjälper dig att förstå din situation.
  • Bild med titeln Hitta din väg Steg 2
    2. Sätta dig i rörelse. Det kan vara svårt att hitta din väg när du skannar den avlägsna horisonten för inspiration. Även om du bestämmer dig för en väg från var du står i det här ögonblicket, kommer du att stöta på oändliga gafflar och diversioner längs din väg. Faktum är att din resa blir inte riktig tills du har börjat flytta i en riktning - någon riktning. Bryta din tröghet och bygga momentum. Det finns en bra chans att åtgärder kommer att få dig att känna sig bemyndigad att ändra andra saker.
  • Bild med titeln Hitta din väg Steg 3
    3. Prova något. Vara djärv och ta en chans. Detta betyder inte nödvändigtvis att du borde begå något enormt. Hitta ett litet steg som du kan ta för att utforska din väg. Doppa tårna i vattnet och se hur det känns. Om du inte gillar det sätt som sakerna utvecklas kan du alltid byta ditt fokus på annat håll.
  • Kanske har du alltid drömt om att vara musiker, men du har ingen aning om hur du någonsin kommer till den punkten. Prova något enkelt: Ta en musiklektion och köpa eller låna ett billigt instrument. Gör ett engagemang för dig själv för att prova det i några veckor.
  • Kanske känner du dig fast, och du vill flytta till en annan stad. Gör något litet som känns som ett steg i den riktningen: besök en ny stad för att omfatta det, eller leta efter jobb och bostäder på fritiden. Din vision blir bara riktig om du sätter den i praktiken.
  • Bild med titeln Hitta din väg steg 4
    4. Börja enkelt. Din väg kommer att falla på plats när du går. De enskilda stegen kan känna sig små och obetydliga, men de kommer att bygga in i något kraftfullt om du håller på det. Det här är själva naturen: det händer inte på en gång - det händer hela tiden. Din väg är summan av varje ögonblick i ditt liv, av alla miljon saker som du gör och drömmer, och det finns ingen karta som kan visa dig exakt var du kommer att sluta.
  • Komma igång längs din väg kan vara så grundläggande som beslutar att prova något. Avsikt är en kraftfull sak.
  • Bild med titeln Hitta din väg steg 5
    5. Gör inte ursäkter. Det är lätt att säga att du ska göra något, men det är inte alltid lätt att följa igenom. Ta initiativet och vänta inte. Ju längre du tvekar, ju längre det kommer att ta för att hitta din väg. Var rädd för stagnation, inte av hinder.
  • Fånga dig varje gång du gör en ursäkt. Lär dig att känna igen tecknen: Kanske planerar du att göra bra saker, men du ger dig själv tvivel när ögonblicket kommer. Omfamna din rädsla - äta din rädsla - använd dem som bränsle.
  • Del 2 av 3:
    Hitta din passion
    1. Bild med titeln Hitta din väg steg 6
    1. Följ en gnista. Var medveten om hur vissa aktiviteter och situationer får dig att känna. Om något exciterar dig, greppar du och engagerar dig att dyka djupare - utforska det. Öppna dig själv för möjligheten att du kan vara rätt framför dig. Du vet inte förrän du försöker. Vara djärv.
  • Bild med titeln Hitta din väg Steg 7
    2. Acceptera dig själv. Omfamna dina glädje och dina idealer, och försök att äga dina omständigheter. Försök inte att undertrycka vad som verkligen gör dig lycklig. Du kan säkert arbeta för att bli den bästa möjliga versionen av dig själv, men slösa inte energi som försöker bli någon annan. Du är en unik och kraftfull människa, och du har byrån att äga ditt öde.
  • Påminn dig om att du inte hittar din väg om du är riddled med självtvivel. Du måste göra ett val, och du måste gå djärvt in i din framtid.
  • Bild med titeln Hitta din väg Steg 8
    3. Välj mellan den och de många. Du kan komma till en punkt där din väg verkar gaffla. Du vill göra det, och du vill göra det - kanske du vill göra tre saker, eller fyra saker, eller fler saker! Din väg kan vara en fokuserad och singular väg, eller det kan vara en konstant utforskning av nya, spännande ansträngningar. Fråga dig själv om du kommer att vara nöjd med att välja, och om det är värt att dela din energi upp i olika kategorier.
  • Om du väljer att avstå från alla andra möjligheter att sträva efter ett mål eller en väg: försök hålla dig till ditt val, men ge dig själv utrymme för att öppna dig själv. Om du kommer att begå helhjärtat till ett enda jobb eller fokus, kan du dock behöva stänga några av de andra dörrarna.
  • Om du bestämmer dig för att dela upp din tid mellan två lustar-säg, musik och psykoterapi-du kan hitta dig själv inför ett svårt, om meningsfullt, väg. Du måste vara speciellt disciplinerad om du vill fortsätta på båda målen.
  • Bild med titeln Hitta din väg Steg 9
    4. Stick med vad som uppfyller dig. Om något får dig att känna dig glad, meningsfull, trådbunden, inspirerad: fortsätt göra det. Se var det går. Du kanske inte har en tydlig bild av din större omfattning "sätt" - Men du kan låta denna känsla vägleda dig.
  • Kom ihåg: Den här saken behöver inte vara din enda passion, och det behöver inte vara den enda platsen du styr din energi! Din väg kan vara en blandning av många saker.
  • Bild med titeln Hitta din väg steg 10
    5. Fråga dig själv vilken typ av person du vill vara. Detta är din Lodestone, så rör det ofta. Öva att vara den personen, och vet att det kanske inte är lätt. Om du vill vara ett äventyrsresorförfattare, måste du gå upp ur sängen, träna, gå ut och utforska - och kom hem och skriv om det. Att spela datorspel, titta på tv, äta mellanmål och hänga på köpcentret får dig inte där. Det blir dig någon annanstans.
  • Del 3 av 3:
    Raffinering av ditt syfte
    1. Bild med titeln Hitta din väg Steg 11
    1. Fråga dina övertygelser. Det är okej att vara kritisk om de saker du lärde dig. Många barn är socialiserade för att dela sina föräldrars åsikter, deras samhällen och deras samhällen - och dessa synpunkter kanske inte tjänar ditt vuxna liv. Fråga dig själv om dina antaganden om världen är korrekta eller användbara.
    • Det kan vara stressigt att hantera ny information som strider mot eller motbevisar det du har blivit undervisat. Kom ihåg: Det betyder inte nödvändigtvis att du måste kasta bort allt du har lärt dig - bara att det lönar sig att vara medvetet. Försiktigt överväga varje sanning och bestämma vilka sanningar som tjänar ditt större syfte.
    • Var medveten om att ifrågasättande vissa övertygelser kan alienera dig från kamrater och familjemedlemmar. Om du har vuxit djupt involverad i en religiös tradition, får din familj och gemenskap inte godkänna att du uppmanar den traditionen.
  • Bild med titeln Hitta din väg steg 12
    2. Var medveten om dina influenser. Du kommer sannolikt inte att hitta dig i fullständig isolering. Tänk på vem du spenderar din tid med, och överväga hur de kan påverka ditt syfte. Om du strukturerar dina dagar runt människor som är aktiva och inspirerande, så kan det hända att det är lättare att engagera och ansluta till meningsfullt arbete. Omgiv dig med människor som hjälper dig att växa.
  • Ibland kan du upptäcka att andra människor håller för mycket sväng över dina val. Överväga om detta spelar i varför du känner dig förlorad.
  • Bild med titeln Hitta dig Steg 13
    3. Ha tålamod. Förstå att du inte hittar dig över natten. Att läsa den här artikeln är bara en liten stegning längs en djupt personlig resa av självupptäckt. Påminn dig om att det är okej att vänta på rätt tillfälle att komma med. Hoppa inte på den första halvt anständiga chansen som du får - men vänta inte för länge!
  • Om det inte är perfekt, var inte rädd för att låta det gå och vänta på något som du verkligen vill ha. Till exempel: Gift inte din första pojkvän om det inte känns rätt. Ta inte det första jobbet som någon erbjuder dig utan att titta på de andra alternativen.
  • Å andra sidan var försiktig med att jaga perfektion. Ibland är det bäst att välja det alternativ som ligger framför dig. Om du väntar för länge kan du låta dussintals stora möjligheter passera dig med!
  • Tips

    Läs inte för många saker om att känna dig själv. Istället, samla upp din styrka för att göra relevanta förändringar i ditt liv.
  • Introspect - Tänk på vem du är och var du vill vara. Ingen kan känna dig bättre än dig själv.
  • Om du har ett mål, försök att ärligt förstå vad som stoppar dig från att uppnå det. Stannar du dig själv?
  • Du behöver inte ha en plan för resten av ditt liv - bara en plats att börja. Din väg kommer att utvecklas när du går det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande