Hur man hittar historiaidéer

Kort på idéer och du vill verkligen skriva en historia som du vill bli publicerad? Väl... Här är några bra idéer.

Steg

Skriva hjälp

Provskrivningsövningar

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prov Science Fiction Brainstorm

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prov Science Fiction Excerpt

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 3:
Hitta dina egna historiaidéer
  1. Bild med titeln Få en idé för en berättelse Steg 1
1. Titta runt ditt hem. Ser du något med en historia bakom den? Liksom halsband mormor gav dig, eller det blå bandet för fotbollsturneringen? Sätt den historien ner på papper.
  • Bild med titeln Think up Story Ideas Steg 2
    2. Titta runt din utsida. Till exempel, om du bor i en natur fylld plats, ta en titt på löv och hur de svävar i vinden och de små, känsliga fjärilar som fladdrar från blomma till blomma. Skriva ner anteckningar av vad du ser, berör, smak, hör och lukt hjälper dig på vägen för att komma upp med en ny historiaidé.
  • Bild med titeln Få en idé för en berättelse Steg 4
    3. Titta på slumpmässiga människor gå ner på gatan och skriva en låtsas livshistoria för dem. Det kan tyckas konstigt, men du vet aldrig var det kan leda till ett tecken som leder ett nyfiken liv. Om det inte finns människor runt, försök googling upp bilder av slumpmässiga människor och använda dem istället.
  • Prova människor tittar på När på din favorit kafé eller medan du väntar på en buss.
  • Dessa behöver inte vara berättelser som tar för evigt att skriva, antingen. Du kan bara snabbt jotera idéer eller doodle saker som intresserar dig eller att du tror skulle göra en bra historia.
  • Metod 2 av 3:
    Bli inspirerad av online-världen
    1. Bild med titeln Få en idé för en berättelse Steg 2
    1. Titta online för en lista eller skriva ämnen. Du kan hitta massor av ämnen som du aldrig skulle ha tänkt på att söka på webbplatser, sökmotorer och artikelwebbplatser.
    • Leta efter listor som listar många olika saker för varje ämne av intresse för dig.
  • 2. Bläddra i internet för nyhetsobjekt. Nyheterna kan inspirera många idéer, särskilt om nyheterna provocerar känslor av glädje, ilska, irritation, medkänsla, och så vidare.
  • Bokmärke eller Håll kopior av nyheter som du vill, för framtida referens.
  • Bild med titeln Think up Story Ideas Steg 3
    3. Titta på dina favorit videoklipp, filmer eller annat videomaterial online. Gå till ditt lands arkiv för att hitta filmer om det förflutna som en stor källa till historisk inspiration.
  • Bild med titeln Skriv ett personligt uttalande för medicinsk skola steg 8
    4. Besök frågan / svar webbplatser som Yahoo svarar eller Wikianswers. Det är den plats där människor utsätter sina mest dolda problem som de inte ens skulle avslöja för sina makar eller föräldrar. Du kan läsa psykologiska eller materiella problem som du aldrig skulle tro att människor kan ha. Sök på webbplatsen med nyckelord, hittar du några historier relaterade till din. Bara fokusera på frågorna - svaren är mycket mindre intressanta.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta andra idéer
    1. Bild med titeln Fira ditt årsdag hemma steg 2
    1. Använda sig av paus När du lyssnar på en historia. När du läser en bok, titta på en film ensam eller visa videor på YouTube, ta vanan att pausa på det mest förvirrande ögonblicket. Försök i det här tillfället gissa följande. Sök så många versioner som möjligt. När du återupptar historien är din version ibland mer original än den officiella sluten. Det är inte plagiering om tanken är annorlunda. Du kan också anpassa ditt nya slut på din berättelse, ändra namnen, platsen. Så småningom kommer det att bli en helt annan historia.
  • Bilden med titeln reagerar när förolämpat eller retas steg 1
    2. Bli inte frustrerad när du lyssnar på en historia (serendipity). Ibland ser du en trailerfilm och du tror "Wow! Detta koncept är så original!" Du går för att se filmen och du upptäcker att konceptet är helt annat... Var inte frustrerad! Det betyder att du har hittat en originalidé! Förlora inte det.
  • Bild med titeln Sluta kallas ett barn Steg 11
    3. Använd nyheterna för inspiration. Hitta en slående och intressant artikel som fångar ditt öga och skriv om det.
  • Bilden med titeln reagerar när förolämpat eller retaserat steg 3
    4. Lyssna på konversationer. Utsläpp av konversation kan införlivas i din berättelse.
  • Bild med titeln Sjung med förtroende Steg 8
    5. Lyssna på en sång och verkligen uppmärksamma texterna. Hur får sången dig att känna? Lycklig? Ledsen? Skriv om ett tecken du kan skapa från dessa texter, eller skriv bara om hur det får dig att känna.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen steg 15
    6. Ibland, bara att skriva titeln på en framtida historia kommer att göra dina ord flöde och skapa en imponerande historia.
  • Bild med titeln Skriv om en fiktiv stad Steg 15
    7. Skriv fan-fiktion. Inkorporera ditt favoritband eller sångare i det och skriva om deras galna, roliga eller ledsna antics. Du kan skriva om din tolkning av hur en viss sång kom till. Det finns många fan-fiction webbplatser som du sedan kan skicka din historia på och få recensioner.
  • Bild med titeln förhindra skador från att spela Wii Fit Steg 5
    8. Titta igenom en tidning eller låna några tidskrifter från biblioteket. Vänd igenom sidorna och se vad du hittar. Pinsamt stunder? Införliva dem i en historia. Problem / Hjälpsidor i tidningen? Du kan använda ett av dessa problem för dina karaktärers problem (er) och komplikationer.
  • Bild med titeln Skriv bra bildtexter i fotojournalism Steg 2
    9. Titta på bilder / bilder av människor. Föreställ dig vad deras namn är, vem de är, deras livshistoria mm. Skriv om vem de verkligen är.
  • Bild med titeln Skriv ett effektivt dikt steg 1
    10. Ta dina verkliga upplevelser och införliva dem i din berättelse. Oryou kan skriva en auto-biografi!
  • Bild med titeln Skriv i Gallifreyan Steg 14
    11. Om du skriver med en penna och ett papper och inte på en dator, har rätt brevpapper faktiskt förbättrat ditt skrivande. Du kan inte förvänta dig att använda din fulla skrivpotential genom att skriva på förskrivet papper med en riktigt crummy penna, kan du?
  • Bild med titeln Deal med mobbningar när du
    12. Skriv om dina drömmar och vildaste fantasier som kommer till verkligheten (inte, du kan ändra namnen!).
  • Bild med titeln Skriv ett tecken skiss steg 5
    13
    Göra en sinne karta. Mind Maps är bra för att organisera information om tecken och evenemang, speciellt om du är mer av en visuell person.
  • Bild med titeln Deal med din rumskamrat
    14. Titta på tv, med en anteckningsbok eller bärbar dator till hands, och studera folket, tv-program och reklamfilmer du ser. TV kan faktiskt ta med inspirerande idéer i åtanke.Studera folket på reklamfilmerna, och tänk på deras liv efter det att den kommersiella har gått.
  • Bild med titeln Få en idé för en berättelse Steg 6
    15. Skriv om din favoritbok eller film. Var det en viss typ av tecken eller en inställning? Försök med att integrera liknande element i din egen historia.Var noga med att du inte plagierar, om du planerar att visa din historia till andra.
  • Bild med titeln Skriv en läsningslogg Steg 26
    16. Förbered idéer från en dagbok eller tidskrift - om du hade en. Titta igenom tidigare poster. Hitta något där du kan integrera i din berättelse.
  • Bild med titeln Skriv en läsningslogg Steg 9
    17. Försök fritt skrivande, det tar bara cirka tio minuter om dagen. I grund och botten skriver du non-stop i 10-20 minuter, skriver om vad som kommer att tänka på. Gör inte korrigeringar som du skriver, och fortsätt bara, även om du måste skriva, "Jag vet inte vad jag ska skriva" tills du kan skriva något annat.
  • Bild med titeln Skriv en personlig uppsats Steg 13
    18. Gör ett utsökt lik. Detta är en riktigt bra skrivaktivitet som kan slå upp idéer med dina vänner eller familj när de är uttråkad. (- betecknar en ny linje). Ta en bit papper och skriv tre linjer om något (t.ex. En gång i tiden bodde det en fågel - namngiven Andy. Andy älskade fiske, för - han älskade att äta). Vik sedan de första två linjerna så endast den tredje raden är synlig (e.g han älskade att äta) och skicka det till en annan person att fortsätta. (e.G han älskade att äta valnötter - i sommarbrisen. Plötsligt - ett stort odjur från) fortsätter att fortsätta detta tills sidan är fylld. När du läser tillbaka vad du har skrivit, kommer du sannolikt att ha passar av skratt - det är väldigt roligt.
  • Bild med titeln Få en idé för en berättelse Steg 5
    19. Tänk på en händelse som har hänt i ditt liv nyligen, eller kanske något som hände för länge sedan. Hur påverkade det dig? Hade det ett bestående intryck, eller till och med inverkan? Jot ner dina tankar och försök att skapa en historia från det.
  • Om du hade ett fantastiskt äventyr eller en speciell händelse som hade en inverkan på ditt liv, kan du använda detta som en historiaidé.Bild med titeln Think up Story Ideas Steg 5
  • Bild med titeln Få en idé för en berättelse Steg 7
    20. Skriv om drömmen du hade igår kväll. Plotlinesna för många kända historier och romaner kläckde i drömmarna om deras författare. Det kan tyckas osannolikt, men din dröm kan bli en bästsäljare someday!
  • Att hålla en journal och penna på din natt står precis innan du går och lägger dig. Om du har en galen dröm att du måste skriva ner, ta tag i din tidskrift och börja skriva.Bild med titeln Think up Story Ideas Steg 4
  • Drömmarna behöver inte vara nyligen. De kan också vara de som du kommer ihåg från din barndom eller många månar sedan.
  • Bild med titeln Skriv en läsningslogg Steg 17
    21. Bär alltid en liten anteckningsbok eller en handdator med dig så när inspiration slår, kommer du att vara redo att spela in den och alltid ha idéer för historier. Kom ihåg att du kanske inte använder en paragraf som du har skrivit nu, men vem vet, om tio år kan det bli det perfekta slutet för en berättelse om din.
  • Bild med titeln Think up Story Ideas Steg 6
    22. Försök slumpmässiga ord eller fraser. Till exempel: en hemlig dagbok, en squishy banan och en snygg barnvakt. Ta dina tre fraser eller ord och försök att göra en historia ut ur den. Du kommer aldrig veta hur det kommer att visa sig om du inte försöker!
  • Bild med titeln Think up Story Ideas Steg 1
    23. Välj en genre som ska inspireras av. Den typ av historia du väljer att skriva om måste utvecklas kring en viss genre och är den viktigaste delen av att komma med en historia. Oavsett om det är en romantik, tonåring eller en thriller, väljer genren kan vara en bra inspirationskälla för fler idéer.
  • Bild med titeln Skriv en läsningslogg Steg 19
    24. Även när det är kort på idéer finns det fortfarande saker att skriva om! Jag kommer ihåg att en författare besökte min grundskola och pratade med oss ​​om en ny roman som han skrev (jag glömde hans namn och vad det kallas!). Han sa att han bara satt ner på ett café (jag tror) med en anteckningsbok och penna i handen, tänker på något att skriva... När han kom fram med tanken på en pojke som aldrig visste vad jag skulle skriva, tills han lånade en konstig penna av en pojke som var en utmärkt författare, och när han använde den pennan blev hans skrivelse väldigt annorlunda.
  • Bild med titeln Skriv ett seminariepapper Steg 9
    25. Överför alla dina historiska idéer på en bärbar dator, dator eller en anteckningsbok.
  • Tips

    När du använder en dator eller en bärbar dator är det en bra idé att säkerhetskopiera alla dina historier och berättningsidéer bara om datorn kraschar (eller du tar av misstag bort dina filer).
  • Skriv historia titlar och sedan en snabb tomt på vad du vill hända. Sedan, senare när du har idéer, se vad som passar med den tomten.
  • Varningar

    Stirra inte på ditt papper eller datorskärm för länge hoppas att få idéer. Istället gör saker, som att ta en promenad eller läsa en bok.Bra idéer dyker upp när du är minst förväntar dig!

    Saker du behöver

    • En bärbar dator eller en dator (tillval)
    • En anteckningsbok och penna
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande