Hur man citerar en kort historia

I många forskningshandlingar kanske du vill citera ett fiktionsarbete, som en kort historia. Eftersom korta historier normalt visas i samlingar eller antologier, citerar du i allmänhet på samma sätt som du skulle citera ett kapitel eller en uppsats i ett större arbete. Ditt specifika format kommer att skilja sig beroende på om du använder den moderna språkföreningen (MLA), American Psycial Association (APA) eller Chicago Citation Style.

Steg

Prov citat

Kort historia MLA-citat

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Short Story Apa Citation

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Short Story Chicago Citation

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 3:
Mla
  1. Bild med titeln Cite En Short Story Steg 1
1. Starta dina verk citerade inträde med författarens namn. Ge efternamnet för författaren till den korta historien, följt av ett komma och författarens förnamn. Inkludera ett mellannamn eller initial om de vanligtvis används. Placera en period efter författarens förnamn.
  • Exempel: Moore, Lorrie.
  • Bild med titeln Cite En Short Story Steg 2
    2. Ge titeln på berättelsen i citatmärken. Eftersom den korta historien är ett mindre arbete inom en större, är titeln bifogad i citattecken. Skriv titeln på historien med titelfodral. Placera en period i slutet av titeln, inuti stängningsnoteringsmärken.
  • Exempel: Moore, Lorrie. "Samhällsliv."
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 3
    3. Lägg till titeln på antologin eller samlingen i kursiv. Efter titeln på den novella historien, skriv titeln på den antologi eller samling där den korta historien visas. Placera ett komma efter titeln på antologin eller samlingen.
  • Exempel: Moore, Lorrie. "Samhällsliv." Fåglar av Amerika,
  • Om det större arbetet är en antologi eller samling av berättelser av flera författare, inkludera redaktörens namn efter titeln på antologin eller samlingen. Placera ett komma efter redaktörens namn. Till exempel: Poe, Edgar Allan. "Masque av den röda döden." Heath introduktion till litteratur, redigerad av Alice s. Landig,
  • Om den korta historien publicerades oberoende, till exempel på en webbplats, hoppa över den här delen av citatet och gå vidare till publikationsinformationen.
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 4
    4. Inkludera publikationsinformation. Om antologin eller samlingen har ett volym eller utgåva, lista som följt av ett komma. Ange sedan utgivarens namn, följt av ett komma. Slutpublikationsinformation med året Anthology eller Collection publicerades, följt av ett komma.
  • Exempel: Poe, Edgar Allan. "Masque av den röda döden." Heath introduktion till litteratur, redigerad av Alice s. Landy, 5: e ed., D.C. Heath, 1996,
  • Om du hittade den korta historien online, ge den direkta webbadressen för historien istället för att skriva ut publikationsinformation.
  • Bild med titeln Cite En Short Story Steg 5
    5. Stäng din post med sidnummer för historien. För utskriftsrestaurang är det sista elementet i din civited post den sida där den korta historien börjar och sidan där den slutar, åtskilda av en bindestreck. Använd förkortningen "pkriva." före sidområdet. Placera en period efter det sista sidnumret.
  • Exempel: Poe, Edgar Allan. "Masque av den röda döden." Heath introduktion till litteratur, redigerad av Alice s. Landy, 5: e ed., D.C. Heath, 1996, PP. 202-206.
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 6
    6. Använd författarens efternamn och sidnummer för In-Text citat. När du omformulerar eller citerar den korta historien i kroppen av ditt forskningspapper, lägg till en parentesistisk citat. Inkludera författarens namn och sidnumret där det specifika material du nämnde visas. Placera en period efter stängning parentes.
  • Exempel: (Poe 204).
  • Metod 2 av 3:
    Apa
    1. Bild med titeln Cite en kort historia Steg 7
    1. Starta din referenslista med namnet på författaren. Skriv författarens efternamn, följt av ett kommatecken. Skriv sedan författarens första början, följt av en period. Ge deras mitten initial också, om den är tillgänglig.
    • Exempel: Poe, e. A.
  • Bild med titeln Cite En Short Story Steg 8
    2. Ge år för publicering inom parentes. Använd år för publicering för insamling eller antologi där du hittade historien, inte året som historien ursprungligen publicerades (om de två åren är olika). Placera en period efter stängning parentes.
  • Exempel: Poe, e. A. (1996).
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 9
    3. Skriv titeln på den korta historien. Använd meningen med titeln på den novella historien, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkiga substantiv. Ingen annan formatering är nödvändig. Lägg en period efter det sista ordet av titeln.
  • Exempel: Poe, e. A. (1996). Masque av den röda döden.
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 10
    4. Inkludera titeln och redaktörerna för antologin eller samlingen. Börja med ordet "i," Ge sedan initialerna och efternamnen på redaktörerna för antologin eller samlingen, om tillämpligt. Identifiera dem genom att placera förkortningen "Ed." inom parantes. Placera ett komma efter de stängande parenteserna, sedan ge titeln på antologin eller samlingen i kursiv. Använd meningsfallet för titeln på samlingens antologi, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkiga substantiv.
  • Exempel: Poe, e. A. (1996). Masque av den röda döden. I en. S. Landy (ed.), Heath introduktion till litteratur
  • Om du hittade den korta historien själv, online eller någon annanstans, hoppa över den här delen av citatet.
  • Bild med titeln Cite En Short Story Steg 11
    5. Lägg till utgåva och sidnummerinformation inom parentes. Om samlingen eller antologin har flera utgåvor, skriv upp upplagans nummer följt av ett komma. Använd förkortningen "pkriva." Skriv sedan sidnumret där den korta historien börjar och sidnumret där det slutar. Separera sidnumren med en bindestreck. Placera en period efter stängning parentes.
  • Exempel: Poe, e. A. (1996). Masque av den röda döden. I en. S. Landy (ed.), Heath introduktion till litteratur (5: e ed., pkriva. 202-206).
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 12
    6. Stäng din referenslista Entry med publikationsinformation. Om boken publicerades i USA eller Kanada, ge staden och staten eller provinsen där boken publicerades. För böcker som publiceras i andra länder, ge namnet på staden och förkortningen för landet. Placera en kolon efter platsen, skriv sedan namnet på utgivaren, följt av en period.
  • Exempel: Poe, e. A. (1996). Masque av den röda döden. I en. S. Landy (ed.), Heath introduktion till litteratur (5: e ed., pkriva. 202-206). Washington, d.C.: Heath.
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 13
    7. Använd författarens namn och år för publicering för in-text citat. När du omformulerar eller citerar den korta historien i ditt papper, inkludera en parentesistisk citat i slutet av meningen för att peka dina läsare till hela referenslistan. Placera en period efter stängning parentes.
  • Exempel: (Poe, 1996).
  • Om du direkt citerar den novella historien, inkludera ett sidnummer efter året. Till exempel: (Poe, 1996, P. 204).
  • Metod 3 av 3:
    Chicago
    1. Bild med titeln Cite En Short Story Steg 14
    1. Lista författarens namn först i din bibliografiska citat. För en bibliografisk citat, format för författarens namn med sitt efternamn först, följt av ett komma och deras förnamn. Inkludera deras mellannamn om det vanligtvis används. Placera en period i slutet av deras namn.
    • Exempel: Poe, Edgar Allan.
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 15
    2. Ge titeln på den korta historien i citattecken. Eftersom en kort historia är ett kortare arbete, är titeln bifogad i citattecken. Använd titelfall, kapitalisera alla substantiv, pronomen, verb och adverb i titeln. Placera en period i slutet av titeln, inuti stängningsnoteringsmärken.
  • Exempel: Poe, Edgar Allan. "Masque av den röda döden."
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 16
    3. Inkludera information om antologin eller samlingen. För utskriftsresor är nästa element i din Chicago-citat titeln på den antologi eller samling där den korta historien visas. Börja med ordet "I," Lägg sedan titeln på antologin eller samlingen i kursiv. Om det finns en namngiven redaktör, placera ett komma efter titeln och använd sedan förkortningen "ed." följt av redaktörernas för- och efternamn. Placera ett komma efter editorns namn, ange sidområdet där den korta historien visas. Lägg en period efter det sista sidnummeret.
  • Exempel: Poe, Edgar Allan. "Masque av den röda döden." I Heath Introduktion till litteratur, Ed. Alice s. Landy, 202-206.
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 17
    4. Stäng din citat med publikationsinformation. För böcker som publiceras i USA, ge staden och staten. Om boken publicerades i ett annat land, använd namnet på staden och förkortningen för landet. Följ platsinformationen med en kolon och skriv sedan namnet på utgivaren. Placera ett komma efter utgivarens namn och skriv sedan publikationsdagen. Lägg en period efter datumet.
  • Exempel: Poe, Edgar Allan. "Masque av den röda döden." I Heath Introduktion till litteratur, Ed. Alice s. Landy, 202-206. Washington, d.C.: Heath, 1996.
  • Bild med titeln Cite en kort historia Steg 18
    5. Justera skiljetecken och format för fotnoter. Chicago-stil kräver fotnoter när du omformulerar eller citerar källan. Informationen i fotnoten är densamma som informationen i bibliografiska posten. Men i allmänhet använder du kommatecken istället för perioder för att separera element. Publikationsinformation är placerad inom parentes, och författarens namn är formaterat med sitt förnamn följt av sitt efternamn. I stället för ett sidområde, ange ett visst sidnummer i slutet av fotnot för att rikta dina läsare till sidan där den passage du citerade visas. Den enda perioden i en fotnot är i slutet.
  • Exempel: Edgar Allan Poe, "Masque av den röda döden," i Heath introduktion till litteratur, ed. Alice s. Landy (Washington, D.C.: Heath, 1996), 204.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande