Hur börjar man titta på människor

Människor som tittar är konsten att observera folket runt dig och märker egenskaper om dem. Det kan vara ett roligt sätt att klara tiden, en chans att få idéer för tecken i en bok eller helt enkelt ett sätt att ansluta till människor runt dig. För att börja människor som tittar på, hitta ett välbefolkat område, sitta någonstans ur vägen och undvika att uppmärksamma dig själv att observera människor diskret.

Steg

Metod 1 av 2:
Hitta en plats att titta på människor
  1. Bilden med titeln Börja människor som tittar på steg 1
1. Hitta ett område med den demografiska som du vill titta på. Om ditt mål är att observera äldre, gå till ett pensionat. Om du vill hitta familjer, lägg upp på ditt lokala köpcentrum. Om du har ett mål för att ditt folk tittar, gå inte någonstans som inte kommer att ha någon du är intresserad av.
  • Om du inte planerar att titta på folk, kanske du inte väljer när eller var du börjar. Stående i linje på doktors kontor eller sitter i ett väntrum är stora chanser att observera människor.

Dricks: Parker kommer vanligtvis att fyllas med familjer, medan kaféer eller restauranger kan ha par eller ensamstående personer. College campus är befolkade med unga vuxna och kollektivtrafik lockar människor över all demografi.

  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 2
    2. Gå till ett område som är välbefolkat. Människor som ser är inte roligt om det inte finns människor! Undvik platser som inte har många människor och istället leder till platser som köpcentra, djurparker, parker och butiker som du vet kommer att vara trångt med människor. Platser är mer benägna att vara fulla av lånare på helgerna eller under sommaren när barn inte är i skolan.
  • Hundparker, konstgallerier, kollektivtrafik och turistfläckar är alla bra ställen att titta på människor.
  • Bild med titeln Börja folk som tittar på steg 3
    3. Sitta på en plats där du är ute av vägen. Om du tittar i mitten av en gångväg, är folk bundna att springa in i dig och interagera med dig. Till människor titta på ostörda, ta dig till en ut ur det sätt som du kan sitta ner. En parkbänk, en hörnbod på ett café, eller en bänk i köpcentret är alla bra ställen att sitta.
  • Försök att sitta någonstans högt upp när det är möjligt. Balkonger och hustak är de perfekta platserna i en byggnad.
  • Metod 2 av 2:
    Observera människor diskret
    1. Bild med titeln Börja folk som tittar på steg 4
    1. Ange mål för att ditt folk tittar om du vill lära dig något. Du kan ställa in för folk att titta på bara för att klara tiden. Eller kan du se att observera vissa beteenden och mannerismer för ett visst ändamål. Om du vill få information från personer som tittar på, ställer du in de målen så att du vet vad du ska göra.
    • Människor som tittar är ett bra sätt att få mode idéer och karaktärsdesign för böcker, filmer och lekar.
  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 5
    2. Ta med dig en vän med dig att ha roligare. Människor som tittar med en annan person är alltid roligare. Ta en vän att sitta och chatta med dig som du observerar människor. Skratta inte på eller roa människor när du tittar på dem med din vän. Detta kan få folk att känna sig dåliga eller obekväma.
  • Undvik att få en stor grupp att titta på människor. Detta kommer bara att uppmärksamma dig, och din grupp vänner kan bli uttråkad.
  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 6
    3. Bära en outfit som inte får dig att sticka ut. Du vill blanda med din omgivning. Undvik prickiga skjortor och massor av bling. Istället väljer du neutrala färger och väderlekskläder för att bli en person i mängden istället för att stå ut som observatör.
  • Undvik att bära stora hattar eller glasögon.
  • Dricks: Om du är ute, sätt på ett par solglasögon för att dölja dina ögon. Använd inte solglasögon inuti, eftersom det bara uppmärksammar dig.

  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 7
    4. Ta med en anteckningsbok för att skriva ner intressanta stunder eller människor. Om du tittar på med ett syfte, som teckeninspiration eller kostymdesign, kan du bli slagen med en bra idé medan du är ute. Ta en anteckningsbok och en penna med dig när du tittar på att skriva ner några bra observationer eller insikter som du märker när du observerar människor.
  • Vara subtila när du skriver ner saker. Stirra inte rätt på någon och ta anteckningar på dem. Istället stjäl snabb blick när du observerar dem långt ifrån.
  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 8
    5. Agera som om du gör något på en telefon eller en bärbar dator. Någon som bara sitter och stirrar kan vara lite förvirrande för människor som går förbi. Om du inte har en anteckningsbok, ta med din telefon eller din bärbara dator för att se distraherad när du sitter och folk tittar på. Agera som om du skriver en rapport eller textar en vän istället för att bara sitta och titta på.
  • Du kan också ta med en bok eller tidning för att agera som du läser.
  • Anslut hörlurar till din telefon eller laptop för att se ännu mer inkonsekvent.
  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 9
    6. Tänk på varje person som passerar och vem de kan vara. Den mest intressanta delen av människor som tittar på är att göra gissningar om andras liv. För att få ut det mesta av ditt folk som tittar på erfarenhet, observera hur människor går, pratar och interagerar med andra att ta gissningar om vem de är och varför de är här.
  • Folkets kläder säger också mycket om dem. Lager anger att de är beredda för vädret, samtidigt som huden kan betyda förtroende.
  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 10
    7. Undvik att skicka dom på någon. Alla har dåliga dagar ibland. När du tittar på, kan du se några som uttrycker beteenden du inte håller med. Försök att vara en objektiv observatör och helt enkelt ta i det du ser utan att döma uppmanar det.
  • Människor kan agera annorlunda när de inte vet att de observeras.
  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 11
    8. Observera människors kroppsspråk att plocka upp sina känslor. Kroppsspråk kan säga mycket om en persons humör. Korsade armar kan innebära ilska, hunched hållning kan innebära sorgsenhet, och avslappnade axlar kan indikera lycka. Var uppmärksam på hur människor står eller sitter och gör gissningar om hur de känner.
  • Ansiktsuttryck är också en bra indikator på humör. Scowling eller scrunched ansikten indikerar ilska medan upphöjda ögonbryn ofta indikerar nöjda eller avkoppling.
  • Bild med titeln Börja människor som tittar på steg 12
    9. Lyssna på människors röster när de pratar för att lära sig mer om dem. Obs om de har en accent, en hög eller lågtalande röst, om de verkar upphetsade eller frustrerade, eller om de är alltför tysta. Göra gissningar om hur de känner sig baserade på hur de låter och om de njuter av sina konversationer.
  • Det kan också vara kul att överhjärta utdrag av människors konversationer utan sammanhang.
  • Tips

    Om folk får dig att titta på dem, kanske de tror att du är obehaglig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande