Hur man samarbetar på en historia med vänner

Att skriva historier själv är kul, men att skapa ett manuskript med vänner är ännu bättre. Vill börja samarbeta på en historia med några andra? Här är hur.

Steg

Del 1 av 3:
Brainstorming och utarbetande
  1. Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 1
1. Bestämma vem du vill samarbeta med. Du kan välja att arbeta med en nära vän som du kan hålla med bra eller annan författare som du vet har goda färdigheter. Välj också mängden personer du vill ha i din grupp - du kanske bara vill att två personer ska skriva, eller du kanske vill ha fem, tio, tjugo, vad du än tycker skulle vara det roligaste. Tänk på att för många vänner kan bli överväldigande, men annat än det, det finns ingen gräns.
  • Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 2
    2. Börja komma med idéer. Eftersom du är i en grupp kan du studsa idéer, karaktärer, teman och tomter, snarare än att behöva komma med allt själv. Skriv ner bra idéer som du alla verkar komma överens om att rädda dem för senare. När du har alla idéer, börja med att sammanställa dem i en storyline.
  • Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 3
    3. Försök att göra en grafisk arrangör. Det här är en bra idé att organisera allt på ett sätt som alla dina författare kommer att förstå och kunna spara för senare. När du har alla dina idéer tillsammans i en berättelse, behåll dina huvudpersoner och deras personligheter, inställningen eller inställningarna, temat, konflikten och andra historikelement på den grafiska arrangören för senare referens.
  • Del 2 av 3:
    Skriva ditt första utkast
    1. Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 4
    1. Bestäm var du ska skriva din historia. Du kan skriva din historia på papper eller uppkopplad. Om du väljer att skriva online kan du välja ett privat nätverk, till exempel Google Drive, eller publicera det offentligt på en webbplats som FictionPress eller Wattpad. Om du vill skriva det på papper, försök att göra ett schema med de andra på när du ska träffas och skriva din berättelse.
  • Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 5
    2. Försök att inte vara ett kontrollfreak. Det är trots allt en gruppansträngning. Medan du skriver berättelsen, var noga med att du inte bara använder de idéer du kom med eller gillar. Om du skriver på papper, försök att skicka papperet runt för varje stycke, kapitel, sida, e.t.c. För att alla får en chans att lägga till något.
  • Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 6
    3
    Kommunicera med dina medförfattare. Under skrivning, prata med din partner / partner och se till att din historia är konsekvent och att du godkänner en situation i berättelsen. Du får inte något gjort om du inte kan komma överens om hur du slutför kapitlet.
  • Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 7
    4. Så småningom kommer du att ha en färdig roman eller historia. Har de andra läser över det och firar efterbehandlingen av detta skede om du vill!
  • Del 3 av 3:
    Redigering
    1. Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 8
    1. Börja revideringsprocessen. Du kan antingen göra det själv eller be någon annan att hjälpa till, kanske till och med båda. Var säker på att det inte finns några större grammatiska fel, förvirrande meningar eller på annat sätt svårt att förstå delar av berättelsen.
  • Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner Steg 9
    2. Redigera historien. När du har fixat grammatiken i din berättelse, kolla över scener, karaktärer och andra funktioner i historien och se om du alla gillar dem. Känn dig fri att ta ut irrelevanta scener, lägg till de som behövs, förkorta eller förlänga historien, och gör något annat som skulle hjälpa flödet.
  • Bild med titeln samarbetar på en historia med vänner steg 10
    3. Dela historien. När du är färdig med att revidera och redigera är du redo att publicera din historia! Skriv ut det, dela det på en webbplats (om du inte redan har) eller lämna det. Var noga med att alla författare har en färdig kopia åtminstone.
  • Tips

    Kommunicera effektivt före och under skrivprocessen.
  • Tilldela jobb till dina gruppmedlemmar och ange deadlines om du behöver dem.
  • Varningar

    Luta inte för tungt på en person att göra allt arbete, om inte den personen är okej med det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande