Hur man skapar en övertygande karaktär för din berättelse

När man skriver en historia är en övertygande karaktär ett måste. Ingen gillar att läsa en historia där tecken är tråkiga! Se till att du känner till dina karaktärer Börja din historia.

Steg

Del 1 av 3:
Få idéer för din karaktär
  1. Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 1
1. Folk tittar på. Notera vissa egenskaper hos de människor du vet som skiljer dem från alla andra. Går den pojken som bor tvärs över gatan en vana att slå saker över? Tala din bästa vän med händerna när hon är upphetsad? Dessa kan vara quirks av ett tecken som du skapar dig själv.
  • Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 2
    2. Överväga att basera karaktären på någon. Om det här är första gången skriver du en historia, eller du är inte säker på hur du gör din karaktär trovärdig, basera din karaktär på någon. Det kan vara en vän, en familjemedlem, en kändis, eller till och med dig! Om du baserar den på någon du vet, kommer du att veta hur de reagerar på situationer, vilket gör det lättare för dig.
  • Del 2 av 3:
    Sätta karaktären tillsammans
    1. Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 3
    1. Få en filmapp. Håll allt du behöver veta om din karaktär i den här mappen. Att göra detta kommer att hålla dig organiserad. Alternativt kan du göra en mapp på din dator och skriv allt upp på Microsoft Word eller någon ordbehandlingsprogramvara.
  • Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 4
    2. Vet vad karaktären ser ut. Hur lång är personen? Är de av atletisk byggnad, smalbyggnad eller knubbig? Vilken färg är deras hår och deras ögon? Hur länge är deras hår? Är det lockigt, vågigt, rakt, etc.? Titta online för "Face Makers" eller, om du har ett Sims-spel, gör en sim att se ut som din karaktär och ta flera skärmbilder. Du kan också titta igenom bilder på nätet och i tidskrifter och hitta en person som ser ut som din karaktär. Detta hjälper dig att få en stark visuell av vad din karaktär ser ut. Sätt bilder av din karaktär i sin fil.
  • Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 5
    3. Do tecken skisser. Det betyder att du spelar in saker som det fullständiga namnet, födelsedagen, etnisk bakgrund, och varje detalj av din karaktärs personlighet. Sök Google för tecken skiss konturer. Många är ganska hjälpsamma. Träna och skriv ner grunderna, till exempel:
  • När är deras födelsedag? Hur gamla är de?
  • Vem är deras vänner?
  • Vad är deras drömmar / mål? Vad vill de åstadkomma?
  • Vad är deras förflutna som?
  • Vem är i sin familj? Har de någon familj? Några husdjur?
  • Vad är deras favorit saker?
  • Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 6
    4
    Välj ett namn för din karaktär. Namnen är viktiga och måste passa personligheten av din karaktär (även om författaren, det namn du väljer, brukar passa så småningom, som läsare blir vana vid kombinationen). Namnet ska återspegla tidsperioden och platsen där din historia äger rum, för att verka passande och övertygande till läsare. Till exempel kommer en pojke som bor i en liten stad i södra Georgia 1980-talet inte att bli namngiven Throckmorton.
  • Ibland är ett långt komplicerat namn lämpligt, men kom ihåg hur många gånger du måste skriva det och dina läsare måste läsa den. Det är inget värre än att inte kunna uttala huvudpersonens namn!
  • Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 7
    5. Ge karaktärens rädsla och hemligheter. Dessa kan bilda utmärkta delplottor och är en stor hjälp när du är fast. Vad händer om Oliver är rädd för höjder? Vad händer om det enda sättet att rädda sin lillasyster är att klättra över den ricketybro en mil ovanför marken? Att veta dina karaktärers hemligheter kan också skapa en övertygande historia. Att ha den hemliga långsamt avslöjade kan hjälpa till att föra tomten och karaktärerna till livet ännu mer.
  • Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 8
    6
    Rita karaktären. Om det hjälper dig, rita dina tecken. Medan personligheten av karaktärer är mycket viktigare än utseende när det gäller att vara övertygande, kan utseendet bidra till att utveckla karaktären också.
  • Del 3 av 3:
    Förstå din karaktär noggrant
    1. Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 9
    1. Känn dina karaktärer inuti. Känna till deras största önskan, för det här kommer att hålla tomten levande. Känna till deras förflutna, deras största rädsla, deras mest pinsamma ögonblick, deras mörkaste hemligheter. Även om något av detta inte dyker upp i din berättelse, är det okej. Att veta dina tecken kommer att övertyga dem om att de lever, och kommer att göra detsamma för deras läsare.
  • Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 10
    2. Intervju din karaktär. När du har väsentliga, börja med att intervjua din karaktär. Hur ser hon / han på världen? Låtsas att du är någon på en prata show intervjuar en kändis. Titta på några prata visar för idéer om frågor att fråga din karaktär. Fråga så många frågor som du vill ha förrän du får en riktig känsla för din karaktär.
  • Bild med titeln Skapa en övertygande karaktär för din berättelse Steg 11
    3. Se till att alla aspekter av din karaktär har skrivits upp och fast i mappen. Sätt mappen på ett lättillgängligt ställe så att du kontinuerligt kan gå tillbaka och ta en annan titt på detaljerna i din karaktär medan du skriver. Detta kommer att se till att din karaktär är stark från början till slut på din historia, istället för att starta och svindla bort när historien fortskrider. Starta nu din berättelse med en stark, övertygande karaktär!
  • Provteckenbeskrivningar

    Prov manlig anime tecken beskrivning

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provteckenprofil för bok

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    De behöver inte agera sin ålder, det ska vara realistiskt!
  • Var inte rädd för att göra dem mänskliga. Ge dem svagheter, brister och rädsla.
  • Gör inte allt på en dag. Det kan ta veckor, kanske till och med en månad, innan du verkligen känner till din karaktär.
  • Se till att du har din karaktär nere Pat innan du skriver något seriöst - annars hittar du dig själv med ett desperat behov av att revidera.
  • Gör din karaktär trovärdig. Till exempel skulle en stereotyp mormor inte säga "Det är coolt," eller "Ljuv!". Hon skulle säga "Det är trevligt," eller "Det är underbart!", etc. Trovärdiga tecken skulle inte alltid vara meningsfull, eller glad eller ledsen. Använd en mängd olika känslor och egenskaper.
  • Att skapa en anteckningsbok i Evernote är ett bra sätt att organisera all din karaktärs information. Och eftersom alla dina anteckningar är lagrade i molnet kan du lägga till det på din dator eller från din smarta telefon om du tänker på något medan du är ute!
  • Var medveten om den genre du skriver. I en romantisk roman kommer utlänningar sannolikt inte attackera jorden (om inte det är den viktigaste tomten av din historia). Dina tecken kommer att vara mindre långt hämtade och mer idag, "vanlig".
  • Rädsla är ett bra sätt att avslöja en karaktär. Var inte snäll mot dina karaktärer! Om han är klaustrofob, få honom låst i stammen av sin farbrors bil med sin vän eller romantisk intresse. Det förflyttar inte bara tomten, men läsaren lär sig hur tecknen kommer att reagera på vissa situationer.
  • Försök lägga några av dina tecken i ett Sims-spel för att se hur de skulle agera i en simulerad "verkliga livet" miljö.
  • Försök att undvika klichéer som "Superdriven tragisk föräldralös som sparar dagen" Backstory eller "Vanlig kille / tjej är dum och svag men besegrar den största fienden någonsin" Spår.
  • Om din karaktär är komedisk, försök att inte överväldiga läsaren / betraktaren med sin komedi. Balansera det med en irrationell rädsla, hemlighet, etc, för att göra dem mer livsliknande.
  • Ibland kan en karaktärsprofil vara mycket utsatta för att skriva. Försök att hålla saker åtminstone, jag.e. Det faktum att Mary Jane gick till Wisconsin vid fem års ålder är onödigt, om inte det är avgörande för historiens plot.
  • Varningar

    Om du baserar din karaktär på någon, var noga med att byta namn så att de inte blir förolämpade.
  • Se till att din karaktär inte är en Maria Sue - någon som är perfekt på alla sätt, etc.
  • Var försiktig när du baserar en karaktär av någon du vet! Även om detta är ett bra sätt att spika egenskaperna i karaktären, kan det lika enkelt förolämpa någon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande