Hur man bryr sig om din hud efter sugaring

Sugaring, eller sockervaxning, är en form av hårborttagning med naturliga sockerarter. Sockervaxning är vanligtvis säker, och kan effektivt avlägsna håret på oönskade platser. Efter sockervaxning vidtar dock åtgärder för att ta hand om din hud. Du bör också undvika vissa aktiviteter, som kraftig övning, för en dag efter sockervaxning. I vissa fall kan komplikationer som ingrown hår uppstå. Behandla sådana komplikationer omedelbart och prata med en hudläkare om hur man förhindrar problem i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Omsorg för din hud
  1. Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 1
1. Använd lös passande kläder. I dagarna efter din sugaring, se till att kläderna du bär är lös. Detta är särskilt sant om du har en bikini eller brasilianskt vax. Din hud kommer att vara mycket känslig efter sugaring, så se till att du har löst passande kläder till ditt möte och för de första dagarna efter.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 2
    2. Fuktar området försiktigt efter ditt möte. Sugaring kan orsaka att huden torkar ut, så se till att du fuktar området försiktigt efter ditt möte. Om du tänker ha en annan sugaringavtal inom den närmaste framtiden är fuktgivande speciellt viktigt.
  • Fuktar med naturliga oljor över lotioner som innehåller kemikalier. Naturliga oljor och kroppsbutiker fungerar bra.
  • Du bör inte fukta dagen för ditt möte. Vänta minst 24 timmar för att börja fuktgivande.
  • Sugaring skadar inte dina hårsäckar eller hud, så bara hydrera din hud som du skulle efter någon hårborttagning.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 3
    3. Blöt med dött havsalt. Ingrown hår är en vanlig komplikation i samband med sugaring. För att förhindra ett ingrown hår, gör ett dött havssalt att suga in de första 24 till 48 timmarna av ditt möte. Du kan köpa döda havssalt online eller på en lokal hälsokost.
  • Fyll på dig med kallt vatten och lägg sedan till 2 till 4 matskedar (29.6 till 59.1 ml) salt. Ta en ren handduk och njut av en del av den här lösningen.
  • Applicera denna kalla komprimera till det område där håret var och lämnade på i ca 15 minuter.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 4
    4. Exfoliera 24 till 48 timmar efter sugaring. Med sugaring är exfoliering viktig för eftervårdsprocessen. Du bör exfoliera 2 till 7 gånger i veckan efter ditt möte. För att exfoliera kan du använda en exfoliating gel du köper på en drogbutik. Du kan också prova Walnut Scrub, Pimice Scrub eller Scrub Handskar.
  • Det är bäst att exfoliera i duschen. Gnugga din valda gel i det område där håret togs bort. Gnugga något kraftigt, eftersom du måste lossa huden.
  • Skölj när du är klar och klappa när du kommer ut ur duschen.
  • Del 2 av 3:
    Undviker vissa aktiviteter
    1. Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 5
    1. Rör inte din hud. I dagarna efter ditt möte kommer din hud sannolikt att vara känslig. Din synd kan också vara mer benägen att infektion. Medan du kan bli frestad att skrapa, eftersom din hud kan vara kliande, avstå från att göra det. Detta kan ytterligare irritation.
    • Om du befinner dig väldigt frestad att skrapa, kan du försöka klippa dina naglar kort. Du kan också lägga scotch tejp över dina naglar för att förhindra att du skrapar.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 6
    2. Undvik motion efter behandling. Eftersom motion kan orsaka svett och hudirritation, träna inte omedelbart efter din behandling. Det kan vara en bra idé att få ditt arbete ut före din sugaringavtal. Du kan också göra mötet på en dag du normalt inte tränar.
  • Prata med personalen där du hade ditt sugaringavtal gjort om motion. När du kan träna igen kan det vara beroende av var håret togs bort.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 7
    3. Håll dig borta från bad och badtunnor. Varmt vatten kan irritera känslig hud. Bad och badtunnor speciellt hamnbakterier, och din hud kommer att vara känslig för infektion. Du vill inte bränna exponerade hårsäckar, eftersom det kan förlänga läkningsprocessen. Håll dig till duschar och använd ljummet vatten.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 8
    4. Håll dig ur solen och solbränna. Sugared hud är mycket känslig för UV-höjning och kan brinna lättare. För de 24 timmarna efter din sugaringavtal, håll dig ur solen så mycket som möjligt. Du bör också undvika solarium.
  • Om din hud är solbränd, har du inte en sugarbehandling. Vänta tills din hud har läkt för att schemalägga ditt möte.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 9
    5. Avstå från kön i 24 timmar om du sugar ditt pubic hår. Din kropp blir mer benägen att infektion efter en sugaringavtal. Om du tog bort ditt pubic hår via sugaring, undvik kön i minst 24 timmar. Detta kommer att ge ditt hår tillräckligt med tid att läka.
  • Del 3 av 3:
    Titta på komplikationer
    1. Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring steg 10
    1. Oroa dig inte för röda fläckar. Det tar var som helst från 24 till 28 timmar för din hud att läka efter sugaring. Det är mycket vanligt för röda fläckar att bilda på sugaredområden. Dessa fläckar bildar där hårroten avlägsnades och kan se något som en solbränning. Oroa dig inte för sådana fläckar som de kommer att rensa upp om några dagar.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 11
    2. Behandla ingrown hår. I händelse av att du får ett ingrown hår, behandla det omedelbart. Ingrown hår kan orsaka allvarlig hudirritation om de lämnas obehandlad. Du kan använda aktuella geler som är utformade för att behandla ingrown hår på en lokal stormarknad. Om ingrown hår inte rensar upp på egen hand, se en hudläkare.
  • Att göra havssalt suger regelbundet efter ett sugaringavtal kan förhindra bildandet av ingrown hår.
  • Bild med titeln Vård för din hud efter sugaring Steg 12
    3. Se en hudläkare i händelse av en infektion. Om du märker rodnad, klåda, brännande eller andra symtom som inte går i 24 eller 48 timmar, se en hudläkare. Sugaring är vanligtvis säker, men kan göra din hud mer mottaglig för infektioner. Om du har ett utslag som du misstänker kan vara smittad, gör ett möte med en hudläkare.
  • Tips

    Om du är sugar ditt bikini-område, se till att du har mycket mjukt bekväm underkläder för de närmaste dagarna. I synnerhet undvika scratchy spets eller tight elastics som kommer att irritera hårsäckarna.
  • Använd mild eller organiska tvål dagarna efter din sugaringavtal. Du bör också undvika doftande lotioner och parfymer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande