Hur får man rättvis hud: kan naturliga läkemedel hjälpa?

Medan det är bäst att acceptera och omfamna ditt utseende, det finns alla typer av skäl att du kanske vill ha rättvisare hud, och människor försöker lätta sin hud hela tiden. Tyvärr, medan du kan utjämna din hudton, finns det inga rekommenderade sätt att få rättvisare hud naturligt. Hemläkemedel är inte visat att fungera, och vissa kan till och med vara farliga. Men du är fortfarande lycka till! Det finns några över-mot-counter som du kan använda för att lätta mörka fläckar, och du kan också prova några professionella behandlingar genom att besöka din hudläkare. Med dessa alternativ kan du lätta din hud säkert.

Steg

Metod 1 av 4:
Plockning av kräm för mörka fläckar

Det finns många hudblekande krämer och lotioner på marknaden, så du är förmodligen förvirrad över vilka som fungerar. Lyckligtvis, plocka den rätta är det lättare när du vet vad du ska leta efter. Du kan få dessa krämer utan recept från apotek. Vanligtvis är lättare krämer endast avsedda för små områden som åldersfläckar. Var noga med att fråga en hudläkare om dessa krämer är säkra innan de använder dem på större områden.

  1. Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 1
1. Minska melanin med kojinsyra. Kojinsyra kan hjälpa till med alla slags hudproblem, inklusive pigmentering. Få en grädde med denna ingrediens för att försöka lätta din hud. Dessa produkter ska vara tillgängliga utan recept.
  • Den huvudsakliga biverkningen av kojinsyra är mindre dermatit och hudirritation.
  • Kojinsyra kan göra din hud mer sårbar för solbränna, så var försiktig med din solexponering efter att ha använt det.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 2
    2. Försök retinoidkräm för att bekämpa hyperpigmentering. Retinoid krämer är populära behandlingar för alla typer av hudproblem som åldersfläckar och rynkor. De kan också lätta mörka fläckar och hålla din hud frisk. Få en över-the-counter retinoid grädde för att försöka lätta din hud.
  • Du kan också få en starkare retinoidkräm med recept från en dermatolog.
  • Retinoidkrämer kan orsaka torrhet, rodnad och peeling i de fläckar där du använder den.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 3
    3. Bekräfta att eventuella krämer du använder innehåller inte kvicksilver. Vissa hudljuskrämer har kvicksilver i dem, och det kan vara skadligt. Kvicksilverexponering kan orsaka njureproblem, såväl som skador på din syn och hörsel. Undvik hudprodukter som innehåller kvicksilver genom att kontrollera deras ingredienser och letar efter följande tecken.
  • Om några ingredienser är Calomel, Cinnabaris, Hydrargyri Oxydum Rubrum eller Quicksilver, har produkten kvicksilver i den.
  • Om det finns en varning om att hålla grädden borta från silver, guld, aluminium och smycken, så har det förmodligen kvicksilver.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 4
    4. Använd hydrokinon för att bleka mörka fläckar. Detta är ett vanligt hudblekmedel som kan blockera melaninproduktion. Den används i många övergripande ljuskrämer. Försök att få en 2% hydrokinonkräm eller lotion för att se om det här fungerar för dig.
  • Vissa läkare råder mot att använda hydrokinon eftersom den är kopplad till vissa biverkningar som hudmördare eller överdriven blekning. I allmänhet säger läkare att det är säkert i koncentrationer under 4%, men var säker och fråga alltid din hudläkare innan du använder den här grädden.
  • Ljuseffekten från hydrokinon är tillfällig, så du måste använda den kontinuerligt. Din hud kommer också att mörkas igen i solljus, så använd alltid solskydd när du går ut.
  • Hydrokinon producerar vanligtvis resultat inom 4 veckor.
  • Metod 2 av 4:
    Använda grädden korrekt

    När du väljer en kräm att använda, applicerar det är lätt. Först, kontrollera alltid instruktionerna för att du ska använda den korrekt. Följ dessa steg för att lätta din hud med OTC-krämer.

    1. Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 5
    1. Testa grädden på ett litet område först. Innan du använder grädden, se till att du inte har några känsligheter till det. Gnugga lite på en liten är av din hud och vänta några minuter. Kontrollera efter eventuell rodnad eller irritation. Om allt ser bra ut, kan du använda grädden på din hud.
    • Om du har några reaktioner, använd inte den här grädden.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 6
    2. Gnugga ett tunt lager av grädde på de områden du vill lätta. Krama en liten mängd grädde på ditt finger eller en bomullspinne. Sedan gnugga det i de mörka fläckarna på din hud.
  • Håll någon kräm bort från näsan, ögonen eller munnen.
  • Kom ihåg att dessa krämer vanligtvis bara är avsedda för små mörka fläckar, inte stora områden. Fråga din hudläkare om du använder det på stora områden är säkert först.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 7
    3. Tvätta händerna efter att ha applicerat grädden. Detta är viktigt för att förhindra oavsiktlig ljusning av fingrarna eller andra delar av din hud.
  • Även om du använde en bomullspinne, är det bäst att tvätta händerna ändå, bara om du har någon lotion på dina händer utan att inse det.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 8
    4. Låt inte någon röra grädden i några timmar. Ljuskrämer kan gnugga av din hud och på andra människor, vilket kan lätta sin hud oavsiktligt. Ge grädden minst några timmar att suga in innan du gnuggar mot någon.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 9
    5. Fortsätt behandlingen dagligen i 3-4 månader. Hudljuskrämer fungerar inte särskilt snabbt, så du måste hålla fast vid behandlingen. Fortsätt applicera grädden dagligen och tillåta 3-4 månader för behandlingen att arbeta.
  • I allmänhet, om du inte har någon skillnad på 3 månader, prata med din hudläkare för ytterligare förslag.
  • Om produkten ger olika instruktioner, följ sedan de istället.
  • Metod 3 av 4:
    Potentiella hemmetoder

    Du kan stöta på en hel del hembehandlingar online för att lätta din hud. Tyvärr fungerar de flesta av dessa rättsmedel inte. Det bästa du kan göra hemma är att begränsa din solexponering för att förhindra att huden blir mörkare. Annat än det, som talar med din hudläkare är det bästa att göra.

    1. Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 13
    1. Använd solskyddsmedel varje gång du går ut. Detta kommer inte att lysa din hudton, men det kan förhindra att din hud blir mörkare och skadad. När du går ut i solen, se till att du bär åtminstone SPF 15 för att skydda din hud och förhindra att den blir mörkare.
    • Att ha på sig solskyddsmedel är särskilt viktigt om du använder några lättare krämer eftersom de gör din hud mer känslig för solen.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 14
    2. Undvik sol exponering under mitten av dagen. Solen är vanligtvis starkast mellan 10 och 2 pm, så du får mest exponering om du är ute under dessa timmar. Gör ditt bästa för att stanna inomhus under dessa timmar om du kan, och se till att du har gott om solskyddsmedel om du måste gå ut.
  • Om du måste gå ut under dessa timmar, försök att spendera så mycket tid i skuggan som möjligt.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 15
    3. Använd inte några obehagliga hemblekmedel. Om du söker på nätet för hemljusstips, kan du komma över allt från blekningspaket till rättsmedel som att använda citronsaft, yoghurt eller blekmedel på din hud. Ingen av dessa tips är bevisade att fungera, och vissa kan vara farliga. Om du vill lätta din hudton, är det bästa att prata med en hudläkare för professionella behandlingar.
  • Metod 4 av 4:
    Laser Skin-Lightening

    Medan vissa OTC-krämer kan hjälpa dig att lätta din hud, är de inte garanterade att arbeta. Lyckligtvis har du fortfarande alternativ, så prata om hudbelysning med en dermatolog. Det vanligaste förfarandet är laserbehandling för att minska melanin i din hud. Din hudläkare kan göra det här förfarandet och lätta din hudton.

    1. Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 10
    1. Besök en hudläkare för att diskutera lättare din hud. Hudljusbehandlingar, inklusive laserbehandlingar, måste göras på en dermatologs kontor. Gör ett möte och prata om rätt procedur för dig.
    • Dermatologen kommer förmodligen att göra ett mindre hudtest för att se till att du inte är känslig för lasrar. De kommer att avslöja en liten del av din hud till lasern och vänta några veckor för att se om du har en reaktion. Om inte, ska behandlingen vara säker.
  • Bild med titeln Get Fair Skin Naturligtvis Steg 11
    2. Delta i din laserbehandlingssession. Laserbehandlingar är ganska enkla. Dermatologen håller en laseranordning mot din hud i 30-60 minuter för att skada melanin i din hud. De kommer också noga att använda en kall luftstråle för att hålla huden sval under proceduren. När din behandling är klar kan du gå hem för att låta din hud återhämta sig.
  • Du kan känna lite brinnande eller klämma under behandlingen. Detta är normalt, men berätta för dermatologen om du känner mycket smärta.
  • Dermatologen kan använda en narkoskräm för att numera din hud och hjälpa till med smärtan.
  • Bild med titeln Få rättvis hud Naturligt steg 12
    3. Följ instruktionerna efterbehandling i 2 veckor efter behandlingen. Lasrar skadar din hud, så du ser lite rodnad, blåmärken och inflammation efteråt. Detta är normalt och bör rensas inom 2 veckor. Medan din hud läker, tvätta området försiktigt varje dag med doftfri tvål och vatten, använd sedan Aloe Vera eller Petroleum-gelé för att hjälpa din hud att läka. Undvik att plocka eller skrapa några scabs som bildas. Så länge du följer eftervårdsinstruktionerna, ska din hud läka snart och visa en ljusare ton.
  • Du kan också ta smärtstillande medel för att hjälpa till med obehaget.
  • Följ alltid din hudläkarens specifika instruktioner för eftervård.
  • Medicinska takeaways

    Du är inte ensam om du letar efter naturliga sätt att lätta din hud. Tyvärr finns det inga rekommenderade hemmetoder för rättvisare hud. Lyckligtvis har du fortfarande gott om alternativ om du vill lätta din hud. Vissa OTC Lightening Creams kan fungera om du använder dem korrekt och fråga din hudläkare först. Om det inte fungerar, kan vissa behandlingar från din hudläkare hjälpa dig att nå ditt mål. Snarare än att försöka förändra dig själv, kan du också försöka acceptera din hudton och omfamna vem du är.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande