Hur man rengör dina ögonbryn

Eftersom ögonbryn ramar dina ögon, gillar många människor att forma dem för att förbättra sitt utseende. Som ett resultat kan ögonbrynen ackumulera mjäll, olja, smuts och smink. Försiktigt rengöring av ögonbrynen kommer att se till att de är fräscha. Du kan rengöra dina ögonbryn med ansiktsvask eller andra produkter som tea trädolja eller ett pannaserum. Du kan sedan behålla dina ögonbryn så att de ser sitt bästa ut.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda ansiktsvask
1. Applicera ditt vanliga ansiktsvätta på dina pannor. Det är lätt att rengöra dina ögonbryn med din vanliga ansiktsrengöring medan du tvättar ditt ansikte. Någon ansiktsrengöring som är mild nog för din hud borde vara bra på dina ögonbryn. Blöta dina ögonbryn och applicera en liten mängd ansiktsvätta på dina pannor.
  • Du kan också tvätta dina ögonbryn om du föredrar.
  • 2. Skruva dina ögonbryn med fast tryck. Eftersom ögonbryn kan vara tjocka kan de helt rena att bli svåra. Använd fingrarna på fingrarna för att arbeta rengöraren i dina pannor. Gör detta i små, cirkulära rörelser.
  • 3. Skölj ansiktet Tvätta av dina pannor. Använd ljummet vatten för att skölja ansiktet tvätt av dina ögonbryn väl. Se till att du får allt ansikte tvätt av dina ögonbryn.
  • 4. Torka dina ögonbryn. Klappa dina ögonbryn torka med en ren handduk. Gnugga inte dina ögonbryn svåra att torka dem eftersom det kan skada dem.
  • Metod 2 av 3:
    Applicera naturliga oljor och serum
    1. Gör en djupt ren med tea trädolja. Dina ögonbryn behöver vanligtvis inte mer än en grundläggande tvätt då och då. Men om du märker dina ögonbryn känner sig grymma eller oljiga till beröringen, kan du göra en djupt ren av dem med tea trädolja. Applicera en liten droppe tea tree olja på en disponibel mascara wand eller en ögonbrynborste. Då, kör sedan vingen genom ögonbrynen i små cirklar.
    • Tvätta oljan med varmt vatten och klappa dina ögonbryn torra.
    • Du behöver inte djupa dina ögonbryn varje dag, eftersom det kan orsaka torrhet eller irritation. Djupt rena dem en gång i veckan eller när de verkar smutsiga.
  • 2. Använd kokosnötolja om du har torr hud. Kokosolja är en stor naturlig olja för att rengöra dina ögonbryn och uppmuntra bra ögonbrynshårtillväxt. Applicera bara en liten dab av kokosnötolja på en bomullsplatta. Då kör det genom en ögonbryn. Använd en ren kudde med en dab av kokosnötolja för den andra ögonbrynen.
  • Undvik att använda kokosnötolja om du har fet hud som det kan täppa till porer och leda till breakouts.
  • Om du brukar använda en ögonbrynpenna eller andra produkter på dina ögonbryn, är kokosnötolja också ett bra sätt att rengöra någon smink på dina pannor.
  • 3. Prova ett ögonbrynserum. Professionella ögonbrynserum är formulerade för att ta bort olja och uppmuntra hårväxt. Du kan hitta dem online eller på din lokala apotek. Följ anvisningsanvisningarna på etiketten.
  • Se till att du gör ett spottest av ögonbrynserumet på en fläck av hud, som bakom örat eller på insidan av din handled. Att göra ett spottest innan du tillämpar produkten till dina ögonbryn kommer att se till att du inte reagerar illa till produkten.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla dina ögonbryn
    1. Rengör ögonbrynen dagligen när du tvättar ditt ansikte. Inkludera att tvätta dina ögonbryn i din dagliga rutin. Det är lättast att bara tvätta dem när du tvättar ditt ansikte. När du har använt din rengöringsmedel, skrubba försiktigt dina pannor. Skölj noggrant för att du ska ta bort all produkt.
  • 2. Undvik att lägga för mycket produkt på dina ögonbryn. När du rengör dina ögonbryn, försök att inte ladda på för mycket produkt. Detta kan sluta klämma fast dina ögonbrynhår och leda till patchiness på dina pannor. Lägg bara små mängder produkt på dina ögonbryn åt gången.
  • Bild med titeln Rengör dina ögonbryn Steg 10
    3. Se en hudläkare eller en estetiker. Om du är nervös för att rengöra dina ögonbryn eller bibehålla dem på egen hand, se en hudläkare eller estetiker. De kan ge dig råd om hur du håller ögonbrynen rena. De kan också föreslå andra ögonbrynshållningsalternativ som att vaxa eller twezing dina ögonbryn för att hålla dem snygga och rena.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande