Hur blekar huden snabbt

Om du har mörka fläckar, har nyligen fått för mycket sol, eller vill ha en ljusare hud, kan du vara intresserad av att bleka din hud hemma. De mest effektiva behandlingarna är över-the-counter eller receptbelagda hudljuskrämer, även om dessa ofta bär biverkningar som ökad känslighet för solljus. Du kan också kunna bleka din hud naturligt med hjälp av hushållsmedel. Tänk dock på att hemmetoderna vanligtvis kommer att ge mindre konsekventa resultat, och de kan också ha egna biverkningar, som hudirritation.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda beprövade behandlingar för hudljus
  1. Bild med titeln Bleach Hud Fast Steg 1
1. Applicera hydrokinon för all-over-lätta, men var medveten om riskerna. Om du vill lätta din hud snabbt kan du få bra resultat genom att applicera en hudljuskräm som innehåller hydrokinon en gång om dagen i flera veckor. Men vissa människor upplever negativa reaktioner mot hydrokinon, inklusive hudirritation, känslighet mot solen, eller i vissa fall hudmördare. Dessutom kan hydrokinon också få svett att ha en obehaglig fiskig lukt.
  • På grund av dess biverkningar och potentiell risk som cancerframkallande, förbjuds hydrokinon och produkter som innehåller hydrokinon i Storbritannien. Om du bor någonstans kan du köpa hydrokinon, planera inte att använda den i mer än 4-8 veckor i taget.
  • Du kan köpa krämer som innehåller upp till 2% hydrokinon över disken, men du behöver ett recept för krämer upp till 6%.
  • Om du använder hydrokinon, skydda dig själv från solen. Använd SPF 30 solskyddsmedel varje dag och undvik att vara utomhus mellan 10:00 A.m. och 2:00 p.m., När solens strålar är de starkaste.
  • Bild med titeln BLEACH HUD FAST STEG 2
    2. Prova en receptbelagd retinoidkräm för att ljusna din hud och behandla mörka fläckar. Tretinoin är en retinoid som ofta används för hudljus. Retinoider lyser din hud genom att exfoliera bort det övre skiktet av huden, vilket uppmuntrar till cellomsättning. Det är bara tillgängligt som recept, men det kan komma i grädde, gel eller lotionform. Vanligtvis applicerar du produkten för att rengöra, torr hud en gång om dagen.
  • Eftersom Tretinoin kan öka din känslighet mot solljuset, är det bäst att applicera den här grädden som en del av din nattrutin. Du kan också behöva bära SPF 30 solskyddsmedel varje dag och undvik att gå ut på mitten av dagen.
  • Använd inte Tretinoin om du är gravid.
  • Du kan se förbättring av hyperpigmentering efter 4-6 veckor med en daglig applicering av tretinoin. Dessa effekter kommer att fortsätta att förbättras upp till minst ett år.
  • Bild med titeln BLEACH HUD FAST STEG 3
    3. Prova en grädde med kojic eller azelainsyra om du har melasma. Om du har detta villkor, fråga din läkare eller dermatolog om behandlingar som kojinsyra eller azelainsyra. Applicera dessa krämer på de mörka fläckarna 1-2 gånger om dagen, som anges på etiketten. Liksom de flesta andra aktuella behandlingar ser du förmodligen resultat i 4-6 veckor om dessa krämer fungerar för dig.
  • Melasma är ett tillstånd som orsakar mörka fläckar på ditt ansikte och nacke. Det är vanligtvis utlöst av antingen solens exponering eller en förändring i dina hormoner, till exempel under graviditeten eller när du startar vissa läkemedel.
  • Azelainsyra utvecklades ursprungligen som en aknebehandling. Det är tillgängligt i vissa över-the-counter-preparat, men starkare styrkor kräver recept. Det lättar bara mörka fläckar och påverkar inte normalt pigmenterad hud.
  • Kojinsyra är härledd från svampar. Det används ibland som ett livsmedelskonserveringsmedel, men finns också i gräddeform för kosmetisk användning.
  • Dricks: Försök att tvätta ansiktet med en tvål som innehåller kojinsyra för att rengöra och lysa din hud samtidigt!

  • Bild med titeln BLEACH HUD FAST STEG 4
    4. Fråga din läkare om en kortikosteroidkräm för att rikta sig mot mörka fläckar. Om du har mörka fläckar och du vill lätta dem, fråga din läkare om en kortikosteroidkräm som hydrokortison. Följ din läkares applikationsanvisningar noggrant - vanligtvis applicerar du grädden till bara den mörka platsen en eller två gånger om dagen i upp till 4-6 veckor.
  • Kortikosteroidkrämer säljs vanligen över-the-counter i lägre styrkor, eller din läkare kan ordinera en starkare koncentration. Även om du använder en överklagande kräm, bör du konsultera din läkare innan du använder en kortikosteroidkräm regelbundet, på grund av risken för biverkningar som akne, hyper- eller hypopigmentering och svamp- eller bakterieinfektioner.
  • Bild med titeln BLEACH HUD FAST STEG 5
    5. Läs etiketten försiktigt innan du använder några flyktiga krämer. Var noga med att kontrollera att det inte finns några dolda ingredienser som kan vara skadliga för din hälsa, som kvicksilver. Också, om grädden innehåller ingredienser som kortikosteroider eller hydrokinon, är det bäst att veta att om du upplever några obehagliga biverkningar.
  • Bild med titeln blekmedel snabbt steg 6
    6. Genomgå laser hudljus för resultat om några veckor. Besök en hudläkare eller en estetiker för att genomgå laserhudsljusbehandlingar. Under denna procedur kommer tekniker att använda en handhållen laseranordning på stora delar av din hud. Under de närmaste veckorna kan du märka att din hud ser lättare ut.
  • Din hud kan vara röd och svullna i flera dagar efter sessionen. Dessutom kan din hud bli skadad eller fläckig i 1-2 veckor efteråt, och du kan uppleva känslighet för solljus i upp till 6 månader.
  • Tänk på att denna behandling kan vara dyr, och det kan ta flera sessioner för att få de resultat du vill ha.
  • Bild med titeln BLEACH HUD FAST STEG 7
    7. Prova en kemisk peel eller microdermabrasion för att lätta solskadad hud. Med tiden kan det övre skiktet på din hud börja se mörkt på grund av närvaron av solskador och döda hudceller. Dermatologiska procedurer som en kemisk peel eller microdermabrasion Ta försiktigt bort det här skiktet av huden, vilket kan lämna huden lättare och ljusare omedelbart.
  • På grund av risken för hudskador är det bäst att ha dessa förfaranden utförda av en licensierad tekniker.
  • Vissa människor kanske inte märker någon hudljus efter ett av dessa förfaranden.
  • Metod 2 av 2:
    Försöker alla naturliga hemmetoder
    1. Bild med titeln blekmedel snabbt steg 8
    1. Dab utspädd citronsaft på din hud om den inte irriterar dig. Krama saften från hälften av en citron i en liten skål. Därefter lägger du till en lika stor mängd vatten och blandar det ihop noggrant. Doppa en bomullsboll i citronsaftblandningen och släta den på huden, skölj sedan den efter 5-10 minuter. Gör det här en gång om dagen i några veckor, eller tills du märker din hud blir lättare.
    • Om din hud börjar sticka eller bränna, skölj av citronsaften omedelbart och upprepa inte behandlingen.
    • Citrusfrukter som citron innehåller flavonoider och vitamin C, som båda kan hjälpa till att lätta din hud.
  • Bild med titeln blekmedel snabbt steg 9
    2. Gör en pasta ut ur gurkmeja för en mild behandling. Ta ca 1 msk (9 g) gurkmeja och placera den i en liten skål, sedan drizzle i en liten mängd vatten tills de gurkmeja bildar en tjock pasta. Släta pastaen på din hud och lämna den i ca 30 minuter, skölj den bort. Du kan märka att din hud blir lättare efter flera veckor av denna behandling.
  • Gurkmeja innehåller föreningen curcumin, vilket kan minska melaninproduktionen i din hud.
  • Dricks: Försök att lägga till ingredienser som mjölk eller honung till masken för att lysa upp din hud ännu mer.

  • Bild med titeln BLEACH HUD FAST STEG 10
    3. Placera en skiva rå potatis över en mörk plats över natten för att lätta den. Potatis innehåller föreningens niacinamid, som kan vara en effektiv hudlättare. Om du har ett område med mörk hud, som en melasmaplåster, försök sätta en skiva av rå potatis över området. Vik potatisskivan med gasbind för att hålla den på plats och lämna den på över natten. Du kanske märker att den mörka platsen ser lättare direkt, men det kan ta några veckor att se resultat.
  • Om du föredrar kan du också använda potatisjuice för att bleka mörka fläckar på din hud snabbt.
  • Bild med titeln Bleach Hud Fast Steg 11
    4. Gnugga din hud med aloe vera för ett lugnande sätt att lätta det. Aloesin, en förening i Aloe, kan vara effektiv vid ljusskinn när den appliceras en gång om dagen i flera veckor. Dessutom har Aloe naturliga helande egenskaper, så även om du inte märker din hud får du lättare, kommer du inte att skada din hud.
  • Du kan använda gelén från insidan av en Aloe Vera Spike, eller du kan köpa en kommersiell förberedelse på 100% Aloe Gel.
  • Tips

    Ibland kan du känna samhället på att bleka din hud eftersom det är mörkt. Det är dock viktigt att omfamna din unika identitet, inklusive din hudton. Kom ihåg, du är vacker precis som du är.
  • Använda solskyddsmedel varje dag är ett bra sätt att till och med din hudton, eftersom det kommer att bidra till att skydda din hud från missfärgning och solens garvningseffekter.
  • Varningar

    De flesta hudljusbehandlingar har vissa biverkningar. Det är bäst att prata med din läkare innan du börjar någon behandling.
  • Använd inte hudlättare som innehåller kvicksilver, på grund av risk för kvicksilverförgiftning.
  • De med mörkare hudtoner har ökad risk för de skadliga biverkningarna av hydrokinon.Med tiden kan produkten orsaka irreversibla förändringar och missfärgning. Om du har en mörkare hudton, var särskilt försiktig och överväg att använda en annan produkt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande