Hur man skär din bröllopstårta

Ett torn av muffins är bra men det kan inte ersätta den klassiska bröllopstårta. Från gamla romerska tider till idag, äktenskapsfester centrum runt den ceremoniella tårtan. Förutom att vara en söt behandling är det tänkt att föra lycka till alla i receptionen. Eftersom det här är en viktig tradition, vill du veta hur du ska skiva, prova och servera din bröllopstårta ordentligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Planera i förväg
  1. Bild med titeln Skär din bröllopstårta steg 1
1. Beställ din tårta. Om du får en stackkaka (vanligtvis är det tre till fem lager) från bageriet, bör du lägga din beställning i minst sex till åtta veckor före bröllopet. Om du väljer en två- eller tre-tiered falsk tårta, kanske du också vill beställa en stor ätbar kaka för att fungera som bottenskiktet.
Expertips
Jenny Yi

Jenny Yi

Professionell bröllopsplanerjenny Yi är grundaren av Chloe + Mint, ett prisbelönt full service evenemangsplaneringsföretag som specialiserat sig på bröllopsplanering, design och blommönster. Jenny har varit i branschen i över 5 år, och arbetar också nära med anmärkningsvärda märken och kändisar på branding och evenemang.
Jenny Yi
Jenny Yi
Professionell bröllopsplanerare

Om du inte vill gå med en traditionell tårta skär, överväg att ha flera olika desserter, istället. Bröllopsplanerare och designer Jenny Yi säger: "Om du vill ha en ceremoniell kaka skärning, är trenden att ha en 3 eller 4 tier tårta med smörgås frosting. Du kan dock också välja att ha en mängd olika kakor och muffins om du föredrar ett mer avslappnat tillvägagångssätt, och det har varit väldigt populärt i flera år."

  • Bild med titeln Skär din bröllopstårta Steg 2
    2. Få rätt verktyg. Du behöver en kniv och en server som liknar en spatel, att skära kakan. Du kan begära en silverpläterad kniv och server som en duschgåva eller fråga din familj om de har Heirloom-redskap att passera ner. Om inte, kan din mottagningsplats låna dig den bestick som behövs.
  • Bild med titeln Skär din bröllopstårta Steg 3
    3. Diskutera ditt tillvägagångssätt. Prata med din framtid make om hur du matar varandra. Bestäm om du kommer att dela den första biten av tårta på ett artigt eller vildt sätt. Det är viktigt att ha den här konversationen före bröllopet så det finns inga överraskningar under ditt stora ögonblick.
  • Shoving kakan i din makas ansikte är obekväm och kommande opopulär eftersom det kan skämma bort kläder, smink och humöret..
  • Även om du bestämmer dig för att försiktigt dela den första skivan med en gaffel eller mata det till varandra med fingrarna, se till att det finns servetter i närheten.
  • Oavsett vilket tillvägagångssätt du tar, tilldela DJ eller någon med auktoritet och en mikrofon som meddelas när kakan kommer att klippas så att gästerna kan titta på prestationen.
  • Bild med titeln Skär din bröllopstårta steg 4
    4. Sätta stämningen. Skärning av tårtan kommer att vara en del av din mottagningsunderhållning. Som sådan kanske du vill göra det mesta genom att lägga till musik. Om du planerar att ha en DJ, kan du pröva för en speciell sång som spelas när du skär kakan.Populära val inkluderar:
  • "Socker, socker" av arkerna
  • "Hur söt det är" av James Taylor
  • "Klipp kakan" med genomsnittligt vitt band
  • Metod 2 av 3:
    Skära tårtan
    1. Bild med titeln Skär din bröllopstårta steg 5
    1. Komma i stället. Innan du skär kakan måste du få placeringen av dina händer rätt bokstavligen. Även om en eller båda av er är kvar, använd dina högra händer. Detta visar att du båda agerar i samförstånd.
  • Bild med titeln Skär din bröllopstårta steg 6
    2. Få det att se bra ut. Eftersom alla ögon (och fotografens lins) kommer att vara på dig och din make, stå bakom kakan så att gästerna kan se dina ansikten.Detta får också kakan på kameran. Var noga med att skära ett litet stycke sedan det här ögonblicket handlar om långvariga bilder än omedelbar tillfredsställelse.
  • Bild med titeln Skär din bröllopstårta Steg 7
    3. Skuren till handlingen. För den renaste snittet, rikta kniven vid basen (bottenskiktet) av kakan.Skiva ner långsamt och ordentligt. En av er kan hämta servern med din vänstra hand medan den andra tar en tallrik. Samarbeta, använd servern för att styra kakans skiva på plattan.
  • Metod 3 av 3:
    Serverar kakan
    1. Bild med titeln Skär din bröllopstårta steg 8
    1. Låt din maka smaka kakan först. De flesta människor är omedvetna att nästa kommer föräldrarna. Var och en av er kommer att tjäna dina svärmer sina skivor. Denna gest skapar bra vilja med dina nya familjemedlemmar.
  • Bild med titeln Skär din bröllopstårta Steg 9
    2. Lämna det till proffsen. Någon från din plats kommer att flytta bröllopstårta i köket efter dig och din (och föräldrarna) får skivor. Även om gästerna tycker om att titta på dig och din bättre hälften skära den första skivan, vill ingen se kakan som är uppdelad i hundratals bitar. Kökspersonalen kan göra det bakom stängda dörrar.
  • Bild med titeln Skär din bröllopstårta steg 10
    3. Ta hand om dina gäster. Servitören på din plats kommer att reemerge från köket för att servera resten av din tårta till gästerna. Ofta innehåller denna tjänst en scoop av glass. Men om du redan har ett sött bord i receptionen kan du välja att skicka gästerna hem med sin bit tårta i en liten väska. Men om det inte är fruktkak kan det här vara en rörig festfavorit.
  • Tips

    Traditionellt avlägsnas det lilla toppskiktet, fryst och sparas för att äta på ditt års jubileum. Men eftersom det är mindre än färskt, äter vissa par det på sin tredje månadsjubileum istället.
  • Skära kakan Förr snarare än senare på kvällen. Detta låter fotografen kolla den av skottlistan och ger kökspersonalen tid till tallrikskivor till efterrätt eller förbered kakapaket som avskiljningar. Eftersom man tittar på tårtskärningen anses en del av mottagarens underhållning, kommer äldre och yngre gäster att uppskatta att det görs tidigt så att de kan gå ut före sina sängtider.
  • Saker du behöver

    • Dekorerad kakkniv och server
    • Bröllopstårta
    • Dessertplatta, servetter och tillval gaffel (er)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande