Hur man klarar av arroganta människor

Arrogant folk verkar tro att de vet allt. Om du låter dem, kan de verkligen komma på nerver eller låta dig och hålla dig där. Snarare än att bli upprörd, ledsen eller deprimerad, är det bättre att hitta ett tillvägagångssätt som fungerar bra med dig att hantera de människors arrogans och kommentarer som uppenbarligen är så fulla av sig själva och se till att det fungerar effektivt med din personlighet.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå din egen känsla av säkerhet
  1. Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 01
1. Ange ett möte med en arrogant person med den starka och självsäkra realiseringen som du är väl och stark. När du känner dig bra i ditt eget jag, det finns inget som en arrogant person kan säga eller göra för att undergräva dig. Din känsla av förtroende och självvärde kommer att förbjuda dig från att vara sårbar för en arrogant person. Den arroganta personen kan inte kunna relatera till dig och kan till och med säga obnoxious eller grymt saker, men du kan låta det glida när du känner dig säker i dig själv.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 02
    2. Använd mötet som ett tillfälle att förbättra dina egna lyssningsförmåga eller tolerans. Kanske är din svaghet otålighet, frustration eller irritation. Kanske känner du dig skrämmad. Försök att vända dina vanliga negativa tillvägagångssätt upp och ner och behandla detta som ett lärande tillfälle där du försöker lyssna utan att döma. Syftar till att tolerera personen, som försöker förstå vad som motiverar honom eller henne, och hur du kan känna i samma position. Naturligtvis finns det ingen plats för ursäktande dåligt beteende, men åtminstone kan du lyssna med ett öppet sinne - du kan bara överraska den arroganta personen.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 03
    3. Tänk på hur du interagerar med andra människor. Har du hävdar dig själv, eller är du ett folk-pleaser-en grouch- eller en blygsam mus? Arrogant folk letar efter dem som inte kommer att hävda eftersom de gillar att driva människor runt eller trycka på sina knappar. Om du har svårigheter på detta område, kanske du vill förbättra din självförtroende såväl som att lära dig hur annars ska man svara på arroganta typer.
  • Del 2 av 3:
    Spotting och förstå den arroganta personen
    1. Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 04
    1. Bedöma situationen. Varför känner du att en person är arrogant? Har de övertygat dig eller har de aldrig talat med dig? Om det inte har varit en händelse som visade dig känns den här personen överlägsen dig, antar inte att han eller hon är arrogant för snabbt. Du kan fel honom eller henne.
    • Om du känner att dina intressen och behov inte respekteras alls, kan det vara ett tecken på att hantera en arrogant person, särskilt där han eller hon insisterar på att hans eller hennes väg är det enda sättet.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 05
    2. Lyssna på deras konversation. Är det alltid om dem? Bli de galen eller irriterad om centrum för uppmärksamhet rör sig till någon annan? Skryta, avvisa andra, och uppför sig som om de vet allt är ett säkert tecken på en arrogant typ. Att avbryta konversationer eller bryta av plötsligt är andra tecken på arrogans när du pratar.
  • Leta efter personen som ständigt säger att de är bättre än du och andra människor. Det kan vara subtilt eller öppet men du vet säkert om det.
  • Överväga hur avvisande personen är mot dig och dina idéer eller tankar. Avvisande attityder signalerar en tro på att vara bättre än andra.
  • Lägger den här personen de saker du bryr dig om, särskilt i allmänhet?
  • Låter den här personen och / eller agera vanlig bossig? Lyssna på en ton av röst som indikerar bossiness och en avvisande attityd.
  • Märker den här personen även när du är uttråkad med konversationen? Arrogant folk märker aldrig detta!
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 06
    3. Överväga om du är med eller utesluts i beslutsfattandet med den här personen. Arrogant folk inkluderar sällan andra i beslutsfattandet eftersom de är säkra på att de har rätt och redan har svaren. Av ännu mindre oro är huruvida beslutet påverkar dig.
  • Försök den här personen att hänga med, arbeta med eller konspirera med personer med hög status? Detta beror på att den arroganta personen tror att han eller hon bara är värd för dem med hög status.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 07
    4. Var medveten om att arroganta människor ofta är ganska osäkra. Genom att försöka dominera och kontrollera, känner de sig i kontroll, en återspegling av deras stora rädsla för att domineras och kontrolleras. Den arroganta personen finner det svårt att erkänna att det är fel och oavsett hur preposterous, kommer ofta att klamra sig på en tro på att han eller hon känner till saker, även när kunskapen är föråldrad eller misslyckas med att ta hänsyn till bredare perspektiv. Tyvärr har många arroganta människor faktiskt mindre livsupplevelse än deras pretense - det är allt ett stort skydd som är utsmyckat av fantasi och avund.
  • Att vara en snobb är ett klassiskt tecken på arrogans. Att låtsas eller ens faktiskt veta så mycket som möjligt om något som trodde vara exklusiv ger den arroganta personen den övre handen och han eller hon är inte rädd för att visa sig.
  • Det är mycket svårt för en arrogant person att förstå komplexitet. Han eller hon är mycket lyckligare med förutsägbara, svarta och vita situationer och tenderar att se hela livet med en sådan utsikt. Detta kan orsaka att den arroganta personen antar mycket och vet väldigt lite.
  • Ångest kan medföra en känsla av arrogans utan en verklig avsikt att behandla dig som sämre. I det här fallet är den oroliga personen helt enkelt överväldigad genom att tyckas otillräcklig i en konversation och försöker vara för svårt att vara smart. Detta kan sluta låta överlägsen och, om det är kopplat till att dominera konversationen, kan verka arroganta. Var försiktig med att se djupare ut innan du dömer personens motivation. En orolig person kommer att vara intresserad av din respons, medan en arrogant kunde inte bryr sig mindre och kommer inte någonsin att be om ursäkt för att prata för mycket.
  • Del 3 av 3:
    Hantera effektivt med arrogans från andra
    1. Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 08
    1. Låt det inte komma till dig. Detta kan vara lättare sagt än gjort utan genom att ignorera den praktiserade överlägsenheten, knackar det hela syftet med beteendet. Vara välgörenhet att tolka den här personens uppenbara överdrifter och antaganden och försök hitta sätt att ursäkta några av de stora samtalen (speciellt om det är en släkting eller någon du ser regelbundet). Probe för vad du kan njuta av om mötet - bland hela fluffen, det är förmodligen något värt att veta eller utforska djupt tillsammans. Kanske är den här personen bra för en historia eller är charmig trots det uppenbara snobberiet.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 09
    2. När du träffar någon ny för första gången är det alltid bäst att ge honom eller henne chansen att avslöja sin eller hennes sanna natur helt. Det innebär att lyssna uppmärksamt och låta den andra personen tala fritt. Vara artig och erkänna vad som sägs utan att försöka engagera sig mer djupt. När personen talar kommer hans eller hennes personlighet att bli utsatt och du kommer att finna att det är vänligt och rättvist eller firande i osäkerhet och därmed sannolikt att ta upp en rad irriterande beteenden.
  • Om, för lämplighetens skull, har personen att passa den senare kategorin (det vill säga oupphörliga och irriterande), tyst planerar att få den information du har kommit att söka från dem eller affärstransaktionen du är skyldig att slutföra och sedan lösa tyst och snabbt med den mest artiga takten gör din utgång (aka fly från deras närvaro).
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 10
    3. Vara taktfull. Genom att vara taktfull kan du fortfarande påpeka saker som är självklara eller ner till tur i stället för någon persons faktiska färdigheter. Diskutera hur mycket du är skyldig till lycka i livet och andras vänlighet. Observera också att många människor gör det tufft i livet, och hur förvånade dig på hur sådana människor lyckades trivas på samma sätt. Detta ger en antydan som du inte kommer att stå runt att lyssna på Blarney om den arroganta personens fantastiska övernaturliga förmågor.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 11
    4. Ändra ämnet för konversation. Detta kan ta vinden ut ur en arrogant person som är angelägen om att dominera en konversation på ett ämne som han eller hon känner sig bekväm. Om det är ett försök att återvända till det gamla ämnet, påpeka att du redan har meddelat dina synpunkter och återvänder till ett annat nytt ämne. Detta kommer att hjälpa till att klargöra att du inte står där hela dagen att lyssna på en en-komedian show.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 12
    5. Undvik att interagera mycket alls. Det finns några bra sätt att minska effekterna av en arrogant person som båda dominerar konversationen och överdriver eller skrämmer som om i scenen.
  • Le mycket. Säg väldigt lite. Nicka här och där. Vägra att dras in. Ett tillfälligt murmur som "ah," ha," eller "mmm" kan vara till hjälp. Planera sedan din utgång.
  • Skratta väldigt högt vid en punkt där klart skratt inte är rätt. Det kommer att baffla och ger en chans att ändra ämnet.
  • En enkel man som ofta används av tonåringar är "Verkligen?" kommentar. Säg det med en ton av vantro, se personen rakt i ögat, och säg inte mer. Öva detta framför spegeln för att perfekta det.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 13
    6. Oense. Du är inte en stansväska eller en spegel. Du har rätt att rösta din åsikt artigt. Så ta chansen att göra på ett sätt som helt enkelt säger att det finns andra åsikter, också. Håll dig lugn och artig medan du gör det här. Till exempel:
  • "Du har en intressant punkt där. Jag har inte hittat detsamma för att vara sant i min arbetslinje. I min erfarenhet händer x istället, nästan 99% av tiden. De övriga 1% är inte värt besväret att märka."
  • "Säkert, det är ett sätt att titta på det. Men i min erfarenhet har jag sett saker som händer ganska annorlunda. Till exempel..."
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 14
    7. Hitta humor i deras arrogans. Detta är en stor. Ofta är arroganta typer för självcentrerade för att inse att andra gör det roligt med dem. Låtsas att du inte förstår enkla koncept, och se dem swoop in och försök att bevisa sin överlägsenhet.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 15
    8. Håll ditt avstånd om du behöver hålla din sanity. Om du inte har hittat en pålitlig metod för att hantera den här personen än, gör ditt bästa för att hålla sig ur hans eller hennes väg. Det kommer att köpa dig tid att utarbeta hur man bättre svarar, eller det kommer helt enkelt att hålla dig borta från deras irriterande närvaro.
  • Om du måste erkänna dem, i allmänhet, i en gruppinställning kan du komma undan med att ta itu med gruppen som helhet snarare än att tala med den arroganta personen speciellt: till exempel istället för att säga,"Hej där, Wendy," säga, "Hej där, alla." Också, fråga inte, "Hur mår du?" Eftersom detta kan framkalla ett oförskämt svar.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 16
    9. Om du arbetar med en konsekvent oförskämd och arrogant person, när du ser dem kommer, är plötsligt otroligt upptagen. Plocka upp telefonen och låtsas ha en konversation. Om de är specifikt vill ha din uppmärksamhet, väntar dem så länge du kan komma undan med det. Ha en kolumn av figurer som är praktiska att läggas upp tre gånger över. När du äntligen erkänner dem, gör det i ett distraherat, livligt, opersonligt sätt medan du börjar med en annan uppgift. Till exempel, säg något, som, "Rätt, vad kan jag göra för dig," När du hämtar telefonmottagaren. Denna teknik fungerar ofta mycket framgångsrikt eftersom du är i själva verket, "sätta den arroganta personen på plats." Detta är motsatsen till vad de vill ha.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 17
    10. Var ärlig. Om det inte fungerar och den arroganta personen fortfarande kommer på nerverna, berätta för dem att du tror att de är arroganta och verkligen berätta för dem hur du känner. Skrika inte eller svär eller förolämpa dem mer än vad som är nödvändigt, för då ser du bara ondskan.
  • Bild med titeln Kope med arrogant folk Steg 18
    11. Vara artig hela tiden. Manners kommer att spara dig från att se ut som den dåliga personen i allt detta. Det är klart att du har försökt och att du är tålmodig. Men det kommer också att vara klart att du inte heller tolererar dårar.
  • När du har lämnat sin spirit-rånande närvaro kan du vara stolt över din professionalism, din intelligenta medvetenhet om dynamiken, och din närvaro av sinne att fly snabbt utan att slösa bort en annan värdefull minut runt en sådan ande-rånare.De å andra sidan kommer att lämnas med en djup överraskning av att ha haft ett sådant trevligt möte med en riktigt stabil och slags individ och kommer att känna "som en häl" I jämförelse, vet det att deras oförskämda arrogans inte har någon effekt på dig och att de inte kan styra dig, skada dig, ilska dig eller förstöra dig med sina mörka andar att de själva verkar inte styra eller motstå inom sig själva.
  • Tips

    Generellt kommer arrogant folk inte att lyssna på vad du måste säga, så ibland behöver du bara le och nicka, bekväm att vara den säkrare personen.
  • När någon bara kör dig galen med sin arrogans, kanske du frågar dem, väldigt artigt, "Kan jag fråga hur du blev en expert på detta ämne? Studerade du? Lärde du dig detta från att ha en dålig upplevelse? Finns det något du inte vet om att jag kanske kan hjälpa dig med?"
  • Tänk på att anledningen till att många arroganta / narcissistiska individer är hur de är att de har ett problem med sin egen självbild. Detta leder många individer att överkomma, inte bara konsolidera sina egna "förtroende", men försöker också krossa det av andra
  • Var inte rädd för "noggrant" Sätt din fot ner med personen med avseende på handlingar som du inte tolererar eller godkänner. Blott om att ringa ut sina handlingar så att de vet vad som är fel och vad som är rätt.
  • Ibland kan en arrogant person vara mycket konkurrenskraftig och påpeka små brister och misstag. Om de gör det för dig, och svarar lugnt och säger något, som, "Tack för att du meddelade mig." Bara se till att det inte låter för sarkastiskt.
  • Polenpassy berätta för dem vad det verkar som om de gör. (nyckelord "ser ut som") eller säg, "Det kommer över som..." ex. "Det verkar som om du försvarar dig själv" De kommer ibland tillbaka lite. Mest av tiden kommer de att försvara defensiviteten men du gjorde din poäng med hjälp när de gör det. Argera inte din punkt - bara gå vidare.
  • Berätta för dem hur du känner när de alltid antar att det handlar om dem!
  • Låt dem aldrig komma till dig, förr eller senare kommer de att lämna dig ensam.
  • Erkänna inte deras existens. Ignorera deras arrogans.
  • Utmana dem. De slutar fungera arrogant efter att du bevisat dem fel och få dem att inse sina onda sätt.
  • Fråga dem vad deras avsikt är när de korrigerar dig eller kritiserar dig. Någon gång som får dem att sluta och tänka.
  • Låt inte en arrogant person kritik och döma dig och behandla dig som ingenting. Ta de steg som behövs för att stoppa personen och berätta för dem hur du känner.Arrogant folk tror att de alltid är rätt och kommer att skada dig om du inte hindrar dem före tid.
  • Varningar

    Att ignorera en arrogant person kan vara effektiv för att få dem att lämna dig ensam, men erkänna att arroganta människor har ett sätt att ta upp luften i ett rum. Så även om de inte pratar med dig, kan du fortfarande hitta dem irriterande att vara runt.
  • Vissa människor kan agera så arrogant att du kanske känner att de är alltför negativa. Dessa människor tenderar att överskatta värdet av sin egen existens. Om så är fallet är det förmodligen bäst att undvika dem. Om detta är klart omöjligt (jag.e. Du arbetar med dem, lever med dem, etc.) Försök att vara logisk med dem, och försök att vara som icke-konfronterande som möjligt.
  • Försök att inte komma in i någon typ av debatt med dem, eftersom de aldrig kommer att höra din sida av historien, och om de gör det kommer de ständigt att berätta för dig att du har fel. Ofta kommer arrogant folk att försöka göra "du" känna sig osäker och på fel. Han / hon kommer att göra detta i ett försök att visa kontroll över situationen. Om det händer med dig, bli inte arg alls, det är vad de vill ha från dig. I stället förstår medvetet sina belittlingsåtgärder och ser deras avsedda slutsats ur deras perspektiv. Agera klokt och i kontroll, men eskalerar inte situationen genom att svara på ett arg eller fientligt sätt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande