Hur man diagnostiserar hjärtmaskor i chinchillas

Chinchillas är söta och gör stora följeslagare! Tyvärr lider många av dem av hjärtproblem som hjärtmuskulturer. En chinchilla kan ha ett hjärta murmur och inte visa några andra tecken på sjukdom, men att diagnostisera och behandla ett hjärta Murmur tidigt kan hindra det från att utvecklas till hjärtsvikt. Du bör regelbundet övervaka din chinchilla för tecken på ohälsa. Du bör också veta hur man identifierar potentiella hjärtmurar själv hemma. Slutligen, om du tror att din chinchilla kan ha ett hjärta murmur, borde du besöka en veterinär för en officiell diagnos.

Steg

Del 1 av 3:
Övervaka din chinchilla för tecken på hälsoproblem
  1. Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 1
1. Övervaka din chinchilla för tecken på onormalt beteende. Om din chinchilla förbrukar 25% mindre vatten och mat än normalt eller agerande lethargic, kan det vara ett tecken på ohälsa. Heart Murmurs kan göra det svårt för din chinchilla att andas, tvinga dem att välja mellan att hålla sig levande och äta, dricka eller flytta snabbare.
  • Om din chinchilla vägrar en behandling du vet att de normalt älskar att äta, det kan vara ett tecken på sjukdom.
  • Eftersom din chinchilla kan äta mindre med ett hjärta murmur, var noga med att övervaka det för tecken på viktminskning.
  • Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 2
    2. Kolla ögonen, öronen och munen för tecken på sjukdom. Om din chinchilla är sjuk, kan ögonen vara tråkiga och vattna, medan öronen kan vara varma och har uttalat vener. Du bör också kontrollera om tänderna är längre än normalt eftersom det är ett tecken på att de äter mindre. Utan mat att bära ner tänderna, kommer de att börja växa snabbare.
  • Du bör också se till att kontrollera tecken på slembyggnad i ögonen, öron och mun, vilket kan indikera en mängd olika hälsoproblem.
  • Ojämna fläckar i din Chinchillas päls eller saknas päls kan också vara ett tecken på ohälsa. Hälsoproblem kan orsaka stress i din chinchilla, och de kan tugga sin päls som ett resultat.
  • Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 3
    3. Se till att deras avföring är normalt. Om din chinchilla släpper en hög volym av fasta, torra, pelletsformade avföring är detta ett tecken på god hälsa. Om din Chinchillas avföring har några andra egenskaper än de kan det vara ett tecken på att de inte är bra.
  • Färgen på din Chinchillas avföring beror på deras kost, så du borde veta vilken färg det normalt är för att övervaka den för färgförändringar som kan indikera hälsoproblem.
  • Om din Chinchillas droppings är hårdare än normalt eller slemhousy är det här ett tecken som de inte är så friska som de borde vara.
  • Del 2 av 3:
    Identifiera ett potentiellt hjärta murmur i din chinchilla
    1. Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 4
    1. Välj din chinchilla upp. Välj din chinchilla upp med båda händerna genom att stödja baksidan i en palm och hålla tillbaka med den andra. Sprid fingrarna över ryggen för extra stöd, och luta sin framsida mot bröstet med ansiktet mot din.
    • Chinchillas kan vara särskilt känsliga för starka dofter, så var noga med att tvätta händerna i förväg med en unscented tvål.
    • Hjälp din Chinchilla att vara van vid att hållas genom att regelbundet mata det behandlas, först från din handflata och sedan direkt från fingrarna när det börjar lita på dig mer.
    • Chinchillas kan vara finicky när de hämtas, så se till att tala i mjuka, lugnande toner medan du gör det.
  • Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 5
    2. Lyssna på din Chinchillas hjärtslag med ett veterinärstetoskop. Placera örhuddarna i ditt veterinära stetoskop ordentligt inuti dina öron och placera klockan (platt trumma i motsatt ände) spola mot din chinchillas sida medan du håller din chinchilla mot bröstet.
  • Veterinärstetoskop har en mindre klocka än de som är utformade för människor för att göra det lättare att placera på djur och kan köpas online.
  • Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 6
    3. Identifiera eventuella abnormiteter i din Chinchillas hjärtslag. Chinchilla hjärtan pumpar på ett intervall på 100 till 150 slag per minut. Om din Chinchillas hjärta slår i något annat än en stadig rytm i 100-150-takten per minut, kan det vara ett tecken på ett hjärta murmur.
  • Räkna dina Chinchillas hjärtslag under en 15-sekunders spänning och multiplicera sedan med 4 för att få din Chinchillas puls.
  • Att identifiera ett hjärta murmur själv är ganska svårt, så var noga med att be om din veterinärs åsikt om du misstänker ett problem.
  • Del 3 av 3:
    Få en diagnos från en veterinär
    1. Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 7
    1. Hitta en kvalificerad veterinär. Sök online för veterinärer som behandlar exotiska husdjursarter. Du kan också fråga chinchilla uppfödare i området om de känner till kvalificerade lokala veterinärer.
  • Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 8
    2. Ta med din chinchilla för en undersökning. Ladda din chinchilla till en liten sällskapshållare med lite strimlad papper eller annat sängmaterial för att göra dem bekväma, håll din bil på en mild temperatur och täcker sin bärare med ett ark för att skydda dem från överskott av värme, kyla och buller.
  • Bild med titeln Diagnose Heart Murmurs i Chinchillas Steg 9
    3. Följ din veterinärs rekommenderade behandling. Din veterinär kommer sannolikt att använda en ultraljud för att diagnostisera ett hjärta murmur i din chinchilla. När de har, följ deras rekommenderade behandling. Detta kan innefatta doser av mat eller godis som är höga i vitamin C och kalcium för att stärka dina chinchillas hjärtmuskler.
  • Hawthornebladen rapporteras också anekdotiskt för att stärka Chinchillas hjärtmuskler och kan vara effektiva för din. Fråga din veterinär innan du använder den här behandlingen.
  • Saker du behöver

    • Veterinärstetoskop
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande